maxiscoot r 1200rt 24 Napisano Novembar 27, 2013 U prolazu, 26 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: Bmw r 1200 rt Prijavi odgovor kao problematičan Maxi pozdrav iz Slovenije. U juniju 2014 imamo u planu prevoziti Srbiju i Makedoniju. Ove godine smo več malo izkusili Srbiju ali samo krajni zapadni kraj. Prevozili smo jo od Bjeline uz reku Drinu do Bajine Bašte. Prevozili smo goru Taru, na kratko bili na Zlatiboru i od tu smo krenili prema Mokri Gori ( Šarganska osmica ) od tu smo prešli granicu i došli u Bosnu kako bi nas je put vodijo prema Plevlji u Crni Gori..... Srbija se nam je jako dopala i rekli smo si da moramo obavezno još jednom doč i temeljito prevoziti . Za prevoziti i izkusiti život Srbji imamo na razpolaganju 5-6 dana. Za ogled Makedonije bi imali od 2 - 3 dana Trasa puta bi imala kao početak Beograd ..imamo ideju, da bi maxiscootere stavili na vlak i došli sa vlakom do Beograda tako bi se na vlaku naspavali i došli odmoreni u Beograd. Osim toga nam ne bi bilo treba voziti po ravnom delu avtoceste od Ljublajane do Beograda. U linku je na brzinu bačena ideja našeg puta : TRASA PUTA PO SRBJI Od tu dalje trebam vaču pomoč : KOJE SU TOČKE U SRBJI DA SE NE PROMAŠE ; PRIRODNE LJEPOTE ( reke , špilje, kanjoni .... ) , HISTORIJA ( manastiri, sakralni objekti ,vojno objekti , etno sela ), KULINARIKA ( dobre domače gostione, hoteli in moteli za spavanje), INFRASTUKTURA ( elektrarna Đerdap..... ) 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugiman 729 Napisano Novembar 27, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 953 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Multistrada 1200 Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo si .....kad ste vec kod Trsenika mozete produziti do Krusevca pa preko Celija(jezero) do Aleksandrovca. U Krusevcu imate ostatke grada Cara Lazara, spomenik itd vise detalja http://sr.wikipedia....sr/Крушевац.Ima par dobrih hotela od kojih bih vam ja preporucio http://hotelgolf.co.rs ima i par dobrih restorana http://laterna.rs..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SuperPOP 1231 Napisano Novembar 27, 2013 R A M P A Š, 987 postova Lokacija: Beograd, Borča Motocikl: I opet... Suzuki :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih vam samo poželeo dobrodošlicu i provod u kod nas kakav smo mi imali letos kod vas u gostima .... Dobro Došli Tip. uputio bih vas na kolegu Sasha, on i njegova supruga su gospodari itinerera 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxiscoot r 1200rt 24 Napisano Novembar 27, 2013 U prolazu, 26 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: Bmw r 1200 rt Prijavi odgovor kao problematičan Uspeo si .....kad ste vec kod Trsenika mozete produziti do Krusevca pa preko Celija(jezero) do Aleksandrovca. U Krusevcu imate ostatke grada Cara Lazara, spomenik itd vise detalja http://sr.wikipedia....sr/Крушевац.Ima par dobrih hotela od kojih bih vam ja preporucio http://hotelgolf.co.rs ima i par dobrih restorana http://laterna.rs..... Hvala za savjet. Sad sam primetijo i da u blizini se nalazi Kopaonik. Za njega sam čuo lepi rječi, tako da sad moram pogledat kako ukomponirat i Kopaonik u trasu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1884 Napisano Novembar 27, 2013 Drug član, 2868 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Đerdapska Magistrala Đavolja Varoš Kanjon Uvca i uz put od jednog do drugog mnogo drugih stvari 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4788 Napisano Novembar 27, 2013 Ne silazi, 5560 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Gledam malo ovu turu po Srbiji i mislim da je napravljena malo na brzaka. Imali ste neke tacke koje ste zeleli da posetite pa ste i samo spojili. -od Beograda je u redu da obidjete Dunavsku magistralu, ali mislim da treba da je prodjete do kraja tj. do Kladova. -mislim da bi pored tog puta trebali da obiđete i puteve Zlatibor-Nova Varos i Kraljevo Novi Pazar (to su tri najatraktivnija puta za motor u Srbiji) Put Kraljevo-Krusevac je najoptereceniji i najdosadniji put u Srbiji-samo pravo kroz gomilu sela zajedno sa gomilom kamiona i gomilom traktora. Ja bih ga izbegao. Evo linka kako bi ja to uradio...barem prvi deo...mada je po meni 6 dana mnogo za ovoliku kilometrazu...jedino da usput svracate po raznim manastirima i sl. cega ima u izobilju gde god da prodjete: http://goo.gl/maps/ZtWpX 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1884 Napisano Novembar 28, 2013 Drug član, 2868 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Po[sto ste bili na Tari i uz rinu Ja bi to sad odradio ovako https://maps.google....2,6,8,9&t=m&z=8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxiscoot r 1200rt 24 Napisano Novembar 28, 2013 U prolazu, 26 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: Bmw r 1200 rt Prijavi odgovor kao problematičan Po[sto ste bili na Tari i uz rinu Ja bi to sad odradio ovako https://maps.google....2,6,8,9&t=m&z=8 Hvala. Vidim, da se nam točke nekako pokrivaju. Vidim, da si ubacil grad Bor...šta bi tu bilo za vidjeti ozirom šta priporučiš. Uz to vidim, da si ubacijo prirodi rezervat Obedska bara.. to se mi sviđa... isto tako so mi rekli dečki da moram vidjeti jezero Ćelije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2067 Napisano Novembar 28, 2013 MSC Member (Maxi Scooter Club), 943 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodošao Maxi, Srbiju nije lako obići za svega 5-6 dana, a to najbolje znamo mi koji to pokušavamo već godinama! Pre nego što odlučiš gde i kako, pročitaj kako je to izveo naš kolega iz HR. Njemu je pošlo za rukom da obiđe mnogo toga... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1884 Napisano Novembar 28, 2013 Drug član, 2868 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Bor je zanimljiv zbog okoline spavanje na borskom jezeru http://www.vertigo-city.rs/.Obilazak Feliks Romulijane http://www.toozajecar.co.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=76:felix-romulijana&catid=3:znamenitosti. treba obici po meni na toj turi i Viminacijum sa spavanjem na Srebrnom jezeru http://www.viminacium.org.rs/?language=srpski Evo kako sam ja u malo slika to poradio http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/70625-malo-po-srbiji/page__p__1140286__fromsearch__1#entry1140286 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxiscoot r 1200rt 24 Napisano Novembar 28, 2013 U prolazu, 26 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: Bmw r 1200 rt Prijavi odgovor kao problematičan Hvala JevtaNS to je fantastično napravljeno :takoje: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rohirrim 187 Napisano Novembar 28, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 342 postova Lokacija: Beograd-filmski grad Motocikl: PIAGGIO-X9 500cc evo Prijavi odgovor kao problematičan Moj predlog je da bacite pogled na nasu temu "slike zajednickih maxi voznji" - http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/68017-slike-zajednickih-maxi-voznji/page__view__getnewpost da vidite sta vam se svidja da obidjete. U svakom slucaju za obavezno ja smatram : djerdapsku magistralu kod bora imate jezero i ogromni povrsinski kop pa mozete da nastavite i do crnog vrha put doline jorgovana tjput Kraljevo -Novi Pazar prelepe krivine a imate usput i manastir Studenica Ako vam je do planinarenja brdo Ostovica na planini Rudnik I meandrini reke uvac U svakom slucaju radujem se ponovnom susretu sa vama i nadam da cemo vas ugostiti kao i vi nas. POZ 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1884 Napisano Novembar 28, 2013 Drug član, 2868 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala JevtaNS to je fantastično napravljeno :takoje: Daj mi malo više podataka o tome kakva su vam interesovanja koji period bi išli pa vam mogu pomoći i više ako treba oko smeštaja i konkretnih lokacija šta obići.Može i PP A daj bože tamo negde jul-avgust imam plan da idem u vaš kraj pa se možda i vidimo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxiscoot r 1200rt 24 Napisano Novembar 28, 2013 U prolazu, 26 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: Bmw r 1200 rt Prijavi odgovor kao problematičan Hvala JevtaNS to je fantastično napravljeno :takoje: Daj mi malo više podataka o tome kakva su vam interesovanja koji period bi išli pa vam mogu pomoći i više ako treba oko smeštaja i konkretnih lokacija šta obići.Može i PP A daj bože tamo negde jul-avgust imam plan da idem u vaš kraj pa se možda i vidimo. U juniju 2014 imamo u planu prevoziti Srbiju i Makedoniju. PRIRODNE LJEPOTE ( reke , špilje, kanjoni .... ) , HISTORIJA ( manastiri, sakralni objekti ,vojno objekti , etno sela ), KULINARIKA ( dobre domače gostione, hoteli in moteli za spavanje), INFRASTUKTURA ( elektrarna Đerdap..... ) Spavanje : hotel, Ne avtoput 10 - 15 najbitnjih točka koje se mora vidjeti u Srbji. Recimo ja bi vam za Sloveniju napisal : 1. Vršič i vožnja uz reku Soča 2. Mangart 3. Bled 4. Postojnska jama 5. Izola i slovenska obala - pokušina vina refoška ...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rohirrim 187 Napisano Novembar 28, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 342 postova Lokacija: Beograd-filmski grad Motocikl: PIAGGIO-X9 500cc evo Prijavi odgovor kao problematičan 1.resavska pecina, (dosta manastira je ublizini i par manjih vodopada) 2. Derdapska magistrala ( golubacka tvrdjava' etno selo kapetan misin breg, ) 3. Dolina jorgovana ( drevni grad maglic, manastiri,) 4. Meandrini reke uvac 5. Planina Tara ( prelepi vidici, dobra klopa) 6. Planinarenenje do vrha ostrovice na planini rudnik ( 40 tak minuta traje uspon) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1884 Napisano Novembar 29, 2013 Drug član, 2868 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo pogledaj malo ovu mapu procitaj opise pa da doradimo detalje i izmene po zelji https://maps.google.rs/maps/ms?msid=213595650122434619270.0004ec4bb8bfc6be774cb&msa=0 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxiscoot r 1200rt 24 Napisano Novembar 30, 2013 U prolazu, 26 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: Bmw r 1200 rt Prijavi odgovor kao problematičan Dečki hvala vam na pažnji. Do sad sa vašu pomoč i pomoč vašog odličnog foruma te BJB zajednice sam dobijo jako puno zanimivih informacija. Sad je red na meni, da na pokušam sastavit nešto pametno i zanimljivo. Hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Osnexus 95 Napisano Novembar 30, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Osijek, Hrvatska Motocikl: SUZUKI DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Dečki hvala vam na pažnji. Do sad sa vašu pomoč i pomoč vašog odličnog foruma te BJB zajednice sam dobijo jako puno zanimivih informacija. Sad je red na meni, da na pokušam sastavit nešto pametno i zanimljivo. Hvala Maxi pozdrav... Čitam ne vjerujem.....maxiji na vlak Proći pored Osijeka a ne planirati zaustavljanje je N E O P R O S T I V O ... Osim toga ...gledam plan puta i onako na brzinu osim vozanja čisto sumnjam da se nešto može vidjeti za tako kratak put i prenatrpan plan. Po mome bolje je sve to podijeliti na dva puta i temeljito obići sve što maxi prijatelji iz Srbije predlažu da se ima vidjeti. Obzirom da pretpostavljam da će grupu činiti poprilično VREMEŠNI VOZAČI biti će to pravi izazov. Uopće se ne slažem da se kroz Hrvatsku mora ići autoputem , jer se i tu ima štošta za vidjeti , ali obzirom da je to samo za "preletit " onda nemam sugestija na tu temu. MSH planira također ići na đir do Rumunjske, ali će to biti itekako manjeg obima sa dovoljno vremena za pogledati što se pogledati treba. Pri tome računamo na podršku maxi prijatelja iz Srbije koji će nam pomoći u tom naumu . Sve u svemu ima dosta zimskih mjeseci za planiranje a svima želim da se ugodno provedu i put završe bez ikakvih neželjenih pojava. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Carlito. 183 Napisano Decembar 1, 2013 KBK, 400 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Silver Wing 600 Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno svi da se javite kad dodjete u Beli grad, i MSS i MSH! Maxi pozdrav!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11580 Napisano Decembar 1, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 4366 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan To ne treba naglasiti, ja mislim da naši prijatelji to već znaju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Max3000 14 Napisano Decembar 1, 2013 U prolazu, 35 postova Lokacija: Osijek/Hrvatska Motocikl: 本地駕駛 Prijavi odgovor kao problematičan Obavezno svi da se javite kad dodjete u Beli grad, i MSS i MSH! Maxi pozdrav!!! "Računajte na nas" MSH ima u planu Đerdape odraditi na proljeće 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxiscoot r 1200rt 24 Napisano Januar 19, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: Bmw r 1200 rt Prijavi odgovor kao problematičan Ok, trasa je gotova . Sada trebam pomoč - da mi priporučite kdje da se smestimo za nočenje. Tražimo hotel, motel večji penzion ili kuča sa više soba. Na put nas ide 7 maxiscootera to je 9 osoba. Smještaj za nočenje mora imati garužu za motore ili parking sa ogradom pa makar koštalo koji € više...... Smejšataj sa cca 4 sobe. Smještaj nek bude u centru (događanja ) ili sasvim blizu kako bi se mogli na večer prošetati peške po gradu. Gradovi za koje tražimo nočenje su Ohrid Kičevo Skopje na relacji Negotin - Brza Palank - Kladovo na relacji Smederevo - Kovin Hvala na info Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1884 Napisano Januar 20, 2014 Drug član, 2868 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga u srbiji http://www.restaurantsarbesc.ro/indexsarb.htm Inače je to isti vlasnik kod koga većina odseda u Rumuniji 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki_90 620 Napisano Januar 20, 2014 Zainteresovan, 786 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Ok, trasa je gotova . Sada trebam pomoč - da mi priporučite kdje da se smestimo za nočenje. Tražimo hotel, motel večji penzion ili kuča sa više soba. Na put nas ide 7 maxiscootera to je 9 osoba. Smještaj za nočenje mora imati garužu za motore ili parking sa ogradom pa makar koštalo koji € više...... Smejšataj sa cca 4 sobe. Smještaj nek bude u centru (događanja ) ili sasvim blizu kako bi se mogli na večer prošetati peške po gradu. Gradovi za koje tražimo nočenje su Ohrid Kičevo Skopje na relacji Negotin - Brza Palank - Kladovo na relacji Smederevo - Kovin Hvala na info Što se tiče smeštaja na relaciji Kovin-Smederevo tu mogu da Vam preporučim Vilu Milano u Kovinu koja je po meni izuzetno dobro mesto za prenociste. Nema garažu ali ja sam iz Kovina pa mogu da Vam ponudim da kod mene parkirate motore. Bili bi u dvorištu pod ključem i pod nastresnicom tako da nema problema što se padavina tiče. Ima mesta za sve motore! Kovin je inače malo mesto i parking za motore je na 300 metara od centra grada a nekih 600-700 metara od hotela. Smederevo je interesantan grad i mogao bi tamo da Vas odvedem uveče da Vam malo pokažem grad i da vidite tvrđavu, dunav i još neka mesta. Mesta za prenoćišta u Smederevu sa garažom ili zatvorenim dvorišten ne znam! Nadam se da sam Vam pomogao i stojim na raspolaganju za svaku pomoc od Beograda do Kragujevca! 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxiscoot r 1200rt 24 Napisano Januar 20, 2014 U prolazu, 26 postova Lokacija: Slovenija Motocikl: Bmw r 1200 rt Prijavi odgovor kao problematičan Hvala dečki .... Garaža nam puno znači. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...