Jump to content

Moto Zajednica

Dobre sijalice

Recommended Posts

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

vec montirano :) malo cu da oborim far i super...:) tako sam i na kolima i u poslednje 4-5 godina niko se nije bunio,,,bar nisam primetio  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Skuteras, 3716 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ja danas stavio philips premium 30% more light.Imao sam pre osram bilux i u poredjenju sa philipsom samo mao vise vuku na zuto,dok philips vuce na belo   

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Ajde ljudi da opet malo ozivimo ovu temu. Ko je sta probao i cime je bio zadovoljan? Ja se konkretno razmisljam izmedju sledecih sijalica: Osram Night Breaker, Osram Silverstar, Osram Cool Blue i Philips MotoVision. Jel neko imao iskustva sa ovim sijalicama, koliko kostaju i gde se mogu nabaviti?

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Night Breaker opravdavaju svoje ime  ;D

Ja ih imam i extra sam zadovoljan!

A trjanje,  s' obzirom da su na motoru farovi stalno ukljuceni tj. i danju i nocu?

• Skuteras, 3716 postova

Ja imam night breaker, stavio ih pre 4 meseca, non stop rade i nisu jos crkle, vise nego zadovoljan posebno po mokrom kolovozu. Oni sto idu iz suprotnog smera nisu bas zadovoljni, a po malo ni oni koji idu ispred. Jedino sto na dugom  zbog velikog rasipanja ima nekih senki u blizini motora

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: BMW C400GT

Night Breaker opravdavaju svoje ime  ;D

Ja ih imam i extra sam zadovoljan!

Takodje, ima ih u Tempu cena za H7 je oko 770 dinara, da Vas ne rade preprodavci !

• U prolazu, 95 postova
  • Motocikl: Varadero XL125

Ja sam pre 2 godine čitao uporedni test sjalica u jednom hrvatskom auto časopisu i pobedu je odneo Philips. Zanimljiva je njihova ocena da Philipsove sijalice imaju znatno duži životni vek u odnosu na Osramove, mada mi nije jasno kako su to testirali  ??? Ja nisam uspeo da nađem Philips Blue Vision, pa sam uzeo Osram Silvestar H4i prezadovoljan sam njima. Jedino što mi ne izdrže ni godinu dana. Dva para sam već promenuo.

• U prolazu, 28 postova

danas sam tzrku castio jednom Philips H4 Vision Plus 60/55w , iscupao obicnu osramovu pri cemu sam izvalio da je ona pecurkica ili kako god to strucno da se zove koja je oko sijalice i vraca svetlost na socivo bila kriva , malo isparvlajnja nova sijalica i svanulo je :) ovo je prvo vece sa njima za sad sam zadovoljan ... 900din na pumpi kod YBcentra

• Drug član, 2143 postova

Pod dirigentskom palicom cika Arakisa, Ceh i ja smo pre par nedelja ugradili Osram Nightbreaker sijalice u nase drage Tenere, ja sam apsolutno zadovoljan kolicinom i bojom svetla. Takodje smo preradili instalacije, pa sada oba fara uvek rade zajedno sto dodatno pojacava rasvetu. Potrebno je izvrsiti malu adaptaciju jwdnog fara, jer je na Teneri samo jedno grlo H4, treba postaviti releje, i to je sve u svemu par sati posla.

Sto se tiche trajnosti, mislim da je jos rano da pisem o tome, ali sto se tiche svetla apsolutno ih preporucujem. Osim sto se nikako nece svideti onima iza kojih vozite, ali sta je - tu je.

Sijalice Nightbreaker se mogu kupiti u VERO super-marketima, podavnicama Shop-Invest na Miljakovcu i po bolje snabdevenim auto-radnjama.

;)

• Zainteresovan, 655 postova

Probao sam Osram Sileverstar, Coolblue i Nighbreaker. Coolblue nista posebno, Silverstar su dobre, Nightbreaker su klasa za sebe-odlicne, tako da je on ostao na motoru. Trajao je nekih 10000 km (svetlo je non stop upaljeno dok radi motor). Po mnogim testovima kao i iskustvima korisnika raznih stranih foruma Nightbreaker je bez premca, jedina mana mu je sto ima nesto kraci vek trajanja od konkurencije u toj klasi sijalica.

Philips u ponudi ima svasta-nesto ali nisam bio u prilici da ih licno probam tako da...

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ja imam pitanje, gdje ima da se nabave sijalice za starije motocikle, one sto imaju 35-40W ili slicne, ove H4 preopterecuju alternator na drugarovom motoru

• Skuteras, 3716 postova

Ja imam pitanje, gdje ima da se nabave sijalice za starije motocikle, one sto imaju 35-40W ili slicne, ove H4 preopterecuju alternator na drugarovom motoru

Stavi releje i uziva

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Stavi releje i uziva

Ne shvatam kako ce mu releji pomoc  ???

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Relej nece popraviti stvar sa preopterecivanjem alternatora jer relej ne sluzi da pravi stuju (ako cemo po fizici- da se energija ne moze stvoriti ni iz cega) relej sluzi samo da ti ne optercuje instalaciju i prekidace, vec sam prilikom paljenja prekidaca *premosti* stuju i salje je dalje tj. sluzi kao neki drugi prekidac, onako laici receno i objasnjeno, zato se relej i povezuje sa 2+, jedan sa direktnog + pola akumulatora (oznaka 30 na releju) drugi je 85 minus, treeca oznaka 86 je onaj drugi plus, tj tu se dovodi struja sa postojeceg prekidaca za svetla ili sta vec se vezuje na relej i 87 je izlaz struje koja se vezuje na potrosac

Pa kad upalis prekidac uspostavi se strujno kolo i struja dodje preko 86 u relej, a on prespoji 30 na 87 i dobijes izlaznu struju- bem li ga valjda je to princip rada releja, meni tako objasnili, ja montirao x releja sto na kolima sto na motorima i svi radili

A da, sijalice 35-40 w tezak problem za naci kvalitetne, a jos naci H1 35w halogenku, u Nišu skoro nemoguca misija

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Moj Nightbraker koji je namontiran u septembru je pre neki dan izgoreo.

Valjda kad sam bio sa Gremlinom.

• Skuteras, 3716 postova

Pa da ga jebem kako li rade, uglavnom nemam problema ni sa cim u vezi struje, a imam dva nightbrekera od po 55w umesto onih od 35w. Akumulator uvek pun, pali lepo... Prvo mi riknuo prekidac pa kad sam stavio novi onda ugradio i releje. Svetla mi rade uvek sem kad palim motor, tad ih izgasim. Sijalice sam stavio negde prosle godine i imam sigurno vise od 10000km sa njima i za sad rade

• Svrati ponekad, 137 postova
  • Motocikl: Hayabusa

Ajde ljudi da opet malo ozivimo ovu temu. Ko je sta probao i cime je bio zadovoljan? Ja se konkretno razmisljam izmedju sledecih sijalica: Osram Night Breaker, Osram Silverstar, Osram Cool Blue i Philips MotoVision. Jel neko imao iskustva sa ovim sijalicama, koliko kostaju i gde se mogu nabaviti?

Stavio sam Osram Cool Blue na auto a i na motor i extra su po mokrom su ne prevazidjene. Ne kazem da je Night Breaker los ali meni se Cool Blue licno bolje pokazao...

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Burgman 400

Ja imam nedoumicu oko sijalica za moj X9. Trenutno je u desnom faru xenon (samo kratko, dugo nema nikakvo), a u levom zuta, kojoj sam isekao konektor za kratko i sluzi mi samo za blickanje. Sad razmisljam da li da ugradim nove bi-xenone u oba fara, ili da stavim H4 Cool Blue 55w. Sta je vasa preporuka? Muci me ovih 55w da nece opteretiti i pregoreti nesto na instalaciji.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja