Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XJ 650 - teski fejslifting

Recommended Posts

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Suzuki VX 800

Pozdrav Svima

Kao sto tema kaze , pripremam se za ozbiljne poduhvate

yasa je u prilicno losem stanju, vizuelno

na samom motoru po mojoj proceni treba samo prstenove na klipovima zameniti (jak dim iz auspuha)

na struji isto malo treba doraditi (akumulator, relej)

na telu, mnogo treba uraditi, prednje vile, blatobrani, sediste

dosta korozije na rezervoaru, vazi,

vile prednje treba zameniti

Sve u svemu mnogo posla

zavrsavam renoviranje radionice, pa se bacam na posao

Ovo je moj prvi motocikl kojeg sam se dohvatio sa ovako ozbiljnim ciljevima, svi saveti, sugestije, i kritike su vise nego dobro dosli

post-18824-0-66242400-1376397149_thumb.jpg

post-18824-0-23391400-1376397167_thumb.jpg

post-18824-0-83995100-1376397197_thumb.jpg

post-18824-0-78518900-1376397222_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 400 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition

Najviše češ uraditi, ako ga središ baš u njegovo originalno stanje.

Neka prerada ili "fejslifting" po mom mišljenju ne dolazi u obzir, jer je to ipak - gledajuči motor star preko 30 godina - finansijski preteško . Motor če uskoro biti i oldtimer, pa če tako - ako ga doslovno središ u original - svake godine dobijati na vrednosti. A bilo gde, gde češ doći sa njim, bit češ atrakcija.

Znam, sam poduhvat može da traje godinama, baš zbog gore navedenog ali veruj mi na reč, taj motor posle duplo više vredi nego bilo kakva prerada u koju si takođe uložio, ponekad i duplo više novca nego u original.

Sretno sa radovima :zdravo:

• Podržavam 4

• U prolazu, 41 postova

Nisam planirao da ga previse modifikujem iz originala, jedino verujem da cu prednje viljuske morati neke "alternativne" staviti

sa ekvivalentnog modela mozda novijeg

i volan sa ruckama ce morati "neki drugi" ali ostalo cu pokusati da vrati kako je bilo

imao sam pre vizije da ga preseckam u choppera, ali mislim da ce da ide sto originalnije moguce

idejom kojom sam vodjen je da ga rastavim na najsitnije delove, pokvarene delove popravim i vratim sve nazad

kao sto sam rekao, neke stvari moraju jednostavno da se menjaju, velika vecina ce ostati na njemu kako je bila

nazalost masina je imala jako nezahvalne vlasnike, i vidi se patnja kroz koju je jadnicak prosao 0plac.gif

• Svrati ponekad, 247 postova

puno srece u radu,ako planiras neko ozbiljnije sminkanje imaj na umu da to puno kosta I vremena I novca.Sve ovo ti govorim iz licnog iskustva posto vec skoro cele god radim na istoj masini iz 83.I iskreno neznam kada cu je zavrsiti a vec me kosta dosta.Samo napred lepo je cuti da ima ljudi koji imaju volje....srecno

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: TOMOS

druze moj imao sam ja nekada davno taj motor.I dan danas kad ga vidim ali u originalnoj VERZIJI-IZGLEDU SRCE MI USTREPTERI.

Tada me podseti na mlade bezbrizne dane,,,,medjutim nemoj da se naljutis ..........bar po slikama motor je ziv grob , rucica za saug ,,bar predpostavljam na denoj strani kormana od neke freze je il MZ televizora Boga pitaj sta je vec :neznam: .

E sad mogu zamisliti kakvo je sve ostalo kad je neki genij to stavio......masina da se uradi ljudski nece moci bez 500 do 800e veruj

Delovi papreno skupi za nju ! Iz razloga sto je mator vec a japaneri na sto stariji model lupaju cene samo tako.......o farbanju lezajevima novoj instalaciji necu ni da pricam .....znaci bez realno 1400 eu nemozes LJUDSKI da sredis taj motor .Ono da ga malkice usminkas pa bar 700 do 800e

Pricam iz dugogodisnjega iskustva ne napamet.......jer da sam iole bio pametniji imao bi do sada 3 kuce na bar po 3 sprata sta sam u zivotu dao para na sredjivanje motora........... :zdravo:

Najvaznije izostavih.,........greota ga je seci i prepravljati nekog copera .....a to tek zahteva kintu debelu jer: coperi traze dosta hroma a niklovanje nije nimalo jeftino a o ukrasnim delovima i njihovim cenama tek nebih komentarisao

• Podržavam 2

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

rucica za saug ,,bar predpostavljam na denoj strani kormana od neke freze je il MZ televizora Boga pitaj sta je vec :neznam: .

Od MZ-a nije, MZ ima mnogo lepšu ! Freza il kosačica .

• Podržavam 1

• U prolazu, 41 postova

druze moj imao sam ja nekada davno taj motor.I dan danas kad ga vidim ali u originalnoj VERZIJI-IZGLEDU SRCE MI USTREPTERI.

Tada me podseti na mlade bezbrizne dane,,,,medjutim nemoj da se naljutis ..........bar po slikama motor je ziv grob , rucica za saug ,,bar predpostavljam na denoj strani kormana od neke freze je il MZ televizora Boga pitaj sta je vec :neznam: .

E sad mogu zamisliti kakvo je sve ostalo kad je neki genij to stavio......masina da se uradi ljudski nece moci bez 500 do 800e veruj

Delovi papreno skupi za nju ! Iz razloga sto je mator vec a japaneri na sto stariji model lupaju cene samo tako.......o farbanju lezajevima novoj instalaciji necu ni da pricam .....znaci bez realno 1400 eu nemozes LJUDSKI da sredis taj motor .Ono da ga malkice usminkas pa bar 700 do 800e

Pricam iz dugogodisnjega iskustva ne napamet.......jer da sam iole bio pametniji imao bi do sada 3 kuce na bar po 3 sprata sta sam u zivotu dao para na sredjivanje motora........... :zdravo:

Najvaznije izostavih.,........greota ga je seci i prepravljati nekog copera .....a to tek zahteva kintu debelu jer: coperi traze dosta hroma a niklovanje nije nimalo jeftino a o ukrasnim delovima i njihovim cenama tek nebih komentarisao

U pravu si skroz, grob na grobovima, da ga nisam upalio i da on nije redovno radio (uz malo dima) ne bi razmishljao da se ubacim u ovu pricu tek tako

cene sto si naveo jesu realne, ali koliko ja vidim sve se to moze razvuci na prilicno dug period, a dosta toga cu sam da uradim

jer kako kazes da odneses majstoru ovaj motor, i da mu kazes : "sredi ga" doliko bi te izaslo , cak i vise

ali iskreno i ja sam samo povrsno pogledao masinu, sledi ubrzo rastavljanje i utvrdjivanje realnog stanja

delove koje sam navao da je pod "obavezno" to i dalje stoji , pitanje je samo sta jos treba da se sredjuje

nedavno sam zavrsio radionicu, jos malo zavrsin radova je ostalo,

saug jeste od neke freze

uskoro cu postavim nekoliko slika sa rastavljanjem

• Redovan, 181 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600RR

nadji mu delove sve koi mu fale,popravi "mehanicki deo" i sitne ljubavne probleme,lepo osmirglaj sve i ofarbaj u dva tona.......i cakan da bude .....woe

• U prolazu, 41 postova

Kao sto sam i obecao, nakon zavrsetka radionice, dana sam mogao da pocnem sa sredjivanjem motocikla

prvo jedan detaljniji sam uvidjaj napravio

Naravno kao sto je vecina ovde napisala, nije veselo uopste

kao sto vidite na slikama

mnogo detalja koja su bila intervencija najgorih obucara

a i mnogo detalja koji pokazuju jednostavno koliko nije obracana paznja na ovaj motocikl

nakon razgledanja i obilaska verujem da ce se vecina sloziti sa mojom teroijom da ni jedan deo motocikla necu moci skinuti sa njega, i vratiti ga na isto mesto po zavrsetku tek tako,

na svakom delu ce se morati nesto raditi, zameniti ili nesto slicno

post-18824-0-99177200-1382887093_thumb.jpg

post-18824-0-04249700-1382887008_thumb.jpg

post-18824-0-20224000-1382887028_thumb.jpg

post-18824-0-63303200-1382887054_thumb.jpg

post-18824-0-41655800-1382887151_thumb.jpg

post-18824-0-27966400-1382887213_thumb.jpg

post-18824-0-77261300-1382887255_thumb.jpg

post-18824-0-23821900-1382887398_thumb.jpg

post-18824-0-80944600-1382887497_thumb.jpg

Odlicio sam prvo da sredim velike stvari, kao sto su motor, vile, farba, izduvi

nakon skidanja rezervora sam uvideo jos nesto sto nisam mislio da ce biti problem, naime to je elektricna instalacija, koja je krpljena na milion mesta i na milion nacina, opet tako na svoju volju i ko je kako zamislio, tako da verujem da ni to necu moci tek tako vratiti, ili cu morati provuci novu, sto je najlaske uraditi kada je motocikl skroz rastavljen , sto ce i biti uskoro

post-18824-0-49951100-1382887563_thumb.jpg

post-18824-0-51778700-1382887692_thumb.jpg

post-18824-0-00888300-1382887601_thumb.jpg

ovo je za pocetak, jos nisam sumirao tok radnje, i kojim bi redosledom bilo najbolje

takodje ako imate drugari neki predlog molim Vas nemojte se stideti :D

• U prolazu, 41 postova

Ram motora i zadnje vile su spremne za novu farbu

farba ce biti crna kao sto je i bila :)

sledece moram da sredim su prednje viljuske, skojima jos ne znam sta da radim, da li da kupujem druge, ili da sredim ove,

post-18824-0-54623500-1384727645_thumb.jpg

post-18824-0-37474500-1384727669_thumb.jpg

post-18824-0-67802500-1384727702_thumb.jpg

• Festina lente!, 260 postova
  • Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom

Zanimljiv poduhvat. 0takoje.gif

Ipak, đavo ne da mira, pa moram da te upitam - odakle ti volja da ulažeš toliko vremena, pa i novca u motor koji je toliko star, a nije preterano atraktivan u kategoriji oldtajmera?

Mogu da razumem ljubav prema motorima, ali za ovako nešto mislim da treba da budeš i teški mazohista. Istina je da sve može da se sredi, dovede u red, al' što reče @srbenda, može da se desi da kuću uložiš u moped...

Jedva čekam da vidim gotov motor, a dotle srećan rad i što manje problema ti želim! 1zdravo.gif

• U prolazu, 41 postova

@lawyer

naravno sve sto kazes ima smisla ali

dugo sam trazio jednog 4ro cilindricnog classic nakeda da sredim pod konac, naravno prva zelja je bila honda cb750four iz kraja 70tih pocetak 80tih, ali iako se nadje dobar primerak on je papreno skup, jer je cenjen, jer je klasik, jer je legenda, a i los primerak je skup iz istog razloga

ovaj motocikl je bio extra jeftin, skoro dzabe, takodje ima 4 cilindra (ogroman blok sto mi se svidja) do neke mere lici na hondu, neke tehnicke karakteriste i sama izvedba je drugacija

istina ima dosta posla na njemu, ali sta da radim, bolje to nego da pravim nered po kuci :D

pa tako pravim nered u radionici samo, gde mogu da upraznjavam svoje jos neveshte poduhvate.

gledam na to kao hobi+ljubav, zelim da naucim, nisam iskrojio sebi vreme, a ni budzet za ovaj poduhvat

hvala ti :)

• Podržavam 1

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Sto se instalacije tice, probaj da nadjes na ebay-u ili nedje wire harnes, to ti je komplet zica sa dzekovima i buksnama, ili wire harnes schematics http://web.archive.org/web/20040215032603/http://members.tripod.com/dave_jack/id49.htm pa se zabavljaj sam :takoje:

• Svrati ponekad, 142 postova

Zanimljiv poduhvat. 0takoje.gif

Ipak, đavo ne da mira, pa moram da te upitam - odakle ti volja da ulažeš toliko vremena, pa i novca u motor koji je toliko star, a nije preterano atraktivan u kategoriji oldtajmera?

Mogu da razumem ljubav prema motorima, ali za ovako nešto mislim da treba da budeš i teški mazohista. Istina je da sve može da se sredi, dovede u red, al' što reče @srbenda, može da se desi da kuću uložiš u moped...

Jedva čekam da vidim gotov motor, a dotle srećan rad i što manje problema ti želim! 1zdravo.gif

Fora je samo jedanput da probas, da se pelcujes, pa da vidis srece u mazohizmu. Ja sam se dosad 5 puta zaricao nikad vise al negde u oktobru novembru pocinje kriza,a popusta negde u aprilu. Sad se zaricem nikad vise bez projekta u navedenom periodu. :zdravo:

• U prolazu, 41 postova

Zimu sam skroz preskocio, nemam grejanje u radionici, a i nisam hteo da se posmrzavam

Vaza (ram) ide sledece nedelje na farbanje, pa cu da uslikam neke slicke

:D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja