gogo 101 Napisano Jul 9, 2012 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Livno BiH Motocikl: xrv750 ..... KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja ti rekoh, menjao sam iglice na plovcima i dalje imam iste simptome .. Lepo ti je Acimo rekao, proveri u kakvom su ti stanju platine .. Uzbrdo ili na 5.5rpm je vise odvrnut gas i vise goriva ide .. Ima neke veze sa tim siguran sam .. Sto se mene tice, nasao sam skoro iste simptome na josh par motora na XRV forumu tako da cu ja probati sa drugom pumpom za gorivo .. http://www.xrv.org.u...arvation-6.html neznam zašto pumpa nebi zezala po ravnici kao na velikom usponu jer meni u usponu nakon 20m već počne trokirat i toliko trokira da se motor zaustavi kada je najbitniji gas.... Moja sva sumlja je u karburator ito položaj plovaka..... :zbunjen: :stabre: Nemam ideju zaista, ja sam resio da proverim jedno po jedno dok ne utvrdim sta je .. Ajde tebi je puno lakše bar od nekog možeš skinut neki dio pa probat dali je do tog a ja nemam afrike uokolo bar 200-300km ali ću se bazirati na karburator i čišćenje mislim da je tu kvar :( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Jul 9, 2012 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan ok, javi sta si uradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 9, 2012 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan .... A evo dok sam ovo sve pisao pao mi je napamet potlak u rezervaru sutra odma bez čepa vozim.... Ovo nije, 99%. Ja sam imao problem sa time i u tom slucaju, motor ti samo STANE kao da nemas vise ni trunke goriva. Jedino sto sam ja to jako kasno primetio, na zalost. Pumpa (fabricka) je toliko jaka da je napravila vakuum sisajuci gorivo i totalno ulubila rezervoar! Smanjila se zapremina, bukvalno! Morao sam posle da skidam rezervoar i kompresorom ga vratim u prvobitno stanje. Pre ce biti da je CDI, najcesce se on rasklimavi... Ako imas od koga da pozajmis, na probu, to je najlakse za pocetak. Pa tek kad utvrdis da nije CDI, cackaj dalje, prvo pumpa i platine na njoj, pa tek onda na kraju karburatori. No, ako si jako davno (ili ni nisi nikada ) cistio karburatore, moguce je da se od "kvalitetnog" goriva svasta nakupilo, pa mu jedno doooobro ciscenje i sinhronizacija ne bi uopste skodili Kako god, drzim ti fige Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Jul 10, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Negdje sam procitao (mislim na xrv.co.uk) da se pumpa moze testirati tako sto naspes pun rezervoar goriva i prespojis crijeva da ne ide kroz pumpu. Pun rezervoar daje dovoljan protok goriva da pumpa ne treba bar 1/4 rezervoara. Pregledaj i filter goriva, moguce da je totalno zacepljen, pa da ne daje dovoljno goriva do karbova. Pogotovo ako ti je rezervoar malo pohrdjao iznutra, pa ona fina prasina od rdje ulazi u filter. Mozes i njega prespojiti, pa provjeriti kako radi bez njega. Ako su ti CDI-ji razdvojeni, probaj da im zamijenis mjesta pa da vidis hoce li biti kakve promjene. Takodje, jedna glupost totalna, i 99% sam siguran da to nije u pitanju, ali pogledaj da li su ti kleme na akumulatoru zategnute do kraja. Ja sam davno imao problem sa gubitkom struje na motoru koji se manifestuje trzanjem i gasenjem na visokim obrtajima, jer klema nije bila zategnuta, pa od vibracija pocne gubiti kontakt na akumulatoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Jul 10, 2012 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Negdje sam procitao (mislim na xrv.co.uk) da se pumpa moze testirati tako sto naspes pun rezervoar goriva i prespojis crijeva da ne ide kroz pumpu. Pun rezervoar daje dovoljan protok goriva da pumpa ne treba bar 1/4 rezervoara. Pregledaj i filter goriva, moguce da je totalno zacepljen, pa da ne daje dovoljno goriva do karbova. Pogotovo ako ti je rezervoar malo pohrdjao iznutra, pa ona fina prasina od rdje ulazi u filter. Mozes i njega prespojiti, pa provjeriti kako radi bez njega. Ako su ti CDI-ji razdvojeni, probaj da im zamijenis mjesta pa da vidis hoce li biti kakve promjene. Takodje, jedna glupost totalna, i 99% sam siguran da to nije u pitanju, ali pogledaj da li su ti kleme na akumulatoru zategnute do kraja. Ja sam davno imao problem sa gubitkom struje na motoru koji se manifestuje trzanjem i gasenjem na visokim obrtajima, jer klema nije bila zategnuta, pa od vibracija pocne gubiti kontakt na akumulatoru. Dobro svestenik kaze: Kreni sa najlaksim stvarima prvo, pa onda idi prema kompliciranijim. Pun tank i prespoji crijevo od tanka na karburator bez pumpe. Pumpu iskljuci iz struje jer ce krepati bez goriva i ako je bila ispravna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desert Fox 248 Napisano Jul 10, 2012 Honda pa sve onda.... , 630 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, tebi trza na visokim obrtajima nema veze da li je uspon ili je ravno. Iz teksta sam to zakljucio. U cilindru su po dve svecice i to jednu CDI kontrolise na niskim obrtajima a jedna je zaduzena za vise obrtaje. Pre tipujem na CDI mada moze biti i karburator, ali prvo otkloni sumnju oko CDI tako sto ce ti dati neko da stavis pa probaj.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Jul 10, 2012 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan Sto jebete coveka? Lepo je napisao da u krugu od 200-300km nema nijedna afrika. Od koga da pozajmi CDI? Kreni redom, od najprostijeg, kao sto ti je Svestenik napisao, proveri kleme na akumulatoru, pa ako nije to nastavi da trazis sta je, filter vazduha, sajle saugha......, na kraju skidaj karbove i proveravaj CDI 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Jul 12, 2012 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desert Fox 248 Napisano Jul 14, 2012 Honda pa sve onda.... , 630 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan Gogo, jesi resio problem ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogo 101 Napisano Jul 14, 2012 Svrati ponekad, 271 postova Lokacija: Livno BiH Motocikl: xrv750 ..... KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Gogo, jesi resio problem ? Evo iz njemačke sam dobio za početak neki adativ zagorivo čisti naslage i nečistoće prvo proba s tim. Danas proba dali će to uspit, a nisam se ovih dana nigdje van asvalta ni vozio pa neznam i trokirali sad ode to usut i proba.... :care: :lol: :moto3: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Jul 15, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekog interesuje, izmerio sam tezinu svog motora (rd04): 236kg. Bilo je oko 5l goriva u njemu, montiran top case, sa nesto malo stvari u njemu. Sa rolbarovima, nosacima kofera, centralne nogare.. Aftermarket izduv. Ostalo manje vise nebitno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 408 Napisano Jul 20, 2012 Svrati ponekad, 304 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan A ja se ponovio :) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Durmitor2000 139 Napisano Jul 20, 2012 U prolazu, 81 postova Lokacija: Beograd Motocikl: U srcu Honda Africa a u ruci BusPlus Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam lepa Africa nema šta A ja se ponovio :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Jul 20, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam situaciju ! Kao gazela je ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Jul 20, 2012 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan eh ta zexova belka... cestitam druze!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desert Fox 248 Napisano Jul 20, 2012 Honda pa sve onda.... , 630 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ekstra je Afrika! Stoji kao oficir!!! Neka je sa srecom i ne daj je nikome! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Jul 20, 2012 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan I uzivo sam je video jos onomad. LEPOTICA!! Cuvaj je, mazi i pazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1286 Napisano Jul 21, 2012 UruK Hai, 2087 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Vlado nek te sluzi kao mene, vozaces se vecno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 151 Napisano Jul 21, 2012 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Sa srecom da je vozis Vlado... AKO NEKO HOCE DA KUPI AFRIKU MOJA JE NA PRODAJU 1992 2200E Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boyze 59 Napisano Jul 21, 2012 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: livno bih Motocikl: xt600 Prijavi odgovor kao problematičan mene zanima gdje je prva slika uslikana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 151 Napisano Jul 22, 2012 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan mene zanima gdje je prva slika uslikana Ovo ti je Boyze Djerdapska klisura ali sa Rumunske strane slikana ono sto se vidi su odronci Homoljskih planina.....eh kad bi neko tamo organizovao off bilo bi full...pozdrav brate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano Jul 22, 2012 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan mene zanima gdje je prva slika uslikana Ovo ti je Boyze Djerdapska klisura ali sa Rumunske strane slikana ono sto se vidi su odronci Homoljskih planina.....eh kad bi neko tamo organizovao off bilo bi full...pozdrav brate Litice iznad Dunava na nasoj strani pripadaju Miroc planini. http://www.360cities.net/image/miro-mountain#311.78,37.66,70.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Jul 23, 2012 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan A ja se ponovio :) Lepo izgleda, nek' te sa srecom sluzi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Jul 24, 2012 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan evo i ja da se priključim afrikancima, slike kačim uskoro 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Jul 24, 2012 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan evo i ja da se priključim afrikancima, slike kačim uskoro Dobro dosao u klub vjecnih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...