Jump to content

Moto Zajednica

JawaMania

Recommended Posts

• Zainteresovan, 764 postova

Ovakvo  sokocalo od  komparatera  jos nisam video , pitaj boga sta to pokazuje , mozda ona skala na njemu pokazuje  pet desetih  ( pola milimetra ) ??? , nego sta ti hoces da li podesavnje paljenja sa platinama ili sa ovim Joskinim sistemom, bitno se razlikuju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6320 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Sa Joskinim. Zvonce se pomera sve ucestalije.

Pravi problem je kako da blokiram klipove kad nadjem tih 0.6mm pre GMT, da se ne mrdne radilica kad budem stezao taj sraf sto drzi zvonce?

Poslao sam mu PP da vidim kako je on to ugradjivao i podesavao.

Podeoci su inace po 0.1mm

• U prolazu, 87 postova
  • Motocikl: Jawa 250 Custom

Ne znam sta da ti kazem Lorde, ali ne odustaj.

Imam i ja jedno pitanjce za sve, jel ima neko ili zna nekog ko ima Jawu/CZ 350 bez papira, po mogucstvu da je masina ispravna za neke male pare? A izgleda ovako kao na slici, ne znam koji se broj gleda za model, prvi od rama ili masine.

post-4631-12879085195105_thumb.jpg

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ovo je CZ 350. Motor je tip 634 ( prvi deo broja na motoru ), a ram valjda 478 ( prvi deo broja na ramu ) - ako me secanje dobro sluzi, davno sam imao ovakvu.  Ja bi trebao negde da imam nove klipove 2 specijalu ( treba ih naci ) .

• U prolazu, 87 postova

Jeste broj motora je 634 a broj rama je 472. Imam ram i papire, a na taj ram mi je masina od 250 a imam deo rama gde su brojevi od 250, pa bih da nadjem neku od 350 i da lepo sklopim dva motora a ne bih da secem ovaj ram. Ovako moram da radim atest zbog registracije posto se ram i masina ne slazu i da vadim novu saobracajnu.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

ova na slici bi trebalo da je 1978 godiste, ili tu negde .

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: ex305 bd ut

momci kad smo vec kod atesta, interesuje me, sta treba i gde da atestiram da bi na jawu 350 ts ubacio boxer motor 425ccm 18hp

• U prolazu, 87 postova

Uh tesko pitanje, najbolje je da se raspitas u SUP. Ne znam kakva je procedura da se ubaci neki drugi motor, mislim druge marke, meni je samo manja kubikaza. Znam da se za auto prijavi da je ubacen drugi motor i nose se saobracajne od motora i od sasije, onda te oni posalju na atest i izdaju ti jednu saobracajnu. A mislim, nisam siguran da ako se ubacuje neki drugi motor ili rade neka vece prepravke atest se radi u Bg-u ili u KG-u na masinskom fakultetu.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Atest rade na Mašinskom fakultetu u Beogradu. To je zasebna organizaciona celina ali kada se zove centrala dobije se broj jer ih zivkaju ljudi svači čas pa im nije ništa neobično da proslede kontakt.

Atest sasvim sigurno može da se uradi i na drugim mestima samo ja nisam imao potrebe da to istražijem jer mi je Beogradski Mašinski na par kilometara od kuće.

Kako da blokiram klipove kad nadjem tacku paljenja (0.6mm pre GMT), da se ne mrdne radilica kad budem stezao sraf sto drzi zvonce paljenja za radilicu ?

Znaci kad na desnom nadjem tacku paljenja sa ovim komparatorom sto se navrce umesto svecice, odvrnem ga i umesto njega zavrnem taj alat za blokiranje pazeci da ne pomerim klip unazad zavrcuci to?

• U prolazu, 74 postova

Sta ne valja - motor ili lageri? ;)

Pre tri dana stavim dva nova lagera(codex,6302) u zadnji tocak.Nije ni imalo potrebe da se stari menjaju ali menjao sam onaj veci pa rekoh ajde i ova dva manja kad sam vec skinuo tocak.Juce mi je propao jedan pa sam iso i kupio drugi i stavio.Danas mi je propao ovaj sa druge strane pa cu morati i njega da menjam.Pitam se STA NIJE U REDU SA OVIM LAGERIMA?

• Svrati ponekad, 223 postova

Sta ne valja - motor ili lageri? ;)

Pre tri dana stavim dva nova lagera(codex,6302) u zadnji tocak.Nije ni imalo potrebe da se stari menjaju ali menjao sam onaj veci pa rekoh ajde i ova dva manja kad sam vec skinuo tocak.Juce mi je propao jedan pa sam iso i kupio drugi i stavio.Danas mi je propao ovaj sa druge strane pa cu morati i njega da menjam.Pitam se STA NIJE U REDU SA OVIM LAGERIMA?

Ako budes rekao koliko si ih platio,reci cu ti sta ne valja...Mozda ce nekome ovo smesno zvucati,ali ja za te lagere - nikad cuo (mislim na proizvodjaca)!Inace,za mesec dana posla u firmi promenim ih bar dva tri para,na razlicitim masinama,u rezimima 24/7/30,i uglavnom uzimam zalihe ikl i za nuzdu skf...U opisanom rezimu rada vek im je oko 10 meseci...

• Zainteresovan, 764 postova

Sicko

i najgori ( najjeftiniji ) lageri . KG recimo , ne crkavaju tako lako , da nisi zaboravio cauru izmedju lezajeva ili je uopste nije bilo? Ako hoces dobre  SKF ili FAG .

lordob.....

sta joska kaze za odredjivanje tacke paljenja za taj njegov sistem ,nesto sumnjam da je moguce precizno podesiti bez stroboskopa , pomogo bih  ali se nisam do sad sreo takav sistem , na papiru izgleda dobro, videcemo u praksi.

Naravno. Funkcionise perfektno! Jedina slaba tacka je to metalno zvonce koje je od marta pocelo da proklizava, istrosilo se valjda.

Danas smo nasli jedan polozaj u kome pali i radi ujednaceno ali nema dovoljno snage da krene iz mesta, gusi se i gasi. Dok u srednjim i visokim obrtajima kida tako da nisam ni znao da ovaj motor moze tako da ide  :o :o :o

Drugim recima, ponasa se kao sportska masina. Moram da krecem sa pola gasa i na kvacilo inace se ugasi.

E sad, taj polozaj u kom ovako radi je prikazan na ovoj slici. Polozaj desnog klipa je 0.6mm pre GMT a desni senzor je tacno na sredini rupe na zvonu.

post-4255-12879085308301_thumb.jpg

Ako rupu pomerimo u bilo koji od dva krajnja polozaja (kao na ove dve slike dole), jedva pali, levi ne radi, gusi se, puca iz desnog i na kraju se ugasi.

Tako da nam (nama trojici koji smo se danas okupili oko toga, jedan je majstor - SKY) nije jasno u principu gde treba da bude rupa u odnosu na desni senzor, kad je klip na 0.6mm pre GMT ?

post-4255-12879085309553_thumb.jpg

post-4255-12879085310712_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja