onyxia 137 Napisano Mart 19, 2014 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me koliko je tacan sharp test? Koliko im je za verovati. Naleteo sam na Marushin kacige koje imaju odlicne ocene na sharp testu, pogotovo u odnosu na neke mnogo poznatije i navodno bolje marke. Ukazala mi se.prilika da.me.sestra iz.Ch casti sa jednom kacigom, najblize.njoj je nasla te marushin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Mart 19, 2014 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Marushin je generalno dobra kaciga tako da tu nemaj brige, a sto se samog sharpa tice prihvati ga orjentaciono ali ne bas preozbiljno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Mart 19, 2014 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam marushinku 777 fullface prezadovoljan sam, neces se pokajati ako uzmes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 19, 2014 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Sharp je test bezbjednosti po tačno preciziranim tačkama, nešto kao što je NCAP bio za automobile prije desetak godina. Pošto su testovi malo previše specifični, kao i NCAP, oni mogu da ti daju orjentaciju koliko je kaciga dobra, što ne mora značiti da je razlika od par bodova značajna i kaciga koja je par bodova lošije prošla od neke i dalje može u nekoj drugačijoj situaciji da se pokaže bolje. Znači ako kaciga ima tri ili četri zvjezdice, ne znači da je mnogo lošija on neke koja ima 4 ili 5, taj bod razlike može u nekoj situaciji biti nebitan ili čak da se kaciga pokaže bolje ili lošije u pravom sudaru nego na testu, ali ako ima dvije zvjezdice ili manje bilo bi preporučljivo da potražiš neku drugu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6007 Napisano Mart 19, 2014 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sharp test meri silu koja se prenosi na lobanju u tacno odredjenim zonama (front, bokovi i potiljak cini mi se). Tako da je sve ovo gore pomenuto od strane kolega tacno. Ako ima 4 ili 5 zvedica, bez brige! Kod mene je izmedju ostalog i Sharp presudio u jednoj meri za koju cu kacigu da se odlucim. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1408 Napisano Mart 19, 2014 Drug član, 1944 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Cene kaciga se ne formiaju samo po nivou bezbednosti vec tu igra ulogu jos milion stvari. Brend, dizajn, udobnost, materijali, naocare, kakav je vizir, da li ima pin lock, da li duva promaja, buka.... Zamisli kacigu koja je po ovom testu odlicna sa 5 zvezdica ali je ruzna, duva na vecim brzinama, postava se ne vadi, pri tom ti iritira kozu lica, magli vizir, nema naocare, ventilacija nikakva, dezen nikakav. Poenta je- nemoj da se cudis sto i jeftinije kacige dobiju dosta zvezdica. Nisu one jeftinije zato sto su nesigurnije vec zbog drugih stvari. PS: Ima i jeftinih koje su em lose em nesigurne. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
roga 33 Napisano Mart 28, 2014 Svrati ponekad, 149 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW F 650 Prijavi odgovor kao problematičan Marushinke su prva liga! Steta sto ih niko ne uvozi kod nas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Mart 31, 2014 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan S Marushin kacigom nema greške ,inače verovatno i moj sledeći izbor, kad je kaciga u pitanju-model 779 .Ako nekome može da bude od koristi...nik na forumu dekialfa ; Dejan br.tel. 065/8444-334 retenzija,uvozi ih i prodaje par godina.Koliko znam, trenutno nijedna firma koja radi moto-opremu nema njihov program. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hrundi 64 Napisano Jun 26, 2015 U prolazu, 55 postova Lokacija: BG Motocikl: R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan SHARP test je VRLO KORISTAN za flip-ap kacige jer daje egzaktan procenat udaraca u kojima je mehanizam bravljenja ostao potpuno zatvoren, što je izuzetno važno za bezbednost.Po tom parametru najbolji je Nolan (svi imaju 100%), odmah do su BMW, Shubert, Caberg, Vemar kod kojih većina modela bravi u više od 95% slučajeva. Meni je 90% najniža granica prihvatljivosti - sve ispod toga je rizik prevelik za moju glavu.Vrlo debelo bih razmislio da li bih uzeo kacigu kojoj je pouzdanost bravljenja 83% (Scorpion Exo 900) ili 76% (Airoh Miro 76%). A kacigu sa pouzdanošću 70% (Shark Evoline), 67% (AGV Longway), 40% (Nitro F342), 23% (Duchinni 619) ili 17% (Marushin M401) ne bih uzeo ni besplatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...