Jump to content

Moto Zajednica

Sta je dielectric grease iliti mast?

Recommended Posts

• Ludi kompjuteraš, 729 postova
  • Motocikl: Honda CBR250R 2011

Sta je dielectric grease? Kako da trazim to na srpskom u prodavnici i gde da kupim? Zeza me lulica stalno ulazi voda doslo mi danas da zapalim motor posle cetvrtog stajanja u 30 kilometara puta.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Mislim da Wurth ima taj proizvod pa potraži kod njih, zove se baš tako dielektrična mast

Ozbiljna stvar, koristi se svuda pogotovo za kontakte koji su podložni kondenzu i vlagi na kolima , čamcima, industriji

Mast je izolator tako da ako stavljaš na kontakte gledaj da se sav viša istisne sa kontakta jer u tom slučaju može da ti napravi dodatni problem, u principu maže se spolja

Ako ne nađeš kupi vazelin u apoteci pa probaj, funkcija je ista

Potraži na Youtube naći ćeš sigurno detalje oko primene

Zato i hocu tu mast da nadjem jer ce se obicna otopiti i iscureti napolje. Zamenicu lulicu jer je onaj gumeni deo dole popucao od toplote a i lulica se bas ne drzi dobro. Voleo bih samo da stavim te masti unutra i onda kad stavim da sam miran jedno vreme da ne strepim svaki put kad je mokro. Koje bi bile druge vrste zastite od vode?

Nisam bas siguran za taj sprej, a i pise da kratkotrajno moze izdrzati visoke temperature, meni treba da drzi bar par meseci ako ne i sezonu.

Nasao sam nesto drugo, keramicku pastu. Ne skida se vodom, pogodno za visoke temperature i vibracije. Pazim samo da je kontakt dobar na svecicu a ostatak unutar kapice da bude zaptiveno sa ovom pastom. Koristio neko? http://www.kompp.co....icka-pasta.html

Problem je samo temperatura jer zelim da naprskam u lilicu ili kapicu ili cizmu od svecice da ne moram da prskam pre svake voznje.

• Drug član, 1710 postova

Verujem da ces dosta dobiti samo zamenom lulice ali uzmi neku kvalitetniju, kasnije uvek mozes i neki sprej da kupis ako nisi zadovoljan. Ja verujem da uz kvalitetnu lulicu koja dobro dihtuje kod kabla i na keramickom delu svecice nikakve masti nisu potrebne...

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Keramičku pastu ti ne bih preporucio, ona je za druge namene, ali zato bakarna pasta može da pomognemozda da ipak probaš sa zamenom kapice

@machinori

ima jeftinijih silikonskih sprejeva sa daleko manjim sadržajem silikona. Ovaj je 100% silikon u spreju, i namenjen je zaštiti kontakta i još koječemu. Kvalitet ipak ima cenu :)

• Starfleet officer, 249 postova
  • Motocikl: n/a

@machinori

ima jeftinijih silikonskih sprejeva sa daleko manjim sadržajem silikona. Ovaj je 100% silikon u spreju, i namenjen je zaštiti kontakta i još koječemu. Kvalitet ipak ima cenu :)

Taj isti kvalitet u drugim zemljama kosta 5.5 EUR. Kako to objasnjavas? :zvizduk:

Ne bih stavljao bakarnu pastu, pre bih stavio izolator koji je otporan na vodu nego provodnik kao sto je bakarna pasta. Nisam imao mira danas, uzeo tovatnu mast stavio u lulicu, nadenuo, pa nek drzi dok ne zamenim. Suvi putevi danas pa se nije moglo testirati da li funkcionise ali je bolje ovako bar moze lepo da se obara1moto3.gif

@machinori

Taj isti kvalitet u drugim zemljama kosta 5.5 EUR. Kako to objasnjavas? :zvizduk:

mislim da pričaš napamet, molim link

po mom saznanju ovaj proizvod košta 14,25E (estonija)

@machinori

molim link

Izvol'te nepoverljivi kolega. ;)

http://www.bardahl.c...ant-Spray-76304

http://www.xe.com/cu...From=CZK&To=EUR

http://www.auto-deta...ono-tepala.html

http://www.xe.com/cu...From=LTL&To=EUR

Bardahl ima "Silicone Spray Compound", i milim da je ivan88 pitao bas o takvom proizvodu, ali u formi masti.

Ovo sto si ti preporucio je "100% Silicone Lubricant", i mislim da nije za pomenutu upotrebu, vec je opsti lubrikant.

@machinori

molim link

Izvol'te nepoverljivi kolega. ;)

http://www.bardahl.c...ant-Spray-76304

http://www.xe.com/cu...From=CZK&To=EUR

http://www.auto-deta...ono-tepala.html

http://www.xe.com/cu...From=LTL&To=EUR

Bardahl ima "Silicone Spray Compound", i milim da je ivan88 pitao bas o takvom proizvodu, ali u formi masti.

Ovo sto si ti preporucio je "100% Silicone Lubricant", i mislim da nije za pomenutu upotrebu, vec je opsti lubrikant.

Dragi Kolega, malo ste permutovali sifre, preporučeni proizvod je sifre 73605 a ne navedeni 76304. jesu slični ali ne i isti proizvodi

Izvinjavam se, nisam gledao sifru na Kompp sajtu vec naslov. A Bardahl-ov sprej sa upravo takvim nazivom postoji.

Dodatno me je zbunila tvoja informacija da je taj sprej 100% silikon posto to nigde ne pise u opisu artikla 73605, ali jasno stoji u opisu artikla 76304.

Inace, mislim da je ono sto ivan88 trazi zapravo nesto kao =170&tx_ttnews[backPid]=390&cHash=68f3db9c6acb41dae7640a097bef3b12"]Bardahl Silicone Grease (sifra 73901).

Video si trazene linkove sa cenama?

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Bakar, silikoni, loj, keramika, guma, dihtunzi... Zašto ne štrcneš WD40 ? :neznam:

Jednom u sezoni je sasvim dovoljno.Dvaput, preventivno, ako vožiš koliko i ja, od marta do decembra.

Izvinjavam se, nisam gledao sifru na Kompp sajtu vec naslov. A Bardahl-ov sprej sa upravo takvim nazivom postoji.

Dodatno me je zbunila tvoja informacija da je taj sprej 100% silikon posto to nigde ne pise u opisu artikla 73605, ali jasno stoji u opisu artikla 76304.

Inace, mislim da je ono sto ivan88 trazi zapravo nesto kao Bardahl Silicone Grease (sifra 73901).

Video si trazene linkove sa cenama?

Ne zameram, iako je svetska kompanija malo je aljkava što se ažurnosti tiče :), tako da slike ponekad ne odgovaraju proizvodu. Jbga bruka :(

Videh i linkove a evo i cena kod nas 76304=4457-6 http://www.kompp.co....pray-400-m.html

mada mu ja i to ne bi preporučio jer je namenjen podmazivanju i održavanju plastika i sajli, mislim da nema dielektrična svojstva

Ne znam jesmo li uvozili silokonsku mast, proveriću, za bakarnu znam pouzdano da imam

I na kraju, sve ti je oprošteno radi konjića u podpisu :takoje::lol:

ma da mi kolegu nađemo rešenje, lako ćemo za maže

Bakar, silikoni, loj, keramika, guma, dihtunzi... Zašto ne štrcneš WD40 ? :neznam:

Jednom u sezoni je sasvim dovoljno.Dvaput, preventivno, ako vožiš koliko i ja, od marta do decembra.

Peđa, WD sa vremenom se osuši, opet imam predlog, univerzalni sprej K9

Odličan pomazivač, pravi dugotrajan film, otporan na vodu, i dobar kao odvijač

Bardahl K9

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Naravno da se osuši, zato sam i rekao jednom po sezoni (jednom u 6 meseci, da budem precizniji).

A WD SVAKO ima kući, u garaži ili u špajzu. Nema potrebe kupovati raznorazna 'specijalizovana' sredstva.

Ranije se to radilo krpicom umočenom u naftu.

Dakle da ne palamudim, nova bolja lulica i WD 40 strcnem kad perem motor, cistim i podmazujem lanac pa uradim i ovo da ne zaboravim i gotovo? Radice posao?

• Enduraš, 6385 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ako kupis kvalitetnu kapu za svecicu (lulicu) ne trebaju ti nikakve masti, sprejevi i ostale gluposti. Mozes posle da polivas svecice direktno vodom iz creva, nece da bude problema.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 728 postova

+1

Nova lula i nema sta da se maze

A WD je inace higroskopan tj posle nekog vremena pocinje da vuce vlagu tako da nikako nije za preporuku

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja