Andrej_Hotstepper 7119 Napisano Septembar 17 Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, BokyBoy said: Ili sipajte 300V, najlepsi miris ulja ikada ... ...psihopato, da se lečiš, samo ti kupuješ ulje zbog mirisa 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Septembar 17 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Piski katanu Motor je 3 meseca kod mene i evo cetvrta zamena ulja... Ziva dusa, sve bi da proba Filter koji skinem cu sacuvati da ga isecem sa ovim SCT i vidimo sta ima unutra, uporedimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16318 Napisano Septembar 17 Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao: ...psihopato, da se lečiš, samo ti kupuješ ulje zbog mirisa ..i ukusa... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5283 Napisano Septembar 18 Drug član, 1888 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nešto se pitam već neko vreme - zašto se toliko puno diskutuje o ceni ulja, da nas deru, da to nije normalno itd. A vrlo retko recimo o ceni benzina, to uzimamo zdravo za gotovo. Jer hajde uzmimo da je prosečan interval zamene ulja 5000 km (Nešu izuzimamo iz ove kalkulacije ) . Verujem da je i više, ovo je više minimalni, ali neka bude toliko. I neka je prosečna neka potrošnja goriva 5l . I recimo da u prosečan motor staje 3l ulja. Dakle za tu kilometražu mi potrošimo 250 litara goriva što je oko 44.000 dinara. A za istu kilometražu sipamo 3l ulja, što je recimo oko 6.300 dinara, ako sipamo skupi Motul 7100 (videh na sajtu da je oko 2100). A ako se sipa neko jeftinije ulje , verovatno je cena 3 - 4 hiljade. Hoću da kažem - trošak za ulje odnosno cena ulja je gotovo zanemarljiva u odnonosu na sve druge troškove ovog našeg hobija, a ipak mu se pridaje mnogo veći značaj Zašto je to tako ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Septembar 18 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor je jednostavan. Benzin ko benzin, a ulja ima stotine različitih, pa eto teme za diskusiju. Inače ne bi postojali forumi.Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 590 Napisano Septembar 18 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Paaa, za benzin bas i nemamo izbor sto se tice cene, moras da ga platis toliko kosta, mozda dva dinara gore dole. Za ulja imamo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 120 Napisano Septembar 18 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno,već neko vreme razmišljam kako ćutimo kad nas deru sa cenom goriva u odnosu na susedne zemlje,a ovde raspravljamo o uvećanoj ceni ulja...Podržavam komentare kolega iznad! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16318 Napisano Septembar 18 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, ja cu da ugradim plin i da sipam 7100 Promenio Septembar 18 član BokyBoy 2 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 120 Napisano Septembar 18 (promenjeno) Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan Bolje metan bato... Promenio Septembar 18 član Elmilorad 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Septembar 18 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Bolje metan bato...Dalje se leti ako eksplodira Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 18 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan Неколицине нас у овој теми одавно покушавамо да вас преваспитамо око драња са уљем али, дефинитивно тешко то иде. Исто и са горивом, претпистављам сви стављате 100ку, ја стављам 95 јер знам да је све бижутерија и нема потребе да је плачам скупље. Код нас је Лук оил све бољи и бољи, па ако је код вас присутан пробајте. Дефинитивно им је плин најбољи, не мирише, мање га троши и најбоље иде.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4748 Napisano Septembar 18 Drug član, 3626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kad daš čoveku mogućnost izbora, shebo si ga skroz. Eto odgovora za @živke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2458 Napisano Septembar 18 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Неколицине нас у овој теми одавно покушавамо да вас преваспитамо око драња са уљем али, дефинитивно тешко то иде. Исто и са горивом, претпистављам сви стављате 100ку, ја стављам 95 јер знам да је све бижутерија и нема потребе да је плачам скупље. Код нас је Лук оил све бољи и бољи, па ако је код вас присутан пробајте. Дефинитивно им је плин најбољи, не мирише, мање га троши и најбоље иде.Sent from my SM-G998B using TapatalkSamo 95 bajo moj. Isto i kod dizela, samo jeftinije gorivo sipam. Sent from my SM-S911B using Tapatalk 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5836 Napisano Septembar 18 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Elmilorad said: Interesantno,već neko vreme razmišljam kako ćutimo kad nas deru sa cenom goriva u odnosu na susedne zemlje,a ovde raspravljamo o uvećanoj ceni ulja...Podržavam komentare kolega iznad! Trebalo bi da izjednace cene ulja. Ali naravno po motulovoj ceni. Mislim kad moze benzin da bude najskuplji.... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4748 Napisano Septembar 18 Drug član, 3626 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan I plate i penzije na najviše, nogekako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16318 Napisano Septembar 18 Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, slave74 je napisao: Trebalo bi da izjednace cene ulja. Ali naravno po motulovoj ceni. Mislim kad moze benzin da bude najskuplji.... Manol ko Motul...jer je na M! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5836 Napisano Septembar 18 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, BokyBoy said: Manol ko Motul...jer je na M! Samo da ne bude Manul 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5836 Napisano Septembar 18 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, boza_kg said: I plate i penzije na najviše, nogekako! Ju naopako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2718 Napisano Septembar 18 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je neka carobna vodica, rekli u Hondi da se menja na 12k. Jos par meseci pa sam slobodan i gledam sta da sipam posto planiram malo duze da vozim ovaj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Septembar 18 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Castrol power ili silkolene bi moj izbor bio, zadrzao bih i 10w30 do daljnjeg(bar do 40K, posle ustaliti 10w40). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2718 Napisano Septembar 18 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Drugar mi ima u servisu Motorex pa sam i to kontao, bukvalno udjem uradim servis i napolje. Ne bezim od drugih ako valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Septembar 18 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan To je takodje top ulje! Na tvom mestu i servisni interval bih skratio, 8K km puna kapa. Malo/nisko se vrti taj motor pa je prema ulju "blag", dva filtera u DCT varijanti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2718 Napisano Septembar 18 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pa kontao sam tako nesto 6-8k, to mi nekako najlakše a ok je ulje, bukvalno mi iz put, samo svratim i odradim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2642 Napisano Septembar 19 Drug član, 4745 postova Prijavi odgovor kao problematičan На Триумфе ради се промена на 10 000 и Силколен се показао као врх. На другом месту је Елф. Елф је пре Силколена био стављан и од 8000 до 10 000 је мењач био веома груб. Користимо и Силколенову полусинтетику са сивом етикетом, такоџе све похвале. Кастрол је на 8000 био баш за промену јер је мењач био неподношљив поготово на Бонвиле двоцилиндраше. И реко нечу више да коментаришем али "зарекла се свиња........"Sent from my SM-G998B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Elmilorad 120 Napisano Septembar 19 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda CBF 1000A Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, Krokodilo je napisao: На другом месту је Елф. Elf moto 4 road 10w40 polusintetika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...