Jump to content

Moto Zajednica

Kako sa fullcross motorom preko granice?

Recommended Posts

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5453 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Kako naslov kaze zna li neko da pojasni proceduru posto smo misli preci granicu koji put kako to izvesti?

Kros motori uglavnom nemaju dokumente kao svi u Holandiji a neki imaju neki racun strani i rjetko koji domaci.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Ставиш га на приколицу и правац граница. Кад ти траже папире ти им објасни да то за крос не треба и готово! Потруди се да разумеју да су ти тако рекли на форуму и ништа не брини...:zvizduk:

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Postoji procedura za tu priliku . Samo je poprilicno mucna i traje . Ako ne gresim zove se "kartiranje" .

Iz tog razloga mnogi krosisti koji putuju preko granica , prave saobracajnu dozvolu , iako nikada ne izlaze u saobracaj sa takmicarskim motociklom .

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Dodjes na granicu i prijavis da iznosis / unosis. Dobijes potvrdu (sa serijskim brojem motora na njoj).

Kad se vracas, mora i motor s tobom nazad. Vratis potvrdu. Tako na svakoj granici.

Ista procedura kao za LCD TV rekao bih. Barem ja nisam nikada imao problema, a mozda je slucajno naravno.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Nema više "prijaviš-odjaviš" sve se to radi preko karneta ;)

Otkad?

Izvor?

@BRACO

Pri dnu posta je od proslog ljeta, ali moguce da se nesto promjenilo. Cekamo kolegu istankova da nam potvrdi....

Raspitaj se kod nekog advokata, ali ja ne mogu da zamislim da imas neki problem, osim ovna u uniformi koji gleda ima li tockove, ali on uglavnom ima i nekog sefa tu negdje.

• Svrati ponekad, 275 postova
  • Motocikl: Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50

Da ne otvaram novu temu, nadam se da se vlasnik iste nece ljutiti. Mene interesuje sta od dokumenata treba da se dobije pri kupovini CROSS motora u Evropi ali od privatnika da bi isti mogao uvesti u Srbiju ili BIH a da nemam ozbiljne zezancije na granici. Mislim takav motor nema saobracajnu ali neki dokument mora da postoji da bi dokazao vlasnistvo nad istim.Cini mi se da ova nedoumica muci mnoge pa me interesuje da li neko ima iskustvo ili zna sta ciniti.? Hvala!!!

• Zainteresovan, 503 postova

Od momenta od kada država potpiše protokol o ata karnetu. Nije problem izneti iz zemlje, već je problem uneti u drugu zemlju, a posebno ako si u tranzitu. Takodje nije problem izneti iz druge države, ali je veliki problem vratiti u svoju, sve i da imaš dokaz o poreklu i kupovini u domicijalnoj.

Šverc je moguć, ali to nije tema pitanja.

Braco je pitao kako, a jedini ispravan način je ATA karnet.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja