jokram 63 Napisano Septembar 15, 2013 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Neka te sreca prati kroz te pustare! A i dalje...I svaka ti cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Septembar 16, 2013 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Šta reći,uživaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 16, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sa'ce tema Avantura 2014, pa da zamjenimo Alpe za Himalaje? Ili ce to ipak biti Avantura 2034. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Septembar 16, 2013 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan prelepa žena ova solmaz .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
poka 43 Napisano Septembar 16, 2013 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Podgorica, Crna Gora Motocikl: KTM ADV 990 Prijavi odgovor kao problematičan što reći koju ti poruku poslati!? al sjetiću se ako ikad krenem tamo! živio!!! i ako mene ko pita Iran ima potpuno pravo da bude nuklearna sila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Septembar 16, 2013 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Hvala što si nam približio, neke do sada, za nas, daleke svetove, da shvatimo da možda i nisu tako daleko... Srećan put... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Violeta 510 Napisano Septembar 16, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan HtR2: Od Teherana do Kaspijskog mora i azerbejdžanske granice [Navodno najlepši put u Iranu - neverovatna gužva, svih 140km preko planina do Kaspijskog mora] [Poziv na ručak pored puta se ne odbija. Vatrogasac iz Teherana, moj hranitelj!] [Put jeste lep, ali sve vreme zakrčen] [ispred samog mora počinje autoput, ali zato počinje i pljusak] [Pokušaj da se sklonim sa kiše, benzinska pumpa] [sever Irana je veoma zelen. Naravno kada kiša ne prestaje!] [Na plaži pored Kaspijskog mora, strancu nikada ništa ne naplaćuju. Umesto naplate parkinga doneli su mi doručak!] [Kaspijsko more ili jezero, geološki gledano radi se o moru] [iranske turiste loše vreme ne može pomesti, došli su na more, ima da bude more!] [Tmurno i hladno. Promena vremena u trenu za preko 20C u odnosu na Teheran] [Reke automobila ostavljaju ovo pored puta. Šteta!] [svaki grad pored Kaspija beznadežno je utopljen u saobraćajnu gužvu. Astara] [Kupanje po hladnoći. Brrr!] [Nisam prešao granicu, nemam više iranskog novca, umesto večere Rani (odlični iranski kompot) i kopija Snikersa.] 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 16, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jos malo pa si presisao onu temu o vodenom GS-u po broju pregleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
predsednik mcg 16 Napisano Septembar 16, 2013 U prolazu, 54 postova Lokacija: loznica,srbija Motocikl: suzuki v strom 650 2008. Prijavi odgovor kao problematičan Bratu,ovaj Iran moze da se prokrstari sa 20 evrica(taman za gorivo),hrane te za dz,primaju te u kucu na konak za dz, ne naplacuju parking,obecana zemlja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Septembar 16, 2013 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan I meni se svidja taj Iran, a i Iranka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spajk 828 Napisano Septembar 16, 2013 Vikend motociklista, 676 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda pantheon 125.. Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam nesto siguran u njegov povratak iz Irana....mnogo se on tamo odomacio... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Septembar 16, 2013 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje: dok sam ziveo u Teheranu, pocetkom 80-ih, bilo im je zabranjeno da voze motore od preko 250 ccm. Da li je i dalje takva situacija tamo? Jos se secam jednog salona na jugu Teherana sa desetak GSX-ova i jedne (dal bese Benelli) Italijanske masine sa 900 ccm i 6 cilindara koje su prakticno mogli da prodaju samo strancima. Kakve sam ja samo kombinacije u glavi pravio oko jedne 750-ice... :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Septembar 16, 2013 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se secam, Iranke su prelepe zene, ali ih je muslimanska revolucija `80-e zavila u "cador-e" ("C" kao "Cacak" - tako se zove ona njihova odeca u koju se zamotaju od glave do pete). Smele su da im se vide samo sake i lice, kosa ni slucajno. Tako je bar tada bilo, izmedju 1983-e i 1986-e godine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Septembar 16, 2013 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje: dok sam ziveo u Teheranu, pocetkom 80-ih, bilo im je zabranjeno da voze motore od preko 250 ccm. Da li je i dalje takva situacija tamo? Napisano vec [u Iranu su dozvoljeni motori samo do 250cc] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Septembar 17, 2013 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan prelepa žena ova solmaz .... Vaistinu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pustolov 1125 Napisano Septembar 17, 2013 Политички некоректан, 858 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda CB 1100 SF X - Eleven Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ono poneto ulje zamenjeno? Šta "kažu" gume, hoće li izdržati do kraja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Septembar 17, 2013 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Prevideo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale11351 131 Napisano Septembar 18, 2013 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Crveni...opet!!! Prijavi odgovor kao problematičan Malo je reci kako je ovo putovanje fantasticno!!! Zelim ti svu srecu da ti sve ide po planu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjastruja 19 Napisano Septembar 18, 2013 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw r1200gs adv Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je sve bolje od boljeg!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mimi Vinča 2864 Napisano Septembar 18, 2013 Hit the Road, 1415 postova Lokacija: vinca, beograd Motocikl: BMW R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da si do sada vec uveliko preplivao Kaspij, prejahao pustinju i da se sad opustas u nekom "komforu" u Kazahstanu. Mi cekamo da nadjes nekakav internet i da raportiras kako je sve u najboljem redu. 'Ajd' uzdravlje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Septembar 19, 2013 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Ma nacice on nekog "talibana" da ga ugosti, sigurno, pa ce da se javi preko nekog satelita Mi smo nestrpljiviji od njega! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B.S 37 Napisano Septembar 19, 2013 Svrati ponekad, 155 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neko pametno rece da ovo iskustvo pretocis u knjigu.....Dugo nista zanimljivije nisam iscekivao od nastavaka putopisa :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unas 786 Napisano Septembar 19, 2013 Zainteresovan, 823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBF1000FA Prijavi odgovor kao problematičan Ma nacice on nekog "talibana" da ga ugosti, sigurno, pa ce da se javi preko nekog satelita ...i ako mene ko pita Iran ima potpuno pravo da bude nuklearna sila. Mora da je Seve u Iranu pricao o ovome sto je kolega napisao (iako ga niko nije pitao), a sada ce da prica kako je Borat najveci neprijatelj naroda Kazahstana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Septembar 19, 2013 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju.........komsija (sa Novog Beograda)......... Sta reci ? Ti si sve kazao tokom putopisa i to u velikom stilu, vrlo pismeno, imam samo reci hvale....... Nema se sta dodati, samo uzivati citajuci i gledajuci..... ISKRENE CESTITKE .......... na putu do sada i NAJBOLJE ZELJE...... za ostatak puta....... Uzivaj....... i mi uzivamo uz tebe..... Sve najbolje ti zelim, iskreno......... vidimo se po povratku, negde uz kaficu..... Pozdrav, Marokanac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17668 Napisano Septembar 19, 2013 Integrisan, 8364 postova Prijavi odgovor kao problematičan Društvo pozdrav! Samo da se javim da sam živ. Prethodni dani bili su zaista avantura mog života, iskreno to mislim. Od prelaska Kaspijskog mora na komercijalnom brodu (koje je trajalo 3 dana i ostalo nezaboravno zbog ljudi koje sam upoznao i svega što se dešavalo), do vožnje kroz Kazahastan, gde sam za dodatna 3 dana prešao nekih 1400km, od čega oko 1100 off kroz pustinju i kasnije stepu. Ustvari, nisam ni sanjao da ovo mogu da provezem, zaista je težak teren. Sam Bog zna kako sam uspeo... Na brodu sam upoznao dvojicu kolega, Norvežanin i Švajcarac, proputovali su ceo svet (do Vladivostoka i od Aljaske do Južne Amerike), društvo kakvo se samo poželeti može. Osim njih još dvojica biciklista i jedan bekpeker, pravo malo internacionalno društvo, mnogo smo se lepo družili i mnogo su zanimljivi likovi. Ja vam tu dođem kao putnik šegrt ... Inače ova dvojica motorista mnogo su mi značili na ovako teškom terenu, sumnjam da bih sam uspeo za 3 dana ovoliko da provezem. Motor sam ispustio (u nuli( 100km pošto su pošli sa mnom, kako bi bilo bez njih ne smem da razmišljam . Čak danas nisu ni mogli da me prate, oni su ostali nekih 200km pre Aktobea kada je palo veče, grada gde sam ja stigao po mraku zbog Interneta (i javljanja Violeti). Prosto ni sam ne verujem da sam danas prešao 700km, od čega 500km terena od koga ti se plače kako izgleda. Baš nisam verovao jutros da ću se probiti kroz tu pustinju . Elem, na motoru sam bio 14 sati bez silaska, osim za gorivo (i čokoladice), odoh sada da se onesvestim, pa kada se povežem, pisaću valjda. Za sada samo da kažem da je Kazahstan, bar ovaj težak i divlji zapadni deo, mnogo oštra i negostoljubiva zemlja, mnogo oštrih i teških ljudi, gde se ne osećate baš dobrodošlo. Ono, svi nose pištolje za pojasom, a vi uđete u taj grad i tražite bankomat (kao ovaj moj mučeni Norvežanin, nikako da mu objasnim da to nije EU i da ne gaje bankomate, a čovek je proputovao ceo svet) Hvala svima na podršci! A da, evo i mapa aktuelna: Uh, kako je ovo velika zemlja, taj Kazahstan!!! 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...