Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 324 postova
  • Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT
Pre 18 sati, deys je napisao:

Imam ih ja nisu lose ali vole da bezi zadnji kraj u krivini i brzo se kockaste .. nisu za obaranje nest jel su lose , moj savet ti je ako imas novca kupi Heidnau  

Hvala, heidenau mi igra samo k76 koje su 90/10, ali ih nema u dimenziji 150/70 R18 tj za zadnji točak, a K60 scout su prefiše off.

Za sada sam između Dunlop Trailmax Meridian i Brigstone Battle advanture A41. Videću koja je ponuda bolja.

Ako neko ima iskustva sa ove dve, biće mi drago poslušati.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 630 postova
  • Motocikl: crf 1000

Kupio Meridian u Solunu za 235 evra.Asfaltna guma ,odlično drži po crnogorskim krivinama.Zadnja 2 komponentna.Može i makadam ali krotko.U odnosu na oem dunlop znatno tiša i nema vibracija na kormanu.Dosad prešao 2k km,zadovoljan!

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: Africa Twin

Afrikanci jesmo li svi na okupu u punom broju ? :D

Ja pripremih gornju fotku i taman tedoh da pocnem sa pisanjem, kad mi zena dade uzbunu i posla me u nabavku 

Dakle o cemu se radi ....   ... dal mi se prosle ili pretprosle godine, da kazem prelomila guma na jednom migavcu. To sam nekako i sanirao, ali ovog leta su stradale i na ostala tri. Pretoplo leto, a i motorce je u lepim godinama :)

Ranije sam se  vec raspitao u Hondi i rekose mi da ne prodaju posebno samo gumu, nego moram da kupim ceo migavac.  Cifra za 4 migavca i nije bas mala pa sam hteo da vas pitam da li mozda postoji neka povoljnija opcija ?

Nesto mi pade na pamet da bi mozda i neki gumar mogao to da mi/nam odlije.

Da li neko od vas ima neka iskustva sa tim stvarima?

Promenio član popaj

• Ja sam FAP mašina, 755 postova
  • Motocikl: apn 6 i Transalp
Pitanje: AT RD07a, zamenio pregoreli CDI, stavio polovan. Pregorele sijalice psrednja svetla,duga rade zamenio i to. Ali sada lampica Neutral kad god kvacilo stisnem ona se pali. Kad ubacis u brzinu i pustis kvacilo ona se ugasi osim kad je van brzine. Jel imao neko iskustva?
Verovatno si mrckao oko osiguraca, imas u onov kucistu jedan jednosmerni provodnik, naopako si ga stavio, meni se to isto desavalo na transalpu, samo ga okreni.

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Africa Twin750

Poruka za Popaja, imas na ovom sajtu komplet zmigavac za 15 Eura. 

WWW.MVH-SHOP.DE

Honda+XRV 750 Africa Twin RD07 1993-2003 : Blinker E-geprüft - Benzinpumpe Reparatursatz FPS-900 - Batterie GEL KAGE YTX14-BS - Anlasser Starter Relais SSR-

• Drug član, 2496 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET
2 hours ago, Zeljko Dobo said:

Vidi ovde zemo 

MOTOR-STICKERS.COM

Ali cu se raspitat i kod madjara

Ovde sam gledao. Skupo. Mislio sam da neko ima pripremu pa da ja to kod Gorana u Elmontu istampam i izlepim. On mi je pajtas za te stvari. Javio se @grafigoda mozda ima pripremu u bas toj color semi, pa cemo videti kad posalje. Nije problem ni da je u drugoj boji u pripremi, promenicemo :D 

D48-DE677-5171-47-A5-A374-409-F1-B2-BF8-

update, skinuo i kamuflazu sa strane, sad je skroz klot. Sutra skidam foliju sa prednjeg blatobrana (crnu) i gornji blatobran. Pa ako nabavim nalepnice prelepicu ga u fabricke full. Motor je bele boje i jos ima belu foliju preko farbe. E ja cu tu foliju da skinem komplet, i zalepim novu preko svega, i na nju fabricke nalepnice. A mozda mi dune i da ga ofarbam u neku lepu belu pa nalepnice pa lakiranje, svasta je moguce.

al auspuh mi je preglasan, a ne moze da se vadi da bi se napunio, mora da se sece pa da se sredi i vrati nazad. A nemam bas vremena za to sad bar do 10okt, a do tad cu biti celo vreme na motoru 

Promenio član drmilan_

• Drug član, 803 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.

Pustio sam ti na mejl pripremu koja na zalost nije konacna priprema koja je isla na secenje folije. Morace da se izvrse sitne korekcije ako zelis bas dobro da se uradi.

Inace, od nje je napravljeno ovo. Crna je bila boja plastika, a lepljene su srebrna, tamno siva i narandzasta folija. Posebno je stampan logo Africa Twin da bi se dobila slova koja imaju crvenu senku.

slika.thumb.png.85c6fc3c90fbd1a4d7fd6825be42903c.png

• Sviđa mi se 2

1 hour ago, grafigo said:

Pustio sam ti na mejl pripremu koja na zalost nije konacna priprema koja je isla na secenje folije. Morace da se izvrse sitne korekcije ako zelis bas dobro da se uradi.

Inace, od nje je napravljeno ovo. Crna je bila boja plastika, a lepljene su srebrna, tamno siva i narandzasta folija. Posebno je stampan logo Africa Twin da bi se dobila slova koja imaju crvenu senku.

slika.thumb.png.85c6fc3c90fbd1a4d7fd6825be42903c.png

Uradicemo i mi to, idem sutra da vidim sta i kako a od nedelje sam na godisnjem pa cu biti kod kolege 0-24 dok ne napravimo da valja

jos jednom, hvala!

Promenio član drmilan_

Nasao sam i ja te sto se placaju za sumanute cifre. A nasao sam i za dzabe. Dobicu i od kolege @Sinisa Vitezovictacnije od njegovog prijatelja gotovu pripremu u dimenziji koja valja. A imam i od @grafigosto mi je poslao. Tako da namiren sam, ako jedno ne valja, valjace drugo

• Svrati ponekad, 174 postova
  • Motocikl: RD07 '93., šareno govedo..

Pozdrav bando!

Dakle stvari stoje 'vako..

Znam da generalno dosta primeraka trosi ulje i to mu je sto mu je, dosipas pomalo i teras.. Ali meni je krenula da trosi vise nego sto mislim da ima ikakvog smisla. Na poslednjoj voznji od oko 1000km je gospodja potrosila preko pola litre, a imam utisak da trosi sve vise. Ispod nikad nema nikakve fleke tako da nije da kaplje negde.. Sem ako se blago ne sliva negde, sta znam. Pre neki mesec sam stavio novi auspuh (Arrow sa Dakara) koji je otvoren i od tad se potrosnja povecala (kao i snaga).

Dajte neki predlog sta bi moglo biti i da li imate nekoga da preporucite da je raskopusa jer ja nit imam gde nit imam s cim nit znam kako.. aj ovo kako bi korak po korak i odradio ali.. U svakom sl mi odgovara tako da bi je sredio kako valja, nemam nameru da se rastajemo.

Ulje je sintetika 10w40, eto cisto info usput..

Svaki predlog i pomoc su dobrodosli, hvala unapred!

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
Pozdrav bando!

Dakle stvari stoje 'vako..

Znam da generalno dosta primeraka trosi ulje i to mu je sto mu je, dosipas pomalo i teras.. Ali meni je krenula da trosi vise nego sto mislim da ima ikakvog smisla. Na poslednjoj voznji od oko 1000km je gospodja potrosila preko pola litre, a imam utisak da trosi sve vise. Ispod nikad nema nikakve fleke tako da nije da kaplje negde.. Sem ako se blago ne sliva negde, sta znam. Pre neki mesec sam stavio novi auspuh (Arrow sa Dakara) koji je otvoren i od tad se potrosnja povecala (kao i snaga).

Dajte neki predlog sta bi moglo biti i da li imate nekoga da preporucite da je raskopusa jer ja nit imam gde nit imam s cim nit znam kako.. aj ovo kako bi korak po korak i odradio ali.. U svakom sl mi odgovara tako da bi je sredio kako valja, nemam nameru da se rastajemo.

Ulje je sintetika 10w40, eto cisto info usput..

Svaki predlog i pomoc su dobrodosli, hvala unapred!

Npr. Nova Afrika?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

Npr. Nova Afrika?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Jako duhovito, evo ulje mi procurelo od smejanja..
Ne.
Dalje.

• Sviđa mi se 1

Sipaj 15/50 ulje, neko provereno sto znas. Meni trosio srpskog motula 0.2 na 1000. Sad sipao "proveren" motorex iz nemacke pa mi trosi 0.5 na 1000. Tako da ima i do ulja velike razlike. A ne kapa ti nigde jer se izbaci kroz auspuh, probaj dati pun gas paces videti kako ce crno da izbaci. Ja cu sad da sipam 15/50 polu sintetiku ipon od motobike iz kaca, on je generalni uvoznik. Nemas potrebe za full sintetikom u nasim starim krmacama

• Sviđa mi se 1

Sipaj 15/50 ulje, neko provereno sto znas. Meni trosio srpskog motula 0.2 na 1000. Sad sipao "proveren" motorex iz nemacke pa mi trosi 0.5 na 1000. Tako da ima i do ulja velike razlike. A ne kapa ti nigde jer se izbaci kroz auspuh, probaj dati pun gas paces videti kako ce crno da izbaci. Ja cu sad da sipam 15/50 polu sintetiku ipon od motobike iz kaca, on je generalni uvoznik. Nemas potrebe za full sintetikom u nasim starim krmacama

Ne da bije crni dim nazad nego kida, znam to i zato i mislim da mi bas trosi ulje a ne da negde bezi..
Ovo ulje koje sam koristio je sigurno provereno u pitanju je Yacco francusko ulje i provereno je kako valja jer mi je ujak bio zvanicni zastupnik pa sam dobijao prakticno 1. ruku iz francuske. Ali moguce da je i viskozitet u pitanju..
Aj probacu prvo sa promenom pa onda da vidimo na dalje sta mi je ciniti. Znam da je ipon dobar pa cu verovatno probati odma sa njim, kontaktiracu Motobike iz Kaća, hvala za info!

Ne dajte se opustiti ljudi, nastavite sa pisanjem predloga i saveta!

Ja cu ove ili sledece nedelje da sipam ipon jer idem na put. A necu da mi ovo kvazi original ulje sjebe masinu jer je otprilike 5w a ne 15w kao sto pise. 

a ja bih stavio fabricki auspuh a ne ovaj sto imam. 

Promenio član drmilan_

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja