Djavo Nemirni 56 Napisano Maj 6 U prolazu, 19 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 5. 2025. at 17:46, Jozza je napisao: Ako voziš "cvaju", i ako te ne mrzi, mešaj sam ulje i gorivo. Karburator ne meša ulje u benzin, već postoji mala pumpa, koja ako crkne, ode cvaja u Honduras. Ja u moje motoriće mućkam svojeručno. PS: ako je već Motul, bolji je 710 2T od tog Skuter Expert-a Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Ne mrzi me, samo ne volim sam da improvizujem. Jednom mi se lampica zaglupela i upalila kada sam natočio rezervoar za ulje do vrha i pomislio sam da je prekinut dovod, pa sam zaustavio skuter i izručio celu bočicu Nisotec 2T ulja direktno u rezervoar, kao da je Tomos. Znam da ne bi trebalo da imam duplo više ulja nego što treba, ali bolje i to nego da radi bez ulja. Posle sam video da senzor za tu lampicu u rezervoaru za ulje (koji je bio pun) i da nema veze sa dovodom, odnosno pumpom. Ogi iz Motoringa mi je rekao da mi je purnjanje beličastog dima glavni indikator da pumpa radi kako treba i da ulje dobro pomešano sa gorivom. Ovo je moja trenutna kolekcija dvotaktnih ulja koja (bez Motula i Eneosa koji su mainstream). Modrični dvotaktol i Villager još nisam probao u skuteru, a Nisotec sam jednom izručio direktno u rezervoar. Pre 22 sati, Krokodilo je napisao: А шта, да не прди од Модриче случајно Sent from my SM-G998B using Tapatalk Možda će da juri po putu iako nije Kawasaki On 5. 5. 2025. at 11:39, cezarpa je napisao: Tacno nece sa istim uljem isto da rade Honda i neka kineska krdza. Moj je kineska krdža. Grčki brend Daytona Motors, a zapravo Kinezi pokrali dizajn od Piaggio Liberty 50 2T i napravili Trevisa. Samo su obe kočnice disk, a ne zadnja doboš kao kod Liberty. Od juna sam prešao preko 6300km i još nemam zamerki, osim povremenog zagušenja karburatora. Svejedno ga čistim pred tehnički pregled. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11656 Napisano Maj 6 (promenjeno) Ne silazi, 2535 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli,gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Bez uvrede i ja vozim dva kineza 125cc trenutno,ali Honda je Honda. Dok sam vozio Piaggio Free koristio sam full sintetik 2t. Promenio Maj 6 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djavo Nemirni 56 Napisano Maj 6 U prolazu, 19 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan Ne vređam se. Dao sam 1500 evra za njega i zadovoljan sam. U to vreme nisam ni znao da su plagirali Liberty. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3076 Napisano Maj 6 Ne silazi, 5152 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moj je kineska krdža. Grčki brend Daytona Motors, a zapravo Kinezi pokrali dizajn od Piaggio Liberty 50 2T i napravili Trevisa. Samo su obe kočnice disk, a ne zadnja doboš kao kod Liberty. Od juna sam prešao preko 6300km i još nemam zamerki, osim povremenog zagušenja karburatora. Svejedno ga čistim pred tehnički pregled. Модрича ти је минерал, могао си за колекцију да узмеш полусинтетик, рејсинг или био, од Модриче нормално.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djavo Nemirni 56 Napisano Maj 7 U prolazu, 19 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR7 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam tad razmišljao o tome, ali kada ponovo budem prolazio, kupiću. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3076 Napisano Maj 7 Ne silazi, 5152 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam tad razmišljao o tome, ali kada ponovo budem prolazio, kupiću.Стави у колекцију и Фам дуотакт, то као најгоре 2Т уље на свету.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11656 Napisano Maj 7 Ne silazi, 2535 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli,gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo skuterce ti lepo izgleda.Samo da je 125cc 4t,pa jos da pise Honda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 382 Napisano Maj 7 Zainteresovan, 877 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Стави у колекцију и Фам дуотакт, то као најгоре 2Т уље на свету.Sent from my SM-G998B using TapatalkNisi ti koristio Galax 2T mineralno, da vidiš šta je krš. Pre nekih ~25 godina sam probao FAM 2T, i u usporedbi sa Modričom (mineral) i Galax-om, bilo je najmanje loše. Čak dosta bolje od oba, bar u to vreme. Naravno, zbog naslaga na čelu klipa i u kanalima karika sam prešao na Shell VSX, pa sam onda otkrio Castrol TTS. E dalje nisam menjao, to je bio vrhПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11656 Napisano Maj 7 Ne silazi, 2535 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli,gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav je sa gornje slike Nisotec 2t sint?Meni ne uliva poverenje.Da imam 2t masinu izbegavao bi ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3076 Napisano Maj 8 Ne silazi, 5152 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisi ti koristio Galax 2T mineralno, da vidiš šta je krš. Pre nekih ~25 godina sam probao FAM 2T, i u usporedbi sa Modričom (mineral) i Galax-om, bilo je najmanje loše. Čak dosta bolje od oba, bar u to vreme. Naravno, zbog naslaga na čelu klipa i u kanalima karika sam prešao na Shell VSX, pa sam onda otkrio Castrol TTS. E dalje nisam menjao, to je bio vrhПослато са M2007J3SG помоћу ТапатокаМодричу минерал никад нисам користио, на Фамов 2Т сам радио спектрограм и тачно видео шта садржи. Ина синт у сребрној кантици је био најбољи од наших 2Т уља. Тадашњи врх је био TTS док га нису почели фалширати, једини у то време који је реално гарантовао безбедних 1:100Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3076 Napisano Maj 8 Ne silazi, 5152 postova Prijavi odgovor kao problematičan Касније открио ЕЛФ нитрон 2Т, Шел адванс рејсинг М, Итал петрол МаХ II и неверојатни Пензоил чију гаму је око пола године увозио Макпетрол(made in USA). Па свако ступање у Грчку куповао Бел Реј итд, итд.Sent from my SM-G998B using TapatalkИ ово сам неко време користио, веома добро уље sae 40. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pile 1011 Napisano Maj 8 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: reci dje si i eto me tu sam Motocikl: s1000xr Prijavi odgovor kao problematičan Do sad sam sipao bardahl 10w50 ali sad sam dobio bardahl 15w50 pa ću da vidim oće li biti neke razlike (BMW xr) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 3076 Napisano Maj 8 Ne silazi, 5152 postova Prijavi odgovor kao problematičan Do sad sam sipao bardahl 10w50 ali sad sam dobio bardahl 15w50 pa ću da vidim oće li biti neke razlike (BMW xr)Послушајте мајстора Џунту око уља, човек зна шта прича. Ово важи за BMWејаше. највише.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24234 Napisano Maj 10 Integrisan, 10131 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovako se cedi vrhunsko ulje, vrelo i istice nit kao dlaka (ono na kraju, kada se cedi iz kartera), bez da se odvajaju kapi! Samo motul 7100 izgleda ovako, mislim da sam vozio sva dostupna ulja u svojim motorima, svako pocne da kapa mnogo pre, samo 7100 se ovako ponasa (ide nit, bez kapanja). 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2605 Napisano Maj 10 Andragog, 5166 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ps ti menjas na 300-500km, to se ne važi. Kad budes vozio ulje 10 000km onda da se javiš 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2605 Napisano Maj 10 Andragog, 5166 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan A posto menjas motor na 3000-5000km, onda ništa 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24234 Napisano Maj 10 Integrisan, 10131 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Sebac druze, imam drugara na tehnickom, jos malo pa ulazim u ono mesec dana kada mogu ponovo registrovati, krsti se sa obe ruke covek! Isti motor, dve registracije?!?!Da osetim i ja tu polisu sa prem. stepenom 3 Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24234 Napisano Maj 10 Integrisan, 10131 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan 2L ulja u kawu ide! Od poroka jedino zamena ulja nedeljno... Mora nesto Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 244 Napisano Maj 10 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Pa ta "nit",pa to brate k'o da vrcaš med! Po tome se vidi da med nije falš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 8029 Napisano Maj 10 Drug član, 3294 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, N.F.S. said: Sebac druze, imam drugara na tehnickom, jos malo pa ulazim u ono mesec dana kada mogu ponovo registrovati, krsti se sa obe ruke covek! Isti motor, dve registracije?!?! Da osetim i ja tu polisu sa prem. stepenom 3 Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk I kad zameniš motor imaš pravo da preneš stepen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24234 Napisano Maj 10 Integrisan, 10131 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Odd cbr1000 (11 god voznje) niti jednom nisam docekao drugu registraciju na istom motoru Sve startujem sa 4 stepenom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 491 Napisano Maj 11 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, N.F.S. je napisao: 2L ulja u kawu ide! Od poroka jedino zamena ulja nedeljno... Mora nesto Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk Neki dan zamenio ulje i filter na 3000km. Sipao motul 7100, fabrika kaze 1,8L. Medjutim kao sto si rekao tacno 2L staje da bude na blizu MAX. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24234 Napisano Maj 11 Integrisan, 10131 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Slika iznad i ulje koje se cedi su iz crossrunner honde, ja sam na silkolene pro4 ulju, lagerovao sam 5L i porucio jos toliko, u ponedeljak ocekujem. Intecars izgleda forsira ovo cube pakovanje, porucio sam u sredu 5 boca po 1L a paljevina vidim ovo u kesi. Njemu stiglo, meni ne. 10ak filtera se podrazumeva Cas mi se cefne da zmenim, na kawi je i ventil za brzo ispustanje, radnja traje ne vise od 10min, nema prljanja niti zezancije. Inace vozam ovu Hondu (zavio sam i njoj u karter ventil za brzu i cistu zamenu), bas mi fale jos dva klipa Bas! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 382 Napisano Maj 11 Zainteresovan, 877 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. gde se kupuje taj ventil za brzo ispuštanje ulja?Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 24234 Napisano Maj 11 Integrisan, 10131 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan https://www.louis.eu/en/stahlbus-oil-drain-valve-10002846 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...