Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• Ne silazi, 6308 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Zadnju gumu sam nasao, samo treba da odem po nju.

A pre toga treba da zalepim nove ferode na prednje paknove.

Volan i tocak se tresli jer su ove sadasnje istrosene maltene do nitni a usled onog naglog kocenja stranica sa paknovima se izgleda malko mrdnula od sile kocenja, u odnosu na dobos i osovinu  :(

Preporucite mi gde da odem da nalepim nove ferode(obloge) u Beogradu (bez prigradskih naselja  :D )

Hitno je!!! 5 dana samo gledam motor kroz prozor onako bolestan, malo prigorelo  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

20-25E za par kod Moce na Rudniku, ceske nitnovane.

Ni ta cena nije strasno velika ali sredjujem jos nesto levo-desno pa necu imati za dva para.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Lepe u Oblakovskoj ulici, od Steko pumpe na nekih 150-200 metara sa desne strane u pravcu Autokomande.

Samo ipak mislim da je to lošija varijanta od Mikija jer obično neznaju cenu, o motorima nemaju poima pa kako te procene...

I priča im je zanimljiva, kažu da imaju "original", neće da priznaju da lepe. A taj "original" je obično oko 20 evra, bar su mene tako cenili dok sam bio ćelav.  :P

Sa druge strane kvalitet je odličan, lepe od najboljih materijala i motor baš koči. Međutim može da se desi da ne ubodu debljinu pa da se ne obrukaju stave deblje obloge i onda nemožeš da gurneš nazad u točak.

Pa šmirglanje do iznemoglosti jer se skida teško pošto je materijal kvalitetan.

Mnogo je to zezanja za male pare. Vidim da ih posećuje Sava iz kluba veterana ali on i nema neki izbor šta će da radi jer nema delova. Mi na sreću tih problema nemamo, možeš da lepiš ako želiš kvalitetnije obloge ali je zezanje veliko a cena svaki put drugačija.

Ja sam od tog posla odustao. Stavim nove na početku sezone i to mu je za godinu dana dovoljno.

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Jawa 350 TS '91

Поздрав, друштво!

Горе поменуте пластике су, колико знам, требале Пеђи.

Но, драги Лорде, мислим да би ти било боље да пакнове носиш на лепљење.

Из простог разлога што је квалитет тих гуртни далеко бољи, него на новим Мађарским пакновима...

Мислим да јесте.

Јер их је загубио на једној од прошлих вожњи...

Mladene, prednja mi je hitna za srediti, 'bez zadnje' takoreci moze da se vozi pa sam zbog manjeg cimanja sada, narucio od Mikija.

Zadnju kad budem radio najverovatnije cu ici u Borcu da lepim. Samo mi iskopaj TACNU adresu ili bar ime firme, telefon...

'ае!

Јављам ти чим нађем.

Ако ништа друго... могли би заједно да се провозамо до тамо... ;)

• U prolazu, 30 postova

Javlja mi se slj. problem kad vozim sa upaljenim svjetlima (osim pozicije),nakon nekoliko kilometara motor gubi snagu i isprazni se akumulator do kraja.Ono što me zbunjuje je to sto sam mjerio struju i dobro proizvodi,znaci nije alternator. Da li možda ne valja akumulator? :-\ Kad ga napunim  jawa radi ko zmaj. i mogu vozit otprilike dva-tri mjeseca (voznja svaki dan)

• U prolazu, 74 postova

Posto sam slican problem imao pre mesec dana mozda mogu da ti pomognem...

Naime,ja sam primetio da mi se motor isprazni samo kad su upaljena svetla.Posto je akumulator jos pod garancijom odvezo sam ga na pregled - kazu nije u pitanju akumulator.

Potom odvezem kod elektricara i on mi izmeri struju - ne secam se kolko je bilo,ali mi rece da puni i da nije to u pitanju.

Onda primetim da kad su ugasena svetla sve lepo radi i ima struju k'o zmaj.

Onda mi padne na pamet da je mozda u pitanju kratki spoj na instalaciji za svetlo (posto imam releje pa mi kablovi za svetlo idu bez osiguraca).Kad sam izgubio celo prepodne da to proverim ustanovim da nije to u pitanju.I na kraju uzmem da proveravam sve redom.

Ustanovio sam da je bio u pitanju predregler(diode) naime,jedan od ona tri spoja se razlemio pa verovatno ga je ovaj majstor merio pod malo vecim gasom ali kad se vozi po gradu na malim obrtajima a svetlo upaljeno onda izvuce struju.Od kada sam to prilemio,da ne cuje djavo,mnogo lepo puni i ima struju.

Neznam dali znas ali diode ispitujes tako da u jednom smeru treba da propustaju struju(prema akumulatoru) a prema statoru da ne pustaju.Proveri probnom lampom za grubu procenu...

Imam i ja jedno pitanje: Kad se stvara varnica na platinama sta moze biti uzrok? Mislio sam da je kondenzator i stavih drugi(stari,mozda neispravan) ali opet varnici izmedju cekica...

• U prolazu, 30 postova

Posto sam slican problem imao pre mesec dana mozda mogu da ti pomognem...

Naime,ja sam primetio da mi se motor isprazni samo kad su upaljena svetla.Posto je akumulator jos pod garancijom odvezo sam ga na pregled - kazu nije u pitanju akumulator.

Potom odvezem kod elektricara i on mi izmeri struju - ne secam se kolko je bilo,ali mi rece da puni i da nije to u pitanju.

Onda primetim da kad su ugasena svetla sve lepo radi i ima struju k'o zmaj.

Onda mi padne na pamet da je mozda u pitanju kratki spoj na instalaciji za svetlo (posto imam releje pa mi kablovi za svetlo idu bez osiguraca).Kad sam izgubio celo prepodne da to proverim ustanovim da nije to u pitanju.I na kraju uzmem da proveravam sve redom.

Ustanovio sam da je bio u pitanju predregler(diode) naime,jedan od ona tri spoja se razlemio pa verovatno ga je ovaj majstor merio pod malo vecim gasom ali kad se vozi po gradu na malim obrtajima a svetlo upaljeno onda izvuce struju.Od kada sam to prilemio,da ne cuje djavo,mnogo lepo puni i ima struju.

Neznam dali znas ali diode ispitujes tako da u jednom smeru treba da propustaju struju(prema akumulatoru) a prema statoru da ne pustaju.Proveri probnom lampom za grubu procenu...

Imam i ja jedno pitanje: Kad se stvara varnica na platinama sta moze biti uzrok? Mislio sam da je kondenzator i stavih drugi(stari,mozda neispravan) ali opet varnici izmedju cekica...

Hvala mnogo na ovom objašnjenju.

• Svrati ponekad, 224 postova

Nabavio sam Jawu 350 TS na kojoj je izgorila instalacija. Moze li mi neko postaviti link sa semom za razvod struje? Poprilicno sam preturio stranica po internetu, ali ne nadjoh na meni srodnom jeziku. Pozdrav!

• U prolazu, 74 postova

Sema koju je Lord postavio je provereno ODLICNA...Ja sam celu instalaciju(koja je bila prekinuta na par mesta) povezao pomocu ove seme u boji i samo sam nastavio prekinute zice istom bojom i povezao - sve je proradilo bez greske.

• U prolazu, 74 postova

Drugari,prosto ne mogu da verujem koliko kondenzator moze da zeza masinu.U subotu sam uzeo dva polovna ali original jawina kondenzatora i samo sam njih zamenio,znaci,paljenje nisam dirao nista i motor odjednom ide 10x bolje.Interesantno je da ni sa starim kondenzatorima nije radio na "jedan klip" tj. nije se gasio jedan cilindar ali je nekako tromo isao...Kad sam skinuo deklu video sam da varnici na platinama,cak i pucketa pa sam zamenio ovo i sad motor ko nov.

• U prolazu, 99 postova

Nzm dal je tema zastarela,ali sam video dosta dobrih ideja u vezi jawe.Ali,sta vi jawedzije kazete na to da preradim jawu u choppera i motor umesto 2 takta na 4,isto sa 2 cilindara,samo veca kubikaza,oko 600ccm.?

Поздрав!

Jawa, као чопер... никакав проблем. ;)

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=47109.0

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=46704.0

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=46699.0

Само... реци шта планираш са мотором?

Да ли би њен преправљао у четворотактни, или би ставио неки други???

Шта си тачно замислио?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja