Igoritza 11 Napisano Maj 14, 2013 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan kinez GY6 125cc, u pitanju je Sprint F-Vision. Skuter oce da upali na kurblu, na alnaser isto ali samo ako prikacim na kablove (jer nece da puni akumulator) ali evo ga konkretan problem zasto nece da ga puni: Struje na skuteru ima SAMO na svecici (pali, radi) jedva sireni (zapisti i onda umre) sve ostalo je mrtvo, iskljuceno, ne reaguje. najnormalnije ga upalim i tako dok radi, u punom gasu opet nece da pokrene nijedan elektricni sistem. ne pale se migavci, svetla, svetla table, bas nista. moja pretpostavka je da zato nece ni da puni akumulator. e sad, ja se ne razumem jedino oko struje al evo sta sam proverio: CDI radi, probao sam i drugi CDI (imam rezervni) i simptomi su isti osigurac na akumulatoru ispravan Bobina NE ZNAM dal je ispravna al ne znam dal ona moze da bude uzrok problemu ? ne varnici na masu, i ne znam da li ona uopste i moze da bude problem ovakvog kvara ? Regler nazalost nemam rezervni, imam jedan sa 4 pina ispravan, ali na mom skuteru je 5-pinski. jel regler ? jel bobina ? jel mozda stator ? sta moze da bude problem da sve ne radi osim svecice i jedva sirene ? pomagajte ljudi treba mi ovaj skuter ko leba, sad u ovom trenutku .. hvala u napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Maj 14, 2013 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bobina nije sigurno, ona sluzi samo za varnicu. Da je regler, mislim da bi imao jacu struju, mozda i slabiju, ali mislim da bi bilo nekih znakova zivota? Nesto od namotaja izgorelo? Unimer pa premeriti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 14, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti radi motor, znači da su ti bobina i cdi ispravni . Treba da proveriš struju punjenja ( na akumulatoru ) i dalje žice do kontakt brave. Možda se neka otkačila, ili ti neki spoj oksidirao pa nema dobar kontakt - to proveri i na akumulatoru . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Maj 14, 2013 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne ide nesreca nikad sama - slomio mi se prokleti kineski kljuc od Gus-a a nemam rezervni, pa sad moram da prvo napravim kljuc na osnovu slomljenog originala. dok sam pokusavao da ga upalim, evo sta sam proverio: kontakti na regleru i bravi su ispravni, bez korozije. kontakti na akumulatoru su zardjali ali sam ih ocistio i opet isto. e sad, moje pitanje: koliko je akumulator bitan dok skuter radi ? u to se ne razumem. Ako je akumulator mrtvak (moguce da jeste jer sam uzeo kiselinski prosle godine iako ga nisam ostavio zimi napolju) koliko on ucestvuje u regulisanju struje upaljenog motora ? pitam zato sto znam da kola kada se upale mogu da rade bez akumulatora, a ne znam kakva je situacija kada je neispravan ili odsutan kod skutera. Jel moguce da neispravan akumulator pravi sve ove probleme, iako motor upali ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Maj 14, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan I skuter moze da radi bez akumulatora bez problema. Kod mene onda ne radi sirena, ili slabo radi, i zmigavci ne trepcu ravnomerno kao sa akumulatorom, ali svetla rade i sve ostalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 14, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Kontakte na akumulatoru moraš prvo da raskačiš, pa tek onda da očistiš - i ove na žicama i stubiće na akumulatoru. Ako si čistio samo spolja - nisi ništa uradio. Što se tiče samog akumulatora - negde je bitan - negde nije - isto kao kod kola. Neka kola možeš da upališ na kablove i voziš bez akumulatora, a neka - nema šanse. Zavisi kakav je tip struje u vozilu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6040 Napisano Maj 14, 2013 Drug član, 2784 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Po pravilu ni jedno vozilo NIKAKO ne treba voziti bez akumulatora iako rade, jer kolo ostaje otvoreno i mnogo toga moze da crkne, Vazi za sva vozila posle izbacivanja diname i ubacivanja alternatora. Premeri lepo unimerom da li ima uopste punjenje i koliko je i premeri spojeve i provodnost i stvar ce biti manje vise resena. Ako nemas alat i ne mozes sam, onda nekom elektricaru odvezi i resice za 35 sekundi. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Maj 16, 2013 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da prijavim u pitanju je bio regler, probao sam drugi 5pin i sve radi noralno, svoj novi sam narucio i stize sutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goran_NIS 0 Napisano Septembar 29, 2013 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da prijavim u pitanju je bio regler, probao sam drugi 5pin i sve radi noralno, svoj novi sam narucio i stize sutra. Koliko te kosta regler I ja imam isti problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...