legatto 14 Napisano Septembar 16, 2013 U prolazu, 70 postova Lokacija: Umka Motocikl: Sprint Challenger 250 cc Prijavi odgovor kao problematičan Imam pitanje : Kod nas, koliko makar cujem od servisera i na sajmovima i tako tim cudima, ne bi smeli da se uvoze cisto metalni potrosni delovi motora (retrovizori, rucice za kvacila itd itd) nego je to cista plastika presvucena/oplemenjena aluminiumom, ili necim slicnim. Pa me je zanimalo, posto imam kineza, da mozda kupim sa sajtova raznih, druge tipove tih potrosnih delova [od neke marke koja uliva poverenje], i da time makar sebi olaksam posao ,da kad padnem da mogu lepo na stegu i da ispravim celu stvar a ne da kupujem novu. pa me zanimaju sledece stvari : Uzmimo na primer, da zelim da kupim novu ,,postavu'' (prsten) za kvacilo/kocnicu i rucicu koja odgovara ili mozda ne odgovara istom. - Kolika je razlika u debljini volana izmedju raznih tipova motora? - Da li bi moglo da mi predstavlja problem, ukoliko npr, kupim kvacilo za npr Suzuki GSXR, a ja vozim kruzera kineza? - Da li su rucice pribliznih dimenzija? Uzmimo na primer, da zelim da kupim nov retrovizor . - Koliko mi garantuje poznatija marka, durabilnost proizvoda? - Da li su, nevezano za marku, svi ,,srafovi'' (nacin na koji se povezuje za volan) isti kod svakog tipa motora, ili tipa moram jos da gledam i koji je fi srafa i tako dalje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yankiee 104 Napisano Septembar 16, 2013 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: Subotica Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Druze moj sta da ti kazem imas puno varijanti i kombinacija tesko da ces jedan na jedan jednostavno da promenis volan i sve sto ide na volan ! Moras znati prvo sve dimenzije svog volana pocevsi od drzaca volana duzine kablova i creva a onda imas ceo volan 22 cm i 25 a moze da bude i do rucke 25 a rucke 22 pa ti trebaju rucke za 22 a prsten za kocnicu 25 .Retrovizori opet ista prica i sve ostalo . Tako da prvo moras znati sta hoces da menjas da bi znao sta ti kojih dimenzija treba . Sto se tice uvoza metalnih ili plasticnih delova mislim da to nije tacno mozes uvesti sta hoces ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Septembar 17, 2013 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jedan period radio u prodavnici moto opreme i delova, tako da mogu pouzdano sledece da ti kazem, svaki deo je posebno radjen za odredjeni motor, eventualno ce da pasuje na par tipova jos, npr. honda vtf i vtr ce imati istu rucicu u odredjenom razdoblju proizvodnje npr od lupam 1986-90 imace iste rucice, pa u periodu od 90 pa na ovamo ce mozda biti druga rucica kvacila ili obratno, iako na prvi pogled mogu da ti deluju isto kad stavis na motor taj milimetar ili 2 koje nisi ni primetio ili neka mala izbocina moze da ti napravi problem. Ovo sto je kolega Yankiee napisao o duzini creva sajli itd je sve bitno, tako da ako bi menjao rucicu verovatno bi morao da promenis i nosac rucice i sajlu pod uslovom da ce da pase, sto se tice retrovizora to je stvar koja ti je manje vise otvorena, kao i periferije tipa rucice gasa itd, kod retrovizora jedino treba da obratis paznju na navoj, po standardu imas M8 i M10 navoj mada postoje i adapteri tako da tu imas potpunu slobodu i stvar ukusa. Debljina volana 22fi je standard za vecinu motora osim za neke vece kruzere, kros i enduro motore, i cini mi se od kineza za Daytonu 350 i Raptora njima je 25 na sredini i 22 na krajevima, na nekim hard cross motorima je na sredini i 28fi. tebi je na challengeru 22fi mislim, tako da bez promene nosaca kormana mozes samo da koristis 22fi precnik. Ovo sto si napomenuo vezano za uvoz plastike koja ima preko sloj metala itd je cista glupost, vecina rucica se pravi od krtije legure, nije svaki pad isti negde ce se iskriviti malo a negde ce puci ako probas npr da ispravis na stegu postoji sansa da ce puci jer dolazi do zamora materijala, po nekom mom zakljucku pravljene su tako sa razlogom da ako padnes rucica pukne i time delom apsorbuje silu udara da ne bi doslo do ostecenja npr kormana ili nosaca rucice jer su te stvari dosta skuplje nego sama rucica. Od rucica i tako tih cuda, signalizacije, kormana itd, mogu da ti kazem za Vicmu da je spanska firma i da imaju dobar odnos cene i kvaliteta. Posto vozis challengera koji je kruzer njima su volani malo siri od standardnih radi lakse upravljivosti, tako da je najbolje da se drzis aftermarket delova u toj klasi, za svoj motor mozes naci sve delove u sprintu u Novom Sadu po prilicno povoljnim cenama. Nadam se da sam makar malo pomogao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 18, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Imam pitanje : Kod nas, koliko makar cujem od servisera i na sajmovima i tako tim cudima, ne bi smeli da se uvoze cisto metalni potrosni delovi motora (retrovizori, rucice za kvacila itd itd) nego je to cista plastika presvucena/oplemenjena aluminiumom, ili necim slicnim. Taj ko ti je ovo rekao - je žestoko prolupao ! Razmisli malo - plastika će da se razmekša već na nekih 70 stepeni i kako neko da nalije oko nje metal koji da bi se nalio i bio u tečnom stanju ima možda 200 stepeni. Može samo da bude obrnuto - da se metalni deo plastificira spolja radi zaštite ! Ako ti je to rekao neki serviser - beži od njega, taj nema pojma upropastiće ti motor, a usput i objavi ko je da bi ga ljudi zaobilazili ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcoHonda 75 Napisano Septembar 18, 2013 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda Africa Twin , Kawasaki VN 1500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Lijo ima plastike tvrgje i jace od nekih metala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 18, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Lijo ima plastike tvrgje i jace od nekih metala Znam da ima, al da se oko plastike izlije metal - teško da može, a i lakše i jeftinije je da se matalni deo plastificira . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...