Jump to content

Moto Zajednica

Simulator opasnih situacija

Recommended Posts

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

Ne znam da li je vec bilo, u pitanju je ovaj sajt: http://www.assureurs...ev/motoprev.htm

U pitanju su analize razlicitih situacija i mogu se premotavati i gledati iz vise uglova: iz ugla motoriste, iz ugla vozaca automobila, spoljaslji ugao itd.

Jako dobra stvar. Steta samo sto je na francuskom, ali svako moze lako da se snadje.

• Podržavam 18

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 503 postova

Jako zanimljivo "štivo" za sve. Posebno za početnike bilo koje kategorije.

Šta je evidentno kod svih sedam situacija je da iskustvo i guzica u sedištu ne mogu da nadomeste ni jedan tutorijal. Fino je pokazati, fino je izvesti zaključke, ali sve dok se ne nadješ u datoj situaciji, džaba ti svi tutorijali sveta.

I u svemu nije bitno kako grešku ispraviti, već ne dozvoliti da do nje dodje.

Obratite pažnju kada krenete da se "vozite" kao motorciklista, kakve bi vaše reakcije bile mnogo pre sudara:

- za prvu situaciju, čim bi se pojavile dve trake u mom smeru, prestrojio bi se u onu "manje" opterećenu i pregledniju, pa koliko god da vozimo u organizovanoj koloni (koju inače ne podnosim).

- Druga situacija bi mi u momentu uočavanja druge krivine, na pravini pre tražila da u tu krivinu ne udjem brže od 40 - 50 kmh, skroz uz desnu ivicu i to u nekom veoma niskom stepenu prenosa, jer vidljivost u krivini je nikakva a mogućnost bježanja ne postoji.

- itd itd...

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50

Potrudili su se da naprave. Svaka im cast. A ovo inace i jesu tipicni primeri sta se sve desava. Nedostaju npr polukruzna okretanja vozia, koja se jako cesto desavaju.

• Enduraš, 6381 postova
  • Motocikl: CRF300L

Situacija br 7 mi se desila pre neku godinu, samo sto sam ja prosao pored zene sa detetom na 10 cm. To cu pamtiti dok sam ziv, od tada strogo oprezno kod pesackog.

• Malinar u pokusaju, 1705 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Bas dobro i realno uradjeno, meni se skoro desila ova situacija sa naglim kocenjem, ali je problem bio sto me "povukao" zeleni talas, a kad je trebalo najjace da zakocim, nasao sam se na zebri, ipak, zlatni brembo i dupli disk mi spasose dupe za dlaku.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

Da je srece da nase Auto-skole uvedu ovakav vid edukacije u teoretskoj nastavi za polaganje A kategorije. Jer su ovo bas najcesce situacije u kojima se nadjemo kao ucesnici saobracaja na motociklu. 1aha.gif

• ★★★★★, 654 postova

Da je srece da nase Auto-skole uvedu ovakav vid edukacije u teoretskoj nastavi za polaganje A kategorije. Jer su ovo bas najcesce situacije u kojima se nadjemo kao ucesnici saobracaja na motociklu. 1aha.gif

У коју теоријску наставу да уведу то? Ја сад 28 августа идем да полажем теорију за А2, а до сад нисам имао ни један час теорије, нити ћу имати, а ту теоријску наставу сам платио 30 000дин..... Србија је ово. :lud:

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: FZ1 Fazer, Yamaha MT-07, Kawasaki ER6F

Odlična stvar, mnogo mi se svidja kako su ovo napravili. Nebi bilo loše samo kad bi neko ko zna francuski napisao sta pise u one 3-4 opaske na kraju kad se sumiraju uzroci.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja