Jump to content

Moto Zajednica

poljubih asvalt i ja

Recommended Posts

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

Ljudi, stvarno ne razmijem o čemu pričate pa poredite babe i žebe. Poredite storma novog koji košta 7300e i BMW koji košta 4000e!? Pa razlika je skoro dupla u cijeni, jedno je za keš drugo a drugo uzimanje duše na slamku godinama a o tome da motori nisu u istoj klasi neću ni da pričam. Takođe porediti udobnost i vozne karakteristike Stroma i BMW GS je apsurdno. Mislim nikakvih dodirnih tački. Prvo, dobro se skontaj za šta ti treba motor, neka ozbiljnija putovanja ili vozikanja po gradu?. Ako planiraš na duga putovanja sa suvozačom i pod punim opterećenjem onda ti od srca savjetujem BMW.

PS

Za razliku u cijeni možeš tri godine da ideš na putovanja.

Sticem blagi utisak da si prilicno subjektivan i da se nisi potrudio da procitas ni 2 recenice o stromu.

Slazem se sa Miletom za Versysa. I meni se cini da je odlican paket za to sto tebi treba.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1373 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Uh ovaj versys mi bas ruzan mnogo:)))Mislim ipak da cu da uzmem bmw,nekako mi je najsigurniji od svih,ima dobru zastitu za prste :lol:

A motor bih koristio kao i do sada(bez koriscenja za put posao-kuca),znaci po neka vikend voznjica u nekim pustarama sa malo saobracaja i eventualno jednom godisnje do Srbije,ali i to sa sto manje auto-puta,vec preko brda i dolova:))Uglavnom ofroad me ne interesuje,sportska voznja me ne interesuje,samo mirna,lagana touring voznja sa sto je moguce vise sigurnosti,a ovaj bmw mi bas nekako uliva sigurnost,cini mi se da je vozac bas dobro zaklonjen iza onog boxter motora i onih silnih plastika..Sutra idem da gledam ovaj http://www.2dehands.be/motoren/motoren/bmw/r1150rt-175804018.html

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS

Uh ovaj versys mi bas ruzan mnogo:)))Mislim ipak da cu da uzmem bmw,nekako mi je najsigurniji od svih,ima dobru zastitu za prste :lol:

A motor bih koristio kao i do sada(bez koriscenja za put posao-kuca),znaci po neka vikend voznjica u nekim pustarama sa malo saobracaja i eventualno jednom godisnje do Srbije,ali i to sa sto manje auto-puta,vec preko brda i dolova:))Uglavnom ofroad me ne interesuje,sportska voznja me ne interesuje,samo mirna,lagana touring voznja sa sto je moguce vise sigurnosti,a ovaj bmw mi bas nekako uliva sigurnost,cini mi se da je vozac bas dobro zaklonjen iza onog boxter motora i onih silnih plastika..Sutra idem da gledam ovaj http://www.2dehands....-175804018.html

Pošto u tvojem opisu, više od 80% mogu da prepoznam sebe mislim da nećeš pogriješiti sa BMW. Iz ličnog iskusva ti mogu reći da ćeš tek poslije 100 km vožnje početi da osjećaš sve čari koje ti BMW krstarice mogu pružiti. U svakom slučaju želim ti puno sreće i puno puno srećni kilometara

Jakao lep primjerak BMW-a

Na tebe mislim komso naravno :lol:..Gledao sam na mobile.de cini mi se da su u Belgiji iste cene ako ne i povoljnije,ne isplati mi se ta zajebancija,a i treba se sporazumeti sa svabama...Kada sam kupovao auto pre par godina,bila ziva muka,niko rec engleskog ne zna,srecom pa naleteo neki bugarin pa mi prevodio:))

Spale,i ja mislim da je bmw ipak zver,sedeo sam na jednom r1100rt,skoro je isti kao ovaj r1150rt samo nesto stariji model,to je udobno kao fotelja ,palio sam i motor,kada se turira ljulja se kao kabina kamiona:))

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS

Spale,i ja mislim da je bmw ipak zver,sedeo sam na jednom r1100rt,skoro je isti kao ovaj r1150rt samo nesto stariji model,to je udobno kao fotelja ,palio sam i motor,kada se turira ljulja se kao kabina kamiona:))

To i jeste čar boxer motora, 1jee1.gif

• Svrati ponekad, 370 postova
  • Motocikl: HONDA CB250, HONDA CB360,MZ es 175/1 1966, Triumph Thunderbird 900 Classic

Krstomire Sretna Ti Nova Godina,,,,

Sve nas koji pratimo tvoju pricu raduje tvoj oporavak i zelja da opet vozis motorcikl.

Mislim da nemoras da zuris sa kupovinom motorcikla. Oporavi se ti nama prvo.

Nisam vozio ni malog stroma ni BMWa pa je bilo kakav komentar i savet izlisan.

Razmisli malo i o tezini motorcikla sobzirom na povredu,,,,,u voznji to nije problem

ali neki manevri u garazi guranjem ,,,,, mogu biti vrlo problematicni, e tu se oseti svaki kilogram.

pozdrav iz Moskve

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: BMW R 850 R

Na ovom navedenom bmw r1150rt , bih rekao da je kilometraza obarana-skidana. Brojevi na cajgeru nisu u liniji 1neznam.gif. Ne zuri, polako, strpljivo cekaj. Iskocice ce prilika kad se najmanje nadas. 1zdravo.gif

Juce sam isao da vidim ovog rt,lepo izgleda,ali kada se upali katastrofa,dimi,obrtaji skacu sa 1000 do 3000,uopste ne radi ravnomerno..

Upravu si Ceperko,izgleda mi da mu je bar 100 000 km vraceno..

Ne zurim sa uzimanjem motora,ali je problem sto cu od marta morati da se vratim na posao,a tada cu imati veoma malo vremena da trazim motor,tako da do marta moram nesta naci,jer da bih pogledao neki motor,bukvalno mi treba ceo dan,dok odem po ovim guzvama Belgijskim,za 100km mi treba 3 sata puta....

Prijatelji,zelim svima koji su me podrzavali ovih 3 meseca da zahvalim,dosta su mi znacile reci podrske.Pobedio sam u najtezoj borbi koju sam imao u toku svog zivota,vratio sam se 100% na noge,kad kazem 100% to znaci da sam danas probao da trcim i desilo se cudo u koje nisam verovao da ce se desiti,ljudi ja trciiiiiiiiimmmmmmmm:)))))))))))))))))

Neverovatno,skoro pa da i nemam smetnje,malo sam doduse promenio tehniku,ali i dalje je to pravo efektivno trcanje,zvao sam decu da izadju iz kuce i pitao ih da se trkaju samnom,pogledale su me cudno ali su ipak prihvatile,i gle cuda ja sam pobedio:))A nisu njih dve toliko ni male 11 i 8 godina,tako da mogu prilicno brzo da trce......

Hvala svima jos jednom i SRECAN BOZIC :zdravo:

• Podržavam 12

• Svrati ponekad, 177 postova
  • Motocikl: BMW R 850 R

Mi stariji-iskusniji, ne ocekujemo zahvalnost. Shvatices to, uskoro. Iskustvo i godine dolaze zajedno...1neznam.gif

Srecni ti praznici, prijatelju iskusni. 1zdravo.gif

• čeka dobru titulu, 1378 postova
  • Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE

Mile, imaj razumevanja, bilo jače od njega, pustiće ih sledeći put. Verovatno i dečici bilo drago što ih je tata pobedio.

Koliko mi je samo drago što je tema potpuno promenila ton pa se od onih početnih mračnih, biti-il-ne-biti stavova pretvara u neke sasvim druge nedoumice - tipa: "koji motor kupiti". Za nauk svima, bravo Krstomire!

• Ne silazi, 6190 postova

Moj savet druze je da kupis bilo koji motor na kojem ces se "osecati sigurno" posle iskustva koje si imao. Nemoj zaliti ni koji eur vise (ako si u mogucnosti) najbitnije je da se ove sezone "oslobodis" straha. Ja sam posle mnogo blazeg pada (slomio samo kljucnu kost) sa suzukija SV650 iz inata presao na Hondu CBR600RR i sada po raznim temama mozes da vidis da pokusavam da saznam od ljudi sa iskustvom na R motorima kako sto pravilnije da ga vozim.

U tvom slucaju rekao bih, posto pad nije bio posledica tvoje voznje nego sticaj nesrecnih okolnosti u saobracaju, tebi ce trebati vremena da "steknes poverenje" u druge ucesnike sto znaci da ce tvoja voznja najverovatnije biti jako oprezna i bilo koji motor te nece izneveriti ali da bi sto pre ti mogao da se opustis i povremeno pogledas u predele kojima prolazis a ne samo u put i ostale ucesnike u saobracaju mislim da ti je bitno da imas poverenje u motor a koliko vidim to je onda BMW. Ima nesto u nama svima sto nam govori da se bezbednije osecamo na jednom motoru u odnosu na drugi ili u jednom automobilu u odnosu na drugi. Poslusaj sebe da bi sto pre bio opusten.

Izvinjavam se ako sam udavio zelim samo "da pomognem"

• Podržavam 1

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT

Glasam za ,,pravi,, touring motor.Po onome sto si napisao, definitivno Ti treba tako nesto.Probao sam i Stroma, i odlican je to motor ali ne radi se o istom tipu motora.

Touring,kakav se Tebi dopadne.

Divno je sto si poceo trcati i oprastamo Ti sto si od silne zelje pobedio decu!

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

Bravo krstomire :care: . Vidim da si shvatio koliko je zelja za zivotom jaca od bilo kog prsta koji nedostaje :D. A to sto si decu pobedio u trkanju si me podsetio na Bosanca u Kanadi

>>Nocas je pao prvi snijeg. Ustao sam i vidio sve pokriveno bijelim pokrivacem. Izgleda kao najljepsa razglednica! Izasli smo napolje, ocistili stepeniste i prilazni put a onda se grudvali (ja pobjedio!)...<<

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 194 postova
  • Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50,bmw r 1150 gs

Krstomire pozdrav i samo napred namenjaces ti jos motora neka si ziv i zdrav :zdravo:

Sta reci,hvala vam svima,naucio sam dosta iz ove nesrece,drugacije gledam na stvari oko sebe...

Nisam pustio decu da me pobede,bilo je jace od mene :lol:Mada su njih dve bile srecne i samo su me pitale,kako si to uspeo tata???Jer su cule i od med. sestri koje su dolazile da me previjaju da cu moci sve ponovo da radim kao i ranije osim trcanja,pa su njih dve to zapamtile i sad im nije jasno kako to da ja trcim..

Ps Juce sam bio kod mehanicara da uradim servis na autu,kad u jednom delu garaze ugledah prekriven motor sa ceradom,pitam ga koji ti je ono motor,kad on rece bmw r1100rt,kupio ga pre godinu dana od nekog novinara koji je radio reportaze sa trka pariz-dakar,pa zato ima ogromnu kilometrazu 180 000km,on mu je stavio dve nove gume pre godinu dana,ali ga nije nikako vise ni palio ni vozio zbog nedostatka vremena i manjka zelje za voznjom,juce smo ga upalili posle treceg verglanja je upalio,motor lepo radi,ne dimi jedino kad mu se zabode jak gas,puca iz auspuha ali majstor kaze da je to zbog svecica i zbog loseg goriva koje stoji vec godinu dana u rezervoaru.Motor lepo izgleda,nije pohaban,ima svu opremu,abs,kofere,grejace sedista,rucki,radio....Godiste 2000-to a cena prava sitnica:)))Trazio je prvo 1500e,pa sam ja rekao da nema sanse da mu dam vise od 1200e ali pod uslovom da sve radi posle zamene svecica i goriva i naravno posle test voznje,prihvatio je ponudu ,tako da idem u subotu da ga isprobam...E sad sta mislite,da li da se upustam u ovu avanturu ili ne???Sta mogu da ocekujem od jednog takvog motora sa takvom kilometrazom??Cena mi je primamnjiva a i lik koji mi prodaje,godinama unazad se poznajemo i stalno kupujem aute od njega i nikada me nije prevario ali opet 180000km????

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Nemoj da te plasi 180K. Sve zavisi kako je do toga doslo.

Nije malo, ali moze da bude bolji od nekog izdrkanog sa 50K.

Ili ce riknuti odmah ili nece neko vrijeme. Provozaj, pa ako sve fercera ok, nista ne lupa i to, uzimaj i uzivaj.

poz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja