alex r6 193 Napisano Decembar 18, 2013 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan sad videh temu,i mene interesuje sve ovo,kako vi to,levo desno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 18, 2013 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Napomena za mladje citaoce, CS nije COUNTER STRIKE!!! 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 18, 2013 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan ako neko bude pokusao pola ovih komentara da uradi auuuuu al ce biti ljubakanja sa asfaltom i nosenja gipseva ...ljudi batalite zajebanzije izginuce neko cimajuci volan levo desno pa naravno da pored ruku se upravlja i nogama i telom levo desno...ne mozes samo rukama skrljaces se bzv... ja bar ruke najmanje koristim,svaka krivina vucem motor svojim telom a ne samo volan... ne kapiram da neko moze skrenuti vecom brzinom a da ne nagne motor il sam ja lud da ne kapiram ovo sto pricate ili sam lud sto ovih 15god vozim motor pa sam ziv i zdrav jos uvek .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 18, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan il sam ja lud da ne kapiram ovo sto pricate ili sam lud sto ovih 15god vozim motor pa sam ziv i zdrav jos uvek .. Ili kao nekoliko njih nisi pročitao cjeli post, pa nisi skontao da se pored naginjanja mora raditi i rukama i suprotno, jedno bez drugog ne ide. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 18, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... Celo telo učestvuje u vožnji ali što je brzina veća to je tendencija jednotražnih vozila da idu pravo veća. .... Ovo je sustina. Ziroskop efekat. Kukovima / tijelom moze da se smota motor na maloj brzini, ali sa povecanjem brzine exponencijalno raste broj potrebnih Kg tijela i metara u stranu od motora da bi se kompenzirao CS, sto prevedeno iskarikirano znaci da neko ko nema 2 tone i 10 metara visine ne moze da skrene u krivinu X bez CS kad ide preko 100 km/h, dok neko od 50 Kg i metar i zilet moze, uz CS naravno. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Decembar 18, 2013 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Prihvatam misljenja kolega, nemam toliko iskustva kao neki koji ostavljaju komentare u temi. Sve sto pricam, isprobao sam ove sezone, pri brzinama od 100+ u krivini. Put je dobro poznat, svaki dan idem tuda, zato sam i mogao biti toliko opusten i isprobavati stvari. Ako pri brzini od 100 udjem jednu malo duzu krivinu, a izadjem sa oko 110 nakrivljen tj. bez ikakvog pomeranja dupeta, samo counter steering i pomeranje tela, kao pogled da bacim sta je iza vrata, uhvatim krivinu lepo i sa zenom nazad. Kada idem sam, ponekad, ne cesto, zelim da isprobavam razne stvari zbog zlu ne trebalo..zaobilazenje fleka na putu radi vezbanja brzog menjanja pravca, kocenje do nekog repera kraj puta, da vidim da li bih mogao stati u toliko puta pri toj brzini, hvatanje poznate krivine razlicitim tehnikama. Shvatio sam da kada pre krivine namestim dupe, suprotnom nogom se oslonim na tank, sagnem se i ceo se nagnem u krivinu, motor se nakrivi ali mnogo manje i pri brzini od 110 ulazim u istu krivinu kao da idem manje. Osecaj mnogo vece stabilnosti, kontrole. Ne pricam o spustanju kolena uopste. Samo promena centra mase na motoru i naravno counter steering ali sada u manjoj meri jer centar mase vuce motor u krivinu. Stojim iza svake napisane reci, ko je probao, zna i sam da je tacno. Necu da se ubedjujem i natezem, ne zelim raspravu. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Decembar 18, 2013 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan :Mina: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Decembar 18, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan O BOZE STA SAM SVE CUO.....LJUDI PROSTIM RECIMA !!! NE MOZE JEDNO BEZ DRUGOG, ZNACI MORA I CS(nije counter strike ) a mora i telom, al voleo bih da vidim kako ce neko da izbedne rupu na kolovozu koju je iznenada uocio ili ako neko iznenada otvori vrata automobila , bez CS-a tesko... Tema zapocela sa osnovama pravilne pozicije tela a tece u smeru osnovnih stvari upravljanja motocikla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 18, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Skotnaš kako i neki "iskusniji" likovi ne znaju neke osnovne stvari... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 18, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ... Celo telo učestvuje u vožnji ali što je brzina veća to je tendencija jednotražnih vozila da idu pravo veća. .... Ovo je sustina. Ziroskop efekat. Kukovima / tijelom moze da se smota motor na maloj brzini, ali sa povecanjem brzine exponencijalno raste broj potrebnih Kg tijela i metara u stranu od motora da bi se kompenzirao CS, sto prevedeno iskarikirano znaci da neko ko nema 2 tone i 10 metara visine ne moze da skrene u krivinu X bez CS kad ide preko 100 km/h, dok neko od 50 Kg i metar i zilet moze, uz CS naravno. tacno tako CELO TELO UCESTVUJE U VOZNJI a ne samo ruke i noge,bar je neko pogodio sustinu... celo telo mora da radi,dali mi neki nesvesno radimo cs,nemam pojma...ja namerno ne,i opet se ogradjujem.namerno ga neradim,mozda kad zabacim telo ...neznam niti razmisljam o tome.. kao sto rece ivan pomeranjem mase je mnogo bezbednije voziti motor..pogotovu na klizavijem asfaltu... no dobro mislim da svako treba da da svoje misljenje ili analizu...a ne da se drzimo jednog tiipa voznje... ja sam ucio u voznji iza drugih najlakse...ali su oni vozili tako da ja mogu s njima u paru da idem,analiziramo posle voznje de sam gresio,..malo pojasnjavali,e onda ja sam bez njih tamo amo,,avalu sam znao zmureci da izvozam ,ko je tamo boldora druga treca vozo zna o cemu pricam...tezak motor nije kao neki laksi danasnji,pa treba muski da se bacis na njega pod njega pa kad treba da ga ispravis...a onda schok kad sam pazario rx,a..totalno drugi stil voznje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 18, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan O BOZE STA SAM SVE CUO.....LJUDI PROSTIM RECIMA !!! NE MOZE JEDNO BEZ DRUGOG, ZNACI MORA I CS(nije counter strike ) a mora i telom, al voleo bih da vidim kako ce neko da izbedne rupu na kolovozu koju je iznenada uocio ili ako neko iznenada otvori vrata automobila , bez CS-a tesko... Tema zapocela sa osnovama pravilne pozicije tela a tece u smeru osnovnih stvari upravljanja motocikla pa mozda probati naglim bacanjem motora od sebe pa brzim povratkom..ja tako nekako umem...nisam probao cs,om...ali neznam ni sa 100kmh na sat dali bi i to pomoglo... .. arnyman' aj posto si iskusan da cujemo tebe kako ti to...kako si vozio dok nisi cuo za cs... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 18, 2013 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Bokilic i TOCRANK, zakazujem Vam vece uz pivo, naravno i pricu o motorima!!! aLI OBAVEZNO DOLAZIMO na cetiri tocka!!! Vidimo se!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 18, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan O BOZE STA SAM SVE CUO.....LJUDI PROSTIM RECIMA !!! NE MOZE JEDNO BEZ DRUGOG, ZNACI MORA I CS(nije counter strike ) a mora i telom, al voleo bih da vidim kako ce neko da izbedne rupu na kolovozu koju je iznenada uocio ili ako neko iznenada otvori vrata automobila , bez CS-a tesko... Tema zapocela sa osnovama pravilne pozicije tela a tece u smeru osnovnih stvari upravljanja motocikla aj vidim ti si posle liberti scutera jako iskusan pa da podel sa nama tvoje misljenje posle tolkih godina za volanom.. nije mi namera s nikim da se svadjam samo je poenta da se motor vozi celim telom ne samo rukama.. svi vi sto nesto kao znate niste do skoro ni culi za cs pa se sad kunete u cs.. slaem se ako vam odgovara moze... samo nebih sa svakim motorom to bez malo veceg iskustva probao ne na svakoj brzini... probao bi vise opcija vise tehnika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 18, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako neko bude pokusao pola ovih komentara da uradi auuuuu al ce biti ljubakanja sa asfaltom i nosenja gipseva ...ljudi batalite zajebanzije izginuce neko cimajuci volan levo desno pa naravno da pored ruku se upravlja i nogama i telom levo desno...ne mozes samo rukama skrljaces se bzv... ja bar ruke najmanje koristim,svaka krivina vucem motor svojim telom a ne samo volan... ne kapiram da neko moze skrenuti vecom brzinom a da ne nagne motor il sam ja lud da ne kapiram ovo sto pricate ili sam lud sto ovih 15god vozim motor pa sam ziv i zdrav jos uvek .. Ti (kao i ja u svojoj mladosti dok nisam naucio kako se zove to sto radim, a nisam ni svjestan da to radim) isto koristis kontra-upravljanje (CS) da skrenes, jer drugacije uglavnom ne moze (uglavnom znaci kad vozis brze od 40 km/h recimo). . Nije to "stil" ili "nacin voznje", vec fizika. Jabuka mora da padne na zemlju. Tema je vrlo zajebana, jer svaki pokus zahtijeva glavu u torbi... ali ako si u (popularnoj) "zoni komfora" i raspolazes sa nekom duzom krivinom... probaj u sred krivine samo da rasiris prste oko rucki (da ih oslobodis). Budi sa tijeom gdje hoces. Ako ides 100 km/h i pustis rucke, sledi momentalno ispravljanje. Ako ne stegnes prste ode u livadu, pa visi do mile volje kako hoces.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Decembar 18, 2013 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Motor pri bilo kojoj stabilnoj brzini, gde ne moras da se drzis za korman da bi preziveo, kada pustis korman, ide pravo, jednim prstom gurnes levu rucku, motor krece da skrece levo. Isto tako obrnuto. To nije pravilno, jer tada telo smeta u skretanju. Counter steering ne treba uopste postavljati pitanje da li postoji, jer postoji. Fizicki zakoni koji su dokazani ne mogu biti tema rasprave. Celo telo ucestvuje u upravljanju vozila na dva tocka, ali je counter steering ono sto sa najmanje ulozene snage najvise odredjuje nagib. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Decembar 18, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan O BOZE STA SAM SVE CUO.....LJUDI PROSTIM RECIMA !!! NE MOZE JEDNO BEZ DRUGOG, ZNACI MORA I CS(nije counter strike ) a mora i telom, al voleo bih da vidim kako ce neko da izbedne rupu na kolovozu koju je iznenada uocio ili ako neko iznenada otvori vrata automobila , bez CS-a tesko... Tema zapocela sa osnovama pravilne pozicije tela a tece u smeru osnovnih stvari upravljanja motocikla aj vidim ti si posle liberti scutera jako iskusan pa da podel sa nama tvoje misljenje posle tolkih godina za volanom.. nije mi namera s nikim da se svadjam samo je poenta da se motor vozi celim telom ne samo rukama.. svi vi sto nesto kao znate niste do skoro ni culi za cs pa se sad kunete u cs.. slaem se ako vam odgovara moze... samo nebih sa svakim motorom to bez malo veceg iskustva probao ne na svakoj brzini... probao bi vise opcija vise tehnika... TEHNIKA VOZNJE JE JEDNA STVAR, A STIL VOZNJE DRUGA STVAR ! To tvoje bacakanje motra od sebe i ka sebi radis rukama i to se zove Counter Stiring - TEHNIKA KONTRA SKRETANJA koju radis nesvesno....al nebitno, shvatili smo svi poentu.. Nije lepo sto prozivas za to sto sam vozio, ja priznajem da nemam mnogo iskustva i ako sam pored tog liberty-a vozio i druge motore od preko 600 ccm, za tvoju informaciju. Al to je totalno nebitna stvar... Motor se vozi tehnikom a ne tezinom, tako da isti k**** a vozio hondicu cbr 600 ili suzu 1300 hayabusu, tehnika se ista koristi... Vidim rosi ima 120 kg pa moze da baca motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 18, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Bokilic i TOCRANK, zakazujem Vam vece uz pivo, naravno i pricu o motorima!!! aLI OBAVEZNO DOLAZIMO na cetiri tocka!!! Vidimo se!!! pazi moze,al na riblju corbu tamo da svratimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Decembar 18, 2013 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Nije neki snimak ali bez cs je nemoguce u nagibu vijugati li naglo oboriti motor osim ako imas krila od po tri metra Valjda ce pomoci nekome... na 0:46s Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zeleni 83 Napisano Decembar 18, 2013 Svrati ponekad, 189 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije neki snimak ali bez cs je nemoguce u nagibu vijugati li naglo oboriti motor osim ako imas krila od po tri metra Valjda ce pomoci nekome... na 0:46s https://www.facebook...&type=3 neee bracooo taman se bokilic smirio sa postovima i ti ces ga sad iziritirati..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 18, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma ja se bacam i levo i desno,ko zna dal i volan vucem,verovatno nesvesno,nego jel si ovo ti na snimku.. ustvari kad mi je pcela upala u rukav od jakne valjda sam vuko sve sto sam stigo zadnji put mora da dodjem da probam te tvoje krivine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5351 Napisano Decembar 18, 2013 Integrisan, 13042 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nije neki snimak ali bez cs je nemoguce u nagibu vijugati li naglo oboriti motor osim ako imas krila od po tri metra Valjda ce pomoci nekome... na 0:46s Jel ovo neka provokacija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 18, 2013 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Samo sam cekao kad ce mali zeleni da se ukljuci.... hoces i ti na pivo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5351 Napisano Decembar 18, 2013 Integrisan, 13042 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan E, zaludne dede, odo da spavam ustajem u 2 pa u 3 pa u pola 5... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Decembar 18, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan arnyman' aj posto si iskusan da cujemo tebe kako ti to...kako si vozio dok nisi cuo za cs... Aj pošto si pismen pročitaj šta sam napisao nekoliko postova ranije, nesvjesno sam gurao ručku dok sam se naginjao u krivinu, a pošto sam saznao za cs, počeo sam i svjesno da guram ručku čim krenem u nagib, time motor odmah "pada" nema potrebe da siđeš pored njega da bi uhvatio krivinu. Inače na auto putu radi odlično, puno bolja reakcija nego kad se bacakam okolo Po ovome što ti pišeš ispada da ako nemaš 150 kg ne možeš da oboriš motor, znači dosad su u MotoGP sve pogrešno radili, biraju vozače građene ko džokeje, metar i žilet i 50-60kg, umjesto da nađu neku strvinu od 150kg da može "muški" da obori motor u krivini. Ili nekoga ko se rodio naučen... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 18, 2013 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Laku noc i od mene... jutro je pametnije!! Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...