Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• U prolazu, 58 postova

Da krenem iz pocetka ja sam kupio Jawu cz 175 od Goluba sa foruma,motor je bio rasklopljen farban sklopljen i registrovan!

Nastelovano mu je paljenje zamenjen akumulator,varnicu baca plavu i sve se normalno ponasa,lepo pali ide dok se ne dovede na veliki broj obrtaja onda pocinje da trokira pocinje mnogo da dimi iz auspuha,ja predpstavljam da treba da uzmem manje dizne ali ne bih znao koja mi oznaka treba,posto sam kontaktirao Mikija i ne zna ni on.Takodje da napomenem da su ciscenji prigusivaci u auspuhu!!!

Unapred hvala na sugestijama!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ,, 1032 postova

Nema na cemu druze! Proveri takodje oznaku karburatora. Na usisu ispred sibera gledano od gore treba da stoje brojevi 2924. Ovo je bitno, posto se karburatori na starijim modelima za 175-icu i 350-ku se razlikuju jedino po tim oznakama i po diznama, inace pasuju sto bi se reklo na sraf. Oznaka karburatora za 350-ku je 2928, sa vecim diznama i vecim usisom. Sa takvim karburatorom 175-ica nece da radi kako treba.

• U prolazu, 58 postova

Nema na cemu druze! Proveri takodje oznaku karburatora. Na usisu ispred sibera gledano od gore treba da stoje brojevi 2924. Ovo je bitno, posto se karburatori na starijim modelima za 175-icu i 350-ku se razlikuju jedino po tim oznakama i po diznama, inace pasuju sto bi se reklo na sraf. Oznaka karburatora za 350-ku je 2928, sa vecim diznama i vecim usisom. Sa takvim karburatorom 175-ica nece da radi kako treba.

Hvala pogledacu danas pa javljam sta sam procitao,jos jednom hvala puno!!!

• Zainteresovan, 763 postova

COJAN 

Lose platine se vide , mozda opruga na njima ne valja , oslabila ,pregrejala se i otkalila , luft radilice utice na rad platina , kada necim uhvatis onaj sraf kojim se breg platina steze za radilicu i drmas gore dole , ne sme da bude lufta. Zaboravih da sam imao i slucaj loseg kondenzatora , bas se tako ponasao , na malim obrtajima i radio nekako a na vecim otkazivao , poznaje se po varnicenju na platinama koje vremenom izgore ( kontakti ).

• Svrati ponekad, 415 postova
  • Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559,

ovih dana sam naleteo na dve jawe 175 cz. zelim da ih kupim pa me zanima sta treba gledati na tim motorima, koje su im slabe tacke. cica kaze da nisu paljene 20god. nisu kompletne, ali se moze kompletirati jedna. cena je 150e za obadve. evo slike motora

post-15063-12879089771521_thumb.jpg

• U prolazu, 74 postova

Moze da se desi da prodjes dobro sa njima a mozda i zakasas ;)

Ja sam tako kupio dve jawe twin sport za 190e,obe su bile sklopljene ali kad sam poceo da sklapam jednu ono ispade da delovi koji su losi na jednoj da su manje-vise losi i na drugoj,recimo korpa kvacila ima luft na oba motora i sl.

• Svrati ponekad, 415 postova
  • Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559,

znam za sigurno da nemaju farove , jedna nema karburator, i prednji blatobran. koje su cene sto se tice agregata (klip, lezaji radilice...)

post-15063-12879089776066_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Jawa 350 TS '91

Поздрав!

Доктор, у мењач иде: SAE 90.

Потребан ти је један литар.

• ,, 1032 postova

znam za sigurno da nemaju farove , jedna nema karburator, i prednji blatobran. koje su cene sto se tice agregata (klip, lezaji radilice...)

Cena lezajeva je od 2 pa do nekih 5 evra u zavisnosti od proizvodjaca i kvaliteta. Dimenzije su standardne pa ih mozes naci skoro u svim prodavnicama lezajeva. Klip sa karikama, bolcnom i osiguracima ti je oko 20 evra, klipnjaca stima od Jawe 350TS i ona je 35 ili 50 evra u zavisnosti da li uzimas tajvanski ili original ceski.  

Donja bolcna klipnjace je za nekoliko stoti deblja kod Jawe 350TS, ali dobar majstor ce da zagreje sunke od 175-ice i ubaciti klipnjacu bez problema.

• U prolazu, 58 postova

Od 175 ccm je karburator procitao oznake!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja