Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin

Recommended Posts

• Drug član, 1433 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Problem resen zahvaljujuci @RankoBg87

Nema potrebe da se komplikuju stvari, obicna gedora duboka 18mm, stanjena na 23mm precnik, zavrsava posao.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin RD07

Znam da se nekad pisalo o tome, ali bih opet (zbog godina koje su prosle) hteo da proverim koliko vam trose Afrike na autoputu sa bocnim koferima pri brzini 130km/cas.

Meni ide preko 6litara, u slucaju kad sam isao 140km/cas islo i do 8 litara.

Pre toga uradjes servis i sinhronizacija karvuratora, ciscene dizne. Protocan auspuh, K&N filter vazduha, iridijumske svecice.

Ipsod 120km/cas trosi 5,8litara

• MiNistrY oF SillY WaLkS, 2115 postova

Najlakše za pamćenje:

Broj obrtaja na kojima voziš = l/100km

(npr 5000rpm = 5 l/100km)

Ako je motor i karb (smesa) podešen kako Honda zapoveda, filter vazduha čist, to je to.

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 462 postova
  • Motocikl: Adventure sports 750

Sivkast auspuh na izduvu , 5 litara prosek... napracio sam oko 1700 km za nedeljju dana. Nista autoput nista prekk 5500 obrtaja Koferi itd...

20250720_095310.jpg

Promenio član plumber.ns
  • Sviđa mi se 1

• MZ Rider, 4150 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Meni u preprosle i prosle godine na voznjama 1500/3000km sa bisagama nije presla 5.4L potrosnja a brzina bila tu do 130 nisam isao preko uglavnom je oko 110/120kmh... :) i karbovi nisu bili sinhronizovani, to sam ove godine odradio i od tad je samo krace relacije vozena do 500km i nisam merio potrosnju.. :D 

• U prolazu, 49 postova
On 19. 7. 2025. at 23:00, Libero je napisao:

Najlakše za pamćenje:

Broj obrtaja na kojima voziš = l/100km

(npr 5000rpm = 5 l/100km)

Ako je motor i karb (smesa) podešen kako Honda zapoveda, filter vazduha čist, to je to.

Kolega,sad razmisljam...Vozim ove nase crnogorske krivine uglavnom tu oko 80-90kmh.Obrtaji su na 3500-800. Mislim da ne postoji Afrika,barem ne ova stara,koja trosi 3.5l haha.Sad sam bio do Rumunije i nazad 2000km i potrosio tacno 100l ili okruglo 5l na 100km.Karbove nijesam dirao - stelovao- zadnjih 15g. i nemam pojma u kakvom su stanju.Sjecam se davno da je neke laganije otvorene voznje trosila do 4.5 ali zadnjih godina pije 5l...zasto ko zna a opet i to nije puno.

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin RD07

Tako se i meni cinilo kad sam je kupio da je bilo 5l potrosnja. A sada da li zbog tezine guma sa vecim kramponima, ili se vec istrosila masinapa ima vece zazore, ili zbog kofera ide na tih nekih 5,8l na autoputu.

U gradu zna da predje i 6l

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 49 postova

Konsultovah se sa vjestackom int.😜 i kaze ako vise trosi,izameđu puno razloga,mozda je prebogata smjesa.A simptomi su bas kao kod mene.Osjeca se benzin,na vecu turazu malo pa rekao bih sivocrnog dima i ne radi ravnomjerno...Kaze sraf za smjesu na karbu dok je motor zagrijan i radi, skroz zavrnuti pa odviti 2 kruga i jos jednu osminu,znaci vrlo malo.Osluskivati rad pa onda i drugi karb.Kako ih nijesam dirao 15g.osim zamjene membrana, a nemam sad majstora za sinhronizaciju,cini se ovaj postupak sa srafom smjese najjednostavniji pokusaj za pocetak.Sta kazete kolege?

• Drug član, 1288 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Uzivam gledajuci njegove videe.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1288 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Kad vec ima oem delova u Hondi uzimajte tamo. Kakav temu 🙂

• Podržavam 1

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Ja sam promenom filtera za vazduh skinuo potrošnju za 1l!

Imao sam bogatiju smešu i nije puno pomoglo ni servisiranje i sinhronizacija karburatora, iridijumske svećice itd. A imao sam nov filter za vazduh. Kupovinom drugog filtera, istog proizvođača ali druge oznake i boje papira, dobio sam posniju smešu, mnogo nižu potrošnju, umesto crnog auspuh svetlo sive boje...

Ranije mi leti nije trebao sauh za jutarnje startovanje, sada obavezno...

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 49 postova

Hmmm...pa sad razmisljam...promjenom starog filtera koji je bio 4 sezone na motoru i stavljanjem novog sam osjetio neko povecanje potrosnje.Ovaj Temuov ili sa Alija isto je,toliko je tankog papira da je kao papirna maramica.Mozda i to ima neki uticaj na potrosnju.Ali osjecam miris benzina poslije voznje i gasenja motora a sve je suvo na karbovima i okolo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja