Jump to content

Moto Zajednica

Honda MSX 125

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

post-29649-0-06190300-1370780141_thumb.jpg

Поздрав свима, нов сам на форуму па ми опростите уколико сам промашио форум и сл... Наиме, решио сам да купим мотор, и с обзиром да немам ама баш никаквог искуства с њима, гледао са нешто по нету и тражио какав би ми пасовао за почетак, шта шта кажу људи генерално и тако набасах на ову хонду, која ме је изгледом баш одушевила, јер сам и тражио нешто да буде довољно мало за град а да не буде скутер.

С друге стране, немам идеју да ли је тих 125 кубика довољно за лагану вожњу по граду, и рецимо 20-так ван града. Нисам неки љубитељ велике брзине (бар не још) тако да ме интересују ваша мишљења уколико је неко имао контакт са овом машином. У суштини, мотор би ми требао (у овом тренутку) за вожњу до факса, кроз град, можда мало ван као што рекох, и рачунам да пошто овај иде негде до 100-нак км/час то му дође у реду за ту намену.

Још једном се извињавам ако ова тема постоји негде, и хвала унапред за помоћ!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 314 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125 2021

Simpaticna je ova Hondica ali mi se cini da je po velicini kao skuterce,cak su joj i tockovi 12".Mislim da nije losa za zujanje po gradu i da bi ti tu i tamo zavrsila posao za voznju van grada ali za te pare bih ti ja preporucio da pogledas Kawasaki Ninju 250R,kao npr:

http://www.polovniautomobili.com/oglas3246993/kawasaki_ninja_250_r/

Jaci je motor,a opet ne prejak jer je i on koncipiran za pocetnike,ima tockove 17" sto ce ti mnogo znaciti zbog rupa i same udobnosti u voznji,razlika u ceni registracije,odrzavanja i potrosnje goriva je zanemariva.Ovo sve vazi osim ako nisi odlicio da bas kupis nov motor.

Idi negde u Hondin salon,pogledaj i sedi na tu Hondu,vidi da li ti odgovara zbog velicine pa ako te bas cini srecnim,kupi je.Ali opet mislim da ces dati velike pare za motorcic koji ces prerasti za jednu sezonu i mnogo izgubiti na njoj.Srecno u slatkim mukama i pisi sta si odlicio :zdravo:

• U prolazu, 5 postova

Еј хвала за одговор, видео сам и нинЂу да фигурира по темама везаним за почетничке моторе и слично, yamaha ybr 125/250 ми исто делују супер као и Hyonsung 250 comet, и шта ја знам још пар сличних мотора, и јако су ми се свидели али управо то што кажеш - треба уживо сести и погледати!

Мало су још да гледам и чачкам друге људе, па се надам да ће пасти нешто ускоро :moto3:

Поздрав!

• Drug član, 3087 postova

OK је моточe, добра и жилава машина, па још и са убризгавањем, али је баш малих димензија и баш скуп. Можда због тога и није идеалан избор за први мотоцикл.

Ако немаш априпри предрасуда према кинеским мотоциклима, за пола цене "Хонде" може да се купи нов "Кивеј" РКВ 125.

• U prolazu, 5 postova

Па да, скуп је доста и то ал видећемо, не залећем се нигде, у крајњем случају могу увек да узмем беверли 250 и да уживам :)

• Drug član, 3087 postova

Зато што је то "go with the flow" - сви ови униформни седају на скутере без страсти, што нема масног ланца који тражи одржавање, не мораш да забацујеш ногу да би зајашио моторче, немаш неке тамо полуге мењача и квачила, нису ти мокре ноге ако возиш по мокром асфалту....

Ваљда ме нису чули скутераши са форума....:ups:

• U prolazu, 5 postova

Па баш оно што мени треба - да немам посла око тога. и овако једва стижем обавезе да позавршавам

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja