Guest gordanmg Napisano Decembar 26, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Na nasen trzistu se u zadnjih par godina pojavile male kacigice ili kako ja kazem "noksiri" iz Luisa i jos ko zna odakle. Pocela je i mala privreda da ih radi. Moje misljenje iako je i ja stavljam kad vozim da ih treba zabraniti tj kad ih neko nosi da se smatra da nenosi kacigu. Nepostoji ama bas nikakva zastita nedaj boze prilikom pada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 26, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan dobra za bajs,,,,mogao bi cerkici da kupim jedan mesto nose,,,,,,, ;D ;D ;D ma bolje i to nego nista,,mada tu nema zastite za bradu itd itd,,to je za bicikle skutere,sporace itd mislim da nije adekvatna za jace motorce : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da u nacrtu novog zakona stoji da ove kacige nisu legalne... ako ne pise, svakako ce sa uskladjivanjem sa zakonima u EU biti nepodobne i kod nas... Ja nosim bas takvu, najjeftiniju iz Loiusa, ako postane nelegalna, kupicu sledecu jeftiniju koja pokriva i ushi, osim ako ne promenim motor pa mi noksir ne ide uz drugi motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 26, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da u nacrtu novog zakona stoji da ove kacige nisu legalne... ako ne pise, svakako ce sa uskladjivanjem sa zakonima u EU biti nepodobne i kod nas... Ja nosim bas takvu, najjeftiniju iz Loiusa, ako postane nelegalna, kupicu sledecu jeftiniju koja pokriva i ushi, osim ako ne promenim motor pa mi noksir ne ide uz drugi motor... nemo da je bacas,,da dam ceri da je koristi mesto nose,,to jes noksira;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Sta da vam kazem kad ljudi nose one zidarske kacige :o, a policija ih uopste ne dira. I te noksire kako kazes, bi trebalo zabraniti jer to nije kaciga. Ako nista drugo trebala bi da ima bar vizir jer se nekome desava da mu upadne musica u oko i da na trenutak zatvori oba oka a to je slozicete se opasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Decembar 26, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan :-[ :-[...ja kupih jedno takvo noksirce da leti obavljam poslice po centru... :-[ :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Nema vizir al zato imam naocare a la Crazy Frog!!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan E tooooooo, i kad ih metnes preko kacige pa na oci pravi si Djenka :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Decembar 26, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Jet kaciga je resenje!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Decembar 26, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da u nacrtu novog zakona stoji da ove kacige nisu legalne... ako ne pise, svakako ce sa uskladjivanjem sa zakonima u EU biti nepodobne i kod nas... Ja nosim bas takvu, najjeftiniju iz Loiusa, ako postane nelegalna, kupicu sledecu jeftiniju koja pokriva i ushi, osim ako ne promenim motor pa mi noksir ne ide uz drugi motor... Mozda imas veliku glavu pa nemozes da natuces drugu kacigu :D Ja nosim L velicinu!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 26, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan nista bez moje integralkice ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Decembar 26, 2007 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam dve kacige. Nolan N61 koju nosim kad izlazim van grada, mada je cesto i po gradu nosim i UVEX jet kacigu slicnu kao sa slike samo bez vizira. Nedavno smo ja i drug kupili na bubanj potoku vojni slem ali je pretezak, kad das gas ne mozes pravo da drzis kacigu i krece da ti lomi vrat :D 1.Nolan N61 2.UVEX jet helmet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sailor 6 Napisano Decembar 26, 2007 Svrati ponekad, 375 postova Lokacija: Mačvanska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan Moje misljenje iako je i ja stavljam kad vozim da ih treba zabraniti tj kad ih neko nosi da se smatra da nenosi kacigu. Nepostoji ama bas nikakva zastita nedaj boze prilikom pada. pa lepo sam sebi zabranis za pocetak?!zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Decembar 26, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Moje misljenje iako je i ja stavljam kad vozim da ih treba zabraniti tj kad ih neko nosi da se smatra da nenosi kacigu. Nepostoji ama bas nikakva zastita nedaj boze prilikom pada. pa lepo sam sebi zabranis za pocetak?!zar ne? Da mislim i dalje da je nosim nebi ovo pisao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Decembar 26, 2007 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja ovu zovem "pasulj" Nisam siguran ni da one dzaba kineske imaju mnogo veci ucinak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1967 Napisano Decembar 27, 2007 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ovi poklopci za glavu sluze samo da ti nesto kojim slucajem ne bi palo na glavu tokom voznje. Ja po gradu nosim neku jet kacigu sa vizirom koja nije toliko duboka,pa mi lako za stavljanje. Dobar deo glave moze da sacuva,kad je vezana,ali kad bi se vozilo na bradi Ove kao na slici ukinuti dekretom,pa cak i one integralne divljake Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Decembar 27, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Treba ih zabraniti, ali cenim da će onaj kome je stalo do zdravlja svakako staviti neku "veću" kacigu na glavu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Decembar 27, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan ove kacige su homologirana za cestu i to u cijeloj Evropi i cani mi se u SAD. Zalosno je sto zakone pisu oni koji nemaju praksu a za njih je kaciga gaciga,kakva god da je i sumnjam da ce ih zabraniti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Decembar 27, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan To stoji inace Louis nebi prodavao pod motoopremu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Decembar 27, 2007 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Moje misljenje iako je i ja stavljam kad vozim da ih treba zabraniti tj kad ih neko nosi da se smatra da nenosi kacigu. Nepostoji ama bas nikakva zastita nedaj boze prilikom pada. Ma kad bi bar turio šajkAču preko tog švapskog šlemčica, Brale? E, onda mož` da razgovAraAmo! ;D Znamo mi sve, samo to što znamo treba i da upražnjavamo. Modni detalji u izlog, a eventualno i na modnu pistu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Decembar 27, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan ove kacige su homologirana za cestu i to u cijeloj Evropi i cani mi se u SAD. Zalosno je sto zakone pisu oni koji nemaju praksu a za njih je kaciga gaciga,kakva god da je i sumnjam da ce ih zabraniti E tu negde izmedju jevrope i sad-a se nasao i nas novi zobs, koji kaze da kaciga mira prekrivati minimum 2/3 glave. Tako da "noksiri" lete u zaborav, zajedno sa gradjevinskim slemovima i ostalim egzibicijama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fraising1 1 Napisano Decembar 27, 2007 U prolazu, 68 postova Lokacija: SLOVENIJA Prijavi odgovor kao problematičan ove kacige su homologirana za cestu i to u cijeloj Evropi i cani mi se u SAD. Zalosno je sto zakone pisu oni koji nemaju praksu a za njih je kaciga gaciga,kakva god da je i sumnjam da ce ih zabraniti Ove kacige uopšte nimaju homolagacije i ako jih kod nas u Sloveniji nosiš platiš kaznu. Ma neki čoperisti jih isto tako nose po gradu u ljetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Decembar 27, 2007 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ... poshto ziwot ? :-[ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 27, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Upotreba kacige je licna stvar, stvar osecaja za bezbednost sopstvene glave. Ko ne nosi - sam je kriv ako mu se desi nesto neprijatno. Kaciga smanjuje rizik, ali ga ne iskljucuje potpuno. Sto bolja (skuplja) kaciga-manji rizik. Novi predlog zakona o saobracaju koliko sam cuo nije predvideo ovakve "noshe", pa ce se verovatno smatrati da ako lice ne nosi kacigu koja pokriva 2/3 glave sto neko reche , da je nema. Ja sam licno za zabranu svih "nosha" ispod JET kacige, kao i za rigorozno kaznjavanje za ne nosenje kacige. Srbi smo, uvodimo se u red samo kad nas udari po dzepu. Usput, nisu se svi u Evropi rodili nauceni da se ponasaju u saobracaju po propisima, zakon i striktno sprovodjenje kaznene politike ih je uvelo u red. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 27, 2007 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga bi trebala da ima certifikat o bezbednosti(ECE 22.05), sve bez toga bi trebalo sankcionisati kao ne nosenje... Da se ja pitam... A te nose u LOUISU ga NEMAJU i to ja jasno nazaceno Braincap® Halbschale * Material: ABS * Gewicht: ca. 450 g * Helmschirm: abnehmbar * Futter: Polyamid * Verschluss: Doppeldrucktaste * Prüfungen: ohne ECE http://www.louis.de/_20e99ef5ef0d4919c60929a51b05f057f8/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=150&wgr=833&list_total=47&anzeige=0&page=0&artnr_gr=203304 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...