markodecaja 9 Napisano Octobar 11 U prolazu, 50 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda Africa Twin RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neka preporuka koje ulje za motor koristiti? Nisam presao ni 8000km a ostao bez ulja. Milsim da mi je majstor sipao Bardahl ali ne znam koju viskoznost ili tacnu seriju. Od kad imama motor za ovih 10 godina mi se to nikad nije desilo, nije trosio ni kap. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Octobar 11 (promenjeno) Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sipao mannol, 3500km nije kap potrošio... Sipaću 99% opet. Isti taj engine. Planiram na 4000-5000 da menjam. Nije mi jasno zašto si čekao 8000 ? Promenio Octobar 11 član plumber.ns Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodecaja 9 Napisano Octobar 11 U prolazu, 50 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda Africa Twin RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, ni meni nije jasno, valjda sam se olenjio. Zadnjih par sezona nisam redovan u menjanju, ali nikad nisam primetio da trosi uopste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 817 Napisano Octobar 11 (promenjeno) MK Obrenovac, 554 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam već negde. Pre mnogo godina drugar i ja vozili iste motore Honde NTV 650 (isti agregat kao na Africi 650 a u suštini i na 750 sem što je povećana kubikaza ). Motori kao časa, vozili ih par godina , uvek sipali isto ulje (tada Motul 5100), nikad nisu trošili ulje. Jednom drugar nije imao vremena a i vozilo mu se i ne zameni ulje na 5000km nego ga ostavio do 7500km i počne motor da mu svlaci ulje na meraču. Kako ga je zamenio , opet narednih 5000km skoro ništa nije potrošio. Tako da pretpostavljam da se ulje razbilo, razredilo pa je počeo da ga troskari malo Promenio Octobar 11 član NIKOLA 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2720 Napisano Octobar 11 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti samo da je ulje odradilo posao, na autu na 10 k nista i ostavio ga na 13k, potrosio skoro pola litre. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodecaja 9 Napisano Octobar 12 U prolazu, 50 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda Africa Twin RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetu. Jos jedno pitanje da li staviti preporuku fabrike za viskoznost 10w40 ili zbog vecih temperatura 10w50? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 817 Napisano Octobar 12 MK Obrenovac, 554 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Zadnjih par godina kod nas su baš velike vrućine , tako da nećeš pogrešiti ako sipas i malo gušće ulje ( 10w50 ili 15w50 ). U service manualu i piše za svaki motor ako se vozi u uslovima gde su velike vrućine da je i preporučljivo sipati gušće ulje i obratno ako se vozi u hladnijim uslovima onda ređe ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodecaja 9 Napisano Octobar 12 U prolazu, 50 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda Africa Twin RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Tako i ja razmišljam. Hvala na savetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodecaja 9 Napisano Octobar 12 U prolazu, 50 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda Africa Twin RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Neka iskustva sa Fuchs Silkoline? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12516 Napisano Octobar 12 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Čitaš li ti forum uopšte, jel koristiš pretragu? 15 god se piše o tim uljima koja su u vrhu po kvalitetu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Octobar 20 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan On 12. 10. 2024. at 9:48, markodecaja je napisao: Neka iskustva sa Fuchs Silkoline? Sipao u moju i drugaru u Afriku ove i prosle godine `10w/50 odlicno ulje!! Ove godine sam se nacekao da stigne pa sam odmah uzeo za 3 zamene.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12516 Napisano Novembar 8 (promenjeno) Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da li ste znali da su ljudi vozili ADV bez Turatek kofera, Garmina, kontrole proklizavanja, gel sedišta, displeja u boji, Instagrama... (nastavite niz). Afrika twin negde u Kambodži rane 2000ite. Promenio Novembar 8 član Alekre 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6013 Napisano Novembar 8 Drug član, 3008 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ne, ne, ne... To je urbana legenda i fotošop. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marcos 404 Napisano Novembar 9 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Da li ste znali da su ljudi vozili ADV bez Turatek kofera, Garmina, kontrole proklizavanja, gel sedišta, displeja u boji, Instagrama... (nastavite niz). Afrika twin negde u Kambodži rane 2000ite. Nema ABS, nema ASC, nema tubeless, nema proklizavajuće kvačilo, nema led far, nema katalizator, nema modove vožnje…A ide 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2720 Napisano Novembar 9 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Zato i ide 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Novembar 9 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan I icice jos dugo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 9 (promenjeno) MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Promenio Novembar 9 član Šumi Zmajček 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12516 Napisano Novembar 9 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nastavljamo da šokiramo mlade ADV bajkere. -Neki tamo je prešao 30000km Benelijem bez kvarova! -Slaba zaštita od vetra -Ima vibracije između 4000 i 4100 obrtaja -Stari motori su za otpad, dolazi novo vreme ti to ne razumeš -Najbolji odnos cene i kvaliteta -Jedina mana nema kruz kontrol -Kvikšifter ne radi lepo na srednjim obrtajima -Hoće li da zariba ako ne sipam Motul? -Jel podmazujete lanac mašću od orke kita ubice -SVE LED osvetljenje! -Ne radi mi aplikacija -Istupile mi se bregaste Kad ono Afrika Twin gazila Saharu pun gas pre 40 godina i dalje se vozi u 2024 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 226 Napisano Novembar 9 U prolazu, 48 postova Motocikl: Transalp750 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan U prilog tome, RD03 i 04 drugara Nikole 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Novembar 9 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Lepotica i onda i sada! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Novembar 12 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan On 9. 11. 2024. at 22:13, Alekre je napisao: Nastavljamo da šokiramo mlade ADV bajkere. .... -Stari motori su za otpad, dolazi novo vreme ti to ne razumeš .... -SVE LED osvetljenje! .... Kad ono Afrika Twin gazila Saharu pun gas pre 40 godina i dalje se vozi u 2024 Bas su ovo dva najcesca odgovora od mladjih ljudi koji su tek ulsi ili ulaze u svet motociklizma uz kupovinu novih Skutera, Benelija i slicnih... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1216 Napisano Novembar 12 prisutan, 1119 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan @Šumi Zmajček U jebote hvala na komplimentu!! A propo Afrike RD03 04 07.. Neće oni da prave više takve motore, ne isplati im se!! Kao ni Jumbaša, kao ni Golfa dvicu!! Vozio Afrike gore navedene, i jedina mi je odgovarala RD07 jer sam uspio sjesti na nju, visina problem naravno. Mada su poteške mrcine!! A RD03 , kad smo skinuli rezervoar, i vidjelu onu srednju ili glavnu gredu što prolazi ispod rezervoara.. Pa mogao bi krmaču od 250 kila okačiti od nju na krmokolju!! Stvarno kvaliteta izrade je vrhunska. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12516 Napisano Novembar 12 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ona i Super Tenere su reli replike. RD03 je razvijana u HRC mimo regularnih Hondi. Nisam siguran ali mislim da su i sklapane ručno. Nisu bile na proizvodnoj liniji. Tu je i Cagiva Elefant, samo ona je baš retka i nije se omasovila kao Tenere i Afrika. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 312 Napisano Novembar 12 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan talijansko g...o. i ako sam se na nju najviše ložio kao dečak. ipak je japanac pojam za enduro iz tog perioda. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12516 Napisano Novembar 12 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih voleo da je imam u kolekciji zajedno sa Afrikom i Tenerom. Cagiva je imala ako se ne varam oko 90 konja i USD vile. Lepa sprava za to vreme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...