Krokodilo 2657 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ко је пробао све и свашта може и да даје мишљење. Онај који прича "из виџења" може свашта да каже и да убеџује лаике. Тако да Модрича је ИЗМИШЉОТИНА за Мотул 5100, за виши ниво нечу да коментаришем али 5100 једе за доручак.Sent from my SM-N960F using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Maj 30, 2023 (promenjeno) Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Shell Advance 10W 40 je bio u Suzi oko 8000km, bez ikakvih problema. Međutim od kako sam prešao na Motul 7100 10W 40, menjač je osetno mekši i lakše upada u brzinu, što bi se reklo, maltene bez kvačila. Takođe čini mi se, a možda je i placebo, da je agregat malkice tiši sada. Moguće je i da je do dotrajalosti ulja, a ne do samog tipa, ali ko zna Uglavnom, neću menjati Motul! Promenio Maj 30, 2023 član blackmore 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16359 Napisano Maj 30, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Ne odgovara svako ulje za svaki motor podjednako, neki agregati vise vole jeftinija, neki premium ulja, njima nije bitna cena, npr moja bivsa Hayabusa, posle sest godina eksperimentisanja sa svim mogucim uljima je lepse i tise radila na 5100 nego na skuplja ulja tipa 7100, 300v, ful katanu, takodje ga je mnogo manje trosila nego druga, takodje taj ipone R 4000rs se bolje pokazao u zx9r nego npr jedan Bardal ili Motorex, takodje, za pet godina, u 12-ici najbolje radi Motul 7100 naspram Shell-a, Ipona, Kastrola, sve zavisi do agregata...i da je original naravno. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Шел Адванс нисам пробао, као има увозника за Шел у Мк али за мото уље: да повучемо из ....., колко вам треба? Мамицу вам ј...м треба ми 3л за промену, где могу да купим фино поштено. Ко да треба дрогу да купим а не уље. Небитно, као што читам вас кориснике ништа посебно.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7164 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 2994 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ja Shell koristio u VFR par godina, mnogo bolji i meksi menjač od motula 5100... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Е зато је Мотул фама, свуда га има, наџе начин да буде присутан у радњама, на сваку бензиску. Ови други мање више куртони, има ово нема оно, и Енеос код нас. Да почнеш да радиш Енеос треба да си близак прецеднику, желим да продајем али не дам.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Maj 30, 2023 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Пазите имамо увозника за Тексако веч годинама који добија америчку плату, живи боговски а до дан данас није "узео залет" да се појави по радњама или на некој пумпи. Разноси амбалаже и буради по неким сервисима а одабире клиенте на основу симпатије. Радио сам својевремено са њим, а сурадња права голготаSent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Maj 31, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam radio sa Texacom u Srbiji, Havoline čini mi se da su valjali, 5-w40 im nije bilo loše, 5-w30 očajno.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16359 Napisano Maj 31, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Krokodilo je napisao: Шел Адванс нисам пробао Ja sam vozio jednu zamenu u 12-ici Shell Advence Ultra, ulje je odlicno ali ja sam uzeo 15/50 i bilo je toliko viskozno, da ne kazem masno da sam imao osecaj da se ogregat gusi sa njim, bio mi je malo lenjiji na gasu, ali zato menjac savrsen, ubacivanje u prvu 'klik' samo... Ulje na +30 napolju 'vrca' kao med kada se sipa, mislim da bi bilo savrseno za neke vazdusare starije generacije ili agregate koji trose ulje, tipa TDM i sl. Uvek bih ga uzeo ponovo, kao alternativu, samo u 10/40 viskozitetu. Uzeo sam ga na Shell pumpi na NBG, bila je cena nesto oko 1000 din i barem je bilo original. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Maj 31, 2023 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam radio sa Texacom u Srbiji, Havoline čini mi se da su valjali, 5-w40 im nije bilo loše, 5-w30 očajno.Sent from my 2107113SG using TapatalkДобро је то уље било али као по дифолт, сваки добар производ има неки фрик који ја доноси или продаје. Данас мислим да је посао преузео његов син, толико сам се намучио са оцем што сина начу ни да упознам. Морао сам да носим комбинезон Тексако у сервису, то је био један од услова да користим то уље а друга сам уља морао да кријем кад је долазио да се раскусурамо. Тексакове комбинезоне још посеџујем и матерјал/боја су као нови, невиџени квалитет. Али стари ударен за све пареSent from my SM-N960F using Tapatalk 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2386 Napisano Maj 31, 2023 Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Evo crvenog Castrola 1013 din, ko ima rabat ide 800. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Maj 31, 2023 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Колко је то у €, баш да упоредим цену са нашим Кастролом?Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Maj 31, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio jednu zamenu u 12-ici Shell Advence Ultra, ulje je odlicno ali ja sam uzeo 15/50 i bilo je toliko viskozno, da ne kazem masno da sam imao osecaj da se ogregat gusi sa njim, bio mi je malo lenjiji na gasu, ali zato menjac savrsen, ubacivanje u prvu 'klik' samo... Ulje na +30 napolju 'vrca' kao med kada se sipa, mislim da bi bilo savrseno za neke vazdusare starije generacije ili agregate koji trose ulje, tipa TDM i sl. Uvek bih ga uzeo ponovo, kao alternativu, samo u 10/40 viskozitetu. Uzeo sam ga na Shell pumpi na NBG, bila je cena nesto oko 1000 din i barem je bilo original.Shell Ultra je na gornjoj granici viskozne klase, kako sa 10w40 tako i sa 15w50. Ja to u šali zovem 12.5w45 i 17.5w55Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Maj 31, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Колко је то у €, баш да упоредим цену са нашим Кастролом?Sent from my SM-N960F using Tapatalk1103rsd je 8.64eurUz rabat, 800rsd je 6.82eurПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Maj 31, 2023 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Такав је и Репсол био, Шпански 20 - 50, рецимо Моторексова градација и Мидландова исто су по Швицарском терку.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Maj 31, 2023 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1103rsd je 8.64eurUz rabat, 800rsd je 6.82eurПослато са M2007J3SG помоћу ТапатокаКод нас 13€, видим да сва уља код вас су јефтинија, можда и зато не разумете МОЈ БЕСSent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Maj 31, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Cena za Castrol je šarenolika ovde. Ide i do 16eur, kako gde (kako ko koga zaHebe)Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2657 Napisano Maj 31, 2023 Drug član, 4759 postova Prijavi odgovor kao problematičan Исто и JT зупчанике и ланце много јефтиније код вас него код нас. На свом CUBу терам JT предњи/задњи и ланац, из Србије ми донео превозник један и баш скоро упола цене.Sent from my SM-N960F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2386 Napisano Maj 31, 2023 (promenjeno) Andragog, 4964 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan 4T OILSHOP.RS https://ulja.rs/product-category/ulja-za-motocikle/ Promenio Maj 31, 2023 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Влајко 1512 Napisano Maj 31, 2023 Никад не једи жути снег!, 714 postova Lokacija: Церовац - Београд Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300) Prijavi odgovor kao problematičan Ако неког занима, видех јуче да Маннол продају у Хонди код старе аутобуске станице, одмах иза економског...Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Jun 1, 2023 Zainteresovan, 848 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Исто и JT зупчанике и ланце много јефтиније код вас него код нас. На свом CUBу терам JT предњи/задњи и ланац, из Србије ми донео превозник један и баш скоро упола цене.Sent from my SM-N960F using TapatalkMi imamo više Kineza, pa nam njihovi zemljaci odobravaju rabat Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5553 Napisano Jun 6, 2023 Drug član, 1391 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Ипак нисам стигао да експериментишем. Узео проверено па данас да заменим, надам се да стижем. 5 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16359 Napisano Jun 6, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2312 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Marko05 je napisao: Ипак нисам стигао да експериментишем. Узео проверено па данас да заменим, надам се да стижем. Jedan je Motul, ostalo su samo ulja... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12533 Napisano Jun 6, 2023 Ne silazi, 7326 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ostalo su čorbe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5553 Napisano Jun 6, 2023 (promenjeno) Drug član, 1391 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, BokyBoy je napisao: Jedan je Motul, ostalo su samo ulja... Ма брате, сто неких споредних ствари, откад сам купио мотор нисам прешао 400км. Прошле недеље гужва, јуче, сутра свирка цео дан, имам још вечерас слободно сат, два да заменим, у четвртак ујутру рано крећем за ЦГ. Нисам имао времена да мислим о другим уљима, а још мање опција да их купим у Уе. Овако узео на провереном месту, а и спала је цена на 1.900. Promenio Jun 6, 2023 član Marko05 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...