draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Pa imas li ideju kako da ih sinhronizujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Maj 13, 2013 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Jel taj triumph iz Amerike? Ako jeste onda ima sistem za kontrolu bezinskih isparenja iz rezervoara. Onu šemu što si nakačio je upravo to. Za sinhronizaciju lepo počupaš ta 3 creva sa leptira i tu zakačiš vakumetre. A to sranje za isparenja počupaš i sprovedeš nova creva za odušak rezervoara, a priključke na leptirina zapušiš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu kontrolu bas sam to i napisao ista je sema kao sa linka i ima istu racvu kao sa linka . Nastelovao sam ih direktno ali kad ih vratim kako treba ne radi lepo jer propusta dodatni azduh iz one racve . Nemam pojma zasto sluzi ali mi dodje da je bacim i da radi bez toga . Jer pitenje da li motorcic u racvi zatvara ili ne . Proverio sam radi i on ali da li radi u pravom trenutku i kako treba . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Maj 13, 2013 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Onda mu je to ler ventil gde pušta dodatni vazduh. Po meni ako nema druge otvore gde se mogu zakačiti vakumetri treba staviti T račvu na ta 3 crevca i meriti sve sa ler ventilom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan ai to sam probao i katastrofa . Evo sedim pored njega i razmisljam da pocupam taj ventil . Jer bez njega kad sve zatvorim radi kao sat bez greske . E sad koliko ce to da dovede do povecane potrosnje ili slicnog nemam pojma . Jer kad propusta on pusta samo na 2 karburatora a treci je non stop zatvoren zato i dovodi do greske u radu Sta milis ???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Maj 13, 2013 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Skini taj ventil pa ga očisti. Mora na sva 3 isto da pušta. Proveri creva da ne pušta negde. Ako ga samo skineš neće valjati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze da psta na sva tri jer su samo dva otvora na racvi razbusena a ostala su blokirana . To me najvise i budi zato i neznam sta da radim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Maj 13, 2013 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Zapušen, a ide creva na njega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan veruj mi na rec 2 su slobodna jedan je zapusen . Tj. bio je evo provrteo sam busilicom i njega . MOzda je neko nekad dirao nesto i menjao je je nelogicno . Tj ima on 3 rupe ali nikako srevo ne moze do nje da dodje . Mozda je neko menjao crevo i tu samo ukljucio a nije pogledao da nema rupa . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Maj 13, 2013 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim na šemi, 3 creva idu najdalje od ventila, a 2 preostala se koriste kad ima ono za isparenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan ovde su 2 rupe sa jedne a 1 sa druge strane crevo ne moze nikako do nje pa sam izbusio sa druge strane a onu praznu za isparenja zapusio . Videcu za sada radi lepo . Jos da sastavim ventil pa cu da javim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 167 Napisano Maj 13, 2013 Svrati ponekad, 484 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Izbegavam IE koliko mogu.R iadio sam drugaru SPEED-TRIPLA 955i prosle godine i kad smo dosli do sinhr. on(vlasnik) kaze da leptire vizuelno doteramo, a komp ce odraditi ostalo. Covek je dao 150 E zaneki program za taj model i na osnovu nekih parametara koje mu opet daju neki senzori preko lap-topa mu daje smesu za svaki klip psebno, ler gas i sve ostalo. cak mu je izmenio mape zato sto je stavljen K-N i Sebring izduv. . . Nista mu nije dirao dok nije 2x zatvorio ciklus, mislim da se zagreje, upali ventilator i tako 2X tek posle toga se pristupa stelovanju, posle toga motor je radio perfektno. Taj motoric o kome pricas, to mu je step motor i bez njega(ispravnog) nema rada na leru, on mu daje vazduh u zavisnosti od temp. motora. . . Toliko o mojim iskustvima sa Englezom. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan U pravu si 100 % . Resio sam problem otvaranjem jos jedne rupe za crevo . Neko je verovatno menjao celu tu racvu gde je ventil i nije ni primetio da su rupe zastopovane . Otvorio sam svaku rupu posebno za svako crevo i evo motor radi perfektno . Cak je ranije radeo na 1500 a sada je sam spustio mozda malo manje od 1200 obrtaja . Za sada sam prezadovoljan kako radi a na dalje videcemo . Malo da se provoza jedno 1000 km pa cu opet da ga prestelujem . Ipak ovakav sistem je dosta zeznutiji nego na novom 955 . A sa druge strane nista bez komjutera . Zato sam ja za klasiku . Svima hvala na pomoci !!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1043 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 3007 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno da je reseno... sada bi legao jedan klip da cujemo kako prede!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde probacu da postavim . Nesto nisam mogo da upload-ujem na youtube . Snimicu ovih dana ali ima tu jos sitnica da se dorade . Ipak je to dugo stajao motor . Zamena svecica , filtera pregled svih ventila davaca i ostalih zajebancija . Problem je sto nigde za njega ne mogu da nadjem manual da bi proverio sve kako treba . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 674 Napisano Maj 15, 2013 Drug član, 1126 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Draza se voza,ne pada mu na pamet snimanje i sedenje za kompom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draza 548 Napisano Maj 15, 2013 Drug član, 1030 postova Lokacija: Soko Banja Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999 Prijavi odgovor kao problematičan Ma gde se vozim druze , veruj mi da nisam imao vremena ni da ga probam . Zamenio sam mu lanac i to je bilo to . Parkirao ga u garazu , nisam ga ni palio . Mozda sutra ako stignem malo da se provozim da vidim kako ide posle stelovanja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...