draza 548 Napisano Maj 11, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Odneo sam davac do strugara da mi napravi isti takav reducir da bi izmerio pritisak . Posle toga necu da ga skidam vec cu da stavim drugi davac od auta . Naso sam neki mali . Tek sam sada video kada sam rastuio pola masine da je ovaj njegov i procureo . Tako da od njega nema nista . Jedino pitanje da nece mozda da crkne taj davac zbog velikog pritiska . Vidim na njemu pise 0.2-0.6 bara . To je kad iskljucuje lampicu ali neznam ima li nekog maximuma jer evo pogledajte link do koliko bara ide kad je motor hladan . http://www.triumphrat.net/t3-sport-touring-forum/179747-trident-900-oil-leak.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Maj 11, 2013 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan U manualu koji sam postavio pise da je pumpa ok kada je na 5000 obrtaja pritisak 40PSI (temperatura ulja 80 stepeni)...gradacija 10W40, polu sintetika minimum API SG. Isto tako nasao sam da je opruga rasteretnog ventila tarirana na 70PSI sto znaci da je moguce da je davac crkao ako je njegova vrednost niza. Narocito ako je "zatezan" na hladno ili ako je stavljano gusce ulje. Ne poznajem ovaj agregat u detalje, ali bi se reklo da je tu problem. Iz ovih drugih slika se vidi da pumpa moze da "gurne" i vise od 70 PSI, pa ako zakaze ventil, nesto mora da strada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 11, 2013 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Nego aj jedno pitanje na brzinu . Da li mogu pritisak da izmerim na neko drugo mesto . Na primer na hladnjaku za ulje ili slicnom jer mi je tu najprilaznije da izmerim i najlakse . Pregledaj motor, kad se mašina pravi u fabrici - buše se uljne magistrale kroz koje prolazi ulje. Kasnije se krajevi tih magistrala zatvaraju - negde trajno, a negde narežu navoj pa zavrnu šraf. Pregledaj motor, pa pokušaj da nađeš nešto. Naravno, obrati pažnju da pronađeš pravo mesto. Za hladnjak za ulje - nisam siguran da li se može meriti na njemu, pitanje dal kroz njega ulje ide punim pritiskom ili je na neki način pritisak redukovan ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 672 Napisano Maj 11, 2013 Drug član, 1126 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Oznaka na davcu je vrednost na kojoj on gasi(ili pali jer imas davaca za obe funkcije lampicu.Ako se on pokvario ta se vrednost pomera.Ti ako nadjes davac sa istim vrednostima a da je od nekog auta,mozes kod strugara prestrugati i narezati odgovarajuci Triumph-ov navoj i resis problem.Radio sam to i uvek bi uspevalo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 11, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam i uradio . Dao sam mu da napravi kao ovaj sto sam postavio na slici ali suplju u koga cu da zavrnem od auta . E sad za vrednosti bas i neznam na davacu od auta pise 0.2-0.6 a na ovom od motora 49/97 . E sad da li je to tu negde nemam pojma iskreno . Ako znas ili znas da preracunas javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Plattner Yamaha Team 74 Napisano Maj 11, 2013 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ta oznaka na njemu datum proizvodnje,nema veze sa pritiskom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Maj 11, 2013 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Moraš prvo da proveriš da nije slučajno sipano kvalitetno sintetičko na prethodno korišćeno mineralno ulje. Ako je tako dešava se da mešavina ulja emulgira ko majonez, pozapušava sve sitne rupice za podmazivanje i ako ga voziš napraviš popriličnu štetu. Pomaže jedino ispiranje ili rasturanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Maj 12, 2013 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Pratim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 12, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije druze do ulja znam sta sam do sada sipao a znam sta je ovaj u servisu sipao jer su minelo kantice od ulja . Sada je sipan motul 15 50 i promenjen filter.Iskreno nisam za 15 50 ali ajde prvo da resimo pritisak pa ce posle da se igramo gradacijom ulja. Sravlja, kasnije slicice sta sam napravio jer sam upravo preuzeo deo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 12, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa zavi drugi merac za pocetak...to ti najlakse,zovni pedju vatru iz kragujevca mislim da ima ....pa skrati muke i resi problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 12, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan p.s. i zejtin da si sipo ili naftu kad je agregat dobar mora da ugasi lampu za ulje,to jest kad nema da curka pored lezajeva itd... bar svi oni koji su naftom ispirani su gasili lampicu za ulje najnormalnije...vrsta ulja i gustina skoro pa da nemaju veze ako je sve ispravno,na kraj krajeva svaaki mehanicar bolji ima cime da ti izmeri pritisak ulja,reducir se caskom kod strugara napravi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 12, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Neznam da li si citao temu od pocerka . Toliko je malo prostora bilo da nisam mogo da pridjem da izmerim pritisak . Sada sam apustio agregat i mofu da radim sta hocu . Napravio sam ewducir da bi usrafio merac to cu da postavim kasnije slike a na taj reducir cu da zasrafim i novi davac od auta jer je orifinal propisao a dok ne srigne novi originalni da moze da se vozi ako je do roga.Ako nije sledi rasturanje kaetera da pogledam sito pa dalje . Znam da mora da gasi lampicu jersam ja moj motor tako prao . Ali iz iskustva i sa kolima jwe sam to radeo 15 god. znam da kad davac propisa da mora da se menja jer vise ne meri i veeovatno je prespojio unutra . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Maj 12, 2013 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan pa zavi drugi merac za pocetak...to ti najlakse,zovni pedju vatru iz kragujevca mislim da ima ....pa skrati muke i resi problem... Peđa mi je jednom prilikom pričao da je na novom triumfu bila odvijena pumpa za ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 12, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Sva sreca pa ovaj nije novi Ne verijem da jeste jer se 6 godina vozi ovde u Sokobanji . Veeovatno se mozda podesilo to tj.zamena ulja i crkavanje davaca u isto vreme ili masine tj. agregata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 12, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Evo slicica reducira , davaca od auta i originalnog . Navoj davaca od auta je isti kao i navoj manometra pa cu prvo da izmerim pritisak pa onda srafin davac .Tj. ako ima pritiska kako treba ako ne sledi dalje rasturanje . Ostatak price sutra . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Drgari , sredio sam stvar sto se tice ulja . Ipak je bio davac a i manpmetrom sam izmerio i sve je ok . Slike postavljam veceras . Nego aj pitanje na brzinu . Kako se vakumora ovo cudo .mOd dosta stajanja i neupotrebe sve se rastelovao / Dizne sam oprao alo nemam ppjma gde da prikljicim vakumetre . Iz sva tri usisnika izlazi po jedno crevo tj. jedno je zatvoreno a druga dva idu u jednu zajebanciju koji kontrolice neki elektro motor . Pitam zato sto ni u jednom uputstvu nisam naso ovakvu masinu . To je t509 sa ubrizgavanjem . Znaci nije 955 . Ako nekp zna neato neka javi . Jer kad izvakumiram direktno , poske dak prikljicim u tu racvu radi bez veze jer prva dva vucu vise od treceg . I do sada sam sredjiva ubrizgavanja ali ovo je katastrofa reseno . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Super sto je pritisak OK!!!! Slikaj te priljucke vakuma..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Evo slicica za vakumiranje a za pritisak cu kasnije jer mi je ovo hitnije jer sada imam vremena to da sredim . Evo vide se 3 creva sto izlace i idu u racvu koja je na drugoj slici . Prva da usisa imaju funkciju u racvi to jest uvlace preko nje dodatni vazduh a treca ide isto do nje ali je zastopovana . Odozgo ima elektro motor koji gura tj. otvara i zatvara vazduh kada treba . Tj. do sada se nisam susretao sa ovakvim sistemom . Ako ih izvakumiram direktno pa onda vratim ova creva ne radi kako treba . Jedino da iz izvakumiram preko Y racne . Jedan na usis drugi na vakumetar a treci na crevo . Pa da dodatni vazduh vuce iz one racve da bi se uradilo lepo . Ovu racvu nemaju t509 sa karburatorom a 955 isto nije isti agregat niti sistem ubrizgavanja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Evo slicica merenja pritiska i napokon vise ne svetli lampica . Pritisak je isti kao u uputstvu sto znaci da agregat ima fabricki pritisak ulja . 1.Hladan motor 2.Vruc motor 3.Vruc motor na 5000 obrtaja 4.Vruc motor ne pali lampicu na leru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sistem je slican ovom . Samo sto kod mene nema ovo pod br. 1 i sve levo i ova gornja creva . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Evo link na kom se vidi sema a i racva tj. ventil http://www.triumphrat.net/speed-triple-forum/142712-t509-troubleshooting.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
triton 232 Napisano Maj 13, 2013 Svrati ponekad, 298 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Triumph sprint 900 Kawasaki Z500, Triton 650 Gilera 500 LTE 1938g. Prijavi odgovor kao problematičan Pa,neznam šta da ti kažem,znam sigurno da se na BMW K seriji ti šrafovi za sinhronizaciju nesmeju dodirnuti a ako ih je neko greškom dirao,piše da se to samo u fabrici,ili nekim specijalizovanim centrima može ponovo podesiti.Postaviću pitanje na triumph forumu,pa ćemo videti šta oni kažu! Mirko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan OK hvala ti unapred . Vidi situaciju pa javi . Ja sam to hteo da resim jer sam vio da su rafovi dirani tj.iskrzani a motor ne radi kako treba . Nema tecan rad ali iako ima 3 klipa trebalo bi da radi malte ne kao sa 4 . Unapred hvala . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da napisem da je to jedini tip masine za koji neznam kako se vakumira . Sa karburatorima znam i sa ubrizgavanjem ali t955 isto znam . Ali ovu srednju staru varijantu sa ubrizgavanjem ne poznajem . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Ne VAKUMIRA se nista, vec se SINHRONIZUJE.... karburatori ili sami leptiri vazduha ukoliko je IE sitem u pitanju... taj izraz vakumiranje mi bas para usi!!! P.S. ne zameri... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...