PaunX 22 Napisano Novembar 24, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me Kawasaki GPZ 900R. Imam neku ponudu za taj motor,pa me zanima kakav je. Motor je 1989 godiste. Potrosnja ? Tezina? Realna cena? Izdrzljivost? Ko moze da mi odgovori na ova pitanja nek odgovori.Jako me zanima misljenje ostalih bajkera za ovaj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4265 Napisano Novembar 24, 2013 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš u rubrici foruma "vozili smo" par tekstova-iskustva ljudi koji su imali taj motor. Inače motor je Kawina legenda,prvi ninja,gvozdeni motor,prvi R. Najprodavanija Kawa,preko dosta cenjen-kod nas ne baš. Može da se kupi za hiljadarku evra,a preko ima i za po par hiljada. Kod nas u glavnom nisu u nešto extra stanju. Vozio ga je Tom Kruz u Top ganu. Japanci su ludi za njim... Voleo bi da imam jednog. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaunX 22 Napisano Novembar 24, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala.U dobrom je stanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6689 Napisano Novembar 24, 2013 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da ti je prvi, a mozda i jedini kriterijum...cena. To nije dobro. Super je to sprava BILA, a danas ipak ima...eto skoro pa 25 godina. Posle toliko leta bolje je da pustis da se neko drugi sa njime bori. Nisam je video, ali mi mirise na jos jednu tuznu moto sudbinu, kada od dobrih motora ostanu samo nalepnice (uglavnom falsh), a prodaje se ime i legenda. Ko to ima da stvarno valja, taj to neprodaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaunX 22 Napisano Novembar 24, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Pricao sam sa njim.On je vozio preko leta bez ikakvih problema.Samo sipao i vozio.Izvlacila je 250 bez problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 807 Napisano Novembar 24, 2013 Zainteresovan, 779 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ...Izvlacila je 250 bez problema. E ako je izvlačila 250 onda uzimaj Obrati pažnju na sugestije koje su dali stari roker i pronto. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaunX 22 Napisano Novembar 24, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Novembar 24, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Bolje batali taj motor i takav tip starih motora bolje dodaj jos 300-400 evra i kupi neku hondu f2-ku i da se navozas kao covek.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaunX 22 Napisano Novembar 24, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Lazarevcanin :DDD hahahahh Ja sam isto iz Lazarevca Obozavam stare motore imao sam VF500F iz 1984 I predivno sam se vozio na njoj Videcu jos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola Simic 134 Napisano Novembar 24, 2013 Svrati ponekad, 172 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1200GS ADV 2012 Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Moj tata vozi Kawasaki GPZ 900R vec 13 godina. I nikakvih problema nikad. Istina je da moze da izvuce 250 km/h. Isto toliko kg ima(250). Potrosnja neke umerene voznje (do 150km/h) je 6,5 litara. Motor je udoban za duze ture. Zastita od vetra dobra. 115 KS. Ubrzanje 0-100 km/h je 3,4 s. Pouzdan, dobar motor. Sve najbolje o tom motoru i svaka preporuka. Ako te nesto konkretno zanima pitaj slobodno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaunX 22 Napisano Novembar 24, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan @Nikola Simic Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petarjebivetar 1123 Napisano Novembar 24, 2013 Zainteresovan, 285 postova Lokacija: Beogard Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih zeleo da te mracim, al tesko da ces se navozati sa Kawinom zujalicom starom 1/4 veka... Ako nisi pri kesu i ako motor ne mora bas da ide 250, mislim da ti je bolji izbor neki enduro jednocilindras. Mogu dosta povoljno da se nadju i sve je za njih dosta jeftinije nego za tog gpz-a. Npr. za Yamahu XTZ 660 svecica je kostala 350 din, a za Hondu VFR 750 1100din. itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 24, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa svecica za gpz,a je 350 do 400din...nije skupo redovno odrzavanje,nego sve ono sto ce da mu crkne od starosti i pohabanosti.. dali je dobro ocuvan ili je puska..moraces da se uveris sam...kupis pa ako je dobar dobar je..a ako je kanta brzo ces saznati... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Novembar 24, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Lazarevcanin :DDD hahahahh Ja sam isto iz Lazarevca Obozavam stare motore imao sam VF500F iz 1984 I predivno sam se vozio na njoj Videcu jos Da nije to ona vf sto je bila kod nece,ako jeste ja sam ti ispravljao stapove i trouglove kad ste je slupali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaunX 22 Napisano Novembar 24, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste sigurno..Ja sam jedini imao VF 500F u Lazarevcu.I jos mi je jedan polupao masinu tako da je isla kod nekog na ispravljanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Novembar 24, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan E ja sam je ispravljao..oba stapa i oba trougla....nego mozda smo se i videli,jer dosla su dva decka po nju i ostali su bez goriva,ja sam ih pitao treba li im pomoc bio sam sa belom hondom fajterom...mozda si ti bio jedan od njih dvojice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaunX 22 Napisano Novembar 24, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ne.Ta dvojica su hteli da kupe motor.I onda su oni oterali kod nekog majstora.Ja sa tim nisam imao veze.Samo da meni oni otplate motor i to je to.To je meni posle pada stojalo u garazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 230 Napisano Novembar 24, 2013 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan U mojoj dugogodišnjoj praksi ni jedan motor(osim možda BMW anlaseraša) nije imao toliko prolupanih radilica,a ja još čuvam za ukras jedan blok sa rupom veličine pesnice koju je napravila treća klipnjača. Zašto baš treća,nisam proučavao,ali bilo je više prepravki,i kitova za prepravku cirkulacije ulja da se poveća količina ulja na trećem letećem ležaju. Ako to i ne bude problem,biće frajlauf anlasera,to je poslednji deo koji se vadi kad rastaviš ceo motor,a crkava! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaunX 22 Napisano Novembar 24, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Au @triton Sta mislis za Hondu VF 1000F ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Novembar 24, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Po meni mnogo bolja opcija ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 230 Napisano Novembar 25, 2013 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan Au @triton Sta mislis za Hondu VF 1000F ? Jedino VFR ima reputaciju da je neuništiv,a v4 motori pre njega imali su dosta problema sa španerima razvodnog lanca,kao i sa bregastom i klackalicama,pa je čak honda prodavala uljni aditiv za VF modele,da spreči propadanje bregaste i klackalica. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Novembar 25, 2013 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan U mojoj dugogodišnjoj praksi ni jedan motor(osim možda BMW anlaseraša) nije imao toliko prolupanih radilica,a ja još čuvam za ukras jedan blok sa rupom veličine pesnice koju je napravila treća klipnjača. Zašto baš treća,nisam proučavao,ali bilo je više prepravki,i kitova za prepravku cirkulacije ulja da se poveća količina ulja na trećem letećem ležaju. Ako to i ne bude problem,biće frajlauf anlasera,to je poslednji deo koji se vadi kad rastaviš ceo motor,a crkava! I drugaru izletela klipnjaca kroz blok mislim da je bila treca isto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaunX 22 Napisano Novembar 25, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan @Aleksandar Sh. Neki su mi davali kritike za VF zbog agregata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Novembar 25, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Pazi ukratko biras motor koji ce imati manje sanse da se pokvari.I koji ako se pokvari kvar je ili lakse resiv ili jeftniji.Dakle najgore stvari pogledas za svaki motor i prema tome biras ono sto je najbolje uzeti.Jer sa starim motorima pre ili kasnije se nesto desava ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4265 Napisano Novembar 25, 2013 motoras, 2461 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Po meni od motora starih četvrt veka,mislim na japanske,najbolja opcija je gsxr. A i on realno može da se raspadne. Gpz 900 r samo ako je ekstra očuvan i ako baš voliš taj model. I onda da ga pazis k'o devojku pa će da ti traje. Opet ću da kažem-ja bi voleo da ga imam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...