Krokodilo 2643 Napisano Maj 23 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Buzuki 17 Napisano Maj 23 U prolazu, 17 postova Lokacija: Makedonija Motocikl: Cbf600 2011 Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo kaj ima kaj nas da se kupi silkolene? Koje ulje je najbolje da se stavi na z800 2016 ? Do sad je stavljano samo motul 7100.. Na internetu ne citam bash dobre komentari za njega.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Maj 23 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Krokodilo kaj ima kaj nas da se kupi silkolene? Koje ulje je najbolje da se stavi na z800 2016 ? Do sad je stavljano samo motul 7100.. Na internetu ne citam bash dobre komentari za njega..Ние работиме со Силколен, Елф и КастролSent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16320 Napisano Maj 24 Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Da, moze i Silkolene Pro 4, ja sam ga vidjao kod Auto Mike u Zemunu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Maj 26 (promenjeno) Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Danas promenio ulje na mom SV-u. Na moju preporuku, unuk sipao Motul 7100 i odusevljen na njegovoj MT9. Doneo i meni na poklon. Ja sam imao lose iskustvo sa 5100 (davno bilo, Yamaha) i nisam planirao Motul i pored euforije na netu oko 7100. Posto se poklonu ne gleda u zube... SV ga ne voli. Menjac mi gori i od Repsol-a Smarter, koje sam danas istocio (prosao 4000km). Ako izdrzim bar 3000 km, dobro je. Sledeci put se vracam na Castrol polusintetiku. Od svega sto sam koristio, SV mi bio najzadovoljniji bas s tim. Po meni, Elf, Castrol, Ekstar, pa cak i Repsol su bolji. Naravno, za moj motor. Za ostale... Promenio Maj 26 član Petre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 909 Napisano Maj 26 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Silkolene? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Maj 26 (promenjeno) Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan I to sam probao, davno, na Yamahi. Nije me odusevio, ali ne mogu da kazem i da je los. Nisam ga koristio vise jer na magnetu je bilo vise prasine nego na Elf-u koji sam tada uobicajeno koristio. E sad, dali je gore sa podmazivanjem ili je bolji sa ispiranjem pa pokupio vise "prasine"... ne mogu da procenim. Uglavnom, tada sam se vratio na Elf. PS Kada sam proveravao/stelovao ventile na Yamahi, dok je bio Elf, gore je bilo zaista ko suza cisto. Kasnije, sa Silkolenom i Motorexom (ubedljivo najvise "prasine" na magnetu), nije mi se dopalo, ali nisam ni znao koga da krivim, pa sam se brze bolje vratio na Elf. Promenio Maj 26 član Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Maj 26 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ако те баш интересује SVу идеално паше Силколен 15 - 50 полусинтетика(жута етикета). Иначе сутра ти сликам шта Сузуки препоручује за своје агрегате у периоду гаранције.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Maj 27 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Обечао, испунио.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6153 Napisano Maj 27 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Sta znace oznake MA i MA2? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3362 Napisano Maj 27 Drug član, 944 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan MA2 je novije i može za vozila sa katalizatorom. Ili? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7121 Napisano Maj 27 Drug član, 2986 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ma da... Wurth zebra... Raskoš... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Maj 27 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Sta znace oznake MA i MA2?MA ili MA2 označava određeni raspon trenja u ulju, tj ulje pogodno za mokro kvačilo. U ovim uljima nema modifikatora trenja, jer je "klizavost" nepoželjna osobina. MB ulja su za suvo kvačilo, i mogu biti nakrkana modifikatorima trenja. Takva je i većina modernih auto ulja. Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1402 Napisano Maj 27 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima iskustva sa bilo kojim tipom Miller's Oils ulja za motor? Zanima me kakvav je kvalitet u odnosu na Motul ili Elf npr. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Jun 1 (promenjeno) Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Posle 160 km, motul ode u gjubre. Menjac ponovo klikce od srece. Meni dosla dusa na mesto. PS Pakovanje od 4 l u Nemackoj, 33,20 eura, ovde samo litarska pakovanja, 870 denara/litar (skoro 14 eura za litar). Promenio Jun 1 član Petre 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16320 Napisano Jun 1 Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Petre je napisao: Posle 160 km, motul ode u gjubre Koji Motul? Zabo si laznjak neki garant, nema sanse da ne valja ako je original. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Jun 1 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Koji Motul? Zabo si laznjak neki garant, nema sanse da ne valja ako je original.Ili original 5100 Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16320 Napisano Jun 1 (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2310 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan 5100 je najveci krš od ulja koje postoji, sipaj 7100 15/50 pa ces da vidis kako agregat peva a menjac ide kao u sir... Promenio Jun 1 član BokyBoy 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Jun 1 (promenjeno) Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Motul 7100 10/40, kupljen na amazon.de. Sa Motulom 5100 sam zavrsio veoma davno, bila tada Yamaha XT. Sad, evo, zavrsio i sa 7100. Nikad vise u Suzuki SV 650. Na netu, broj onih koji se zale na njega mozes izbrojati na prste, a ja sam postao jedan od njih . Mozda je i ono kad vadite stvari od vrece :)) . Castrol je naucna fantastika za ovo sto sam bacio. I to polusintetika. Promenio Jun 1 član Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2643 Napisano Jun 1 Drug član, 4747 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ето, Петре није једини, јуче сам радио сервис на једној Хонди, дошао газда каже мотор пролупао блед крпа(Мотул 7100 10 - 40). Заменили уље(ево није битно шта) и мотор ради сасвим нормално. Мотул био чист, црвене боје али редак као вода.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Jun 1 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Znaci jos jedan koji je moje srece sa vrecom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12516 Napisano Jun 1 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam oduvek pisao a i mnogi pored mene na ovom forumu. Primarni izbor kod Motula je 7100. 300V nema smisla osim takmičenja, 5100 je preskup za ono što jeste. Ima boljih, ako ne bar slična ulja za skoro pa duplo manju cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Jun 1 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citajuci sve ove komentare o razlicitim uljima,moram da napisem, iako nije pohvalno, ali je cinjenica.Prijatelj u svoj KLR 650 iz '88g. iskljucivo sipa auto ulje, i to mineralno.Motor radi bez problema i dan danas,a vlasnik kaze da ne zna sta je to "tvrdo i meko" saltanje haha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 364 Napisano Jun 1 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Citajuci sve ove komentare o razlicitim uljima,moram da napisem, iako nije pohvalno, ali je cinjenica.Prijatelj u svoj KLR 650 iz '88g. iskljucivo sipa auto ulje, i to mineralno.Motor radi bez problema i dan danas,a vlasnik kaze da ne zna sta je to "tvrdo i meko" saltanje haha.Čovek kupio motor da uživa u vožnji, a ne da se jede oko ulja Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11011 Napisano Jun 2 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Tom KLR 650 iz 88g je toliko mlad da mu je svejedno koje ulje je u njemu.Samo da ima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...