zraky 0 Napisano Novembar 28, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav jawaroši čitam temu a kako sam i ja skoro restaurirao jawu ts 350 i uočio male nepravilnosti .Situacija je sledeća motor pali na zadnji zub i sad kad je hladno ali na višim obrtajim gas mi secuje recimo držim ga na 5000 onda saM CIMNE NA 4600 PA SE VRATI NA 5000 itd crveno svetlo se i pri velikim obrtajima ponekad upali .Sumnjam da me zeza punjenje ili bambina ali bih voleo neko iskusniji da me posavetuje .I još nešto kad upalim motor prvo mi jače dimi desni a kad se ugrje levi ,inače levi se skoro i nevidi dim a desni malo za jawu gas prima odma ima rezak zvuk jedino što mi cima gas i ranije sam ga probao išao je 120 km i bilo je još gasa sad dogura do 100 na sat ali to je verovatno zbog tog problema oko gasa.Zbog signalizacije na releju sumnjam na struju a možda i grešim svećice imaju boju čokolade i suve su po tome sve je ok. Šta mi sugerišete kako da uspostavim dijagnozu eto toliko ako mnogo ne pitam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Novembar 29, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavljam da imaš platine. Normalno je da jedan cilindar 'kasni' u fazi grejanja, jutarnje paljenje. To što seckaju obrtaji na višim može biti bobina, kondenzator, platina na jednom od cilindara. Što se lampice za punjenje tiče, proveri u kakvom stanju je nosač četkica na alternatoru. Hoće nezgodno da pukne pa četkice ne naležu lepo i nema dobro punjenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Novembar 29, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Lorde kreni sa forumom, da bih mogao da ti saljem slike po nikovima koje bih prepisao iz teme. kako da znam koje slike da ti saljem kada ih imam milion Čim nađemo još jednog dobrovoljca. Evo Lorde, ja sam dobrovoljac. Pre 5-6 godina imao sam svoj forum, jeste da je bila free web varijanta ali imam neki minimum tehničkog znanja. Malo je sve to izvetrilo ali imam dobru volju, i ...malo vremena, ali ću naći toliko. Nismi ograničeni rokovima. Pošalji mi broj na sms (imaš PP) da se dogovorimo i počnemo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zraky 0 Napisano Novembar 29, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala al zar nije čudno da unimer ništa ne pokazuje bila mi je spala žica s dioda i sad lampica ne svetli ali mi unimer ne pokazuje da puni.I da ta žica je spojena direkt na šaraf (mislim da nije dobro ako su diode one dole što su zalemljene na kotakte) i odatle na akumulator,bojim se da mi je opet riknuo regler kako da ga ispitam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran NS 55 Napisano Novembar 29, 2013 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Vršac Motocikl: NSU Pretis custom Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se pravim malo pametan, našao sam Štamparov post o proveri reglera: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/9303-jawamania/page__view__findpost__p__897404 Da se Zraky nebi mučio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zraky 0 Napisano Novembar 29, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gorane ja sam dirnut i hvala velika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zraky 0 Napisano Novembar 29, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo ga moj motor i moj problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zraky 0 Napisano Novembar 29, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ulje u menjnaču sam nasuo oko 2 decilitra preko nivoa ako je onaj šaraf na dekli s leve strane za to, i sad mi kaplje na sve strane ulje šta da raim da ispustim ulje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zraky 0 Napisano Novembar 30, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da ali je direkt povezana na onaj šaraf kao na slici znači samo neide preko diode.To ću sam zalemiti samo kolko vidim to su neke jake žice od čega li su . A o ulju koje lipta sa ove strane gde je lančanik nema predloga šta da radim to mi se desilo psle postavljanja štitnika za lanac i zatezanje istog ,imali tu neki semering i koliko je komplikovano zameniti ga? Hvala na odgovorima Štamparu ,Lordu i Goranu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zraky 0 Napisano Novembar 30, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moram da se pohvalim malo pre je moju Jawu provozao Miki Jawa , kaže da je odlična jako lepo radi.To mi dade volju da nastavim dalje u rešavanju još par sitnica, ulje koje mi kaplje je zbog neke gumice iza mehanizma kvačila a ovo oko struje čuću od Štampara kako rešit i dal treba rešavati pošto sada kao puni e sad ja sam mu poslao sliku kako je spojeno na mojim diodama pa ćemo videti šta dalje i onda mi valjda ostaje samo da sačekam sezono i brmmmm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zraky 0 Napisano Decembar 2, 2013 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan Je.... ti Jawu nism napravio ni 50km a kvačilo mi ne odvaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 7, 2013 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 8, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, Karbi. Lepo je slike videti objedinjeno i imati uspomenu na ovoliki trud koji je ulozen u restauraciju. Samo vidim da snimak traje oko 11 minuta, a materijala ima samo do 5 min...al nije strasno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 8, 2013 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan nisam znao kako da ga isecem. to je zbog pesme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RaS 1778 Napisano Decembar 8, 2013 Drug član, 756 postova Lokacija: sokobajna Motocikl: nekad Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast karbi. Uživo je 10x lepša ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_Kov 93 Napisano Decembar 9, 2013 U prolazu, 38 postova Lokacija: Kovačica Motocikl: Cagiva Prijavi odgovor kao problematičan Kad se uloži mnogo truda i vremena u nešto onda to ispadne ovako lepo, svaka čast karbi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 15, 2013 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedne lepe Cz 250, samo joj cena nije bas popularna. Nalazi se u Kalni i nema papire. Cena je 150e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Decembar 15, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Sad bi Zoltan nasmešio brk Papiri, cena ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 15, 2013 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan Cena stoji.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Decembar 16, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Obnevideo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laza251 20 Napisano Decembar 27, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Ogar Motocikl: Yamaha XV 500 SE Prijavi odgovor kao problematičan jedno veoma glupo pitanje,gledam snimke na youtube,uradjena generalna na Jawi 350 TS,turira je covek,a masina samo svira,pisti.Jako mi se svidja taj zvuk.a ova moja,jebem je,nece,a sve zivo stavio novo sto se moglo promenuti.Mozda nisu podmazali filc pa zato pisti? P.S. Masina je testirana nakon generalne,hoce da poleti.Poslao sam ram i rezervoar na farbanje,trenutno se mucim sa skidanjem zbica,tako je manijacki stegnuto,strasno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 28, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan jedno veoma glupo pitanje,gledam snimke na youtube,uradjena generalna na Jawi 350 TS,turira je covek,a masina samo svira,pisti.Jako mi se svidja taj zvuk.a ova moja,jebem je,nece,a sve zivo stavio novo sto se moglo promenuti.Mozda nisu podmazali filc pa zato pisti? P.S. Masina je testirana nakon generalne,hoce da poleti.Poslao sam ram i rezervoar na farbanje,trenutno se mucim sa skidanjem zbica,tako je manijacki stegnuto,strasno... Zavisi sta je promenjeno na toj sa snimka... Moja je bila utegnuta, a nikada nisam mogao da postignem rezultate pojedinih Jawa sa youtuba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laza251 20 Napisano Decembar 29, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Ogar Motocikl: Yamaha XV 500 SE Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da prebacim ovde snimak sa Youtube,u pitanju je Jawa 350 White Style,oni ludaci iz Argentine sto restauriraju Jawe.Ko uz ku..ac,crko mi telefon,na njemu imam slike kako sam pakovao masinu i prednje vile od MZ.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laza251 20 Napisano Decembar 30, 2013 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Ogar Motocikl: Yamaha XV 500 SE Prijavi odgovor kao problematičan Evo nekih slika,jbg nema onih kad sam pakovao masinu. Zadimila se radionica od izduvnih gasova ,to je prvo paljenje nakon generalne.A osecaj,kad je upalio motor,bolji nego vrhunac u sexu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Decembar 30, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Biće lepa kad je skockaš Elem, mene interesuje upasivanje uljne pumpe na 638 agregat koji je fabrički bez iste. Da li se svodi na kupovinu svih potrebnih 639 delova ili je dovoljno da se nabavi pumpa a ostalo može da se napravi nekako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...