Jump to content

Moto Zajednica

Sharp test?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 185 postova
  • Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi

Interesuje me koliko je tacan sharp test? Koliko im je za verovati. Naleteo sam na Marushin kacige koje imaju odlicne ocene na sharp testu, pogotovo u odnosu na neke mnogo poznatije i navodno bolje marke. Ukazala mi se.prilika da.me.sestra iz.Ch casti sa jednom kacigom, najblize.njoj je nasla te marushin.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Sharp je test bezbjednosti po tačno preciziranim tačkama, nešto kao što je NCAP bio za automobile prije desetak godina. Pošto su testovi malo previše specifični, kao i NCAP, oni mogu da ti daju orjentaciju koliko je kaciga dobra, što ne mora značiti da je razlika od par bodova značajna i kaciga koja je par bodova lošije prošla od neke i dalje može u nekoj drugačijoj situaciji da se pokaže bolje.

Znači ako kaciga ima tri ili četri zvjezdice, ne znači da je mnogo lošija on neke koja ima 4 ili 5, taj bod razlike može u nekoj situaciji biti nebitan ili čak da se kaciga pokaže bolje ili lošije u pravom sudaru nego na testu, ali ako ima dvije zvjezdice ili manje bilo bi preporučljivo da potražiš neku drugu

• Drug član, 2777 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Sharp test meri silu koja se prenosi na lobanju u tacno odredjenim zonama (front, bokovi i potiljak cini mi se). Tako da je sve ovo gore pomenuto od strane kolega tacno. Ako ima 4 ili 5 zvedica, bez brige! ;)

Kod mene je izmedju ostalog i Sharp presudio u jednoj meri za koju cu kacigu da se odlucim.

Pozdrav!

• Drug član, 1944 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Cene kaciga se ne formiaju samo po nivou bezbednosti vec tu igra ulogu jos milion stvari. Brend, dizajn, udobnost, materijali, naocare, kakav je vizir, da li ima pin lock, da li duva promaja, buka.... Zamisli kacigu koja je po ovom testu odlicna sa 5 zvezdica ali je ruzna, duva na vecim brzinama, postava se ne vadi, pri tom ti iritira kozu lica, magli vizir, nema naocare, ventilacija nikakva, dezen nikakav. Poenta je- nemoj da se cudis sto i jeftinije kacige dobiju dosta zvezdica. Nisu one jeftinije zato sto su nesigurnije vec zbog drugih stvari.

PS: Ima i jeftinih koje su em lose em nesigurne. :)

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 229 postova
  • Motocikl: 4 cilindra :-)))

S Marushin kacigom nema greške ,inače verovatno i moj sledeći izbor, kad je kaciga u pitanju-model 779 .Ako nekome može da bude od koristi...nik na forumu dekialfa ; Dejan br.tel. 065/8444-334 retenzija,uvozi ih i prodaje par godina.Koliko znam, trenutno nijedna firma koja radi moto-opremu nema njihov program.

• U prolazu, 55 postova
  • Motocikl: R1100GS

SHARP test je VRLO KORISTAN za flip-ap kacige jer daje egzaktan procenat udaraca u kojima je mehanizam bravljenja ostao potpuno zatvoren, što je izuzetno važno za bezbednost.

Po tom parametru najbolji je Nolan (svi imaju 100%), odmah do su BMW, Shubert, Caberg, Vemar kod kojih većina modela bravi u više od 95% slučajeva. Meni je 90% najniža granica prihvatljivosti - sve ispod toga je rizik prevelik za moju glavu.

Vrlo debelo bih razmislio da li bih uzeo kacigu kojoj je pouzdanost bravljenja 83% (Scorpion Exo 900) ili 76% (Airoh Miro 76%). A kacigu sa pouzdanošću 70% (Shark Evoline), 67% (AGV Longway), 40% (Nitro F342), 23% (Duchinni 619) ili 17% (Marushin M401) ne bih uzeo ni besplatno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja