hell87 0 Napisano Maj 19, 2013 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, molim za pomoc posto sam relativno nov u svetu motora. Naime prosle godine drugar mi je zapalio preko leta u USA pa mi je ostavio njegov Sprint Max skuter cisto da se vozam da ne skuplja prasinu. E sad meni se svidela voznja skutera i resio sam da ja ove godine pazarim svoj. Posto imao visinu od 2m i tezinu od oko 120kg zeleo bih da uzmem neki veci skuter. Budzet mi je oko 1000-1200 E i gledajuci skutere zapazio sam Kymco Grand Dink 50 koji mi se svidja. Bio bih zahvalan ako bi neko mogao da mi kaze nesto o tom motoru (potrosnja, cene delova i odrzavanja, koje ulje je najbolje itd.) . Takodje da li biste mozda mogli da mi preporucite jos neki model skutera koji bi odgovarao mojim fizikalijama:) P.S Nemam A kategoriju tako da u obzir dolaze samo skuteri od 50cc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Maj 20, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 314 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju,bez uvrede,ali s obzirom na tvoju visinu i tezinu moj savet ti je da ako vec imas B kategoriju das jos 200evra i polazes lepo za A i onda gledaj nesto jace.Pod jace mislim na nesto od 125ccm pa na gore. Inace Grand Dink je odlican skuter,ja imam Bet and Win 50 koji nosi taj isti agregat i stvarno sam prezadovoljan.Potrosnja se krece oko 4-4.5l/100km, ulje sipam Ipone sintetiku ili polusintetiku kako kad i evo motor ima vec oko 23000km na satu i dalje radi i vuce lepo.Sto se delova i popravki tice,meni je otisla pumpa za vodu i reparacija je kostala oko 50evra,plastika prednjeg zmigavca je oko 2000din,auspuh mi se bio zacepio od naslaga od ulja pa sam stavio dobar polovan jer je nov 300evra.Samo redovno odrzavanje nije skupo,u proseku te redovan mali servis na svakih 2000km kosta oko 1700din.E sad,ako nesto polomis ili zatreba neki nov deo u tom slucaju nece biti jeftino kao za kineske skutere ali ja osim te vodene pumpe i auspuha nisam imao nikakvih kvarova i problema. Pozdravljam te i opet kazem 50ccm je slabo za tebe tolikog pa dobro razmisli da li uopste mozes da se spakujes na GD-a.Evo jedam koristan link iz rubrike Motocikli http://cycle-ergo.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Maj 20, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan auspuh ti se zacepio od sintetike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Maj 20, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 314 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Da,zacepio,a samo sintetiku sipam. Ne mogu da tvrdim da je zbog ulja ali sta bi onda moglo biti.Uvek u njega sipam Ipone 100% sinteticko ulje sa mirisom jagode i nakon 15000km vise nije hteo da ide.Nosio sam auspuh na ciscenje i nista. Na kraju smo stavili drugi auspuh sa neke izlomljene Super 9-ke i motor ide kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Maj 20, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj polusintetiku Ipon jagodu radice ti posao. Ne treba ti sintetika. Sintetika samo preko 10 000 rpm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Maj 20, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 314 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Aleksandre na savetu,sad sam bas uzeo polu sintetiku igrom slucaja pa cemo videti kako ce mu prijati. Nego,imas li ti neki savet za postavljaca ove teme,sta mu je ciniti? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hell87 0 Napisano Maj 20, 2013 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Novace na savetu, ja svakoko planiram da u narednom periodu polazem za A, ali sam prvo hteo da se malo izucim na motoru od 50cc. Citao sam po netu da se GD50 moze slobodno voziti u cugu oko 100km. Nije mi toliko vazna brzina, najvaznije mi je da mi skuter bude udoban. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Maj 20, 2013 BJB Maxi Scooter Club, 314 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Nisu nikakav problem duze ture,taj skuter bi trebao da ima i vodeno hladjenje tako da neces imati problema sa pregrevanjem nikako. Ja se samo plasim da ces s obzirom na tvoju visinu mozda imati problema da smestis noge a da ne udaras njima o volan ili kolenima o prednju plastiku ali to ces videti kad prvi put budes otisao da pogledas nekog GD-a i sednes na njega. Druga vaznija stvar je ta da ces zbog svoje tezine imati nesto lenji start sa semafora,a guranje sa automobilistima pri polasku sa istih nimalo nije prijatno iskustvo,a o bezbednosti da ne pricamo. U svakom slucaju,Kymco je iz mog licnog iskustva sasvim dobar izbor. Srecno u potrazi i da nadjes dobar primerak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Maj 20, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan GD je kao i svaki kymco od 50ccm OSIM bet and win AC motor odnosno vazdusno hladjenje. Jedino bet and win ima vodeno hladjenje. To je SF10 agregat i kod svakog je isti. Taj isti skuter on moze da odradi da ide bolje uz minimalne prepravke. 1.Malossi base kit 70ccm 2.Variomat malossi 3.Technigas trek 4.Linearne polutke CCA za oko 300e ulaganja moze da ima skuter koji ima 8ks,jako dobru startnost,krajnju oko 80km/h po GPS'u i zbog linearne polutke da ima samo jednu brzinu odnosno konstantno ubrzavanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 355 Napisano Februar 26, 2021 Drug član, 1082 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan On 20.5.2013. at 16:35, Novak Lazovic je napisao: Da,zacepio,a samo sintetiku sipam. Ne mogu da tvrdim da je zbog ulja ali sta bi onda moglo biti.Uvek u njega sipam Ipone 100% sinteticko ulje sa mirisom jagode i nakon 15000km vise nije hteo da ide.Nosio sam auspuh na ciscenje i nista. Na kraju smo stavili drugi auspuh sa neke izlomljene Super 9-ke i motor ide kako treba. Pozdrav... Jeste da je post mator kao biblija..ali reko' da pitam... Kako ti se ponasao skut kad se zacepio auspuh.. Mene moj Super 9 zeza...sumnjam na auspuh...ali nisam siguran.. Postao je lenj u srednjim obrtajima... A i zvuk mu je drugaciji...nije onako tih kao sto Kymco inace jeste... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11441 Napisano Februar 27, 2021 (promenjeno) Ne silazi, 2356 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Kako uspete da zagusite auspuh na tim 2t masinama,koje same mesaju ulje?Imao sam Free sipao full sintetiku i przio ga,pevao.O Tomosima da ne pricamo,ranije sam sipao sta nadjem,u zadnjeg budzenog matika sa Laserom opet full sint.vristao je,i bio najbrzi u selu.Jedino kad sam ih vozikao kratke relacije na hladno po gradu malo se ulenje. 50 CCM samo pun gas imoze da se vozi. Promenio Februar 27, 2021 član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Februar 27, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 314 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan @Loshmi82Jednostavno se bio ulenjio, nije imao snage. Imao je neki sraf na cevi od auspuha i kad smo njega odvrnuli onda je prodisao i to je bio znak da je auspuh problem. Posle smo stavili skoro nov drugi auspuh sa neke slupane Super 9-ke i onda je ponovo isao kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5286 Napisano Februar 27, 2021 Drug član, 3908 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, cezarpa je napisao: Kako uspete da zagusite auspuh na tim 2t masinama,koje same mesaju ulje? Pisao skoro Satelis u temi Sam Svoj Majstor. Noviji 2T motorini mogu da imaju katalizator, nekoliko blokada i pregrada, pa se to očas zapuši. Nije isto ko pre 20 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 355 Napisano Februar 27, 2021 Drug član, 1082 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, Novak Lazovic je napisao: @Loshmi82Jednostavno se bio ulenjio, nije imao snage. Imao je neki sraf na cevi od auspuha i kad smo njega odvrnuli onda je prodisao i to je bio znak da je auspuh problem. Posle smo stavili skoro nov drugi auspuh sa neke slupane Super 9-ke i onda je ponovo isao kako treba. Moj Super 9 jako cudno ide... Nekad je ok...nekad se ponasa kao da vuce 500kg na sebi... Jednostavno mrtav...kao da je 4t.. Kao kada bi recimo krenuo prvom brzinom pa prebacio u cetvrtu i tako nastavio da ubrzavas... To je sve pocelo na nekih 11000 km.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11441 Napisano Februar 27, 2021 Ne silazi, 2356 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Piaggio Free je imao katalizator,moj kum ga je sjebo kad je sipao olovni benzin.Taj Dink iz tog perioda.Olovni benzin vise nema u prodaji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2130 Napisano Februar 27, 2021 Skuteras, 3716 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan 59 minutes ago, Loshmi82 said: Moj Super 9 jako cudno ide... Nekad je ok...nekad se ponasa kao da vuce 500kg na sebi... Jednostavno mrtav...kao da je 4t.. Kao kada bi recimo krenuo prvom brzinom pa prebacio u cetvrtu i tako nastavio da ubrzavas... To je sve pocelo na nekih 11000 km.. Vrati sat na 9000. Rekao je neko za saf na auspuhu. Probaj prvo sa tim. I pogledaj varijator. Mozda su se rolnice “zakopale” Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novak Lazovic 282 Napisano Februar 28, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 314 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda PCX 125 2021 Prijavi odgovor kao problematičan @Loshmi82Moze biti svasta nesto, mozda je popustio neki semering radilice, mozda je do auspuha, mozda... Odvezi ga u neki servis da ga pogledaju, sve se da resiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...