Jump to content

Moto Zajednica

POMOC TRIUMPH SPEED TRIPLE

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 418 postova
  • Motocikl: Ducati

Jel taj triumph iz Amerike? Ako jeste onda ima sistem za kontrolu bezinskih isparenja iz rezervoara. Onu šemu što si nakačio je upravo to. Za sinhronizaciju lepo počupaš ta 3 creva sa leptira i tu zakačiš vakumetre. A to sranje za isparenja počupaš i sprovedeš nova creva za odušak rezervoara, a priključke na leptirina zapušiš.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Nema tu kontrolu bas sam to i napisao ista je sema kao sa linka i ima istu racvu kao sa linka . Nastelovao sam ih direktno ali kad ih vratim kako treba ne radi lepo jer propusta dodatni azduh iz one racve . Nemam pojma zasto sluzi ali mi dodje da je bacim i da radi bez toga . Jer pitenje da li motorcic u racvi zatvara ili ne . Proverio sam radi i on ali da li radi u pravom trenutku i kako treba .

Onda mu je to ler ventil gde pušta dodatni vazduh. Po meni ako nema druge otvore gde se mogu zakačiti vakumetri treba staviti T račvu na ta 3 crevca i meriti sve sa ler ventilom.

ai to sam probao i katastrofa . Evo sedim pored njega i razmisljam da pocupam taj ventil . Jer bez njega kad sve zatvorim radi kao sat bez greske . E sad koliko ce to da dovede do povecane potrosnje ili slicnog nemam pojma . Jer kad propusta on pusta samo na 2 karburatora a treci je non stop zatvoren zato i dovodi do greske u radu

Sta milis ????

Skini taj ventil pa ga očisti. Mora na sva 3 isto da pušta. Proveri creva da ne pušta negde. Ako ga samo skineš neće valjati...

Ne moze da psta na sva tri jer su samo dva otvora na racvi razbusena a ostala su blokirana . To me najvise i budi zato i neznam sta da radim

veruj mi na rec 2 su slobodna jedan je zapusen . Tj. bio je evo provrteo sam busilicom i njega . MOzda je neko nekad dirao nesto i menjao je je nelogicno . Tj ima on 3 rupe ali nikako srevo ne moze do nje da dodje . Mozda je neko menjao crevo i tu samo ukljucio a nije pogledao da nema rupa .

ovde su 2 rupe sa jedne a 1 sa druge strane crevo ne moze nikako do nje pa sam izbusio sa druge strane a onu praznu za isparenja zapusio .

Videcu za sada radi lepo . Jos da sastavim ventil pa cu da javim .

• Svrati ponekad, 484 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Izbegavam IE koliko mogu.R iadio sam drugaru SPEED-TRIPLA 955i prosle godine i kad smo dosli do sinhr. on(vlasnik) kaze da leptire vizuelno doteramo, a komp ce odraditi ostalo. Covek je dao 150 E zaneki program za taj model i na osnovu nekih parametara koje mu opet daju neki senzori preko lap-topa mu daje smesu za svaki klip psebno, ler gas i sve ostalo. cak mu je izmenio mape zato sto je stavljen K-N i Sebring izduv. . . Nista mu nije dirao dok nije 2x zatvorio ciklus, mislim da se zagreje, upali ventilator i tako 2X tek posle toga se pristupa stelovanju, posle toga motor je radio perfektno. Taj motoric o kome pricas, to mu je step motor i bez njega(ispravnog) nema rada na leru, on mu daje vazduh u zavisnosti od temp. motora. . . Toliko o mojim iskustvima sa Englezom. Pozz

U pravu si 100 % .

Resio sam problem otvaranjem jos jedne rupe za crevo . Neko je verovatno menjao celu tu racvu gde je ventil i nije ni primetio da su rupe zastopovane . Otvorio sam svaku rupu posebno za svako crevo i evo motor radi perfektno . Cak je ranije radeo na 1500 a sada je sam spustio mozda malo manje od 1200 obrtaja . Za sada sam prezadovoljan kako radi a na dalje videcemo . Malo da se provoza jedno 1000 km pa cu opet da ga prestelujem .

Ipak ovakav sistem je dosta zeznutiji nego na novom 955 . A sa druge strane nista bez komjutera . Zato sam ja za klasiku .

Svima hvala na pomoci !!!!!

Ajde probacu da postavim . Nesto nisam mogo da upload-ujem na youtube .

Snimicu ovih dana ali ima tu jos sitnica da se dorade . Ipak je to dugo stajao motor . Zamena svecica , filtera pregled svih ventila davaca i ostalih zajebancija . Problem je sto nigde za njega ne mogu da nadjem manual da bi proverio sve kako treba .

Ma gde se vozim druze , veruj mi da nisam imao vremena ni da ga probam . Zamenio sam mu lanac i to je bilo to . Parkirao ga u garazu , nisam ga ni palio . Mozda sutra ako stignem malo da se provozim da vidim kako ide posle stelovanja .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja