bokilic 6101 Napisano Januar 4, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan nemoj da se sekiras,f se isto lepo obara i vozi... moj suzuki je f,malo je unapredjen,usd vila,shovin zadnji amortizer..ABM diskovi...ali i dalje u odnosu na gsx,r ..tezina itd..nije to to,ali tu je,mali zaostatci,imao uporedo i jednog i drugog.. jesu oba 1127cm bila ali,,nije to to,r je gore bolji,f je dole u nizim obrtajima zivahan, r je laksi,f tezi..i tako,,jedino su kocnice sada skorro pa iste... za hondu neznam..nisam uporedo vozio jedno i drugo....ali sve se moze kad se hoce,zaostatci su tu ali...nije staza pa da se mere u stotinkama.. malo prakse i osloboditi kocnicu u glavi,ali je zadrzati na rucici... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmb985 70 Napisano Januar 4, 2014 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 4tx Prijavi odgovor kao problematičan F je u odnosu na R samo jedna blaza varijanta a ne namenski putnicki motor.Udobniji je,upravljivi,meksi,manje trosi,malo slabiji agregat,slabije koci...itd.Podjednako se lepo vozi i obara ali nije za neka velika forsiranja i pruza vecu udobnost i mekocu u voznji.Odlican motor za manje zahtevne ali sportski nastrojene vozace.Putnicki motori nesto sasvim drugo poput V-Stroma,Goldvinga,itd... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Januar 4, 2014 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Samo ima jedan problem. Kako prepoznati strucnjaka? Ima ih ne brini, zna se vec ko su Kolega ti i ja vozimo nedefinisan motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Januar 5, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan @IvanNBGD Druze tvoja honda vecim delom specifikacija spada u sport motor!!Posle tvog modela motora izasla je RR honda,koja je vec neka druga prica,ali nije toliko daleka od tvog modela... Tvoj model je motor za uzivanje i vrlo dobro sluzi za posteno prangijanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1881 Napisano Januar 5, 2014 Drug član, 2867 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ovih dana dosada pa sam malo opet gledao neke edukacione filmice http://www.youtube.c...h?v=Vr-Wqs37Ug4 Posle toga pregledam moj snimak sa transalpine.Konstatacija mi je bila kad spustim glavu i gledam na put sve radim kako treba,medjutim transalpina je to zveranje okolo mi uzrokuje sve greske koje se vode kao pocetnicke.Ne pratim putanje kako treba oduzimam gas , ili rano ili kasno krecem u krivinu,nisam u dobrom stepenu prenosa,polozaj tela katastrofa zveram svuda osim gde treba da idem,kocenej pa ne kocim vozim 1-6 i samo gasom regulisem brzinu .Medjutim posle malo dublje analize konstatujem da je to normalno,vozim turisticki i sve to nije bitno sve dok je voznaj dovoljno bezbedna i udobna i meni i suvozacu.Kada pocnem da vozim kako treba onda su i brzne vece nego sto zakon saobracaj i zdrav razum dozvoljavaju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Februar 28, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan aj da se vratimo na prichu danas smo iskoristili lepo vreme da se provozamo do Ralje. dosta saveta sam poslushao i ono shta vam mogu rechi jeste da se moja vozhnja ZNATNO popravila! Stabilnost mnogo vecha, sad vech strah dosta utiche na vozhnju. u pratnji josh jednog gsxf600 i Sv650 bukvalno sam pomerio granicu obaranja, brzine ulaska, prolaska i izlaska iz krivine! Ono gde je problem je samo moja glava, ako izuzmemo da je hladnjikavo, tj asfalt je hladan shto mi uvechava strah i non stop mislim na to, danas mi se desilo neshto drugo. Ja to ne znam da objasnim.. srechom imam zabelezheno na kameri. ushao sam normalno, stabilna brzina, stabilan gas i skoro pred kraj krivine motor je da kazhem josh oborio na stranu i zamalo da poljubim zid Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10553 Napisano Februar 28, 2014 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan mozda si previse usporio, i to je rezultiralo da ti motor zanese u unutrasnju stranu, tacno se cuje momenat pre nego sto je motor zaneo, cuje se smanjenje obrtaja, bar tako mislim, mozda nisam u pravu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Februar 28, 2014 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan ushao sam normalno, stabilna brzina, stabilan gas i skoro pred kraj krivine motor je da kazhem josh oborio na stranu i zamalo da poljubim zid Meni deluje kao da si gledao u zidic pored puta umesto ispred sebe u pravcu zamisljene linije kojom hoces da vozis. Cim je kolega ispred tebe zamakao iza zida... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Februar 28, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan ushao sam normalno, stabilna brzina, stabilan gas i skoro pred kraj krivine motor je da kazhem josh oborio na stranu i zamalo da poljubim zid Meni deluje kao da si gledao u zidic pored puta umesto ispred sebe u pravcu zamisljene linije kojom hoces da vozis. Cim je kolega ispred tebe zamakao iza zida... da li je takva reakcija mogucha??? nije iskljucheno da sam blenuo u njega pa chim je zamakao i ja za njim. uopshte mi to nije palo na pamet. prachenje pogledom. al opet mi ovakva reakcija neshto prenagla za to, ne znam, nisam pametan. sad razmishljam, jel moguche da mi je prednji kliznuo? shto vishe gledam klip to mi jasnije da u momentu kad on zamiche iza zida ja lomim motor.. al i dalje mi teshko da poverujem da se to zapravo desilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Februar 28, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da si vec u pocetku bio previse primaknut zidu, trebao si uci u krivinu duzim putem tj blize sredini a i prednja guma ti je presla preko one crne zakrpe na putu mozda si zbog toga proklizao malo pod nagibom. Da si isao blize sredini puta, mogao si ici brze i vise ga oboriti, mozda si stvarno isao presporo i previse oborio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano Februar 28, 2014 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Motor ovde i nije u nagibu, tako da zbog toga sigurno nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Februar 28, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Motor ovde i nije u nagibu, tako da zbog toga sigurno nije. kako mislish nije u nagibu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Februar 28, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan Motor ovde i nije u nagibu, tako da zbog toga sigurno nije. kako mislish nije u nagibu? Oce da ti kaze da motor nije bio nagnut u desnu stranu vec da si bio u normalnom polozaju... Uleteo ti je prednji tocak u "pocepan"deo asfalta pa ti je malo zabacio motor u stranu,tj malo vise je zabacio ali dobro da nisi jurcao inace bi pasao asfalt100% Sreca Ako mozes odradi usporeni snimak pa ces i sam videti na kakav deo puta ti je naleteo prednji tocak! Ps-tacno se vidi na 0:01 kako si presao preko "pocepanog asfalta" i zatim je usledilo proklizavanje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Februar 28, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Moj skroman savet ti je inace da na putu krivine, pogotovo nepregledne, vatas sa spoljasnje strane tj. duzim putem jer imas vecu preglednost, vecom brzinom mozes da prodjes kroz njih, ako udjes brze nego sto treba imas prostora da oboris jos i korigujes a i na izlazu iz krivine ukoliko ima nesto na putu imas prostora da obidjes. Znam da na stazi ljudi uvek traze najkraci put ali za voznju u saobracaju gde je sve daleko od idealnih vrednosti, milisekunde ne znace puno a bezbednost je sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Februar 28, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan mozhda se chini da nije bio nagnut, al bilo je bar 30 stepeni nagiba. pogledaj ugao retrovizora recimo.. ja nisam ishao pravo kroz krivinu, vech u nagibu motor se josh vishe nagnuo odjednom. moje pitanje je bilo da li bi neko mogao da mi kazhe zbog chega, da znam za ubuduche koja je moja greshka i kako da je ispravim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6795 Napisano Februar 28, 2014 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Meni deluje da si nagazio na veliku fleku od bitumena (koji se nazalost koristi za punjenje pukotina) i da je prednji tocak krenuo da te izdaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Februar 28, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan mozhda se chini da nije bio nagnut, al bilo je bar 30 stepeni nagiba. pogledaj ugao retrovizora recimo.. ja nisam ishao pravo kroz krivinu, vech u nagibu motor se josh vishe nagnuo odjednom. moje pitanje je bilo da li bi neko mogao da mi kazhe zbog chega, da znam za ubuduche koja je moja greshka i kako da je ispravim. 30 stepeni nagiba nije sigurno!!!Nisi ti Rossi!ja bi reko da je tvoj nagib bio oko 70 stepeni(koliko poznajem matematiku)! Nisi nigde napravio gresku!@pronto ti je rekao slicno onom sto sam ti ja rekao i prilicno sam siguran da smo u pravu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Februar 28, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan mozhda se chini da nije bio nagnut, al bilo je bar 30 stepeni nagiba. pogledaj ugao retrovizora recimo.. ja nisam ishao pravo kroz krivinu, vech u nagibu motor se josh vishe nagnuo odjednom. moje pitanje je bilo da li bi neko mogao da mi kazhe zbog chega, da znam za ubuduche koja je moja greshka i kako da je ispravim. 30 stepeni nagiba nije sigurno!!!Nisi ti Rossi!ja bi reko da je tvoj nagib bio oko 70 stepeni(koliko poznajem matematiku)! Nisi nigde napravio gresku!@pronto ti je rekao slicno onom sto sam ti ja rekao i prilicno sam siguran da smo u pravu ja sam se loshe izrazio, 30 odozgo.. hvala na odgovorima, gledachu da se klonim tih fleka shto je vishe moguche, a za svaki sluchaj chu i da gledam u put umesto u kolegu ispred slobodno pishite dalje ako imate neki dobar savet, rado chu prochitati i probati josh jednom hvala puno za odgovore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djubre Toxictrace 959 Napisano Februar 28, 2014 MK "BLACK DRAGONS" ZMAJEVO, 510 postova Lokacija: Zmajevo Motocikl: Honda CBR 600 RR "Crna Mamba" Bajkerski RR Prijavi odgovor kao problematičan Gde je dobar put i ako ga dobro poznajes cesce ga prelazi i svremena na vreme pomeraj granice spustanja motora u krivini i bice rezultata! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 28, 2014 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ugao se računa od neke referentne-početne tačke, u slučaju ugla nagiba motora računa se od ugla potpuno uspravnog motora(0 stepeni) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Mart 1, 2014 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je do zakrpe i blago je kliznuo prednji... A mozda je i i kod zakrpe neki blagi poprecni nagib, desavalo mi se par puta nesto slicno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano Mart 1, 2014 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Jedva cekam to prolece da se okupimo na nekom mestu i da nam neko strucan pojasni jos pravilnu poziciju na motoru, i prolazak kroz krivinu.. Posle jednog popodneva na Ralja ringu... Kako otrsiti jos 1 cm do ruba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Mart 1, 2014 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam pročitao ovu temu, ima šta korisno da se izvuče iz iste: http://www.svrider.com/forum/showthread.php?t=187025 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Mart 1, 2014 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Tu je verovatno bila neravna (grbava povrsina) gde guma nije imala dobar kontakt sve do trenutka kada je uhvatila ponovo ravno. To se meni redovno desava kada vozim tokom zime kada je -3, do nekih 10ak C. Leti se zalepi ali kada je hladno bacaka se i stvara ta mikro klizanja kako ja zovem. Na stranu cela prica: Stekao sam utisak da forsiras sebe i ne vidim razlog zasto tezis tom stilu voznje i takvom nacinu. Postoje tehnike i neki relevantni saveti za voznju ali opet, postepeno primenjuj to u voznji. Da me ne shvatis pogresno: Uzimajuci u obzir to sto smo ti pisali, kako i sta, vozi po svojom osecaju i tempu. Voznja motocikla je jako specificna i ne postoje utvrdjene procedure niti univerzalna resenja i zahvati. Da bi me bolje razumeo, obrati paznju na momke kalibra svetske klase u trkama, Biaggi, Marquez i Rossi. Svi voze drugacije i imaju neke osobene manevre, mozda bi jedno za drugog rekli da to nije o.k. ali pak funkcionise i brzi su? Zamolio bih i ostale kolege bajkere da uzmu to u obzir jer cini mi se da svako namece svoj stil i tvrdi da je to ono pravo. Mozda jeste, ali mozda ne pase. Budi fleksibilan, primeni ono sto mozes i sto smatras da ce ti znaciti u voznji i NADOGRADI svoj nacin a nemoj pokusavati drugog da kopiras. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Mart 1, 2014 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Tu je verovatno bila neravna (grbava povrsina) gde guma nije imala dobar kontakt sve do trenutka kada je uhvatila ponovo ravno. To se meni redovno desava kada vozim tokom zime kada je -3, do nekih 10ak C. Leti se zalepi ali kada je hladno bacaka se i stvara ta mikro klizanja kako ja zovem. Na stranu cela prica: Stekao sam utisak da forsiras sebe i ne vidim razlog zasto tezis tom stilu voznje i takvom nacinu. Postoje tehnike i neki relevantni saveti za voznju ali opet, postepeno primenjuj to u voznji. Da me ne shvatis pogresno: Uzimajuci u obzir to sto smo ti pisali, kako i sta, vozi po svojom osecaju i tempu. Voznja motocikla je jako specificna i ne postoje utvrdjene procedure niti univerzalna resenja i zahvati. Da bi me bolje razumeo, obrati paznju na momke kalibra svetske klase u trkama, Biaggi, Marquez i Rossi. Svi voze drugacije i imaju neke osobene manevre, mozda bi jedno za drugog rekli da to nije o.k. ali pak funkcionise i brzi su? Zamolio bih i ostale kolege bajkere da uzmu to u obzir jer cini mi se da svako namece svoj stil i tvrdi da je to ono pravo. Mozda jeste, ali mozda ne pase. Budi fleksibilan, primeni ono sto mozes i sto smatras da ce ti znaciti u voznji i NADOGRADI svoj nacin a nemoj pokusavati drugog da kopiras. Hvala Alekre, potpuno razumem shta mi govorish, tako i radim. al da bi proshao neku granicu morash tu i tamo pogurati.. ja znam da zaostanem pa me chekaju bash iz razloga shto nechu da forsiram... idem polako, pa koliko bude trebalo. za tvoj post Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...