Jozza 365 Napisano Jul 27, 2021 Zainteresovan, 846 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja pitao tocioca kada sam kupovao za auto i za ovo, rece da isto vazi. Mozda me on nije shvatio ili nije vidjeo sta mi pokazujem ali vrijedi priupitati opet za 30% pa app Послато са Redmi Note 8 помоћу ТапатокаJa sam super zadovoljan sa Mobil 5w50 auto uljem. Ne verujem da ću nešto drugo sipati, sem ako ne poludim da vozim skuter zimi. U tom slučaju Shell Ultra 5w40, takođe auto ulje, al s popustomПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kilija06 1 Napisano Jul 30, 2021 U prolazu, 45 postova Motocikl: Honda cbr f4i Prijavi odgovor kao problematičan Sipao sam u svoju kawu ipon rs 4000 10/40 jel moguce da je potamnelo ulje posle 500km, ne da je crno ali je tamno dosta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16912 Napisano Jul 30, 2021 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, kilija06 je napisao: Sipao sam u svoju kawu ipon rs 4000 10/40 jel moguce da je potamnelo ulje posle 500km, ne da je crno ali je tamno dosta? Dobro ulje služi (pored ostalog), da sa delova mašine skida naslage nastale sagorevanjem i da ih održava čistim, a samim tim ulje postaje tamno. To je posebno izraženo kod estarskih ulja. A postoji i mogućnost da nisi baš potpuno ispustio staro ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kilija06 1 Napisano Jul 30, 2021 U prolazu, 45 postova Motocikl: Honda cbr f4i Prijavi odgovor kao problematičan Ispustao drugar mozda on nije ispustio skroz. Ovakva je boja posle 500km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21667 Napisano Jul 30, 2021 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako filter niste menjali, onaj stari brzo zaprlja i novo ulje... Takodje, ako su intervali zamene dugacki, ulje ce stalno prljavo biti, prvih par zamena odradi na 3000km, uvek sa novim filterom... Dok se agregat ispere iznutra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kilija06 1 Napisano Jul 30, 2021 U prolazu, 45 postova Motocikl: Honda cbr f4i Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, N.F.S. said: Ako filter niste menjali, onaj stari brzo zaprlja i novo ulje... Takodje, ako su intervali zamene dugacki, ulje ce stalno prljavo biti, prvih par zamena odradi na 3000km, uvek sa novim filterom... Dok se agregat ispere iznutra... Ima li neka preporuka koje ulje sipati u kawasaki ninju 250r 2009 god , trenutrno je ipon rs 4000 10 /40 mozda ga je vec razbio, ima li nesto bolje da se stavi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21667 Napisano Jul 30, 2021 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bolje ima ali je li svrsishodno? Kupi ulje koje ti je dostupno i za pocetak skrati period zamene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kilija06 1 Napisano Jul 30, 2021 U prolazu, 45 postova Motocikl: Honda cbr f4i Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, N.F.S. said: Bolje ima ali je li svrsishodno? Kupi ulje koje ti je dostupno i za pocetak skrati period zamene. ok, zamenicu ovo na 1000km pa cu videti drugo sto budem sipao kakvo ce biti, vredi li sipati 15/50 polusintetiku ulje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21667 Napisano Jul 30, 2021 Integrisan, 9447 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti samo boja smeta menjaj odmah, ovako, na daljinu, nista mu ne smeta, vozi, gledaj ima li ga dovoljno, zanemari izgled. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kilija06 1 Napisano Jul 30, 2021 U prolazu, 45 postova Motocikl: Honda cbr f4i Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, N.F.S. said: Ako ti samo boja smeta menjaj odmah, ovako, na daljinu, nista mu ne smeta, vozi, gledaj ima li ga dovoljno, zanemari izgled. ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Avgust 5, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan stekla su se iskustva za sezonu i po sa motorexom.Mislim pre svega na tuđa .Sve je u redu čak i kod najeftinije polusintetike for stroke po 6,5 evra.Nema pojačane potrošnje ni ničeg sumnjivog. Međutim izdvojilo se motorex boxer 15-50 .Ima o tom ulju dosta u temi o boxer uljima.Ulje je magična vodica za potrošnju što takođe uma u drugoj temi. Drugar sa foruma ima gs 1200 koji ima dosta kilometara i potrošnju od 2 litre na 10000 km uglavnom van grada i autoput i namenskim iponom i motulom kupljenim u nemačkoj pošto tamo živi je smanjio potošnju na APSOLUTNU NULU na 10000 km sa motorex boxerom. Ulje takođe ima MA standard za mokro kvačilo i može u bilo koji motor.To je sintetičko ulje kako kaže proizvođač ali ne 100% a ni polusintetika pošto imaju i takva.Izgleda da je to ulje najkvalitetnije 5 bazne grupe i navodi se da daje kvalitet i odlike ful sintetike a da to nije. Uglavnom ko hoće da proba da smanji potrošnju ovo je ulje koje radi kao magična vodica.Neverovatno ali istinito. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16540 Napisano Avgust 16, 2021 Integrisan, 4951 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5410 Napisano Avgust 18, 2021 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Ulje koje uzeh sada od kolege sa foruma je blago receno kao voda. A gradacije 15/50. Potrosio mi 4.5dcl na 1200km iskljucivo otvorenog puta, od 80-100kmh. Su-Jahorina-Su. Pri menjanju ulja dan pre puta sam primetio da je nesto mnogo retko, a i kolega koji je sa mnom menjao kaze da nije video jos ovako retko ulje 15/50. Posto u skorije vreme moram vise puta na put motorom sad sam skenjam i ne znam sta kupiti a da je provereno i da nije fuš. A ti odlasci na put su prvi put oko 1500km. A drugi put ni sam ne znam, znam samo da je u pitanju 15 dana motorom. Sa ovom brzinom potrosnje uz ovo ulje trebace mi kantica od 4l Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Avgust 18, 2021 Zainteresovan, 846 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Od skupih provereno je Motul 7100 15w50, malo manje skupo Shell Ultra 15w50, a od jeftinog Mototaktol Racing 15w50. Koji motor je u pitanju? Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5410 Napisano Avgust 18, 2021 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Africa, da se razumemo, troskari ona. Al mi je daleko manje troskarila sa srpskim 5100 motulom 15/50 nego sa nemackim motorexom 15/50. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Avgust 18, 2021 Zainteresovan, 846 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja bih tu sipao Mototaktol bez ustručavanja. Nije to zahtevna mašina, a u sam kažeš da troškari. Probaj, nije skupo, pa makar i za probu.Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steefanv 299 Napisano Avgust 18, 2021 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Jesi probao Fuchs Silkolene Comp 4 15W50 ? Imas i Pro 4. Comp je napucana polusintetika a Pro sintetika, koliko sam ja pohvatao inf. Ima ga u delmaxu, ja sam placao 820din za litar. Ako kazu da nema na stanju u radnji, insistiraj da ti naruce. Cesto njihovi radnici i ne znaju da Fuchs ulja mogu da poruce u svoju radnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Avgust 18, 2021 Zainteresovan, 846 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Ja ću opet da nema potrebe za Honda twin sipati besno ulje.Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5410 Napisano Avgust 18, 2021 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Ma naravno, stare rage su to, cak mi jedan kaze da sipam i 20/50 bice silkolene verovatno, da probamo. A ima jedan kod nas sto prodaje kroon oil, nikad cuo, al kaze da je prezadovoljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jozza 365 Napisano Avgust 18, 2021 Zainteresovan, 846 postova Lokacija: Surčin Motocikl: Kymco Agility 16+ 200i Prijavi odgovor kao problematičan Kroon preporučuje 10w40 za tvoju mašinu. Inače odlično ulje. E sad, za koje god da se opredeliš može se desiti povećanje potrošnje u prvom ili drugom intervalu zamene, dok se mašina ne navikne na novo uljeПослато са M2007J3SG помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16540 Napisano Avgust 18, 2021 Integrisan, 4951 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, drmilan_ said: Ma naravno, stare rage su to, cak mi jedan kaze da sipam i 20/50 bice silkolene verovatno, da probamo. A ima jedan kod nas sto prodaje kroon oil, nikad cuo, al kaze da je prezadovoljan Neces pogresiti sa Silkolene. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Avgust 18, 2021 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nikad nisam kapirao kupovinu ulja u odnosu na vrednost i godište vozila. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2653 Napisano Avgust 18, 2021 Drug član, 4756 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma naravno, stare rage su to, cak mi jedan kaze da sipam i 20/50 bice silkolene verovatno, da probamo. A ima jedan kod nas sto prodaje kroon oil, nikad cuo, al kaze da je prezadovoljanКроон 15-50 је веома скуп, а 10-40 ти не одговара баш због стања агрегата. И не разумем, ставио би Кроон а никад чуо а мислиш се за Модричу. Људи, Модрича је савршено уље, пробајте па се уверите.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2653 Napisano Avgust 18, 2021 Drug član, 4756 postova Prijavi odgovor kao problematičan Иначе и Кроон је одлично уље, имамо генералног увозника иако за моторцикле нема баш неки разноврстан програм.Sent from my SM-G955F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slavo 59 Napisano Octobar 1, 2021 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu , jel ima nedje na teritoriji BG ili Novog Bg-a kupiti ulje Bardhal ?Nasao sam ovog zastupnika u Batajnicu , ali ako ima ovdje nedje da ne idem do BatajniceSent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...