atke 8 Napisano Avgust 13, 2013 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Svima Kao sto tema kaze , pripremam se za ozbiljne poduhvate yasa je u prilicno losem stanju, vizuelno na samom motoru po mojoj proceni treba samo prstenove na klipovima zameniti (jak dim iz auspuha) na struji isto malo treba doraditi (akumulator, relej) na telu, mnogo treba uraditi, prednje vile, blatobrani, sediste dosta korozije na rezervoaru, vazi, vile prednje treba zameniti Sve u svemu mnogo posla zavrsavam renoviranje radionice, pa se bacam na posao Ovo je moj prvi motocikl kojeg sam se dohvatio sa ovako ozbiljnim ciljevima, svi saveti, sugestije, i kritike su vise nego dobro dosli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Avgust 13, 2013 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Najviše češ uraditi, ako ga središ baš u njegovo originalno stanje. Neka prerada ili "fejslifting" po mom mišljenju ne dolazi u obzir, jer je to ipak - gledajuči motor star preko 30 godina - finansijski preteško . Motor če uskoro biti i oldtimer, pa če tako - ako ga doslovno središ u original - svake godine dobijati na vrednosti. A bilo gde, gde češ doći sa njim, bit češ atrakcija. Znam, sam poduhvat može da traje godinama, baš zbog gore navedenog ali veruj mi na reč, taj motor posle duplo više vredi nego bilo kakva prerada u koju si takođe uložio, ponekad i duplo više novca nego u original. Sretno sa radovima 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Avgust 13, 2013 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam planirao da ga previse modifikujem iz originala, jedino verujem da cu prednje viljuske morati neke "alternativne" staviti sa ekvivalentnog modela mozda novijeg i volan sa ruckama ce morati "neki drugi" ali ostalo cu pokusati da vrati kako je bilo imao sam pre vizije da ga preseckam u choppera, ali mislim da ce da ide sto originalnije moguce idejom kojom sam vodjen je da ga rastavim na najsitnije delove, pokvarene delove popravim i vratim sve nazad kao sto sam rekao, neke stvari moraju jednostavno da se menjaju, velika vecina ce ostati na njemu kako je bila nazalost masina je imala jako nezahvalne vlasnike, i vidi se patnja kroz koju je jadnicak prosao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bo.S.T motorcucles 270 Napisano Avgust 21, 2013 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: nis.srbija Prijavi odgovor kao problematičan puno srece u radu,ako planiras neko ozbiljnije sminkanje imaj na umu da to puno kosta I vremena I novca.Sve ovo ti govorim iz licnog iskustva posto vec skoro cele god radim na istoj masini iz 83.I iskreno neznam kada cu je zavrsiti a vec me kosta dosta.Samo napred lepo je cuti da ima ljudi koji imaju volje....srecno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 521 Napisano Septembar 6, 2013 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan druze moj imao sam ja nekada davno taj motor.I dan danas kad ga vidim ali u originalnoj VERZIJI-IZGLEDU SRCE MI USTREPTERI. Tada me podseti na mlade bezbrizne dane,,,,medjutim nemoj da se naljutis ..........bar po slikama motor je ziv grob , rucica za saug ,,bar predpostavljam na denoj strani kormana od neke freze je il MZ televizora Boga pitaj sta je vec . E sad mogu zamisliti kakvo je sve ostalo kad je neki genij to stavio......masina da se uradi ljudski nece moci bez 500 do 800e veruj Delovi papreno skupi za nju ! Iz razloga sto je mator vec a japaneri na sto stariji model lupaju cene samo tako.......o farbanju lezajevima novoj instalaciji necu ni da pricam .....znaci bez realno 1400 eu nemozes LJUDSKI da sredis taj motor .Ono da ga malkice usminkas pa bar 700 do 800e Pricam iz dugogodisnjega iskustva ne napamet.......jer da sam iole bio pametniji imao bi do sada 3 kuce na bar po 3 sprata sta sam u zivotu dao para na sredjivanje motora........... Najvaznije izostavih.,........greota ga je seci i prepravljati nekog copera .....a to tek zahteva kintu debelu jer: coperi traze dosta hroma a niklovanje nije nimalo jeftino a o ukrasnim delovima i njihovim cenama tek nebih komentarisao 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 6, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan rucica za saug ,,bar predpostavljam na denoj strani kormana od neke freze je il MZ televizora Boga pitaj sta je vec . Od MZ-a nije, MZ ima mnogo lepšu ! Freza il kosačica . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Septembar 30, 2013 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan druze moj imao sam ja nekada davno taj motor.I dan danas kad ga vidim ali u originalnoj VERZIJI-IZGLEDU SRCE MI USTREPTERI. Tada me podseti na mlade bezbrizne dane,,,,medjutim nemoj da se naljutis ..........bar po slikama motor je ziv grob , rucica za saug ,,bar predpostavljam na denoj strani kormana od neke freze je il MZ televizora Boga pitaj sta je vec . E sad mogu zamisliti kakvo je sve ostalo kad je neki genij to stavio......masina da se uradi ljudski nece moci bez 500 do 800e veruj Delovi papreno skupi za nju ! Iz razloga sto je mator vec a japaneri na sto stariji model lupaju cene samo tako.......o farbanju lezajevima novoj instalaciji necu ni da pricam .....znaci bez realno 1400 eu nemozes LJUDSKI da sredis taj motor .Ono da ga malkice usminkas pa bar 700 do 800e Pricam iz dugogodisnjega iskustva ne napamet.......jer da sam iole bio pametniji imao bi do sada 3 kuce na bar po 3 sprata sta sam u zivotu dao para na sredjivanje motora........... Najvaznije izostavih.,........greota ga je seci i prepravljati nekog copera .....a to tek zahteva kintu debelu jer: coperi traze dosta hroma a niklovanje nije nimalo jeftino a o ukrasnim delovima i njihovim cenama tek nebih komentarisao U pravu si skroz, grob na grobovima, da ga nisam upalio i da on nije redovno radio (uz malo dima) ne bi razmishljao da se ubacim u ovu pricu tek tako cene sto si naveo jesu realne, ali koliko ja vidim sve se to moze razvuci na prilicno dug period, a dosta toga cu sam da uradim jer kako kazes da odneses majstoru ovaj motor, i da mu kazes : "sredi ga" doliko bi te izaslo , cak i vise ali iskreno i ja sam samo povrsno pogledao masinu, sledi ubrzo rastavljanje i utvrdjivanje realnog stanja delove koje sam navao da je pod "obavezno" to i dalje stoji , pitanje je samo sta jos treba da se sredjuje nedavno sam zavrsio radionicu, jos malo zavrsin radova je ostalo, saug jeste od neke freze uskoro cu postavim nekoliko slika sa rastavljanjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mvSHOEI 267 Napisano Septembar 30, 2013 Redovan, 181 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR 600RR Prijavi odgovor kao problematičan nadji mu delove sve koi mu fale,popravi "mehanicki deo" i sitne ljubavne probleme,lepo osmirglaj sve i ofarbaj u dva tona.......i cakan da bude .....woe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Octobar 27, 2013 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam i obecao, nakon zavrsetka radionice, dana sam mogao da pocnem sa sredjivanjem motocikla prvo jedan detaljniji sam uvidjaj napravio Naravno kao sto je vecina ovde napisala, nije veselo uopste kao sto vidite na slikama mnogo detalja koja su bila intervencija najgorih obucara a i mnogo detalja koji pokazuju jednostavno koliko nije obracana paznja na ovaj motocikl nakon razgledanja i obilaska verujem da ce se vecina sloziti sa mojom teroijom da ni jedan deo motocikla necu moci skinuti sa njega, i vratiti ga na isto mesto po zavrsetku tek tako, na svakom delu ce se morati nesto raditi, zameniti ili nesto slicno Odlicio sam prvo da sredim velike stvari, kao sto su motor, vile, farba, izduvi nakon skidanja rezervora sam uvideo jos nesto sto nisam mislio da ce biti problem, naime to je elektricna instalacija, koja je krpljena na milion mesta i na milion nacina, opet tako na svoju volju i ko je kako zamislio, tako da verujem da ni to necu moci tek tako vratiti, ili cu morati provuci novu, sto je najlaske uraditi kada je motocikl skroz rastavljen , sto ce i biti uskoro ovo je za pocetak, jos nisam sumirao tok radnje, i kojim bi redosledom bilo najbolje takodje ako imate drugari neki predlog molim Vas nemojte se stideti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Novembar 17, 2013 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan Ram motora i zadnje vile su spremne za novu farbu farba ce biti crna kao sto je i bila sledece moram da sredim su prednje viljuske, skojima jos ne znam sta da radim, da li da kupujem druge, ili da sredim ove, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ducatista 223 Napisano Novembar 17, 2013 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Ducati 748 S Prijavi odgovor kao problematičan Samo smanji slike ako je moguce , inace odlicna tema i pratim je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Novembar 19, 2013 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiv poduhvat. Ipak, đavo ne da mira, pa moram da te upitam - odakle ti volja da ulažeš toliko vremena, pa i novca u motor koji je toliko star, a nije preterano atraktivan u kategoriji oldtajmera? Mogu da razumem ljubav prema motorima, ali za ovako nešto mislim da treba da budeš i teški mazohista. Istina je da sve može da se sredi, dovede u red, al' što reče @srbenda, može da se desi da kuću uložiš u moped... Jedva čekam da vidim gotov motor, a dotle srećan rad i što manje problema ti želim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Novembar 19, 2013 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan @lawyer naravno sve sto kazes ima smisla ali dugo sam trazio jednog 4ro cilindricnog classic nakeda da sredim pod konac, naravno prva zelja je bila honda cb750four iz kraja 70tih pocetak 80tih, ali iako se nadje dobar primerak on je papreno skup, jer je cenjen, jer je klasik, jer je legenda, a i los primerak je skup iz istog razloga ovaj motocikl je bio extra jeftin, skoro dzabe, takodje ima 4 cilindra (ogroman blok sto mi se svidja) do neke mere lici na hondu, neke tehnicke karakteriste i sama izvedba je drugacija istina ima dosta posla na njemu, ali sta da radim, bolje to nego da pravim nered po kuci pa tako pravim nered u radionici samo, gde mogu da upraznjavam svoje jos neveshte poduhvate. gledam na to kao hobi+ljubav, zelim da naucim, nisam iskrojio sebi vreme, a ni budzet za ovaj poduhvat hvala ti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Novembar 19, 2013 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Sto se instalacije tice, probaj da nadjes na ebay-u ili nedje wire harnes, to ti je komplet zica sa dzekovima i buksnama, ili wire harnes schematics http://web.archive.org/web/20040215032603/http://members.tripod.com/dave_jack/id49.htm pa se zabavljaj sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Novembar 20, 2013 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan arnyman hvala na predlogu i na semama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brera 29 Napisano Januar 3, 2014 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Z900 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Dokle se stiglo sa ovim sredjivanjem ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gocko 72 Napisano Januar 27, 2014 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiv poduhvat. Ipak, đavo ne da mira, pa moram da te upitam - odakle ti volja da ulažeš toliko vremena, pa i novca u motor koji je toliko star, a nije preterano atraktivan u kategoriji oldtajmera? Mogu da razumem ljubav prema motorima, ali za ovako nešto mislim da treba da budeš i teški mazohista. Istina je da sve može da se sredi, dovede u red, al' što reče @srbenda, može da se desi da kuću uložiš u moped... Jedva čekam da vidim gotov motor, a dotle srećan rad i što manje problema ti želim! Fora je samo jedanput da probas, da se pelcujes, pa da vidis srece u mazohizmu. Ja sam se dosad 5 puta zaricao nikad vise al negde u oktobru novembru pocinje kriza,a popusta negde u aprilu. Sad se zaricem nikad vise bez projekta u navedenom periodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atke 8 Napisano Mart 28, 2014 U prolazu, 41 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Suzuki VX 800 Prijavi odgovor kao problematičan Zimu sam skroz preskocio, nemam grejanje u radionici, a i nisam hteo da se posmrzavam Vaza (ram) ide sledece nedelje na farbanje, pa cu da uslikam neke slicke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...