Floyd**** 15 Napisano Mart 24, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da bi odlicno palila jawa kad bi imala obican saug koji bi smanjivao protok vazduha,ove zime sam palio bas dosta 2t motora,kad nece skinem gumu od karba do filtera,ruku na karburator i pali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Mart 24, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan @ stampar - tako nesto : kad je potpuno hladna (vozi se recimo svaki dan-dva-tri) pustim gorivo dok popakujem motor i stvari, dve-tri kurble bez sauha i bez kontakta pa navucem kacigu i djozluke 'dok se slije', treca kurbla sa sauhom, cetvrta sa kontaktom, pali, 15-ak sec dok navucem i rukavice, palim svetla da alternator malo smanji obrtaje pa gasim sauh i cekam da se zagreje. kad nece posle cetvrte(desava se posle recimo nedelju i vise dana ne paljenja) ako posle cetvrte ne upali, kurblam 7-8 puta pa pauzica, da ne bi presisala. mada zivim u nizbrdnoj ulici pa moze i na gurku zlu ne trebalo skoro uvek upali pre 8 kurble kad je 'poluhladna' odma' otvaram sauh, jedna kurbla bez kontakta, kontakt, kurbla, pali, gasim sauh. E bas sam udavio ;D al' neka, valjda ce koristiti nekome. Budjenje ove sezone - promenio sam ulje u menjacu, svecice samo ocistio (Bosna F100), karb nisam ni pipnuo, plovak pomeren nanize pa i ne puni lonce koliko treba, filter za vazduh prljav, kutija duva fals na sve strane a Prdelka danas od Kovina do Panceva 110-115kmh sa ceonim i bocnim vetrovima ps. A da... karike mislim da ni nema vise ;D Verujem da bi odlicno palila jawa kad bi imala obican saug koji bi smanjivao protok vazduha,ove zime sam palio bas dosta 2t motora,kad nece skinem gumu od karba do filtera,ruku na karburator i pali +1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paga 4 Napisano Mart 25, 2010 U prolazu, 58 postova Lokacija: Горњи Милановац Prijavi odgovor kao problematičan Lako je vama , vi svi imate saug A moja CZ to nema. U principu , nije ovo veliki problem , kod mene. Problem se javi samo kad ne zveknem po kurbli jako. Ako se zeznem i slabo zakurblam , onda moze da bude problem. Ali na gurku pali uvek... A vozim je rekreativno , par puta godisnje. Eako da nije frka. Nije ni registrovana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 25, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imas i ti saug u vidu pumpalice na karburatoru. Na novijim tipovima saug zatvara dotok vazduha, a kod tebe se pumpanjem poveca kolicina benzina u karburatoru. Rezultat je identican: dobija se bogatija smesa pri startovanju hladnog motora. Proveri iglu u karburatoru da nije istrosena i probaj da je spustis za jedan stepen da bi masina dobijala siromasniju smesu. Sraf za vazhuh odnosno smesu (stoji vertikalno u odnosu na siber) prvo zavrni do kraja i onda je odvrni krug i po. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Mart 25, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Evo nesto malo interesantno i nadasve korisno : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Mart 27, 2010 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Другари, само да вам се јавим! Драго ми је што видим да тема живи, расте и развија се, уз присуство нових чланова. Надам се скоријем повратку и новим вожњама. До тада вас поздрављам и желим вам што више безбедних километара! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 27, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav SKY! Drago mi je da si se javio! Kako Jawa? Jel' sitno brojis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Mart 27, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Eno je rdjavi polako u shupi, kad nije hteo da mi je da na cuvanje ;D Aj' SKY zavrsavaj to polako pa da idemo malo se vozimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Mart 27, 2010 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo što si se javio. Dođi nam što pre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Mart 27, 2010 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав! Шушка се да ће бити скраћења... ал' видећемо. Их, БРЕ, Лорде! Другари, једва чекам да се возамо! У Краљеву ми очи остадоше, на Мото Гуцијима, а не могу да возим... :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Mart 28, 2010 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав! Којекуде, не буним се. Одслужи ћу поштено, колико год да траје. Само... мотор ми недостаје! Поздрављам вас, до следећег виђења! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Mart 28, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se na brzinu pofalim, postao sam srecni vlasnik jedne crnke, neki ce je mozda prepoznati od ranije iz ove teme ;D Zadnja osovina kriva, obod zadnje felne ulubljen, zadnja guma celava, iskrivljena guvernala, jedan stap je meksi. Sve ostalo u dobrom ili odlicnom stanju. Cilindri radjeni u Temerinu, karike i klipovi nisu ni razradjeni, presli 100km :o Papiri uredni, saobracajna kod mene, u toku nedelje se zavrsava i kupoprodajni ugovor. Na slikama je u gajbama sto zbog transporta sto zbog nesrecne sudbine davanja organa za moju ridjokosu Sad, ja mislim da je kod nje bolcna na korpi u mnogo boljem stanju tako da cim uklonim povrsinski sloj rdje ide pod deklu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Mart 28, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Sad samo natenane ciscenje i presadjivanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Mart 30, 2010 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Moram i ja da uletim. Jos malo pa ce i biti necega. Naime.Podesio sam sve lepo,motor upada u brzinu kad je ugasen i sa i bez kvacila i nema nikakvih problema. Kad ga upalim takodje je sve ok,nema krcanja i to je to. Proverio sam ispod srafa za stelovanje kvacila postoji ona kuglica. Polu automat radi odlicno,ali postoji jos jedan mali problemcic. Kad pokusam da krenem pustam polako kvacilo i motor krece lagano,medjutim nista vise od toga,samo ide lagano bez obzira koliko da dodam gas. Desilo mi se jedno da je cimnulo malo jace pa sam ugasio motor kako se ne bi nista sjebalo i batalio ista da cackam dok se ne posavetujem sa vama sta jos treba da uradim kako bi mogao na miru da se vozikam? Pomagajte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Mart 30, 2010 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li ti proveravao u kakvom stanju su ti unutra lamele? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Mart 31, 2010 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ni planirao sam da cackam. A sto se tice majstora,cekam da se oporavi od operacije pa ce mo i to srediti,jes da ce potrajati,ali sta da se radi. Hvala vam u svakom slucaju na pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paga 4 Napisano Mart 31, 2010 U prolazu, 58 postova Lokacija: Горњи Милановац Prijavi odgovor kao problematičan Е, ајде нек неко буде паметан и одговори ми на ово : Не лажем , мајке ми ... У недељу решио ја да провозам ја ЧЗ и пошто сам продувао карбуратор и сипао ново гориво , кренем да се возим ... И после једно 5км одједном мотор почне да прима пун гас , сам од себе . То и није битно што је се десило , али ово јесте ... У једном моменту ја станем да проверим лер гас и мотор прими пун гас , хоће да прсне ... Ја извадим контакт кључ , он и даље ради ... Ја онако збуњен не знам шта да радим , сетим се , скинем кабал са свећице , мотор и даље РАДИ ... еј бре... Онда сам се сетио да заврнем гориво и тад је се искључио после 15 секунди . Управо сад причах човеку који 10 година вози ЧЗ и каже ми да лажем , и да ми неће веровати док не види својим очима. Нити је чуо за овако нешто , нити доживео . Да ли неко има идеју како и што? Можда би ми се ово поновило , јер мотор нисам дирао од недеље... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1303 Napisano Mart 31, 2010 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan mirise mi na lose gorivo i malu oktansku vreednost kao devedesetih sto je bilo ti ugasis auto a on radi jos par sekundi, jer mu je oktanaza goriva mala pa dodje do samozapaljenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano Mart 31, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Samo od sebe dodavanje gasa lici mi na fals vazduh. Ne kazem da jeste ali mi lici. Ja sam ovo imao kada nisam dobro zadihtovao usisno grlo prema motoru posle remonta, upalim motor i on pocne da divlja kao da je pod punim gasom. E sad, moj nije radio nakon sto ga ugasim, mozda i predpaljenje da proveris nebi bilo lose. A ako imas negde fals vazduh sredi to pod hitno jer on pravi siromasnu smesu koja pri sagorevanju proizvodi jako visoku temperaturu, 2T masine su jako osetljive na ovo i moze doslovno da progori rupu u klipu, ili da istopi civiju karike pa se ista okrene kako ne treba i polomi (ovo sam imao).... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 31, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice tog samopaljenja, oce to kod jave kad se pregreje. Sto se tice tog punog gasa, ili vuce fals vazduh, ili ti je zaglavila sajla gasa, a ne bi bilo lose da proveris sta ti se desava sa karburatorom ( kako stoji opruga sto vraca siber, da ti se nije odvrnula neka dizna i slicno . Drugi put ako ti se to desi imas dve mogucnosti : da brzo skines gumu izmedju karburatora i filtera, i tu stavis ruku i zatvoris dovod vazduha, ili da motor ubacis u drugu ili trecu brzinu, stisnes obe kocnice i onda pustis kvacilo i tako ugasis motor. Za ovu drugu opciju moras biti oprezan, jer ako su jako visoki obrtaji - mozes da zeznes menjac kad ubacujes u brzinu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paga 4 Napisano April 1, 2010 U prolazu, 58 postova Lokacija: Горњи Милановац Prijavi odgovor kao problematičan Као што сам рекао , то и није велики проблем (мислим на додавање гаса) , али хвала за савете . Чини ми се да је онај дебели дихтунг између мотора и карбуратора , окрзнут , отпало му парче,па можда туда увлачи ваздух. Али ми нисте рекли , како мотор и даље ради , а кабал скинут , свећица нема струје ... Сем што неко рече , лош бензин , а то ми је мало вероватно ... мада код нас ништа није немогуће А да је се прегрејала , то није сигурно , за 5 км,ипак је то кратка деоница .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano April 1, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda svecica nije odgovarajuce toplotne vrednosti pa zbog nje dolazi do samozapaljenja smese. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
winger 15 Napisano April 1, 2010 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Gold Wing 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ili mozda nisi dovoljno odmakao kape od svecica nego su ti ostale neslonjene negde blizu vrha svecice pa je preskakala varnica i svecica tako dobijala struju. Ako nisi skroz odmakao kapu ovo je vrlo moguce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano April 1, 2010 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nasatavi da radi zbog usijanih cela klipova,meni se to desavalo na imt 504 ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 1, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Moze da bude i da ti je otisao semering na radilici izmedju radilice i kvacila, pa da je tuda uslo gorivo u menjacki deo, a kad se ugrejao da je odatle vukao to isto gorivo i radio , a 5 km je dovoljno da se motor ugreje, jos kad je digao turazu - dok si ti stao, skinuo kabl sa svecice on se vec ugrejao dovoljno da dodje do samopaljenja. Proveri ulje u menjacu - kakvo je, da li je pomesano sa benzinom. Ako jeste - menjaj semeringe . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...