Dtx 0 Napisano Decembar 4, 2013 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto kaze tema , kako pojacati 2t motor , sem stavljanjem veceg kita i drugog izduva,konkretno me zanima za yamahu dt125x..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoT 125 Napisano Decembar 4, 2013 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Vrsac, Srbija Motocikl: Gilera Nexus 500, ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Pojačati Yamahu DT125 X : -gorepomenuti veći kit (ako uopšte postoji za takav motocikl), i rezona (rezonantni auspuh). -na cilindru da majstor proširi kanale radi boljeg protoka, širi se usisni, za izduvni nisam siguran, uglavnom to radin neko stručnije lice da bi radilo kako Bog zapoveda. -prenos (lanac i lančanici), za veću kranju brzinu staviti veći lančanik napred, a neki sa manjim brojem zuba nazad. -karburator, druge dizne, filter vazduha, ili ako si pri kešovini možda čak i ceo karburator koji bi najbolje funcionisao sa većom kubikažom -ravnanje glave radi pojačanja kompresije -naštelovati paljenje, i staviti dobru svećicu Ovo sve uzimaj sa rezervom, jeste dosta iz skromnog ličnog iskustva ali ne znam koliko ovoga je primenjljivo na tvoj motocikl (verovatno sve) i koliko si spreman da uložiš u njega i na kraju krajeva šta bi da postigneš. Moj ti je najiskreniji savet da, ako se nećeš zadržavati dugo na tom motociklu, da ne bacaš pare na tuning jer na tome je svako sam izgubio pare, a nikako obratno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Decembar 4, 2013 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Bez kita iz auspuha nikako.. Zamenom serijskog sa sportskim auspuhom 2T masina mnogo bolje dise i oslobadja dosta vise snage.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Decembar 4, 2013 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Au svakih mesec dana ovo pitanje i odgovor isti..ili budzis sve tj. stavis kit vece kubikaze, menjas diznu na karbu, sportski filter za vazduh, nov auspuh sa novom rezonom srazmernom kitu koji si stavio, nove lamele, bolje kocione plocice, deblji lanac/lancanici itd itd ili ne diras nista. Ukoliko zelis da motor bolje vuce i imas osecaj snage, ali na ustrp brzine, promeni odnos lancanika, napred manji, nazad veci. Ovo daje opipljive rezultate, skines 10-15 km/h sa brzine ali dobijes vise snage. Ovo je jedina promena da uradis samo to a da ima merljiv rezultat i nekog smisla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Decembar 4, 2013 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan prodas 125 2t, dodas pare koje si predvideo za ulaganje u skarabudž i kupis nesto od 350-500 ccm 4t. Em se ne petljas em dobijes sve kako bog zapoveda i smanjis potrosnju za bar 50% Naravno ako ti vozacka dozvola dozvoljava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Decembar 5, 2013 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Naravno ostaje tuning originalnog cilindra kao sto kolega Marko kaze,ali tu ako promasis za pola mm mozes da ga bacis,a svejedno bi morao za takav cilindar da stavis neki sportski auspuh prilagodjen uglovima tog cilindra,dobices vise snage ali i manje novca u dzepu posto ces vrlo brzo da menjas klipnjacu,lezajeve..sve sto je lepo kratko traje ..moj savet nadji jaci motor jer taj novac sto ces uloziti u tuning neces nikad povratiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dtx 0 Napisano Decembar 5, 2013 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to ok,najvise bi da promenim dizne,jer mi se nekako i najisplati i najbolnije je za masinu,bar po meni,sto se tice izduva ja nigde u srbiji ne mogu da nadjem drugi izduv za dt125x Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Decembar 5, 2013 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Ako samo promenis dizne, dobices mnogo vecu potrosnju i jako malo snage. Motor mora da dise, ne mozes ga samo potopiti u benzin. Moj savet ti je da stavis manji prednji lancanik za 2 zuba ili max 3 i da vidis kako ces odmah biti startniji i upravljiviji pri manjim obrtajima/brzini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dtx 0 Napisano Decembar 5, 2013 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dizne sa kombinacijom izduvo bi bilo dobro,al naravno izduva u Srbiji nema . Razmisljao sam za tu varijantu ali mi se ne svidja bas jer gubim na max brzini ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Decembar 5, 2013 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mozes i da ti udje i da ostanes devojka Ako krenes da prckas po motoru, moras da menjas fabricke komponente redom jer trpe veci zamor nego sto je predvidjeno. Sto znaci da moras da menjas sve a ne samo ovo i ono. Ako hoces instant snagu, bez prckanja po motoru, to radis sa prenosom. Ako neces ni prenos da diras onda ne diras nista. Razumem sta bi hteo ali drugog resenja nema osim ovih gore navedenih. I naravno, kupovina novog jaceg motora, sto ti verovatno trenutno nije opcija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Decembar 5, 2013 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Dizne nikako ne diraj,ako stavis preveliku motor ce trokirati,a premalu motor ce zaribati i spremaj pare za generalnu,i onako ti one ne znace nista.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dtx 0 Napisano Mart 25, 2014 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo imam jedan problem,motor jako lepo vuce i lepo radi,ali kad ga drzim na vecem broju obrtaja jako dimi i nece da ide preko 85km/h....,sta da radim ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 571 Napisano Mart 25, 2014 ..., 298 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Da li si mu radio nesto po pitanju pojacavanja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dtx 0 Napisano Mart 25, 2014 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nista nisam pipao.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 5989 Napisano Mart 25, 2014 Drug član, 2775 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Promeni semeringe? Malo se salim, ali moguce je da su oni! Mesavina jaka ili vuce ulje kroz semeringe.... EDIT: Treca opcija koja mi pade na pamet je da ti je auspuh prljav, nema protok, a kad ga malo duze drzis, krene da spaljuje garez natopljenu uljem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 571 Napisano Mart 25, 2014 ..., 298 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Preduhitrio me kolega,uzgred,ne bi bilo lose pogledati filter vazduha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dtx 0 Napisano Mart 25, 2014 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako da ocistim auspuh ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 571 Napisano Mart 25, 2014 ..., 298 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Obicno se zagusi kod cilindra,uzmi tanji srafciger pa polako struzi dokle dohvatis,mozes koristiti i sajlu na busilicu, Obrati paznju i na sam kanal u cilindru,ako tu budes strugao obavezno spusti klip u donju mrtvu tacku da gar ne upadne u masinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dtx 0 Napisano Mart 26, 2014 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan To cu jos sutra da uradim,a kako da ocistim filter vazduha,samo da ga potopim u benzin ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coko 571 Napisano Mart 26, 2014 ..., 298 postova Lokacija: Nju nau Motocikl: XF 650 freewind Prijavi odgovor kao problematičan Ako je plasticni mrezasti ulozak onda u benzin,pa izduvas kompresorom,a ako je sundjerasti najbolje ga je zameniti . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dtx 0 Napisano Mart 26, 2014 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sundjer,moram da vidim da nadjem da kupim,a ako ne nadjrm kako da ga ocistim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan88 855 Napisano Mart 26, 2014 Ludi kompjuteraš, 729 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Honda CBR250R 2011 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije truo operi ga u vodi, osusi i naprskaj sprejem za filter, sacekaj da redovno upije i to ti je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...