Jump to content

Moto Zajednica

Skuter sprint max 125cc

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

Veoma sam zainteresovan za kupovinu ovog skutera pa bih hteo malo da se posavetujem za iskusnijim forumasima.Najvise me interesuje potrosnja, max brzina, kvarljivost.. ma pisite sve sta se setite.:P

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Evo ukratko. Ja sam moj kupio maja 2011 i evo sad ulazimo u sezonu 4 . Do sada sam prešao skoro 5K, prve 2 godine sam ga redovno terao u ovlašćeni servis radi garancije i nisam pogrešio. Na servisu br.3. na 1000km su mi uočili malo oštećenje na remenici polutke kvačila, nastalo od pojave korozije, koje je počelo da jede kaiš. Sve zamenjeno novim delovima + novi kaiš za dž.

To je bio jedini veći kvar. Ja sam mu dotegao neke šrafove oko silen blokova letos, stavio gume Power pure jer nisam želeo da vozim na njegovim. Stavio sam mu kofer od 35l a nosač sam sam napravio.

Kad je prošao garantni rok od 2god. jedino sam mu napravio novi nosač kućišta filtera vazduha jer je pukao od vibracija,zamenio sijalicu oborenog svetla, lulicu na svećici, počela da spada u vožnji i sad je počela da zeza bravica na sedištu - neće da klikne i zabravi sedište. Ceo set brava,kontakt, rezervoar + ta za sedište košta mislim oko 2,500din. kažu ne prodaje se posebno.

Sam mu menjam redovno ulje i svećice i proveravam ostalo po potrebi tj kako mu piše u servisnoj šta se kad radi.

Potrošnju mu nikad nisam merio jer uvek zaboravim da upišem kilometražu kad ga napunim do čepa. Sa mojih 115kg je išao 85km/h po navigaciji a sa suvozačem skoro 80. Rekli su mi da ima neku blokadu u vidu nekog suženja na samom ulasku u auspuh ali ja to nisam hteo da diram dosta mi je i ovo.

Po gradu se snalazi dobro - startan na semaforu, obilazi bez problema kola tj ima gasa da ne moram da se vučem iza nekog sporaća. Išao sa njim 2 puta do NS bez problema, ko zna koliko puta do Avale i uz nju bez imalo frke me izvlači. Malo je tvrđi po rupama ali kao i svaki manji skuter. Za sve ove godine nikad stao uvek upalio na pola ključa evo i sad kad sam ga isterao iz zimovnika, stavio novu svećicu, zamenio ulje upalio kao da nije stajao 4 meseca. Sve u svemu ja sam zadovoljan sa njim.

Ja sam inače hteo da kupim neki brend skut ali polovan samo za grad ali godinu dana nisam mogao da nađem ono što po meni valja i da je za mene. Pukne mi film i kupim ovog pa ako ne valja ide u oglase ali se bar meni dobro pokazao za ove 3 sezone. po meni redovno mu menjati ulje - kvalitetno, čistiti filter i voziti ga normalno jer on po meni nije predviđen za iživljavanje. Uvoznik je dobro snabdeven rezervnim delovima i šalje ih brzom poštom. Evo sad mu poručujem kaiš, rolnice+ poklopac, filter vazduha, pločice i paknove i to me izađe oko 2,900 din i miran sam sledećih 5Kkm.

• Podržavam 1

• U prolazu, 5 postova

Hvala na ovako obimnom opisu.. Uzecu ovaj skuter, sad sam polozio testove za A1 pa sad idem na voznju.Cim zavrsim idem odma da kupim ovaj skuter.

Kad si isao za NS jer si pravio prekide tokom vozne ili si presao u cugu?

• ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Bez stajanja od Zemuna do NS prvi put a drugi put sam išao baš po jakoj vrućini i morao sam da stanem posle Inđije da promenim svećicu jer se ugrejala i tad sam išao auto putem.

• U prolazu, 4 postova

Pozdrav za sve treba mi mala pomoc,imam skuter SPRINT MAX 50 ccm...sve je radilo odlicno,proslo je godinu dana kako ga nisam vozio jer sam bio u rusiji ali sada nece da upali na kontakt bravici sve radi na njemu ali nema struju ....zanimaju me 2 zice koje idu na akumulator crvena i crna kao sto je na slici ima 4 zice jedna sa + povezana je na akumulator i tu se nalazi osigurac e tu ima struja ali me zanima ova crna od - onba ide direktno sa akumulatora i ima masu ali me zanima sta je ova druga crna na kojoj ima osigurac e tu ne daje masu odakle ona dolazi i za cega joj sluzi taj dovod kada nema mase na njoj znaci osigurac je bespotreban .osiguraci su ispravni

SLIKA

ta Crna zica ide u burzir i gde ona dalje ide neznam i za cega sluzi znaci na njoj ne daje znake mase

20j0g2w.jpg

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: Sprint Maxx 125

Meni se desilo pre jedno godinu dana kad okrenem kljuc da dam kontakt, ne reaguje - nema nista, pomerim volan u jednu stranu dobije kontakt i pali, ispravim izgube mi se svetla i migavci a motor radi.Skinem prednju masku i posle nekoliko minuta brat i ja nadjemo neku zicu koja se pokidala, prevezali je i izolirkom i dan danas radi ko sat :zdravo:

• U prolazu, 4 postova

meni su sve zice u redu sve sam ih detaljno pregledao ima struju na oba osiguraca plus i minus ali zasto ne daje efekat dalje neznam proverio samn cdi sa njega daje struju sa bobine daje struju itd kada izmostim zice dobijem struju ali kada iskljucim na kontakt ima struje na masi pa sam sve lepo vratio kako je bilo fabricki ako neko ima semu za sprint max 50 ccm ili ako zna sta moze biti problem molim da mi napise bilo sta

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja