Marvin The Martian 10 Napisano Septembar 4, 2013 U prolazu, 69 postova Lokacija: NS Motocikl: ZaPir; Osa Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, unazad nekoliko godina nikako sebe da nateram da kupim neki "jači" motor. Do sada sam vozio nekoliko skutera ( 125,200,500 kubika ), probao i nekoliko super moto ( kinezi od 200/400 kubika ) . Hoću motor kojim bih mogao u neko duže putovanje, probao i jedan slabiji čoper. Svideo mi se jedan super moto, ali kontam da to nije pametan izbor ako hoću na neko dužo putovanje. Šta god da tražim, završim tako što balavim za nekim naked motorom...hteo bih neku afriku ili tako nešto. Zbog mojih "gabarita" ( 180/90kg ) mislim da mi ne bi odgovarala, a nekako mi opet taj naked kvrcne i ne mogu da izbacim iz glave. Nemam neki budžet, oko 1k. Naravno tu nisam računao nekih 300 veverica koje sam spremio za servis i šta budem morao da sredim motor ( znam da za te novce ne mogu da kupim ništa ni približno top stanju). Ono što sam gledao a sviđa mi se je neki suzuki sv ili još više kawasaki zephyr.... Pošto ovde ima verovatno dobar broj pametniji , a nesumnjivo veći borj iskusnijih vozača/forumaša od mene... hteo sam neki savet, mišljenje, predlog.....ect... vezano za ova dva motora, ili još bolje za neki koji ja nisam uspeo da nađem. Ne bih puno vozio autoput, ali hoću da kada trebam da sebi uštedim na vremenu mogu komotno, autoput da izpeglam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4761 Napisano Septembar 4, 2013 Ne silazi, 5555 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U taj budzet koji pominjes, uklapa se Yamaha Diversion 600 (cesto izleti neki povoljan primerak u solidnom stanju)...razmisli o tom modelu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10517 Napisano Septembar 4, 2013 Hronični Motociklopata, 7330 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Za 1000eur najbolji i najjeftiniji izbor ti je Suzuki GS500E, jeftin za odrzavanje i registraciju, mala potrosnja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spajk 828 Napisano Septembar 4, 2013 Vikend motociklista, 676 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda pantheon 125.. Prijavi odgovor kao problematičan Ma svi hoce za soma evra da kupe motor sa kojim bi obisli svet...sigurno ces kupiti SV ili nesto slicno.... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6718 Napisano Septembar 4, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan ZEPHYR , deluje ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PSYCHO 18 Napisano Septembar 4, 2013 U prolazu, 41 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Kawa EX500 Prijavi odgovor kao problematičan Za 1000eur najbolji i najjeftiniji izbor ti je Suzuki GS500E, jeftin za odrzavanje i registraciju, mala potrosnja... Ja sam ga posedovao 3 sezone super masina, svaka preporuka za njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 533 Napisano Septembar 4, 2013 Pažljivo prati, 618 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Meni je Zefir ekstra motor mada možda je ipak naj rešenje Suzuki GS500E to ti je baš po svemu što tražiš motor za tebe. razmisli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Reaper 16 Napisano Septembar 5, 2013 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo kao novo pridošli član Naked segmenta mogu toplo da ti preporučim Yamahu xj600 (diverzija). Ja sam na nju prešao pre nekih mesec dana sa Viraga 250 i oduševljen sam motorom,. Već sam išao i na neke duže vožnje i mogu ti reći da je motor dovoljno veliki za 2 ososbe i prtljag i ima dovoljno snage za sve što će ti trebati. ja sam moj platio 1150 evrića i dobrom stanju 96 godište i mogu se naći za sasvim fine parice. Malo troši, jedino ti je održavanje možda malo skuplje jer npr. trebaju ti 4 svećice a po komadu su oko 850 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marvin The Martian 10 Napisano Septembar 5, 2013 U prolazu, 69 postova Lokacija: NS Motocikl: ZaPir; Osa Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na baš brzim odgovorima. Sada makar znam konkretno koja tri modela da "jurim". Nemam puno para, tako da neću ni da se zalećem. Mada, kada ti srce zaigra kupuješ i ako ti svi znakovi pokazuju da ne bi trebao :). Potrudiću se da sve polako pogledam pa ako neka prinova padne :)... Voleo bih SV, ali činimi se da nemam dovoljno para. Zephyr mi je vizuelno deluje "najzajebanije", ne znam kako se pokazao? GS mi je vizuelno najlošiji, ali i najrealnija varijanta Diverzija mi je ok, isto kao i GS verovatno meni najrealnija varijanta Ali to sve nije bitno, bitno je da motor ima sve one kvalitete koje ste vi naveli. Ne bih ja da divljam sad sa motorom, bitnije mi je da nema nekih krupnijih, fabričkih mana. Tipa da neki deo koji je papren crkava na dosta modela. I još jedno pitanje, za godište. Da li mislite da je to presudno ( znam da nemam para za nešto 2002-) ali to da li je 93. ili 98.... ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 5, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan 15 ili 20 godina star, nije presudno, presudno je u kakvom je stanju koji od njih. Ako će ti motor više biti za duge ture uzmi XJ 600, ipak je komad udobniji od GSa, malo više troši i malo je skuplji za održavanje, ali kada ti dupe utrne prvi dan poslje 300-400km tek započete ture od par hiljada, poželićeš da si na onom udobnijem motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marvin The Martian 10 Napisano Septembar 6, 2013 U prolazu, 69 postova Lokacija: NS Motocikl: ZaPir; Osa Prijavi odgovor kao problematičan Zagrejao sam se opasno za ovaj XJ. Ako može neko da mi kaže koja je razlika između XJ 600 N i XJ 600 S? I značio bi mi puno neki savet oko kupovine šta da gledam, išao bih ovih dana da pogledam neki kom pa da znam šta da tražim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MotorniZgoditak 28 Napisano Septembar 6, 2013 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Beograd Motocikl: kawasaki er-6n piaggio bev500 Prijavi odgovor kao problematičan XJ 600 N je naked, cajger i okrugli far i to je to, a S je sa oklopom napred, "far se ne pomera sa kormanom" kako narod kaže, sve zavisi koliko voliš vetar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marvin The Martian 10 Napisano Septembar 6, 2013 U prolazu, 69 postova Lokacija: NS Motocikl: ZaPir; Osa Prijavi odgovor kao problematičan Da objasnim pitanje Govorim/pitam za XJ 600 N Diversione, naked model. Naleteo sam u oglasim da ima naked sa S i sa N oznakom. Pa da vidim o čemu se tu radi :) ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 6, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Naleteo sam u oglasim da ima naked sa S i sa N oznakom. Pa da vidim o čemu se tu radi :) ?? Radi se o tome da ljudi uglavnom nemaju pojma šta prodaju pa otud svakakvi oglasi, XJ600N (Naked) ima samo okrugli far, XJ600S (Sport-touring) ima poluoklop, vizir i trapezasti far Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marvin The Martian 10 Napisano Septembar 6, 2013 U prolazu, 69 postova Lokacija: NS Motocikl: ZaPir; Osa Prijavi odgovor kao problematičan Da da da, hvala. Znam da su to neke osnovne oznake ( tipa SV 650 n/s... ) ali ja nisam bio siguran. Pa valjda ko pita ne skita :), mada sam se uverio više puta u netačnost poslovice :)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marvin The Martian 10 Napisano Septembar 28, 2013 U prolazu, 69 postova Lokacija: NS Motocikl: ZaPir; Osa Prijavi odgovor kao problematičan Šta kažete na ovako nešto ? http://www.moto-berz...yr-oglas-88437/ http://www.polovniautomobili.com/oglas3669760/kawasaki_zafire_550/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Septembar 28, 2013 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Druže, kako sam video u temi, oba ti dobrano prelaze budžet, odnosno za 30 i 45%. Oba su po 20+ godina stari, i za te godine, ovako, na slikama, nisam video neku manu. Za crveni nema opisa, ali, kod crnog, prvo mi se ne sviđa kada pročitam da piše reparacija nečega... Svestan sam da su u godinama kada treba svašta/nešto da se reparira, ali, ne znaš ko je, kada, i koliko dobro to uradio... Sa druge strane, prema pobrojanom, čovek je u servis i delove uložio bar 400 eura, pa je kao cena opravdana. Ali, mislio sam da si se zagrejao za XJ? http://www.polovniautomobili.com/oglas3560443/yamaha_xj600za_kes_dogovor/ http://www.polovniautomobili.com/oglas3747827/yamaha_xj_600_n/ http://www.polovniautomobili.com/oglas2835439/yamaha_xj_600_diversion/ http://www.polovniautomobili.com/oglas3785036/yamaha_xj_600_s_diversion/ http://www.polovniautomobili.com/oglas3779314/yamaha_xj_600_s/ A evo pristojnih, od 93 do 98, za korektne novce. S tim što bih ti preporučio, da za bilo kakav duži put, uzmeš motor sa poluoklopom... Vozio sam ovu Diverziju, sada vozim full naked i kukam na vetar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1600 Napisano Septembar 28, 2013 Drug član, 808 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.polovniautomobili.com/oglas3882234/kawasaki_zephyr_750/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspar 195 Napisano Septembar 28, 2013 Zainteresovan, 620 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Pan Europa Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam skoro uzeo XJ600Naked 97.,odnosno u nekoj zameni je zavrsila kod mene.Evo mesec dana se vozamo i mogu reci da me motor prilicno iznenadio(pozitivno).Prilicno udoban(za dvoje),mozda malo premekan za moj ukus,mala potrosnja,krajnje jednostavan.Kod mene je pozadi sira guma(160-70-18)pa mu daje mnogo lepsi izgled u odnosu na fabricku uzu gumu.Normalna voznja na otvorenom sa suvozacem 4litre 100km,za svaku pohvalu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 28, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Za crveni nema opisa, ali, kod crnog, prvo mi se ne sviđa kada pročitam da piše reparacija nečega... Svestan sam da su u godinama kada treba svašta/nešto da se reparira, ali, ne znaš ko je, kada, i koliko dobro to uradio... Sa druge strane, prema pobrojanom, čovek je u servis i delove uložio bar 400 eura, pa je kao cena opravdana. Vjerujem da je pod reparacija htjeo da kaze servis, vila i karburatora, sto bi se trebalo radit na svakih nekoliko desetna hiljada, zavisno od motora i uslova eksploatacije. Nego je kod nas taki standard da se sve sem sipanja goriva smatra ulaganjem, cak i promjena guma i ulja, a servisi nepotrebnim ulaganjem, pogotovu kod motora. Pa dolazimo do izjava da je uradjena velika operacija sredjivanja-repariranja vila i karburatora, iliti rutinski servis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Septembar 29, 2013 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Citao oglas i razmisljao da nije mislio na zamenu semeringa i ulja, odn. stelovanje karbova i sl... Ali, ponovo, zar ne bi tako napisao...? Ali, svakako, to treba da se pita na licu mesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marvin The Martian 10 Napisano Septembar 30, 2013 U prolazu, 69 postova Lokacija: NS Motocikl: ZaPir; Osa Prijavi odgovor kao problematičan Pa zbog toga mi je i bio interesantan, jer cifru koju sam spremio za servisiranje ( izuzeo iz tih 1k za motor ) on je već sve to odradio što bih i ja nakon kupovine. Ne sviđa mi se što je skratio top, pa ne znam koliko će da smeta suvozaču i koliko je bučan za duža putovanja, i ovaj zadnji amortizer ne znam šta je stavio. Nešto je i štop menjao?! zašto zaboga . Ali nove gume, pancir creva, reparacija ( ili servisiranje? ) karb i vila, pločice, aku, ležajevi toč.... sve bih ja to odradio bilo koji da kupim ( izgleda još mi ostaje samo promena ulja )... Opet mi nedostaje nešto novaca....ali ne 40% možda nekih 200evradi ... Ovaj drugi u originalnijem stanju ali mi je daleko. A niko nigde nema komentara za ovaj Zephyr, kakv je to motor, neke mane u odnosu na XJ ( sigurno ih ima ) ili dečije bolesti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano Septembar 30, 2013 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Crni matirani sa ljubicastim ramom je motor za pohvalu prosle zime davao sam mu 1100e na ruke ne trazio je 1300. Sada vidim stavio je 1150, sigurno bi ga dao za 1000. Jedino ulaganje akumulator i registracija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marvin The Martian 10 Napisano Octobar 12, 2013 U prolazu, 69 postova Lokacija: NS Motocikl: ZaPir; Osa Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, probao par motora i imam jednu prostu, možda ne rešivu dilemu :). Suzio sam izbor na dva modela. Jedan mi se više sviđa ( vizuelno i po mehanici/performansama ), a drugi mi malo bolje "leži" ( bolji položaj za moju konstituciju, malo manje su mi savijena kolena, pa je sve maloo lakše šaltanje, skretanje na malim brzinama ect. ). Sad pitanje tipa: Šta je starije, kokoška ili jaje :)?? Da li da idem srcem ili hladnom racionalnom računicom ?? Idem nekom logikom da ovaj koji mi se više sviđa može duže da me drži zainteresovanim, a ovaj drugi da može brzo da mi dosadi. Odgovori i saveti : Sad!!! :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Octobar 12, 2013 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Motor se kupuje srcem, koji ti se vise svidja, taj kupi. Najbolji motor je onaj koji ti se najvise svidja, a mi to ne znamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...