dejan-bandit1200 262 Napisano Jun 7, 2013 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: N.Beograd Motocikl: VIRTUELNI Prijavi odgovor kao problematičan gledam i divim se....volim čopere,kruzere...pa se nadam da će mo i mi da se skupimo na jednom mesti,gradu i da vozimo zajedno... http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=zbpJdw-MLlA&feature=endscreen 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Jun 8, 2013 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mene, upisujem se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Jun 8, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče naslova teme, već postoji Čoper Srbija klub (kucni čika gugla) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
orlovi 593 Napisano Jun 8, 2013 Stara Garda, 274 postova Motocikl: VARADERO 1000 PGM-FI Prijavi odgovor kao problematičan Zbog tih filmova,Americkih,mi ne mozemo da promenimo lose misljenje o nama,Bajkerima....Sto bi se vozili kao u Americi?Pa vozite se i druzite kao u Srbiji..Ovoj nasoj lepoj...Preskocite malo Americki san,a ako vam se toliko svidja,pa srecan vam put... 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Jun 8, 2013 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Ima toga i ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan-bandit1200 262 Napisano Jun 10, 2013 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: N.Beograd Motocikl: VIRTUELNI Prijavi odgovor kao problematičan ...,stavio sam bas zbog nas,druzenja i zemlje Srbije,a konkretno video je morao od negde da se izvuce.....apelujem na druzenje istomisljenika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PSYCHO 18 Napisano Jul 8, 2013 U prolazu, 41 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Kawa EX500 Prijavi odgovor kao problematičan Eeee brate, u pogresnoj zemlji zivimo za ovako nesto... Ovo je zemlja zujalica i endura, malo je nas koji smo u tom americkom fazonu *ebes Ameriku cuvaj zdravlje, voziti se mozemo zajedno bez obzira sta vozili 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jul 8, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan koji americki san i koji coper klub kad je pola clanova na kinezima, nije coper sve sto tako uzgleda 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Jul 9, 2013 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Свако вози оно што може да си приушти. Ја сам возио кинеза и продао сам га само зато што му је мањкало снаге. Да није тога и даље бих га гањао. И да, грешиш, чопер јесте све што тако изгледа. Довољно је да му скинеш блатобран и он ће бити чопер, па макар и кинески. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jul 9, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ti ocigledno nemas pojma sta je Chopper. Postoji razlika izmedju copera, kruzera, kastuma itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaleKG 298 Napisano Jul 9, 2013 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan https://en.wikipedia...28motorcycle%29 ili krace: chopper is a type of motorcycle that was either modified from an original motorcycle design ("chopped") or built from scratch to have a unique hand-crafted appearance 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Jul 9, 2013 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan gledam i divim se....volim čopere,kruzere...pa se nadam da će mo i mi da se skupimo na jednom mesti,gradu i da vozimo zajedno... http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=zbpJdw-MLlA&feature=endscreen Mozemo i Ćemo se pise zajedno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Jul 9, 2013 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan ti ocigledno nemas pojma sta je Chopper. Postoji razlika izmedju copera, kruzera, kastuma itd Ок, скроз си у праву. Немам појма. Битно је да ти имаш и да умеш да их набројиш... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spanta 199 Napisano Jul 9, 2013 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Tražim Prijavi odgovor kao problematičan ti ocigledno nemas pojma sta je Chopper. Postoji razlika izmedju copera, kruzera, kastuma itd Forum postoji, između ostalog, i zbog razmene mišljenja, iskustava i znanja pa bi ti koji znaš mogao nama koji ne znamo da objasniš razlike. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran NS 55 Napisano Jul 15, 2013 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Vršac Motocikl: NSU Pretis custom Prijavi odgovor kao problematičan Još jedan američki trik, nametnuti način razmišljanja i stila života. Ovaj tekst ispod sa kopirao sa jednog foruma i objašnjava nastanak čopera. Verovatno ste ga svi pročitali i ranije. Čoper ( eng. chopper ) je nastao od engleske reči chop ( tesati ) i označava motocikl koji je otesan ( chopped ) od svih suvišnih delova. Čoperi su nastali neposredno posle drugog svetskog rata, kada su se veterani vratili iz europe. Postali su nezadovoljni izgledom njihovih teških Indian i Harley Davidson motora, jer su u europi videli lakše motocikle. Počeli su da praktikuju iskustvo iz rata, naime u ratu su skidali sve suvišne delove, da bi motocikl bio brži i lakši za upravljanje. Prvo su skidali ili skraćivali teške blatobrane da bi bili lakši i oku ugodniji. Od reči skraćeni ( shortened - bobbed ) ovi motocikli su nazivani bobbers. Ova pojava je uzimala sve više maha u šezdesedim godinama prošlog veka. Posle filma Easy Rider svi bajkeri su hteli da imaju čoper kao Peter Fonda, i počeli su da tešu svoje motore. Od tada je naziv bobbers ustupio mesto danas opšte poznatom nazivu čoper ( chopper ). Eto, kao što se vidi iz teksta, to je forsirano kroz film (namerno ili slučajno) a kasnije je to iskoristila, prvo američka a kasnije i ostala svetska moto-industrija koja je kao proizvodila čopere, koji po meni i nisu izvorni, pravi čoperi jer imaju žmigavce, blatobrane i gomilu druge opreme, znači nisu čopovani (tesani). Na primer nije Yamaha Virago ništa više čoper nego neki kineski čoper, jer i jedan i drugi imaju taj izgled koji se sada smatra čoperom. I sad one američke gluposti, oni smatraju da nije čoper ako nema V motor. Što bi mene bilo briga šta smatra tamo neki Tom Smit. Lično volim čopere ali bih mogao da vozim i bilo koji drugi motor (sem skutera). Nekako ne volim to usko usmeravanje, Ej mi vozimo čopere, Mi smo enduraši, ili, Sportak je zakon. Bez veze. Još gluplje sprdati se sa nekim ko nema novca da kupi motor od 5000eur nego vozi kineza od 600eur. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Jul 17, 2013 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Još jedan američki trik, nametnuti način razmišljanja i stila života. Ovaj tekst ispod sa kopirao sa jednog foruma i objašnjava nastanak čopera. Verovatno ste ga svi pročitali i ranije. Čoper ( eng. chopper ) je nastao od engleske reči chop ( tesati ) i označava motocikl koji je otesan ( chopped ) od svih suvišnih delova. Čoperi su nastali neposredno posle drugog svetskog rata, kada su se veterani vratili iz europe. Postali su nezadovoljni izgledom njihovih teških Indian i Harley Davidson motora, jer su u europi videli lakše motocikle. Počeli su da praktikuju iskustvo iz rata, naime u ratu su skidali sve suvišne delove, da bi motocikl bio brži i lakši za upravljanje. Prvo su skidali ili skraćivali teške blatobrane da bi bili lakši i oku ugodniji. Od reči skraćeni ( shortened - bobbed ) ovi motocikli su nazivani bobbers. Ova pojava je uzimala sve više maha u šezdesedim godinama prošlog veka. Posle filma Easy Rider svi bajkeri su hteli da imaju čoper kao Peter Fonda, i počeli su da tešu svoje motore. Od tada je naziv bobbers ustupio mesto danas opšte poznatom nazivu čoper ( chopper ). Eto, kao što se vidi iz teksta, to je forsirano kroz film (namerno ili slučajno) a kasnije je to iskoristila, prvo američka a kasnije i ostala svetska moto-industrija koja je kao proizvodila čopere, koji po meni i nisu izvorni, pravi čoperi jer imaju žmigavce, blatobrane i gomilu druge opreme, znači nisu čopovani (tesani). Na primer nije Yamaha Virago ništa više čoper nego neki kineski čoper, jer i jedan i drugi imaju taj izgled koji se sada smatra čoperom. I sad one američke gluposti, oni smatraju da nije čoper ako nema V motor. Što bi mene bilo briga šta smatra tamo neki Tom Smit. Lično volim čopere ali bih mogao da vozim i bilo koji drugi motor (sem skutera). Nekako ne volim to usko usmeravanje, Ej mi vozimo čopere, Mi smo enduraši, ili, Sportak je zakon. Bez veze. Još gluplje sprdati se sa nekim ko nema novca da kupi motor od 5000eur nego vozi kineza od 600eur. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Jul 17, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan jedno je sta ti mislis a drugo je ono sto jeste, moze tebe da bude briga za V agregat i mozes da volis da vozis sta god hoces ali to nije ovde tema. A za jedno si u pravu, virago nije nista vise coper nego neki kinez jer ni ona nema bas mnogo veze sa coperima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran NS 55 Napisano Jul 18, 2013 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Vršac Motocikl: NSU Pretis custom Prijavi odgovor kao problematičan chopper je ono sto si modifikovao tako da se originalni izgled promenio. to je to Slažem se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zak Biker 0 Napisano Jul 30, 2013 U prolazu, 3 postova Lokacija: Paris Motocikl: Regal Raptor Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svim ljubiteljima copera...Hteo bih da predlozim svima, da se okupimo kod mene u mestu Krnjevo kod Velike Plane i uz pomoc organizujemo moto zurku uz dosta dobre zabave...Ako ima zainteresovanih,javite se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bezec 15 Napisano Jul 30, 2013 U prolazu, 86 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Yamaha xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan jedno je sta ti mislis a drugo je ono sto jeste, moze tebe da bude briga za V agregat i mozes da volis da vozis sta god hoces ali to nije ovde tema. A za jedno si u pravu, virago nije nista vise coper nego neki kinez jer ni ona nema bas mnogo veze sa coperima Pošto ja imam virago,voleo bih da znam sta ja u stvari vozim ?!? Ajd da vidim da li sam dobro razumeo : ako mi je u fabričkom stanju onda je kruzer a ako sam ga malko preradio ili doradio onda je čoper ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Jul 31, 2013 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan 90% teme je potrošeno na to da li rode donose decu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran NS 55 Napisano Jul 31, 2013 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Vršac Motocikl: NSU Pretis custom Prijavi odgovor kao problematičan 90% teme je potrošeno na to da li rode donose decu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6716 Napisano Jul 31, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan chopper je ono sto si modifikovao tako da se originalni izgled promenio. to je to Pa dobro, nije baš tako.Šta, kao skineš ili skratiš blatobrane nekom skuteru i dobio si čoper? Ne, tako dobiješ krš. Ipak valjda postoje neke preciznije odrednice (ako je to ikako bitno). Koliko samo nametnutih podela, a čemu? Hoćemo li, jednog dana, da formiramo i podgrupe na osnovu boje motora, dimenzije guma ili amperaže akumulatora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boris19 108 Napisano Avgust 3, 2013 Svrati ponekad, 188 postova Lokacija: Odzaci Motocikl: Yamaha 535 Prijavi odgovor kao problematičan chopper je ono sto si modifikovao tako da se originalni izgled promenio. to je to Pa dobro, nije baš tako.Šta, kao skineš ili skratiš blatobrane nekom skuteru i dobio si čoper? Ne, tako dobiješ krš. Ipak valjda postoje neke preciznije odrednice (ako je to ikako bitno). Koliko samo nametnutih podela, a čemu? Hoćemo li, jednog dana, da formiramo i podgrupe na osnovu boje motora, dimenzije guma ili amperaže akumulatora? Umesto da se vozimo i družimo raspredamo šta je starije kokoška ili jaje. Meni položaj sedenja odgovara na ovom mom drugo me ne interesuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...