Jump to content

Moto Zajednica

Pariz-Dakar 2008

Recommended Posts

• Zainteresovan, 554 postova

Nama preostaje da mu navijamo i da poželimo da mu se ostvari san, tj. da pređe svaku etapu i da stigne do Dakara!

Mi navijamo, nadam se da nece imati problema sa onom povredom!

Kikice cekamo jos slika!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 577 postova

http://www.youtube.com/watch?v=1L3bD8DRy7g

Sentinel

404.jpg

Testiran na nekoliko relija 2004-te, uspesno koriscen na Dakaru 2005, Sentinel je bezbedonosna sirena cija je funkcija da najavi obilazenje izmedju kola, motora i kamiona. Sentinel je povezan sa sirenom vozila koje hoce da pretice. Kada se pritisne sirena, Sentinel odasilje signal svakom vozilu u krugu od 150 metara otvorenog terena ???. Vozac vozila koje se pretice prima zvucni signal upozorenja (110dB), kao i vizuelnu informaciju (snazno trepcuce svetlo od 50 dioda). On zatim odgovara vozilu koje ga pretice, oglasivsi na kratko svoju sirenu, cime ovaj iza dobija potvrdu da ga je ovaj ispred svestan i da ga moze obici.

Sentinel je takodje opremljen sa jakim alarmom dometa do 500m otvorenog terena, koji signalizira da se dogodila nesreca, ili je vozilo stalo ali je van vidnog polja. Zvucna i svetlosna signalizacija se pale na svim vozilima koja prolaze u blizini.

http://www.youtube.com/watch?v=h1h-4WRhpGg&NR

• U prolazu, 6 postova

imam puno slika, samo sam mislila da će opteretiti web, ali stavit ću još nekoliko sa treninga.

Inače sad sam dobila informaciju iz Lisabona da će se možda otkazati reli. Juče su obavili tehnički pregled (ili kako se to zove) kamiona i auta, a danas su trebali odraditi za motore, ali su sve zaustavili. Već danima čitam vesti na internetu, da je sve neizvesno zbog situacije u Mauritaniji.

• Zainteresovan, 564 postova

E koja steta, bas mi je zao...

Prvi put da neko predstavlja Srbiju na Dakaru kad ono otkazan, ma to je bre neka globalna zavera.. >:(:) (malo sale nije na odmet) :)

• Zainteresovan, 541 postova

Prvi put da neko predstavlja Srbiju na Dakaru kad ono otkazan, ma to je bre neka globalna zavera.. >:(:) (malo sale nije na odmet) :)

Ja bi im objavio rat na Vašem mjestu!  ;D

Šalu na stranu i ukucajte ovo u Favorites:

http://www.transorientale.com/index.php

Pa nestrpljivo iščekujmo da se ES smiluje i izvještava ...  ;)

Ja bi im objavio rat na Vašem mjestu!  ;D

Šalu na stranu i ukucajte ovo u Favorites:

http://www.transorientale.com/index.php

Pa nestrpljivo iščekujmo da se ES smiluje i izvještava ...  ;)

Dobra... :D :D ;D ;D

Zamislite, sve te pripreme, napori, novac,vreme, zivci... da bi na kraju reli bio otkazan,katastrofa...

evo prevoda, naravno ne sve :D

POSLE DOGOVORA SA fRANCUSKOM VLADOM, I FARNCUSKIM MONISTARSTVOM SPOLJNJIH POSLOVA

UPRAVA DAKAR RELIJA ODLUCILA JE DA OTKAZE 2008 DAKAR RELI.

Zbog velikih politickih tenzija u poslednje vreme, ubistva jednog Francuskog turista 24 decembra od strane Al-Kaide, i direktnih pretnji teroristickih organizacija upravi Dakara nijedna druga odluka nije mogla biti doneta osim otkazivanja relija.

Prva odgovornost uprave Dakara je da obezbedi bezbednost svih vozaca, timova, novinara,partnera relija.......

u daljem tekstu se osudjuju teroristi, i kazuje se da ovo nece poremetiti Dakar reli jer je reli simbol a simboli se ne mogu unistiti.

edit>>  Takodje se opisuje situacija u Mauritaniji,Senegalu, Maroku... uglavnom veliko s****

Reli ce se nastaviti 2009.

...hoće,ukoliko do tada unište Al Qaidu i sve teroriste u okolici.Možda im pomognu i Ameri, koji uvode demokraciju u Iraku i Afganu i gdje su uništili Teroriste!  :o Ma nema šanse da bumo to ikad više gledali!  :-\

...hoće,ukoliko do tada unište Al Qaidu i sve teroriste u okolici.Možda im pomognu i Ameri, koji uvode demokraciju u Iraku i Afganu i gdje su uništili Teroriste!  :o Ma nema šanse da bumo to ikad više gledali!  :-\

Bolje da malo "skrenu" rutiu, preko drugih zemalja, kao sto su radili prethodnih godina...

Pripremam jedan veliki tekst o istoriji Dakara, bilo je situacija kada su rute bile menjane zbog politickih s****, mada Al-Kaida sada ima celije po celoj Africi...

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

E sad nek jedu pesak i kamenjar do sledeće sezone, od relija su lokalci imali živu lovu i to poveću svotu...

Razumem potpuno odluku uprave, ali mi ŽAOOOO do neba jer sam imao čvrstu nameru da ne propustim ni jedan prenos, pa još imamo i favorita da navijamo, di ćeš lepše...

A pomalo počinjem da verujem i u teoriju zavere...

-naći tuga tebra... :(

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

e a tamam se spremio da osvojim prvo mesto a oni me zajebase ;) ;) ;)

velika steta ali ko zna mozda ce naci neku drugu destinaciju, ;D

ja sam sa nestrpljenjem cekao da gledam prenos itd,,,steta,,ko zna mozda i promene odluku ;)

Bolje da malo "skrenu" rutiu, preko drugih zemalja, kao sto su radili prethodnih godina...

Pripremam jedan veliki tekst o istoriji Dakara, bilo je situacija kada su rute bile menjane zbog politickih s****, mada Al-Kaida sada ima celije po celoj Africi...

Cijeli je sjever muslimanski,Kenija???  ;D

• Drug član, 1414 postova

P.CKE, pa sto bas sad, .ebala ih al kaida, NEVEROVATNO >:( >:(>:( :-\ ??? Zabole ih bas za bajkere koji idu kroz pustinju, kad nisu roknuli nikog za novu godinu, sto bi im se isplatilo da se jure sa pojedincima po pustinji ??? ??? ??? Ko zna sta su pravi razlozi otkaza relija, mozda im nije bio dovoljno finansijski isplativ? A kao 2009-te nece neko da im preti na istu foru??? Sad treba da plate odstetu svima za trud i rad koji su ulozili  u sve ovo. Dakaru se preti svake godine i to nije nista novo, jer je to "burzoasko izivljavanje dok deca umiru od gladi po Africi", tako da sigurno to nije razlog otkazivanja. Kao nisu mogli da im obezbede sigurnost, hahaha. UHHHHHHHH, koja banda ??? ??? ???

I  sta li su cekali do zadnjeg dana, taj Francuz je ubijen odavno ???

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Ne vjerujem da im se nije isplatilo,posto je najposjeceni reli ikada.

A pa ova Al Kaida stvarno postaje dosadna,sto lijepo nisu uzeli dva,tri aviona grunuli ga negdje  po Amerikama,sta ima da zlopate ljude koji bacaju djir preko pustinje. Nisu mi jasni nikako.

Velika steta,zao mi je ucesnika,naseg pogotovo.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Ne vjerujem da im se nije isplatilo,posto je najposjeceni reli ikada.

A pa ova Al Kaida stvarno postaje dosadna,sto lijepo nisu uzeli dva,tri aviona grunuli ga negdje  po Amerikama,sta ima da zlopate ljude koji bacaju djir preko pustinje. Nisu mi jasni nikako.

Velika steta,zao mi je ucesnika,naseg pogotovo.

;D ;D ;D

• Drug član, 1414 postova

Za al kaidu (a to su svi muslimani koji mrze amere), reli Pariz-Dakar je pravo svetogrdje, pravi reprezent svega najgoreg sto nosi zapadni hegemonizam. Dok ljudi umiru od gladi, "neki divljaju iz obesti", prolazeci pored tih koji umiru. Zato oni ubijaju turiste, koji "iz obesti" obilaze po svetu bez postovanja za bilo sta i bilo koga. To je njihovo vidjenje stvari i tesko ga bilo sta moze promeniti, tako da i "Dakar" predstavlja za njih tu bogatu imperijalisticku Ameriku. Kao i uvek, na kraju ispastaju najneviniji, a oni sto sve zakuvavaju sede u foteljama okruzeni telohraniteljima.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja