Alien 603 Napisano Avgust 9, 2013 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li je vec bilo, u pitanju je ovaj sajt: http://www.assureurs...ev/motoprev.htm U pitanju su analize razlicitih situacija i mogu se premotavati i gledati iz vise uglova: iz ugla motoriste, iz ugla vozaca automobila, spoljaslji ugao itd. Jako dobra stvar. Steta samo sto je na francuskom, ali svako moze lako da se snadje. 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Avgust 9, 2013 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jako zanimljivo "štivo" za sve. Posebno za početnike bilo koje kategorije. Šta je evidentno kod svih sedam situacija je da iskustvo i guzica u sedištu ne mogu da nadomeste ni jedan tutorijal. Fino je pokazati, fino je izvesti zaključke, ali sve dok se ne nadješ u datoj situaciji, džaba ti svi tutorijali sveta. I u svemu nije bitno kako grešku ispraviti, već ne dozvoliti da do nje dodje. Obratite pažnju kada krenete da se "vozite" kao motorciklista, kakve bi vaše reakcije bile mnogo pre sudara: - za prvu situaciju, čim bi se pojavile dve trake u mom smeru, prestrojio bi se u onu "manje" opterećenu i pregledniju, pa koliko god da vozimo u organizovanoj koloni (koju inače ne podnosim). - Druga situacija bi mi u momentu uočavanja druge krivine, na pravini pre tražila da u tu krivinu ne udjem brže od 40 - 50 kmh, skroz uz desnu ivicu i to u nekom veoma niskom stepenu prenosa, jer vidljivost u krivini je nikakva a mogućnost bježanja ne postoji. - itd itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Avgust 11, 2013 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan Potrudili su se da naprave. Svaka im cast. A ovo inace i jesu tipicni primeri sta se sve desava. Nedostaju npr polukruzna okretanja vozia, koja se jako cesto desavaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Avgust 11, 2013 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Situacija br 7 mi se desila pre neku godinu, samo sto sam ja prosao pored zene sa detetom na 10 cm. To cu pamtiti dok sam ziv, od tada strogo oprezno kod pesackog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3577 Napisano Avgust 21, 2013 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Bas dobro i realno uradjeno, meni se skoro desila ova situacija sa naglim kocenjem, ali je problem bio sto me "povukao" zeleni talas, a kad je trebalo najjace da zakocim, nasao sam se na zebri, ipak, zlatni brembo i dupli disk mi spasose dupe za dlaku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 21, 2013 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da je srece da nase Auto-skole uvedu ovakav vid edukacije u teoretskoj nastavi za polaganje A kategorije. Jer su ovo bas najcesce situacije u kojima se nadjemo kao ucesnici saobracaja na motociklu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
<Vuk> 751 Napisano Avgust 23, 2013 ★★★★★, 654 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan Da je srece da nase Auto-skole uvedu ovakav vid edukacije u teoretskoj nastavi za polaganje A kategorije. Jer su ovo bas najcesce situacije u kojima se nadjemo kao ucesnici saobracaja na motociklu. У коју теоријску наставу да уведу то? Ја сад 28 августа идем да полажем теорију за А2, а до сад нисам имао ни један час теорије, нити ћу имати, а ту теоријску наставу сам платио 30 000дин..... Србија је ово. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SVD 31 Napisano Avgust 25, 2013 U prolazu, 28 postova Lokacija: Niš Motocikl: FZ1 Fazer, Yamaha MT-07, Kawasaki ER6F Prijavi odgovor kao problematičan Odlična stvar, mnogo mi se svidja kako su ovo napravili. Nebi bilo loše samo kad bi neko ko zna francuski napisao sta pise u one 3-4 opaske na kraju kad se sumiraju uzroci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...