Jump to content

Moto Zajednica

Dual Sport kacige

Recommended Posts

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Ne videh sličnu temu, pa rekoh ajde da otvorim jednu, gde ćemo imati sve na jednom mestu. Pišite iskustva sa ovom vrstom kaciga, šta valja, šta ne valja, šta bi bilo poželjno uraditi na kacigama, itd.

Pišite koju imate kacigu, da li vam odgovara, koju biste rado posedovali, zašto,..

Primetio sam da dosta ljudi pita za ovu vrstu kaciga, a i mene zanima, jer ću u skorije vreme da uzmem neku.

A sad pišite iskustva! 1Mina.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ajd´ da ja počnem.

Mene zanima model ACERBIS ACTIVE. Je l´ je ima ko? Može povoljno da se nađe, jedino što nema antifog, ali za tu cenu (oko 120€) je više, nego korektna..

• Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova
  • Motocikl: rd07 oca mu jebem

Uzeo je Zex tu acerbis skoro, njega mozes da pitas za misljenje, meni deluje nadrkano, cini mi se da je kvalitetno uradjena, a dizajn je bas 0takoje.gif

Uzeo je Zex tu acerbis skoro, njega mozes da pitas za misljenje, meni deluje nadrkano, cini mi se da je kvalitetno uradjena, a dizajn je bas 0takoje.gif

Ako se ne javi Zex ovde, pitaću ga. 0takoje.gif

Meni su dual sport kacige najlepše....i baš mi se sviđa ova acerbis..

skoro sam negde pisao za iskustva sa mojom kacigom ali nije na odmet da napišem i ovde, možda nekome znači...

ja imam Airoh S4 i svarno je odlična kaciga za svaki dan...imao sam samo dve primedbe:

zimi kad nosim podkapu magli dok sam u mestu, čim krenem odmagli se.. i kad duva vetar (naručito bočni) ovaj kačketić ume da smeta...

Gledao sam i ovu novu S5 kacigu. Malo je drugačiji dizajn, ali je poprilično skuplja od S4. Retko kad idem preko 110 km/h, tako da meni sigurno neće smetati vetar. :)

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: XRV750 RD07a

Imam IXS HX 277 kacigu vec 3 godine i kao sto neki rekoshe za leto je odlichna jer vizir ne dihtuje kako treba pa vetar lepo pichi po njoj, shto kroz ivice vizira shto sa donje strane gde je brada, jako je glasna na auto putu i stvarno ume da se desi to bacakanje glave od bochnih vetrova, ali ako mene pitate manje mi to smeta nego kada se sunce malo spusti i pochne jako da bije u ochi gde ne pomazu ni naochare e tu dolazi kachket do izrazaja. Inache kaciga je lagana, bukvalno osecaj kao da nemate nishta na glavi i lepo prati oblik glave. Zimi zajebava to shto vizir non stop magli kad se stane, pogotovu sa potkapom ali chim se krene zbog strujanja vazduga brzo se i odmagli. Postava je skroz vadljiva, tako da je super za odrzavanje. Najveca mana je estecke prirode poshto je kaciga mat a taj mat materijal je neki da kazemo tanki sloj gume koji je pocheo da se ljushti posle godinu dana.

A gde ima ova acerbis za 120e?

Mislim da je to stvarno ok cena za kacigu koja ima odlične kometare na netu i super izgleda i još ima i naočare :)

Imaš pp, da ne bude da reklamiram sajt po forumu. 0takoje.gif

Imam IXS HX 277 kacigu vec 3 godine i kao sto neki rekoshe za leto je odlichna jer vizir ne dihtuje kako treba pa vetar lepo pichi po njoj, shto kroz ivice vizira shto sa donje strane gde je brada, jako je glasna na auto putu i stvarno ume da se desi to bacakanje glave od bochnih vetrova, ali ako mene pitate manje mi to smeta nego kada se sunce malo spusti i pochne jako da bije u ochi gde ne pomazu ni naochare e tu dolazi kachket do izrazaja. Inache kaciga je lagana, bukvalno osecaj kao da nemate nishta na glavi i lepo prati oblik glave. Zimi zajebava to shto vizir non stop magli kad se stane, pogotovu sa potkapom ali chim se krene zbog strujanja vazduga brzo se i odmagli. Postava je skroz vadljiva, tako da je super za odrzavanje. Najveca mana je estecke prirode poshto je kaciga mat a taj mat materijal je neki da kazemo tanki sloj gume koji je pocheo da se ljushti posle godinu dana.

Uroše, IXS HX 279 je slična kaciga ovoj Acerbis Active koju sam gore spomenuo. Razlika je samo u nazivu. Ova HX 277 ima malo drugačiju školjku, ali kontam da su tu negde. Nisam vozio ni jednu do sad na motoru. Probao sam Uvex Enduro da vidim kako mi stoji na glavi. Nigde ne žulja, svugde je lepo raspoređena, doduše bila je iznošena, ne znam kakva je kad je nova. Nisam je probao u vožnji, ali ne očekujem od nje da je premijum klasa. Koliko para, toliko muzike.

Arai X2,3,4, Shoei Hornet DS su posebna priča, to su 2-3 klase iznad ovih kaciga koje se uglavnom nose i iskustva na internetu govore o tome.

Za naš džep ispunjavaju uslove i ove Acerbis/Uvex kacige. :)

Edit:

Nosim inače L veličinu kacige i prošle godine na sajmu sam probao IXS HX 279 u XL veličini. Kao prvo jedva sam je navukao, kao drugo jedva sam je svukao. Koja je fora sa tim veličinama kod ovog modela, ne znam (a da sam glavat, jesam :D). Trenutno nosim AGV GP-1 u L veličini i taman mi je.

Promenio član Cedo11

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Pogledao sam je ja- izgleda mnogo dobro :D

Na sajmu je ima, mislim da je oko 28k cena... Odlicna je fora sa spustanjem plasticne zastite preko vizira, nisam siguran koliko je to stvarno neophodno, osim kroz bas neko granje/siblje, ali izgleda mnogo dobro kad se spusti :D

Ja sam tek uzeo ST i poceo da jurim kacige, gledao sam ixs, acerbis, nox i nitro...

Acerbis sam isto gledao preko FB i bas mi se svidela kaciga, deluje vrlo dobro... Ali sam bio nestrpljiv i resio da sto pre uzmem da bih mogao da se vozim, znam znam razlika je max 2-3 dana ali jbg, tako da sam na kraju uzeo nitro mx450.

Nisam isao preko 70-80 sa njom i nemam iskustva sa drugim kacigama ali ono sto meni deluje je da mi najbolje prati oblik glave tj da mi najbolje lezi od ovih sto sam proba i da deluje prilicno kvalitetno. Ima antifog ali nema naocare za sunce :D

edit: evo slike s5- meni se mnogo svidja ali jbg, bila van budzeta...

S511%20BLACK%20MATT%202-500x500.png

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Ja imam Airoh S4 Free Dualsport kacigu i prezadovoljan sam istom.

U offroad varijanti mi mnogo znaci sto ne moram da nosim brile, tj. ima vizir...i to je jedina prednost ove kacige u odnosu na ostale enduro - obicne kacige...mada to nije beznacajno.

Po meni, standardnim kacigama u ceni ovog Airoha..... po komforu, izolaciji od buke i slicnom....dual sport kacige , ne mogu da pridju.

Ono sto mi je zasmetalo u periodu od godinu dana nosenja , jeste slaba upotrebljivost po kisi....(magli vizir i propusta vodu na spojevima oko vizira)...kao i to sto nema zatamnjeni dodatak za sunce...al boze moj , ne smeta svima jaka svetlost, kao meni.

U principu, ovu kacigu nosim , samo kad je off-road u pitanju...jer moja "redovna" kaciga "Caberg Justissimo GT" flip-up ....pruza mnogo veci komfor od pomenute Dualsport kacige i radije je nosim, ali za te svrhe sam je i kupio.

Moram da napomenem , da po velicini ove kacige morate da kupujete za broj vece od velicine standardnih full face ili flip up kaciga... provereno na Uvex Enduro i Airoh S4....

Ako neko hoce da proba dualsport kacigu u voznji, pre kupovine, nek svrati do mene... (da sam ja mogao, mnogo bi mi znacilo) i na ssvu srecu izabrao sam i dobio ono sto mi je i trebalo.

:zdravo:

• Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova
  • Motocikl: rd07 oca mu jebem

Ovaj NOX bi zaobisao, ne deluje najsrecnije, cini mi se da bi brzo pokazala znake zamora 1neznam.gif

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: XTZ 750

Na tom nox-u je u subotu na sajmu bio pokvaren sistem za spustanje zatamnjenog vizira... U ponedeljak kad sam ponovo otisao je ponovo bio operativan :)

E ovako, naleteo sam na dual sport kacigu "Oneal Sierra Adventure" pa me zanima da li neko ima iskustva sa ovom kacigom? Kaciga na slikama deluje jako dobro ima dosta opreme a kosta do 150evra. Svako iskustvo je dobrodoshlo.

post-20933-0-29807900-1398936370_thumb.jpg

Znam za njih, pratim ih na fejsu i kod njih sam prvi put i video gore pomenutu kacigu (sierra adventure) kada je bila na akciji cini mi se 120-130e je bila tada. Prvo mi se svideo izgled a posle sam video da ima i pinlock vizir i integralne naochare sto me je dodatno odusevilo za te novce. Slichna je sa AFX FX-41, za nju ima review na revzili a za ovu nema nigde, tj samo neki kratki na nemachkom pa rekoh ako je neko ima/imao da prenese svoje utiske jer je nikada nisam video uzivo...Inache taj outlet drzi Gaborov sin Richard i pristojne su im cene skroz..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja