aca-pn 6438 Napisano Januar 24, 2008 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Imam aluminijumski nosac kofera ofarban u neku bzv sivu boju. Hocu da skinem tu boju i da ispoliram aluminijum, ali imam par nedoumica. Cime je najlakse skinuti staru boju, cuo sam da ima neki "skidol" za skidanje farbe, da li on sme da se koristi na aluminijumu ? Kad skinem boju i ispoliram ga (postupak poliranja mi je poznat) koliko dugo ce drzati sjaj dok ne oksidira ? Mozda nije losa varijanta da se presprica bezbojnim lakom posle poliranja ? iskusni, cekam savete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 24, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma skidol nije nizasta,moj savet ti je da ispeskaris deo,pa da ga ispoliras,a nece svaki lak da se dobro uhvati za aluminijum,znaci peskarenje pa poliranje, ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Januar 24, 2008 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan Staru boju skini sa nitro razredjivacem,posel toga vodenom smirglom smirglaj dok ne dobijes glatku povrsinu i na kraju ispoliras. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Januar 24, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Sjaj ce se odrzati sigurno ako s vremena na vreme (jednom u 2-3 nedelje, ako ne vozis po kisi) predjes sve polir pastom, da ne bi doslo do malo ozbiljnije oksidacije. Nitro nije los izbor ali je procedura skidanja mnogo duza od peskiranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Januar 24, 2008 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Varijanta sa poliranjem jednom u 2-3 nedelje ne dolazi u obzir jer bi morao da ga skidam sa motora, da skidam migavce koji se kace na njega itd. Ne zelim takvu obavezu u sred leta kad treba da se vozim, zato sam i mislio da ga zastitim nekim bezbojnim lakom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Januar 24, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan bezbojni lak drzi ako je podloga osmirglana sa maksimalno P1000. preko toga se ljuska na svaki udar i odlepljuje kao nalepnica. Ispolirani aluminijum je u rangu P5000. Mozda neka bezbojna plastifikacija drzi.Imam alu bicikl koji poliram jednom godisnje. Mislim da sjaj drzi duze od par nedelja. Savetujem ti skidol zato sto ce pesak da ti izgruva povrsinu pa ces morati da krenes od 150 smirgla. Korpe su kvalitetno livene tako da odmah dobijas glatku povrsinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter84 17 Napisano Januar 24, 2008 U prolazu, 92 postova Lokacija: Svilajnac Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam dosta delova na svom motoru polirao. Imao sam problema sa oksidacijom ali mi je onda drugar dao malo neke paste za izvlacenje visokog sjaja iz aluminijuma iz Francuske. Evo od tad nisam imao problema. Znaci bez odrzavanja. Ali najvise mi je krivo sto nisam uzeo naziv te paste. Znam samo da je u maloj beloj bocici i da ima plavu nalepnicu. Made in France. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Januar 24, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa sjaj ce trajati duze od mesec dana ja na mzu pretrcim krpom i pastom 1 ili 2 puta u toku sezone i sjaj se vrati,mislim da bi to mogao i bez skidanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TheDR 2 Napisano Januar 24, 2008 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ako si resen da odrzavas polirano onda pljuni u sake i navali, a ako nisi bas sklon povremenom trljanju onda ga bolje prefarbaj u neku metalik boju, ja to upravo radim sa felnama! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoBarbi 2 Napisano Februar 9, 2008 U prolazu, 74 postova Lokacija: Slovakia Prijavi odgovor kao problematičan ajde sad svi lepo pogledajte www.myspace.com/polishingpredator pa onda da cujem teorije o poliranju aluminijuma... evo ja ti licno garantujem da to najbolje radi moj brat doduse koliko para toliko muzike, ako hoces mozes i sam da kupis finu turpiju za nokte pa da prvo malo "ismirglas" povrsinu a onda sa turpijom za pedikir da ispoliras hehe ( salim se, da ne bi bilo nekih preblema doduse na mojim noktima to funkcionise, extra budu ispolirani hehe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Februar 9, 2008 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan ajde sad svi lepo pogledajte www.myspace.com/polishingpredator pa onda da cujem teorije o poliranju aluminijuma... evo ja ti licno garantujem da to najbolje radi moj brat doduse koliko para toliko muzike, ako hoces mozes i sam da kupis finu turpiju za nokte pa da prvo malo "ismirglas" povrsinu a onda sa turpijom za pedikir da ispoliras hehe ( salim se, da ne bi bilo nekih preblema doduse na mojim noktima to funkcionise, extra budu ispolirani hehe Ja sam zlatar.Prozivam tvog brata na "crtu".Ko bolje polira? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peacemaker 0 Napisano Februar 10, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Harley Davidson Prijavi odgovor kao problematičan ajde sad svi lepo pogledajte www.myspace.com/polishingpredator pa onda da cujem teorije o poliranju aluminijuma... evo ja ti licno garantujem da to najbolje radi moj brat doduse koliko para toliko muzike, ako hoces mozes i sam da kupis finu turpiju za nokte pa da prvo malo "ismirglas" povrsinu a onda sa turpijom za pedikir da ispoliras hehe ( salim se, da ne bi bilo nekih preblema doduse na mojim noktima to funkcionise, extra budu ispolirani hehe Ja sam zlatar.Prozivam tvog brata na "crtu".Ko bolje polira? ;D Ja cu se zrtvovati i doterati moj motor pa da vidimo ko ce ga bolje ispolirati od vas dvojice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Februar 10, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za sat vremena skino boju sa citavog rama sa removerom kosta u farbarama oko 275 dinara ko neki zele je namazes ga i nakon 1-2 minuta podigne svu boju i onda spatulom ili selicnom cetkom skines Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Februar 10, 2008 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Sve sto je neko zafarbavao ili farbao sprejom vrlo lako sam skinuo, ali fabricka boja jednostavno nece da se podigne, samo omekne pa se razmazuje. Nju sam skidao mehanickim putem jer skidol jednostavno nije hteo da deluje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmandic 8 Napisano Februar 10, 2008 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: bijela,montenegro Prijavi odgovor kao problematičan zato sto nije farbano nego plastificirano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Februar 10, 2008 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan ajde sad svi lepo pogledajte www.myspace.com/polishingpredator pa onda da cujem teorije o poliranju aluminijuma... evo ja ti licno garantujem da to najbolje radi moj brat doduse koliko para toliko muzike, ako hoces mozes i sam da kupis finu turpiju za nokte pa da prvo malo "ismirglas" povrsinu a onda sa turpijom za pedikir da ispoliras hehe ( salim se, da ne bi bilo nekih preblema doduse na mojim noktima to funkcionise, extra budu ispolirani hehe Ja sam zlatar.Prozivam tvog brata na "crtu".Ko bolje polira? ;D Ja cu se zrtvovati i doterati moj motor pa da vidimo ko ce ga bolje ispolirati od vas dvojice Ne radim honde. :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Februar 10, 2008 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan zato sto nije farbano nego plastificirano Ma jok, jedino ako su japanci izmislili neku silver-metalic plastifikaciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARKOtls 19 Napisano Februar 10, 2008 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 2020 GSXS 1000F . 99 TL1000R Prijavi odgovor kao problematičan zato sto nije farbano nego plastificirano Ma jok, jedino ako su japanci izmislili neku silver-metalic plastifikaciju E MOJA TI,nemas pojma!!!! Pa kad neces da pitas ko te .ebe,muci se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoBarbi 2 Napisano Februar 11, 2008 U prolazu, 74 postova Lokacija: Slovakia Prijavi odgovor kao problematičan ajde sad svi lepo pogledajte www.myspace.com/polishingpredator pa onda da cujem teorije o poliranju aluminijuma... evo ja ti licno garantujem da to najbolje radi moj brat doduse koliko para toliko muzike, ako hoces mozes i sam da kupis finu turpiju za nokte pa da prvo malo "ismirglas" povrsinu a onda sa turpijom za pedikir da ispoliras hehe ( salim se, da ne bi bilo nekih preblema doduse na mojim noktima to funkcionise, extra budu ispolirani hehe Ja sam zlatar.Prozivam tvog brata na "crtu".Ko bolje polira? ;D Ja cu se zrtvovati i doterati moj motor pa da vidimo ko ce ga bolje ispolirati od vas dvojice prenecu bratu mada mislim da on ne mora ni sa kim da staje na crtu .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
flstf 2 Napisano Februar 11, 2008 U prolazu, 24 postova Lokacija: SABAC Prijavi odgovor kao problematičan ok barbi, bilo bi super ako bi nam dala kontakt kao bi se mogli cuti sa Aleksandrom i zagovoriti mozda neki poslic. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Februar 11, 2008 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu se zrtvovati i doterati moj motor pa da vidimo ko ce ga bolje ispolirati od vas dvojice prenecu bratu mada mislim da on ne mora ni sa kim da staje na crtu .. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Salim se,naravno. Nemoj ovo da shvatis kao prozivku.Cenim svaciji rad.Pogotovo ako neko to radi s puno ljubavi. Ja poliram,svaki dan(nakit).To mi je sastavni deo posla. Svoj motor poliram,uglavnom pre svake voznje.To mi je doktor prepisao terapiju. ;D Neznam,imam trip,ako je prljav da losije radi.Da nije to to.Kad je cisto sve,podmazeno,pun rezervoar.Odma se i ja bolje osecam,kad ga vozim. Neznam da li jos neko ima ovakav osecaj,al` ja ovako stvarno mislim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotoBarbi 2 Napisano Februar 12, 2008 U prolazu, 74 postova Lokacija: Slovakia Prijavi odgovor kao problematičan ok barbi, bilo bi super ako bi nam dala kontakt kao bi se mogli cuti sa Aleksandrom i zagovoriti mozda neki poslic. kome treba, poslacu br na pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3335 Napisano Februar 15, 2008 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5467 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelj provjerava kako je ispoliran ram ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sine 12 Napisano Februar 16, 2008 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma nikluj ga, mislim ako moze da se nikluje aluminijum i nema muke ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...