termogedzo 57 Napisano Januar 16, 2009 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo, u slučaju OEM pumpe na AT, "kratak" vek je prilično relativan pojam, budući da se, ako se desi, kvar manifestuje na pređenih 60-70 hiljada kilometara. Drugo, pošto su OEM pumpe prilično skupe a Facet koje su bolje osmišljene i savremenije daju kvalitetnu i pouzdanu zamenu za originalni deo, ne vidim razlog za ugradnjom vakuumskih modela. Ali ipak, da ne čuje ST sekta, Mikuni pumpa sa Super Tenere, se uspešno može namestiti da radi i na AT. Ali opet, ne vidim poentu ako je dostupan Facet, koji u USA košta 31.5 USD. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Januar 16, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo, u slučaju OEM pumpe na AT, "kratak" vek je prilično relativan pojam, budući da se, ako se desi, kvar manifestuje na pređenih 60-70 hiljada kilometara. Drugo, pošto su OEM pumpe prilično skupe a Facet koje su bolje osmišljene i savremenije daju kvalitetnu i pouzdanu zamenu za originalni deo, ne vidim razlog za ugradnjom vakuumskih modela. Ali ipak, da ne čuje ST sekta, Mikuni pumpa sa Super Tenere, se uspešno može namestiti da radi i na AT. Ali opet, ne vidim poentu ako je dostupan Facet, koji u USA košta 31.5 USD. Samo vas gledam ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 16, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan mi sam nadgledamo,,kako skidate delove sa super tenere i gurate na afrike,,sam vas nadgledamo.. ;) spremajte pragnje ;) ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Januar 16, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima iskustva sa montiranjem vakuum pumpi za gorivo umesto elektricnih koje su kratkog veka i koje varnicenjem kontakta dovode do crkavanja reglera? Pored uobicajenih Facet za avionske motore, vidim da po forumima spominju: Mikuni vakuum pumpu koje su skupe i koje su se usked nekomplementarnosti pokazale takodje kratkog veka (Touratech takodje nudi te Mikuni pumpe sa njihovom modifikacijim, koja se takodje nije proslavila), Dell'Orto model P34PB2 Honda 16700-2L8-013 Da li na RD03 postoje mogucnosti da se neka od ovih pumpi ugradi (vidim da Dell'Orto moze da se ugradi bez bilo kakvih modifikacija na motociklu). Moze pumpa od Micubishi-ja, ima da se kupi kod nas, kosta oko 4 000 din. Ja je nosim sa sobom, mada OEM nikada nije zakazao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Januar 16, 2009 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima iskustva sa montiranjem vakuum pumpi za gorivo umesto elektricnih koje su kratkog veka i koje varnicenjem kontakta dovode do crkavanja reglera? Pored uobicajenih Facet za avionske motore, vidim da po forumima spominju: Mikuni vakuum pumpu koje su skupe i koje su se usked nekomplementarnosti pokazale takodje kratkog veka (Touratech takodje nudi te Mikuni pumpe sa njihovom modifikacijim, koja se takodje nije proslavila), Dell'Orto model P34PB2 Honda 16700-2L8-013 Da li na RD03 postoje mogucnosti da se neka od ovih pumpi ugradi (vidim da Dell'Orto moze da se ugradi bez bilo kakvih modifikacija na motociklu). Moze pumpa od Micubishi-ja, ima da se kupi kod nas, kosta oko 4 000 din. Ja je nosim sa sobom, mada OEM nikada nije zakazao Moze i pumpa od Mazde 121 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Januar 16, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sa zadovoljstvom ukazujem na ovu temu: http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=29294.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 17, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan evo za vas afrikance posto se stalno mucite da nesto popravite ...malo da popravljate i pumpu,da vam se nadje... http://www.africatwin.ru/africafiles/manual/fuelpump.pdf :) :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atomski mrav 6 Napisano Januar 18, 2009 U prolazu, 57 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: AFRICA TWIN RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Ovu prepravku sam ja vec uradio na africi.Odlicno sljaka evo sad ce godina dana.Samo stavis pod sediste jos jedan relej i miran si. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Januar 18, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ma nekad se upale posle pola sekunde ili sekund, a nekada neće po 10- 15 sekundi. A imaju normalan interval. Jbg. Druže otvori prekidač žmigavaca očisti ga i radižće 200%, provereno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 19, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima iskustva sa montiranjem vakuum pumpi za gorivo umesto elektricnih koje su kratkog veka i koje varnicenjem kontakta dovode do crkavanja reglera? Pored uobicajenih Facet za avionske motore, vidim da po forumima spominju: Mikuni vakuum pumpu koje su skupe i koje su se usked nekomplementarnosti pokazale takodje kratkog veka (Touratech takodje nudi te Mikuni pumpe sa njihovom modifikacijim, koja se takodje nije proslavila), Dell'Orto model P34PB2 Honda 16700-2L8-013 Da li na RD03 postoje mogucnosti da se neka od ovih pumpi ugradi (vidim da Dell'Orto moze da se ugradi bez bilo kakvih modifikacija na motociklu). Moze pumpa od Micubishi-ja, ima da se kupi kod nas, kosta oko 4 000 din. Ja je nosim sa sobom, mada OEM nikada nije zakazao Mislim da Honda i nema svoje pumpe, na svima piše "Mucubuši". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Januar 20, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Je 'l ta za Micubushi elektricna ili vakuum? Za koji model Micubishi-ja? Lancer Ante Markovic??? Da izgleda da je ova Honda 16700-2L8-013 ustvari Mikuni koja zeza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Januar 20, 2009 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Micubisijeva je elektricna sa rotacionim radnim kolom kao i za vecinu automobila. Ne znam sa kog modela Micubisija pase ali vodite racuna o pritiscima. Ono sto je provereno je Facet 40105 koji isporucuje 2,5 > 4,5 PSI odnosno 0,172 bar > 0,310 bar sto je dovoljno za punu snagu agregata i da karbovi ne prelivaju. Vozim Facet zadnjih 6000km . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Januar 20, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Facet inace proizvodi avionske pumpe za gorivo, pa se ugradnja njihove pumpe moze smatrati trajnim i konacnim resenjem. Na www.xrv.org.uk jos nije zabelezen slucaj otkazivanja Facet pumpe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano Januar 21, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Moram da pohvalim Jovicu sa Uba,danas je kupljena jos jedna Afrika kod njega i dosla u Pancevo , ko iz radnje. Imamo jos jednog sektasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Januar 21, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je kostala? Godiste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 21, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Kad li ce doci jedna losa Africa iz uvoza? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano Januar 21, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan 94 to god a sve ostale podatke ce moj drugar da isprica kad se registruje na forumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 21, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Jel to Jovica diže drugu ploču na kući od zarade na afrikama, ili mi se čini. Vidim ja da će jedan hondin salon da se otovori na Ubu ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Januar 21, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Jel to Jovica diže drugu ploču na kući od zarade na afrikama, ili mi se čini. Vidim ja da će jedan hondin salon da se otovori na Ubu ;D ;D ;D Koliko se ja secam, ovo je slikano ispred garaze, a Jovicina kuca je iza ledja fotografa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano Januar 21, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Samo neka zida, i neka skloni caleta od kupaca. Umalo zbog starog nisam odustao od kupovine, na srecu zurio je na autobus. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano Januar 21, 2009 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se ja secam, ovo je slikano ispred garaze, a Jovicina kuca je iza ledja fotografa. Da u pravu si to je slika sa oglasa a motor je danas prevezen u Pancevo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 21, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Jel to Jovica diže drugu ploču na kući od zarade na afrikama, ili mi se čini. Vidim ja da će jedan hondin salon da se otovori na Ubu ;D ;D ;D Koliko se ja secam, ovo je slikano ispred garaze, a Jovicina kuca je iza ledja fotografa. Hehehe, i matori ćale brka, koji sakriva iza traktora belu, silver i D.I.D. zlanu kanticu sa farbom, i nabaci kez od uva do uva kad dolaze kupci :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Januar 21, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Jel to Jovica diže drugu ploču na kući od zarade na afrikama, ili mi se čini. Vidim ja da će jedan hondin salon da se otovori na Ubu ;D ;D ;D Koliko se ja secam, ovo je slikano ispred garaze, a Jovicina kuca je iza ledja fotografa. Hehehe, i matori ćale brka, koji sakriva iza traktora belu, silver i D.I.D. zlanu kanticu sa farbom, i nabaci kez od uva do uva kad dolaze kupci :) Cope svaka ti čast za ovaj tekst Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 21, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Jel to Jovica diže drugu ploču na kući od zarade na afrikama, ili mi se čini. Vidim ja da će jedan hondin salon da se otovori na Ubu ;D ;D ;D Koliko se ja secam, ovo je slikano ispred garaze, a Jovicina kuca je iza ledja fotografa. Hehehe, i matori ćale brka, koji sakriva iza traktora belu, silver i D.I.D. zlanu kanticu sa farbom, i nabaci kez od uva do uva kad dolaze kupci :) Matroi svaka ti čast za ovaj tekst Pa zar nisu legende Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan "Петре, кад сам рипио преко канала, једва сам је смирио!" ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...