Elmilorad 120 Napisano Mart 3 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan FAM ima veoma kvalitetne proizvode,nadam se da ga novi vlasnici neće namerno uništiti,kao što su uništili Merimin "baby sapun"koji je pravljen po recepturi od pre 90 godina... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16358 Napisano Mart 6 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da mi se utisao agregat prilicno sa Iponom, umesto Motula 7100,(ne znam gradaciju ali je najverovatnije 10/40) koji je bio pre, menjac takodje tise i mekse radi. E, sad, jeste Ipon nov al je bio nov i Motul, presao samo oko 500 km al stoji u masini godinu dana. Videcemo sta ce biti dalje, inace sam vozio Ipon u 12-ici dugo i bio sam prezadovoljan. Pricam o Ipone full power katani 10/50. Kawa ga izgleda voli. Promenio Mart 6 član BokyBoy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7163 Napisano Mart 6 Drug član, 2991 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ne gleda se ulje po menjaču i zvuku, 7100 je verovatno najbolji za agregat, od kad sam video beverly sa 250.000 i uvek full sint motul bio u njemu, počeo sam da bivam vernik u njega. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Mart 6 Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam po cemu se gleda, ali meni Versys 1000 sa Motulom 7100 10w40 nije uopste saltao kako treba i bilo je cak i par puta da nece uleti u brzinu. Sa Mannol 10w40 takvih problema nije bilo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7163 Napisano Mart 6 Drug član, 2991 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se. Motul 5100 je najgore smeće što se toga tiče. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Mart 6 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Motul ima odlične sintetike, dok su polusintetike precenjeneПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Mart 6 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam više puta pisao da je Motul 7100 jedino što bi trebalo da se pazari. 300V nije ulje za svaki dan, dok je 1800 dinara za litar Motula 5100 bezobrazno skupo. Ne mogu da kažem da li je 5100 dobro ulje ili nije, ali ja bih za te pare radije dva puta zamenio Mannol nego vozio 8000km sa 5100. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16358 Napisano Mart 6 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan I ja se slazem da je 7100 najbolje ulje koje sam ikada vozio i da sam prestao da ga koristim jer su postali bezobrazno skupi a prelazim prilicno i cesto radim servise a Ipone sam probao na nagovor par drugara koji se kunu u njega( samo u ful power katanu) pa sam probao i nisam se pokajao, drugi neki Ipon ne bih sipao nikada, takodje ga dobijam po vise nego korektnoj ceni pa je malo i do toga .Juce dobijem 5L katane, HF RC filter, koji je skoro 1000 din i srednji Ipon sprej za lanac, koji takodje nije jeftin, za 7000 din. Pa gde ces bolje. Kao sto rekoh, videcu kako ce se ponasati u 14-ici i na prvi nagovestaj neceg loseg ga odmah istacem i vracam se na 7100. Sad sam ga imao po 1800 din/L ali samo u 10/40 viskozitetu, a hteo sam iskljucivo 10/50. Promenio Mart 6 član BokyBoy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Mart 6 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ипон катана 10-40в 20.000км на Версису, шалтање као путер…и остаје на њему, безобзира што је променио власника( опет ћу ја да му радим сервисе) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16358 Napisano Mart 6 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Paljevina said: Koliko sam cuo, Ipone daje najbolji rabat, pa ga zato skoro religiozno guraju prodavnice. Isto kao kad lokalni majstor nece da sipa nista osim ENEOS ulja prilikom servisa, jer je to najbolje ulje (ustvari su mu oni sponzori, i maltene ga dobija dzabe na burice ). Uvek se treba zapitati zasto neko gura neke brendove. Sto se mene tice, i Ipone, ENEOS, Castrol su kao voda, svaki put kad bi ih probao, agregat postane bucan. Inace sipam samo Motul 7100, ili Shell Advance, najbolji zvuk dobijem, prigusen, tih. Sto se tice Motula 300V, to sipaju ili trkaci, ili ovi sto vole da bacaju pare. Zavisi od viskoziteta i u sta ga sipas, jedan, dva ili cetiri cilindra, kao i od stanja samog agregata, meni je Ipon isto viskozan pod prstima kao i kada ga sipam, nikada nije bio kao voda, ni on ni 7100, a probao sam Shell Advence, meni je pre viskozan, da ne kazem gust i kao da mi se gusi agregat, jeste tisi, to stoji i menjac je meksi ali mu ne prija, on mi je vise za neke jedno ili dvocilindrase. Sa 300V Factory line 15/50 sam izgurao vise puta ceo interval zamene i bio je skroz ok na istakanju.U svakom slucaju, ja sam kod sebe sveo izbor na dva ulja, Ipone ful power katana i Motul 7100, oba u viskozitetu 10/50 i kraj... Promenio Mart 6 član BokyBoy 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2733 Napisano Mart 6 Drug član, 1633 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sipam kod mene kad bude servis Motorex pa ce da vidimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 13 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan E pa rođaci, danas sam i ja odlučio da probam to famozno 300V ulje. Napokon sam i ja ušao u profi ligu! I do danas očigledno nisam znao šta znači mekan mjenjač. Večeras se provozao i ne vjerujem kako fino šalta, kao mlijeko. Gume ćelave, lanac se čuje kao suvo kvačilo, kočnice "mogu da prođu", filter za vazduh - kad bude bilo para za prvo troje, al' zato se sipa 300V! Gdje je sad @Krokodilo da me iskritikuje? hahahahah 3: Ауууу не, твој новац, твоја одлука, не критикујем ја никога. Као професор увек пробам да некога нешто научим, ко оче прихвати ко нече тера по свомеSent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2386 Napisano Mart 13 Andragog, 4963 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Sipao sam Motorex ulje za kočnice u decembru u martu mi na tehničkom vele, da ima puno vlage. Reko, hvala vam na toj inf ! Sledeće godine su merili vlagu bez odvijanja poklopca posude !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 591 Napisano Mart 13 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan On 3/3/2024 at 11:51 AM, Elmilorad said: FAM ima veoma kvalitetne proizvode,nadam se da ga novi vlasnici neće namerno uništiti,kao što su uništili Merimin "baby sapun"koji je pravljen po recepturi od pre 90 godina... Taj sapun zakonom trebalo da se zabrani, jos traume od njega imam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 13 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Taj sapun zakonom trebalo da se zabrani, jos traume od njega imam.Претпостављам од двотактолаSent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Mart 13 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Možda ga kupali litijumskim sapunom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 591 Napisano Mart 13 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da bih bolje prosao da jesu Ma na ovo zlo mislim. Secam se kad je isla na tv-u reklama za neku kupku i bilo naglaseno da je bez suza, meni izgledalo kao naucna fantastika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Mart 13 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je i sad taj sapun extra. Kad se sa njim opereš to znači da si se oprao. Dove, nivea...& co. uvek masan posle njih, nekako zatvore pore, turaju neke kreme u kupku ne možeš da se ispereš. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Mart 13 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je rukovodstvo Henkela (kao vlasnik Merime) oldučilo da više ne proizvode Dečiji sapunПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hertzeg 784 Napisano Mart 13 Zainteresovan, 159 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki vulcan 1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga kupujem po radnjama u pakovanju po 6kom a da li ga proizvode ne znam, ali ja ga kupujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SkoMy 650 Napisano Mart 14 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW S1000R '15 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari jel sipao neko ova ulja u svoje motocikle? Vidim da je ovo "Ultimate" najskuplje iz njihove ponude a pošto je kao takvo ista cena kao Motorex power synt koji sam sipao na zadnjoj izmeni ulja, nešto me bacilo u razmišljanje da ga probam. Vodim se logikom ako ga BMW prodaje i reklamira kao "svoje" ulje ne bi trebalo da bude loše. Da je skuplje od drugih bilo bi mi jasno da samo zbog BMW grba deru i naplaćuju ulje koje je kao i svako drugo, ali pošto je u istom cenovnom rangu kao i sve kvalitetne sintetike drugih proizvođača, zanima me kako su se pokazala ova ulja u BMW motorima? MOTORRAD ulje za motor SAE 5W-40 83122405887 | BMW Lifestyle Online Shop SHOP.BMW.RS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 14 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari jel sipao neko ova ulja u svoje motocikle? Vidim da je ovo "Ultimate" najskuplje iz njihove ponude a pošto je kao takvo ista cena kao Motorex power synt koji sam sipao na zadnjoj izmeni ulja, nešto me bacilo u razmišljanje da ga probam. Vodim se logikom ako ga BMW prodaje i reklamira kao "svoje" ulje ne bi trebalo da bude loše. Da je skuplje od drugih bilo bi mi jasno da samo zbog BMW grba deru i naplaćuju ulje koje je kao i svako drugo, ali pošto je u istom cenovnom rangu kao i sve kvalitetne sintetike drugih proizvođača, zanima me kako su se pokazala ova ulja u BMW motorima? MOTORRAD ulje za motor SAE 5W-40 83122405887 | BMW Lifestyle Online Shop SHOP.BMW.RS Непотребно зезање, плачаш знак BMWа и то веома скупо.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SkoMy 650 Napisano Mart 14 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW S1000R '15 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Krokodilo je napisao: Непотребно зезање, плачаш знак BMWа и то веома скупо. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Stvar i jeste u tome što ja ne vidim da je nešto drastično skuplje od drugih jer su sva ulja zadnjih godinu-dve dana osetno poskupela. Trenutne cene: 1. Motul 7100 - 2100dinara 2. Motorex power synt - 2300dinara 3. Motul 300V - 2600dinara 4. Yamalube fully syntetic - 2750dinara Ako se ne odlučim za ovo "BMW" ulje, sipaću opet Motorex power synt koji je 2300din, a 100dinara po jednom litru mi stvarno ne igra nikakvu ulogu u odabiru ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Mart 14 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pecaju te na marketing. Nema BMW svoju rafineriju. Sipaj Silkolene PRO4 tu i ne beri brige. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2655 Napisano Mart 14 Drug član, 4757 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stvar i jeste u tome što ja ne vidim da je nešto drastično skuplje od drugih jer su sva ulja zadnjih godinu-dve dana osetno poskupela. Trenutne cene: 1. Motul 7100 - 2100dinara 2. Motorex power synt - 2300dinara 3. Motul 300V - 2600dinara 4. Yamalube fully syntetic - 2750dinara Ako se ne odlučim za ovo "BMW" ulje, sipaću opet Motorex power synt koji je 2300din, a 100dinara po jednom litru mi stvarno ne igra nikakvu ulogu u odabiru ulja.Јамалубе скупље од 300V, aууууу све полуделоSent from my SM-G998B using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...