nepodmitljivi 4 Napisano Februar 3, 2014 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav bajkerasi, Posle dugo godina vozenja skutera i ne vozenja nicega, konacno sam prelomio i kupujem "pravi" motor. Ozbiljan sam covek i motor kupujem jer su mi duza putovanja i avantura velika zelja. Zbog toga je i izbor pao na tu neku dual sport/enduro klasu. Dvoumio sam se izmedju nove Honde NC700X i polovnih Versys-a i V Strom-a. Strom mi je bio prvi pik, ali su mnogo jaci sa cenom, tako da sam poceo da gledam Versys-e. Posle nekoliko oglasa gde su motori promenili vise vlasnika nego ja carapa, naisao sam na prvog vlasnika iz 2008. koji je presao oko 28000 km sa njim. Covek je na mene ostavio odlican utisak, motor meni laiku deluje odlicno, na osnovu onoga sto sam cuo od njega i kasnije kada sam se raspitivao, covek stvarno dobro odrzava motor, nije neka usijana glava i stvarno ima merak za voznju. Motor i prodaje i ne prodaje, vise se dvoumi da uzme isti takav samo nov. Na motoru su nove gume, ali je sve ostalo fabricko. Ono sto sam ja cuo (jer imam samo teorijsko iskustvo, a ne prakticno) je da lanac i lancanici kao i kocione plocice treba da se menjaju negde na 15 hiljada km. On kaze da do sada nije imao potrebe nista da menja jer sve uredno podmazuje i odrzava. Cena motora je mozda malo jaca za to godiste, ali nacin na koji je motor negovan (bukvalno) mi deluje kao nesto sto je opravdava pa mi je prihvatljiva. Ono sto ocekujem od iskusnih bajkera je savet i misljenje sta me ocekuje od krupnijih popravki i servisiranja. Gledao sam po Luisovom katalogu (cisto informativno), lanac i lancanici oko 120e, plocice 30e po komadu, diskovi prednji 220 (valjda za par), a zadnji 90. Planiram da na sledece gledanje povedem nekog iskusnijeg majstora, ali cisto da znam sta bi moglo da me ocekuje. Kako se proverava dotrajalost delova i sta su slabe tacke na Versys-u kada predje 30-ak hiljada km? Hvala drugari! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Februar 3, 2014 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Matori odrzavanje tog motora je kao i kod svakog drugog. Dakle lanac lancanici idu na 30 k + uglavnom,ako je zlatni did drzi i vise. Gume prosek je 10k,nekad izdrze i 15k al retko.Uglavnom na 2 sezone se menjaju ili na pocetku trece ukoliko iole normalno vozis. Agregat na to motoru je isti kao i na er6n,er6f ! Dakle 650ccm jako dobre masine. Ako ti se dopada primerak i nemas neka ulaganja za tu cifru , kupi i uzivaj u motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nepodmitljivi 4 Napisano Februar 3, 2014 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Aleksandre na brzom odgovoru. Upravo zato i pitam, motor deluje kao da je jedino ulaganje gorivo koje sipam u rezervoar. Mada opet ponavljam, nemam iskustva sa vecim motorima ni njihovim odrzavanjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Februar 3, 2014 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je taj Versys, koji si gledao iz Čačka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Februar 3, 2014 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan 650cc agregat,kao kod er6n-f, odlicna masina, obrtaje puni odma od nule, ne cekas da se zalufa kao zujalice ( versys ima manje konja nego er6n/f ali za nijansu jaci obrtni moment) tako da mozes da ga vozis u bukvalno svim brzinama i isto ce da povlaci. Ne trosi mnogo oko 4.5 l otvoreno, grad 5-5.5l . Lanac na 30+ k kao sto je reko kolega, jedino kad ga uzmes zamenis ulje i filtere ( 2.9 l ide ako skroz osusis motor ) svecice idu na 18-24k km . Iskreno ta km 28.000 km ako je prava nemas brige uopste, mogu oni dosta da predju, dosta je izdrzljiv, a i napravljen je to motor za put. Mada o5 ako gledas hondu novu, ja bi pre uzeo nju nego polovan motor, ona koliko se secam je oko 5500 e a to ti je mnogo bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Februar 3, 2014 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo druze. Bio u trilemi poput tvoje pre nekih mesec dana. Bez ulaska u sam kvalitet motocikla (a sva tri su kvalitetna, Strom i Versys su dokazani, NC za sada nema losih ocena), prenecu ti neka svoja iskustva i zapazanja kojima sam se rukovodio prilikom odabira. Cena novih: NC700 5500-6000 Versys 6300-6500 Vstrom 8000-8200 Prilikom racunanja realne vrednosti motora, u prvoj godini sam oduzimao 20% i u svakoj narednoj po 10%, kako bih stekao neki okvirni utisak. S obzirom da nameravam da putujem (kao sto si i ti rekao da hoces) nekolicina stvari je must have: -crash bar -stitnici rucica -povisen vizir -nosac kofera i kofer -uticnica Uz to, ono sto nije obavezno ali olaksava zivot su: -bocni koferi -podmazivac lanca -skidplate (ralica) -stitnik hladnjaka -itd... Ta i takva dodatna oprema izadje 500-1000 EUR. u zavsinosti od toga sta i gde kupijes. Moze Givi, H&B, Touratech, MRA, Scootoiler, a moze i Seba, Ivan, Brka, Arakis... Takodje, imaj na umu da kada motor stigne na 30k, a prvi vlasnik kaze da su radjeni redovni servisi, i da je motor ko oz fabrike, ZNAJ da te ocekuje stelovanje ventila, zamena svecica, filtera vazduha, plocica, akumulatora, lanca i lancanika, ulja u vilama i semerinzima, kocione tecnosti i antifriza... Ukoliko nisi vican popravkama i kupujes kvalitetne zamenske delove, ovo ovde je jos 500 EUR. Gume ne racunam jer si rekao da su na konkretnom primerku dobre. Ako je motor presao 30.000, nema potrebe za menjanjem diskova. Dodaj overe, prenos i registraciju jos 300 EUR. Dokle si dosao? Do toga da ces u motor koji je 2008, sa svim fabrickim, dodati jos oko 1500 eur u novoj godini, da bi ga mogao nazvati adventure/enduro motorom. Ako ga covek prodaje za 3000, to je dobra ponuda, uzmi ga. Ako ga prodaje za 4000, stisni se, uzajmi, odi u Hondu i ti budi onaj ko ce da otvori sanduk, skine foliju i prvi sedne na svoj NOVI motor. I nece biti srecnijeg od tebe. A merak, nema cenu! To je moje iskreno misljenje, koje te molim da ozbiljno uzmes u razmatranje. Srecno! Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6389 Napisano Februar 3, 2014 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Malo si ga preterao sa tim ulaganjima, ako je motor kao sto kaze da jeste i stvarno presao toliko, moze da prodje samo sa zamenom ulja eventualno plocica i guma ako su potrosene i da se vozi bez problema. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Februar 4, 2014 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Malo si ga preterao sa tim ulaganjima, ako je motor kao sto kaze da jeste i stvarno presao toliko, moze da prodje samo sa zamenom ulja eventualno plocica i guma ako su potrosene i da se vozi bez problema. Moze Aco svasta. Ali, ako je motor 2008. godiste, njemu je vreme za zamenu akumulatora proslo. Po knjizi, stelovanje ventila ide na pomenutu kilometrazu. Svecice takodje. Semerinzi, kociona tecnost i antifriz, sigurno treba da se promene nakon 7 godina. Ako je covek prvi vlasnik, valjda vodi servisnu knjigu, pa sve to moze da se proveri. A da ne pominjem da po knjozi treba da se promene kociona i creva za gorivo, ali to niko ne radi... S obzorom da je ideja da se putuje, ovo je isuvise mala cifra da bi se na tome stedelo. Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nepodmitljivi 4 Napisano Februar 4, 2014 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Dejane. Samo mala ispravka, Honda je 6300 za model 2013. a plus je za 2014. izasao nov model sa jacim agregatom, NC750X. U Engleskoj je cena kao sto je prosle godine bila za NC700X, znaci 6700 sa ABS-om. Kad kupujem novo, necu da stedim par stotina evra za ABS. Pa onda treba da se dokupi zadnji branik/stitnik lanca jer su u fabrici tu stedeli, pa leg i foot deflector, tu se prebaci 7 hiljadarki lako. I tako se vrtim u krug. Zato sam i resio da presecem tako sto bi prvo kupio polovan motor pa za neku godinu kad steknem iskustvo i kilometrazu mogu da razmisljam o novim i mozda jacim motorima. Drugo, pored velike zelje, nisam siguran koliko cu ja realno imati vremena za voznju. Ove godine ce to sigurno biti samo jednodnevne, mozda dvodnevne ture. Sledece godine, gospodja je obecala da cemo moci na visednevnu turu zaobilaznim putevima. Ako ovu sezonu izguram samo sa promenom ulja i filtera, sledece godine kad se priblizim 36000 km odradim veliki servis koji si pomenuo, one tamo nove gume, to mi deluje kao lepo rasporedjeni troskovi i pametna kupovina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Februar 4, 2014 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam gledao trenutno važeći cenovnik sa sajta Honde u Srbiji. Nisam video da si u poruci napisao da li želiš NC700 S ili X. Motocikli_popusti_2013.pdf E sad, ukoliko im on više nije ažuran, onda sam pogrešio. A što se tiče Versysa, ono čime sam se vodio jeste da je cena Versysa 07-08 manje više poklapa sa cenom VStroma 04-06, tako da je Kawasaki bolja kupovina. A i na raznim testovima se ispostavilo da je za malo "bolji" (parafraziram ocene sa linkova). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1865 Napisano Februar 4, 2014 Drug član, 2861 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.polovniau...nda_nc700x_dct/ Polovna Honda I to mora ici dole sa cenom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Februar 4, 2014 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan http://www.polovniau...nda_nc700x_dct/ Polovna Honda I to mora ici dole sa cenom Samo ne ovu verziju sa DCT menjačem. Em je takav menjač nepotreban na motoru, em je skuplja od obične ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nepodmitljivi 4 Napisano Februar 4, 2014 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se za DCT http://www.polovniau...nda_nc700x_dct/ Polovna Honda I to mora ici dole sa cenom Samo ne ovu verziju sa DCT menjačem. Em je takav menjač nepotreban na motoru, em je skuplja od obične ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Februar 4, 2014 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Malo si ga preterao sa tim ulaganjima, ako je motor kao sto kaze da jeste i stvarno presao toliko, moze da prodje samo sa zamenom ulja eventualno plocica i guma ako su potrosene i da se vozi bez problema. Moze Aco svasta. Ali, ako je motor 2008. godiste, njemu je vreme za zamenu akumulatora proslo. Po knjizi, stelovanje ventila ide na pomenutu kilometrazu. Svecice takodje. Semerinzi, kociona tecnost i antifriz, sigurno treba da se promene nakon 7 godina. Ako je covek prvi vlasnik, valjda vodi servisnu knjigu, pa sve to moze da se proveri. A da ne pominjem da po knjozi treba da se promene kociona i creva za gorivo, ali to niko ne radi... S obzorom da je ideja da se putuje, ovo je isuvise mala cifra da bi se na tome stedelo. Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2 ulje u kocnicama se menja na 2 godine, ulje u vilama na 2 godine, antifriz je tu negde. + sve ostalo... Lepo pise u user manual-u . Mada o5 ako je motor oko 4.5-5k nov koliko se versys-u krece cena nikad nebi dao taj novac za polovan motor jer uve k treba dodatna ulaganja. A i uvek nesto moze da crkne pa da se pukne dosta evrica i na kraju se dodje do cene novog motora .. A najbolje je da se proveri servisna knjiga, dovede majstor pogleda sta sve treba za zamenu, stavis sve na papir izracunas sve to i vidis koliko bi te izaslo, ovako napamet mozemo mi da pricamo sta bi trebalo da se zameni ali dok se ne vidi motor nista.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nepodmitljivi 4 Napisano Februar 7, 2014 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kupljen 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokibd 1342 Napisano Februar 10, 2014 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW GSA 1250 Prijavi odgovor kao problematičan Neka je sa srecom. Evo da ti kazem ja iz licnog iskustva. Kupio sam versysa 650 maltene novog sa 3000km 2009 godine presao sa njim 50000 km i prodao sam ga 2011. Od ulaganja osim ulja,filtera i guma sam imao slede na na 25000 sam zamjenio svjecice ali uopste nisu bile za mjenjane jer se fabricki stavljaju iridijumske tako da iako pise u manualu vjeruj mi da prije 50000 km svjecice nemas sta da gledas isto vazi i za stelovanje ventila. \na 32000 sam zamjenio lancanike i lanac. Na isom servisu sam zamjenio kocionu i rashladnu tecnost. Na 40000 sam zamjenio prednje kocione plocice, koje su sigurno mogle barem jos 5000 izdrzati. Zadnje nisam dirao jer nije bilo potrebe. I to je to. Sto se tice akomulatora, sadasnji vlasnik je evo prije 3 dana kupio akomulator jer je ovaj tek sada crko. Samo kvalitetno ulje i redovno mjenjanje na 6000 i vozi ima da obrnes 100000 bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SALE_CA 440 Napisano Decembar 10, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 380 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Vstrom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo da osvezim temu, konkretno me interesuje dali neko od vozaca versysa ima visinu preko 1,90 i kako mu je sedenje na motoru udobnost i ostalo? Hvala ako iko bude ovo video:-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Decembar 10, 2014 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja vidim ,ali slaba vajda! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12702 Napisano Decembar 10, 2014 Ne silazi, 7364 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo da osvezim temu, konkretno me interesuje dali neko od vozaca versysa ima visinu preko 1,90 i kako mu je sedenje na motoru udobnost i ostalo? Hvala ako iko bude ovo video:-) Ja sam ga prodao usput, imam 194. Bar to koliko sam seo, bilo mi je dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Decembar 15, 2014 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja imam 190 cm,imam ga novog od februara 2007 i preso sam 42000,imam neka mala neslaganja oko odrzavanja sa kolegama,provera ventila je na 42000,zamena ulja na 12o00-sipaj ful sintetiku,filtrvazduha se pere -treba ga prati na jedno 15ooo km,svecice po manualu idu na 12000 a mogu i duplo, antifriz na 3 godine ai kociono ulje odradic zajedno.Uprincipu se nista ne kvari samo redovno odrzavanje i jos mi nije jasno sta je to na v stromu skuplje nego na versisu,po svemu taj motor bi trebo da je jeftiniji a ne skuplji od versisa,narocito sto je njegova osnovna odlika ,,nit smrdi nit mirise,, za one koji motor vise voze ko auto,zaboravih na one ruzne plastike bocnih oplata ali kad ih gledas odgore kad sedis na motoru.Na v stromu tu zjape dve ogromne rupe-izgleda ko nedovrseno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...