Milos89 25 Napisano Mart 17, 2014 U prolazu, 11 postova Lokacija: Krusevac-Beograd Motocikl: Malaguti Madison Prijavi odgovor kao problematičan Evo pocetkom ove sezone, nakon dana provedenog u bolnici odlucih se da vam se javim i podelim sa vama svoje neugodno iskustvo. Juce sam imao neugodan susret sa asfaltom i to ne svojom greskom vec greskom nepromisljenih "tatinih sinova". Naime, isao sam iz smera Krusevca prema Ribarskoj banji, duplim trakama, za ljude koji poznaju taj deo puta. Na nekih 200m nakon Rasinskog mosta, kretajuci se nekih 70ak km na sat uocio sam vozilo koje se krece desnom trakom malom brzinom, u pitanju je BMW-ov dzip X5, sto sam kasnije ustanovio. Krenuo sam u zaobilazenje sa leve strane, posto se radi o duplim trakama kada je vozac dzipa naglo smotao u levo, bez ikakvih pokazivaca pravca na nekih 20ak metara od mene. Instiktivno sam, videvsi sta ce se desiti, poceo da kocim, ali je doslo do blokade tockova, usled pritiska kocnica i zabio sam se ni kriv ni duzan u Bmw i to u deo nekih 10ak cm u desno od zadnjeg levog tocka. Preleteo preko motora, udario glavom u zadnje trouglasto staklo i pao na asfalt, ne znam ni ja kako. Sledece kako lezim na asfaltu vidim decka od nekih MAKSIMUM 22 kako izlazi iz vozila i kako mu nije jasno sta se desilo. Bacvim pogled na motor, onako pogubljen i u soku i vidim da od prednjeg dela nema nista. Lik se vise zabrinuo za dzip, kome pored toga sto mu je napukao zadnji levi far i iskrivljen lim nista nije falilo. Nakon toga poceo je da me napada da sam isao brzo i da me nije video. Kaze da je promasio skretanje za Bg i da je hteo polukruznim okretanjem da se vrati na pravi put. Sa njim su u vozilu bila jos dva drugara, od kojih je jedan maloletan i ciji je cale vlasnik vozila, tako da je vozac, koji za sebe kaze da je "prozesionalac", zaposlen kao voz dzipa. U trenutku dolaska policije on nije bio na mestu saobracajne nesrece, jer je pod izgovorom da je zaboravio torbicu otisao da je uzme u neki kiosk brze hrane. Dalje hitna pomoc, saobracajci, crtanje, zapisnik, dok sam ja za to vreme odvezen ambulantnim vozilom u hitnu, gde su mi ustanovljene povreda kolena, ramena, istezanje vratnih zila, potres mozga, na srecu, mada ni sam ne znam kako, prosao sam bez ijednog preloma. Da jos da pomenem da mi je klinac rekao da od siline udara mog skutera pomerio sam mu dzip u stranu, inace skuter je Malaguti Medison 180. Nadam se da ce nadlezni na kraju odraditi svoj posao kako treba, da ne ispadne na kraju da sam jos i kriv za nastajanje saobracajne nesrece. Da i na kraju hteo bi da pohvalim dva "brata bajkera", Krusevljane, jedan na crnom suzikiju gsxr i drugi na staroj nindji koje sam spazio nakon pada kako obilaze mesto sudara, i dajuci gas bez stajanja i pitanja da li mi je potrebna neka pomoc dodajuci gas odlaze ka gradu. Gradski mangupi, nema sta!!! 24 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1409 Napisano Mart 17, 2014 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ziva glava,koske na mestu...prekrsti se i teraj dalje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Mart 17, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo ti je prvi put da si pao? Nisi kriv za situaciju, ali moram da kazem da si platio danak neiskustvu jer si blokirao prednji tocak. Zato te i pitam. Obicno prvi put kada se desi situacija instinktivno kocis i to prejako, blokiras prednji i tu je cao. Iz iskustva pricam, isto mi se desilo prosle godine. Sada, kada se desi kriticna situacija i potrebno je panicno kocenje, desna ruka sama dozira kocnicu, postane ti instinkt da i u panici ne stisnes koliko je ima. Zadnja obicno blokira jer se sva tezina prenese napred ali zadnji tocak nije problem, da se iskontrolisati. Prednji kad krene da klize, pre neki dan mi se desilo, pustio prednju jer sam poceo padati na levo, odgurnuo se nogom i nastavio dalje..to se desilo pre lezeceg kojeg nisam video a gume su mi bile prepumpane i jako klizave. Sto rece kolega, prekrsti se, srecan ti rodjendan i kad sredis motor da se slatko navozas ove i svake sledece sezone! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos89 25 Napisano Mart 17, 2014 U prolazu, 11 postova Lokacija: Krusevac-Beograd Motocikl: Malaguti Madison Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, mogu da kazem prvi ozbiljniji, ne racunajuci neka sitna padanja na predhodnim motorima. Slazem se sa tobom da bi pad bio ublazen da prednji tocak nije proklizo, ali jbg. trenutak, a i iz cista mira se ispred mene stvorio dzip, odreagovao sam instiktivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
starijibrat 4 Napisano Mart 17, 2014 U prolazu, 15 postova Motocikl: Piaggio beverly cruiser 250 Prijavi odgovor kao problematičan Živ si, bez težih povreda, hvala bogu, brzo da nam se oporaviš i voziš dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Mart 17, 2014 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Sreća te si živ, za dalju proceduru čekaj zapisnik, da se ustanovi ko je kriv. Ako je vozač dzipa kriv, a meni se čini da jeste (polukružno preko duple trake i to iz krajnje desne) ne brini se, pokriće osiguranje (pod uslovom da si imao registrovan motor). Najbitnije je da ozdraviš i da prođeš sa što manje posledica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos89 25 Napisano Mart 17, 2014 U prolazu, 11 postova Lokacija: Krusevac-Beograd Motocikl: Malaguti Madison Prijavi odgovor kao problematičan Da motor je registrovan, sve papire imam. A sto se tice ljutih bajkera sramota me je u njihovo ime. Grad je pun ljudi koji sebe nazivaju bajkerima, a kojima motor sluzi samo kao sredstvo uz pomoc koga bare naivne klinke i kojima motor sluzi ISKLJUCIVO za turiranje od jednog do drugog semofora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Mart 17, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan Strasno!!Bitno je da si ziv i zdrav!!!A ta "braca bajkeri" nit su braca nit su bajkeri nego si dobro rekao njihov nacin shvatanja koriscenja motora!! Da si ziv i zdrav 100 godina i pazi na sebe!Vidis i sam u kakvom vremenu zivimo te oci drzi sirom otvorene!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
onyxia 137 Napisano Mart 18, 2014 Svrati ponekad, 185 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Liberty 125 ; Honda VFR 800 fi Prijavi odgovor kao problematičan Kafic vozaci, bar ih ja tako zovem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Mart 18, 2014 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li si kriv - nisi kriv, da li si neiskusan - jesi. Na stranu to što ti je blokirao i proklizao točak, već je mnogo veći problem što ne voziš tako da predvidjaš situacije. Odredjene tipove automobila voze odredjeni tipovi ličnosti od kojih možeš da očekuješ odredjene idiotluke. Glupo je sada reći trebao si to i to, ali generalno kada vidiš takav neki odredjeni tip automobila (sve preko 2000ccm + taksisti + žene) znaj da nit' gledaju nit' znaju da voze. Posebno pazi da se motorom postaviš u traci tako da te svi vide. I naravno - svetlosni i zvučni signali 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos89 25 Napisano Mart 18, 2014 U prolazu, 11 postova Lokacija: Krusevac-Beograd Motocikl: Malaguti Madison Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da sam izvukao pouku na tezi nacin. Ali sta je tu je, jbg. sad samo da me prodju malo bolovi, sledi popravka motora i nastavljam dalje. A od ovih nazovi bajkera jedino mi je zao sto moje komsije, rodjeci, poznanici samo takve likove i vidjhaju po gradu, pa kao posledicu nemaju bas lepo misljenje o vozacima na dva tocka smatrajuci da su obicni nasilnici i prostaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 147 Napisano Mart 18, 2014 Svrati ponekad, 291 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: Honda PCX 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pa o cemu pricamo, upravo kolege na faksu komentarisu kako je neki lik zamalo poginuo na motoru prozivaju ga u fznu kao da je samo on kriv..bas su me iznervirali! Sent from my GT-I9001 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 582 Napisano Mart 18, 2014 ..., 299 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Moj cale je govorio"znam koji je ludak za mojim volanom,al" ne znam koji je ispred mene'.to sam dobro zapamtio,znaci razmisljati i za sebe i za drugog,to nam je izgleda jedini nacin da prezivimo u danasnjem saobracaju.zelim ti brz oporavak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3744 Napisano Mart 19, 2014 Malinar u pokusaju, 1755 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si kriv - nisi kriv, da li si neiskusan - jesi. Na stranu to što ti je blokirao i proklizao točak, već je mnogo veći problem što ne voziš tako da predvidjaš situacije. Odredjene tipove automobila voze odredjeni tipovi ličnosti od kojih možeš da očekuješ odredjene idiotluke. Glupo je sada reći trebao si to i to, ali generalno kada vidiš takav neki odredjeni tip automobila (sve preko 2000ccm + taksisti + žene) znaj da nit' gledaju nit' znaju da voze. Posebno pazi da se motorom postaviš u traci tako da te svi vide. I naravno - svetlosni i zvučni signali U pravu si, ali se ne moze uvek i sve predvideti. Ako je lik isao ispred njega desnom trakom, bez ukljucenih migavaca, kako je on mogao da pretpostavi da ce ovaj naglo da smota u levo. Prosle godine sam imao situaciju gde me je zena dobro "isekla" kada je, ne gledajuci i bez migavca, presla iz desne trake u moju (levu), jer je u desnoj bus stao na stanicu. Uspeo sam da ukocim, jer sam predvideo sta ce da uradi, ali je tu bio bus koji staje + sto se to desilo u gradu gde se ne vozi brze od 50-60 km/h i + sto sam pre toga primetio zensko u tim kolima. Jedino sto je moglo kolegu da upozori na ovakav manevar tog lika su stop svetla, ako je taj u bmw-u uopste i kocio pre nego sto je odlucio da odradi polukruzno. Treba voziti oprezno, ali cesto jednostrana opreznost nije dovoljna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos89 25 Napisano Mart 19, 2014 U prolazu, 11 postova Lokacija: Krusevac-Beograd Motocikl: Malaguti Madison Prijavi odgovor kao problematičan Nije kocio, samo je namotao pun levi i odjednom se stvorio ispred mene, tj. trenutak pre nego sto sam se malo detaljnije upoznao sa dzipom. Ipak radi se o klincu od nekih 21-22 godine, kome roditelji sem novca nista nisu dali, a i video sam kasnije da je decko "inteligencija". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kosooki 1317 Napisano Mart 19, 2014 Drug član, 1665 postova Lokacija: Cacak Motocikl: XF650 Zrakoprc :) Prijavi odgovor kao problematičan kako je on mogao da pretpostavi da ce ovaj naglo da smota u levo. Prosto. Da svaki put kada pretice vozilo u nekoj ulici sa 2 ili vise traka u istom pravcu ocekuje i bude spreman na prestrojavanje tog vozila. Svaki dan na posao i sa posla se krecem takvom ulicom i svaki put sam osetno brzi od ostatka saobracajam, ali svaki put, bez obzira da li sam autom ili motorom, kada preticem vozilo u levoj ili desnoj traci to radim oprezno i trudim se da usporim i uverim se da sam primecen, a zatim sto brze preteknem, da mu ne padne na um neko obilazenje sahte ili skretanje u sporednu ulicu. Obzirom da je nova ulica, do skoro nije postojala ni bela linija, tako da je narod, ionako lud, slep, zamisljen i generalno operisan od voznje, vozio po sred puta i desavalo mi se da se vozim i po 100 metara u braniku dok me doticni ne primeti i pomeri se na polovinu puta kojom bi trebao da vozi. E, bas ta tehnika ocekivanja neocekivanog me je dosta puta postedela da budem izguran sa puta. Ova situacija koju je Milos doziveo je uistinu malo specificna, ali se i on vodio pretpostavkom, a kao sto nas narod kaze, pretpostavka je majka svih zajeba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Mart 19, 2014 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da paralelno sa vožnjom motora imate dobrog iskustva vožnje automobila i da znate koja su ograničenja vidljivosti oklopnog vozila i da se po tome podešavate, tako da što manje budete u mrtvom uglu retrovizora. A to što ima debila koji ne znaju da postoje retrovizori i migavci, to je posebna priča, a i opet, imajući to saznanje pretpostavljaš da će bilo koji automobili bilo kada promeniti traku i pokušati neki ludački manevar... Kada to znaš onda sebe postavljaš u poziciju da imaš dovoljno vremena za reagovanje. + ideš pretpostavkom da je svaki džipadžija saobraćajno nekulturan, a taksista saobraćajno operisan... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gashoni 8 Napisano Mart 23, 2014 U prolazu, 15 postova Motocikl: ...razgledam oglase... Prijavi odgovor kao problematičan Hej ljudi! Ja sam taksista ... Druze, brzo se oporavi, ziv si, teraj dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 4752 Napisano Mart 23, 2014 Drug član, 510 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Po vama da bi vozili motor trebamo svi da budemo bab Vange pa da imamo viziju svake mogucnosti. Prosle godine mrak, poceo pljusak al ja na vespici sa sirokim vizirom krecem kuci. Prolazim raskrsnicu ispred mene pezo 206 karavan daje levi zmigavac i skrece tako da celi auto je na drugoj strani, dodajem gas i idem uz desnu ivicu puta kad odjednom namotava pun desni i krece na mene. krecem na trotoar kad ne lezi vraze parkirani automobil i normalno udara u motor , ja se u tom trenutku bacam u stranu i udaram u parkirani auto . Falilo je oko 10 cm da predje preko moje leve noge. Adrenbalin pumpa ustajem bolovi u nozi i ramenu izlazi zena i kaze izvini nisam te videla . Ja p.... i kazem vama guskama retrovizor sluzi izgleda samo za sminku, pa onda psovke . Na moje debilno pitanje sto to radis usledi i debilan odgovor/ htela sam da se parkiram levo al onda sam videla da nema mesta pa ajd onda desno . Sve u svemu mala steta na motoru, malko ugruvan dobra cena za nauk . Nek si ti ziv i zdrav sve ostalo ce doci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brera 29 Napisano Mart 23, 2014 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Z900 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka skola se placa i ja sam je platio i vecina nas je platila na isti nacin. Nekoga je malo zabolelo, nekoga malo vise, neko (na zalost) nije imao tu srecu da isprica koliko ga je zabolelo. Dobro si prosao, imas jedno iskustvo vise pa pamet u glavu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1541 Napisano Mart 24, 2014 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Živ si, pokretan si, i to je najvažnije. Nema specijalnog saveta ovde jer si očigledno uradio jedino što je moglo da se uradi, ili da biraš odlazak u suprotnu traku, a onda...Podrazumeva se da ćeš sada malo biti oprezniji i bojažljiviji, a to je dobro. Brz oporavak i sve najbolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...