Jump to content

Moto Zajednica

Srbija -- Austrija -- Rumunjska ... svega ima

Recommended Posts

• Drug član, 2374 postova
  • Motocikl: T100 / DB6

Grobnik, veterani 30-05-2015.

U povratku s puta, skrenuo tek da bacim oko ima li štogod ... je, bilo je ...

DSC02482.JPG

DSC02485.JPG

DSC02490.JPG

DSC02491.JPG

DSC02500.JPG

DSC02506.JPG

DSC02510.JPG

DSC02517.JPG

...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Prvo fruštuk, ondak na put ...

U vrijeme fruštuka još se dalo disati, razmišljati i žvakati. U vrijeme ručka klimatska situacija izmakla je kontroli, tako da sam se i ja izmakao obali i prebacio se na kontinent. Baš da je pomoglo ... i nije. Čak su i Kotli bili prazni.

DSC02573.JPG

DSC02574.JPG

DSC02576.JPG

DSC02578.JPG

DSC02579.JPG

...

Mali Đuka išao na more

Prikeljim tank torbu, izguram velikog austrijanca iz garaže, okrenem ključ ... i na onom lijevom multifunkcijskom ekranu bljesne velika poruka "Tire Pressure Low" ... ajde baš da vidim šta je njemu "low". Ah, samo jedan polukorak unazad i oko mi se automatski zakeljilo na čudan ornament na lijevoj strani gazne površine zadnje gume ... šaraf, s križnom glavom. Phillips Screw, rekli bi američani. Ili sam ga donio iz Istre, ili sam ga pokupio na povratku.
Odskrolam po menijima do TPMS-a i vidim da je prednja OK a zadnju ne očitava. KTM-ov Reifenluftdruck Prüfgerät (PN 548.29.068.000) kaže 1,4 bara. Odšepesam do najbliže benzinjare, nadrukam na 2,9 i odvezem se do omiljenih gumimajstora u novozagrebačkim boguleđincima ... cool, ne rade subotom. Hajdemo doma, nazad u garažicu. Šta ću, šta ću? Ha, koristim joker "Uzmi drugi motor!"

Prethodni planovi resetirani, novi se stvaraju ... idem odvest malog Đuku na more. On još nije vidio Jadran, skoro da mi je došlo neugodno. Zadnji put da sam s nekim LC4 gibao do mora bilo je ... cca prije 10 godina. Eto prilike da se prisjetim kako to izgleda.

Sjetio sam se da ima negdje u garaži i tank torba koja bi mu mogla odgovarati (jess, paše 100%), kontrola guma (nek ja bacim oko, kako je krenulo ... tko zna) i hajdemo na more.
Alzo, mali Đuka s jako kratkim gradskim prijenosom (16-42) baš i nije doma na autobanu al´ mu stara riječka paše.

Najprije turit nos na Grobnik! Sunce žeže a ja zaboravio malog Đuku natrackat Kopertonom pa sam ga morao parkirat u najdublju hladovinu ... da ne izgori, a vidim da je već uhvatio neku čudnu bojicu.

DSC02615.JPG

DSC02616.JPG

DSC02617.JPG

...

...

Tu mejk a long stori šort ... na Grobniku manje-više ništa naročito. Lagano do Rijeke, lagano do Crikvenice, još lakše do Selca. Malo manje lagano do Novog, pa do Senja i još malo južnije ... okret nazad i preko brda doma. Idem sad na masažu ...

DSC02625.JPG

DSC02629.JPG

DSC02634.JPG

DSC02639.JPG

DSC02642.JPG

DSC02644.JPG

...

• Ne silazi, 5563 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

@ doktor - kad već spominješ osvježenje ... sezona kupanja u moru je počela

Nadam se da cu osetiti slanu vodu koliko vec u subotu... :jee1:  Idem na jednu vikend voznju, gde bi jedan deo trebalo biti i jadranska od Neuma do Dubrovnika, pa cu valjda negde uskociti u vodu.  :jee:

@ stuntjunkie - Ako želiš/možeš imati samo jedan motocikl u garaži a voliš otići i na poneku dužu vožnjicu, svakako je bolji izbor 1190 Adventure. Zašto? Odličan je allrounder ... i po gradu, i izvan grada, i na putu.
Ako želiš/možeš imati više od jednog motocikla a voliš otići i na duže vožnje, tada je 1290 Super Adventure u prednosti. Zašto? Udobnost je ključna riječ, a to ne znači samo deblje podstavljeno sjedište i veći vjetrobran. Veći rezervar za gorivo, poluaktivni ovjes, grijane ručke, grijano sjedište posebno za vozača i suvozačicu, tempomat, HHC, MSR ... nabere se toga. Sve ove putne delicije malkoc ga udalje od urbane okoline pa je bolje u garaži imati još neki motorić ili skuter.

@ poka - bok momče s bijelim motorom :) 

Vransko i Črnivec

Krstarenje dolinom Save sve do skretanja za Zagorje ob Savi, doručak na Petrolu na ulazu u Izlake, povratak u povijest u Vranskom. Onaj poligon sigurna vožnje je zanimljiva ali manje bitna stvar u Vranskom (da je na lokaciji poligona niknulo ono što je trebalo niknuti, možda bih drugačije mislio i govorio) ... apsolutno zanimljivija lokacija nalazi se na adresi Vransko 31a. Ne, ne pivnica ... iako i tamo ima svašta za vidjeti. Lijevo od pivnice, u istom dvorištu, nalazi se "muzej motociklov grom". Kome pojmovi "carter Ferrari", DMGP, G50, "SS ladepumpe" ili "Ala Verde" ništa ne znače, najbolje da se zadrži u pivnici ... tamo može pronaći hladovinu i osvježenje.
Važno je napomenuti: motocikli - koliko god bili lijepi, rijetki, odlično očuvani ili restaurirani - tek su jedan dio eksponata ovog muzeja. Okolo na podu, na zidovima ili u vitrinama nalaze se mnoge pažnje vrijedne stvari. Vransko nije daleko ... cca sat vremena od Zagreba, ulaznica je sitnih 5 eura.

Gas dalje, uz pejzaže toliko lijepe i zelene da se na takav pogled svačiji bubrezi obraduju. Krenuo sam dolinom Savinje prema Logarskoj dolini, no predomislio sam se i skrenuo kroz Zadrečku dolinu ... preko Gornjeg Grada, prijevoja Črnivec i sve dalje na Kamnik. Vozeći se Zadrečkom dolinom sjetio sam se da se iz mjesta Šmartno ob Dreti može preko brda (Menina planina, ako se ne varam) prejahati do Vranskog, pa sam i to morao odvoziti. Lijepa cesta, sve ide bez problema, osim dosta pijeska na dielovima spusta prema Vranskom.
OK, kako sam se dovukao do Kamnika tako sam preko neke zabačene selendre - bit će da je Mengeš - stigao i do Laibacha ... skrenuo sam na vrijeme na 108 prema Litiji i veselo doma.

DSC02662.JPG

DSC02665.JPG

DSC02666.JPG

DSC02668.JPG

DSC02669.JPG

...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja