Jump to content

Moto Zajednica

Potrosnja ulja-litar na 600km

Recommended Posts

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: ČZ 350

Pozdrav svima,radi se o kawasakiju 750 Turbo,ali ulje na turbini ne baca to je provereno,dakle osim malo curenja na dihtungu glave sa strane,daje simptome gumica ventila jer dok radi u leru za 1100 obrtaja minut,kad se daje gas izbacuje beli dim dosta pa onda smanji,a u voznji konstantno pomalo dimi,jedva vidljivo ali dimi stalno.Po tome sto sam napisao ja sumnjam na gumice ventila,ali sam slucajno naleteo na coveka ciji je bio taj motor pre 4-5 godina koji mi je rekao da je uradio glavu i tada promenio gumice,pa sada neznam sta bi moglo biti tacno.Uz sve to mi se desava da su 3 svecice crne a jedna cista ili na primer stavljao sam ngk nove i posle kratkog vremena tri crknu a ta jedna radi bez problema,pa sam tu ostavio a na ove stavio bosch koji trpi sve i radi bez problema.Svakako cu uskoro da menjam taj dihtung glave i proverim gumice ali po svemu ovome sumnjam da jos nesto moze da pravi taj problem,mozda karike neznam.Motor normalno ide i radi,samo sto guta ulja mnogo i garavi svecice,sumnjao sam da u tim cilindrima dobija vise benzina pa da zagaravi svecice ali sam dizne cistio u ultrazvucnoj kadi i sve lepo rade cak sam im mesta zamenio i opet taj cilindar cista svecica a na drugima crna.Malo sam opsiran ali volim da sve napisem sta je uradjeno i kakav je problem tacno,hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Nek ti neko izmeri kompresiju. Ako ti je kompresija manja ta tri cilindra - možda treba i karike zameniti .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja