Jump to content

Moto Zajednica

Extreme Kamere?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 502 postova
  • Motocikl: R 1250 GS ADV

Zna li neko kako moze da se iskljuci datum na SJ4000wifi da mi se ne pojavljuje, ili kako da podesim datum i vreme a da mi se ne resetuje na godinu proizvodnje kad mu menjam bateriju, ovo me uzasno nervira >:(

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Код нас на Xiaomi апликацији у подешавањима има да се бира како датум да изгледа (у ком формату и слично) и између осталог и функција да се не приказује. Пробај

Time Stamp - OFF

• U prolazu, 89 postova
  • Motocikl: Sachs xroad

Zna li neko kako moze da se iskljuci datum na SJ4000wifi da mi se ne pojavljuje, ili kako da podesim datum i vreme a da mi se ne resetuje na godinu proizvodnje kad mu menjam bateriju, ovo me uzasno nervira >:(

Menu>DateStamp>Off

Kod mene na sjcam sj4000 je na prvoj stranici menija, poslednja opcija.

• Zainteresovan, 621 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER-6n 2006g.
ser, on 16 Jul 2016 - 11:25 PM, said:ser, on 16 Jul 2016 - 11:25 PM, said:

Korisnici Ekena H9R, jel imate opciju da snimate u 720p??

Na mojoj kameri ima.

Evo ovde imate da skinete nove verzije Firmwara za Eken H9R

https://www.facebook.com/groups/EKENusergroup/files/

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 502 postova
  • Motocikl: R 1250 GS ADV

Menu>DateStamp>Off

Kod mene na sjcam sj4000 je na prvoj stranici menija, poslednja opcija.

Hvala drug :takoje:

• Mr., 575 postova
  • Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black,

Stigli dodatci za Go Pro. Chinese ali rade radnju a jeftino.

Sve ukljucujuci cak i Selfie stick koji mi i ne vjerujem da ce trebati.

Nosac za glavu, Ruku, ljepenke, vakum  nosac za sajbu, nosac za korman motora i jos more nekih dodataka ukljucujuci i hard case.

Uglavnom vise nego zadovoljan.

0-02-01-bc24e2bae8939c904efef5e18d0ff54a0-02-01-3e3913d6c4ae7d79208d9b7b81001ac4

• ..., 2427 postova

Тај исти и ја имам, одлично је за те паре. Има све што треба и још вишка :)

• Svrati ponekad, 117 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

Trenutno sam na moru i koristitim gopro od drugara. Kamerica je stvarno bruka, jedino što smara što nema displej pozadi pa ne znam šta sam slikao i kako je ispalo dok ne povežem sa telefonom. Ne znam kako će mi pasti prelazak na kineza :)

Baš sam i ja nameračio Ele.

Koliko te je ispala, jesi platio carinu? Kakav je displej pozadi, vidi li se šta kvalitetno?

• Svrati ponekad, 313 postova
  • Motocikl: Yamaha Thundercat

Platio sam samo kameru 111 dolara tj 100 e! Drugar mi uzeo u Americi i doneo juce! Na displeju pozadi se sasvim solidno vidi sve! Za sad, kamerica nije losa? 

• Svrati ponekad, 313 postova
  • Motocikl: Yamaha Thundercat

Ne znam samo jel treba neki poseban plejer da se instalira na kompu da bi slika bila kvalitetnija ili moze bilo koji? Jel neko zna mozda?

• ..., 2427 postova

Данас први пут мало замочио камеру у базен, срамота ме да признам, ал' сам се за тренутак зачудио зашто се изгуби wi-fi сигнал док је камера у води :)

• -, 1772 postova
  • Motocikl: /

Ja danas cackao malo eken h9r...

Snimak u 4k je beskoristan, dosta secka, pise da je 25fps, a mislim da nema vise od 15fps (doduse prodavac je i tako nesto naveo u description-u)

U 2k manje secka. Tu vec mislim da je 25fps (pise 30)

1080p je u fulu, odlicna slika (lepsa mi je slika nego na SJ4000 (svidja mi se to sto su jace boje)), 720p nisam isprobao, bez kompa sam ovih dana pa nisam uspeo da updatujem firmware.

Ono sto mi se ne svidja je bas ono sto mi je najvise trebalo - funkcije preko daljinca...

Ocekivao sam da kada na kameri ukljucim power saving mode, ona radi i dalje, a samo gasi ekran i ja lepo mogu da skljocam kad hocu preko daljinca, al prc!! Gasi se totalno.

Wifi radi lepo, al realno tu opciju svi koristimo samo radi stelovanja ugla snimanja.

Zvuk nikakav, prejak sum...

Baterija traje nekih 45min...

Al generalno, za 50e je i vise nego dobra!

• Zlo i naopako, 545 postova
  • Motocikl: Kao da nema

U pitanju je sj4000wifi

Ima par tunela pa se moze videti ponasanje kamere u slabijem osvetljenju.

Kamera za mene radi posao. Jedino sto mi smeta je nedostatak bilo kakvog mehanizma za eliminisaje trzanja snimka. zato je tu gopro mama...ali opet..koliko para toliko muzike.

u tenutku kupovine ovo je bilo bestbuy...sada ima boljih kamera ali realno...za ovo za sta se i koristi je vise nego odlicna.

naravno ko vozi brzo ili snima sportsku voznju treba ipak neka kvalitetnija kamera sa boljim fpsom od 30.

u 1080p 30fps baterija izdrzi do 80-90 minuta. ovaj snimak je malo iznad 70 minuta i baterija je usla u poslednju crtu..znaci mozda jos 10ak min i to je to. wifi ukljucen samo prvih nekoliko minuta dok sam podesavao ugao snimanja.

Neko je pitao za smanjenje suma..ne mozes ga eliminisati nikako...ali mozes da ga drasticno smanjis nekih sundjerom koji ces staviti kod mikrofona. naravno i sam zvuk ce onda biti malo tisi. malo experimentisete i nadjete najbolji odnos. znaci neki tanji sundjer ugurati u kuciste pored mikrofona. (izmedju zastitnog kucista i same kamerice)

druga stvar (ko ima mogucnos na kameri) je stavljanje externog mikrofona kojeg bi nalepio negde kog auspuha..e onda bi se culo momacki :)

• ..., 2427 postova

Канда моја графичка и све остало у компу много ојади снимак  :jok:

• Јахач змајева, 1537 postova

Na XiaomiYi sam imao bitrate 12mb/s i snimak je bio katastrofa...

Sada sam ubacio skriptu i podigao bitrate na 30mb/s...

Snimak daleko bolji, čistiji, kvalitetniji... prezadovoljan...

Na 1080p 60fps imam ludo dobar snimak...

Poredio sam snimak koji sam uploadovao na YouTube i sirov... nebo i zemlja... YouTube pojede snimak...

• Podržavam 1

• Zlo i naopako, 545 postova
  • Motocikl: Kao da nema

U subotu odlucih sa curom da odem na moto susret u Kisacu al posto sam bio u NS rekoh daj da napravim jedan krug preko fruske gore..

snimak je nocni..zato sam ga i pravio..da vidim kakav je kvalitet po noci

primetio sam da dok je nebo jos svetlo kamera odlicno radi..cak sta vise pokazuje okolinu svetlije nego sto je stvarno bilo.

u prvih 10ak minuta se moze primetiti kako se kamera ponasa sa automatskim setovanjem ISO i WB..primeti se kako se kamera muci da potrefi kako joj najbolje odgovara.

Kada "pocne zurka" na negdeo ko 10tog minuta..kada udjem u dublju sumu i totalno mrak vidi se da je mozda trebalo manuelno da podesim da osetljivost na svetlost bude veca.

kasnije se prolazi kroz novi sad sa ulicnom rasvetom i tu kamerica dobro radi posao. kasnije ima regionalni put do Kisaca i ulazak na moto susret.

Ovo je mi je prvi put voziti ovuda po noci pa nije neka brzina jer ne zna zbog rupa a zbog senki se svakao udubljenje cini kao udarna rupa.

koga zanima kako izgleda voznja po sumi mozda bolje da gleda navece u mraku jer se tada moze i rasaznati nesto od puta i sume okolo..ovako po danu sve je previse tamno.

Kamera je sj4000wifi ...eto sada znate kako se po mraku ponasa u svim uslovima (divljina, urbano, sa i bez ulicne rasvete)

ps: zanemarite ples moje lepse polovine :D

Moja zapazanja:

za veci mrak obavezno manuelno podesavanje.. moze bolje da se iskoristi.

snimak je osetno losiji kako se smanjuje svetlo. slika gubi na ostrini i na expoziciji frejma..po danu kada se snimak pauzira slika bude ostra, a u uslovima smanjenog osveljenja kada se snima i snimak pauzira slika frejm bude mutan.

i jos jedna stvar..misli mda je 8mb/s bitrate na youtube (nije provereno)..tako da kvalitet i nije neki sam po sebi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja