Evil_Zo 9 Napisano Decembar 25, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Postujem svacije zelje i izbore, ali sto se kaze: "Thanks, but no thanks". Takvo nesto po meni samo moze da ogranicava covjekovo ja. Misljenja sam da su bilo kakva svrstavanja dobra u nekim mladjim godinama, meni vec u ovim mojim nije svejedno da li me neko gleda kroz negoga drugog (misli se na npr. ostale clanove kluba naravno). Licno ne volim da budem karika u bilo cemu, volim da zavisim samo od sebe, i da mogu biti okrivljen ili pohvaljen ili bilo sta, jedino ako sam ja i samo zasluzio to. Poentu motoskupa ili moto kluba za nekog ozbiljnog i ambicioznog covjeka i ne vidim bas. Mislim da je to nesto sto mozda svaki covjek treba da prodje u svom zivotu i da preraste. Pod ovim nisam mislio nista lose i nikoga nisam htio da uvrijedim, to je samo moj licni stav. Siguran sam isto tako da ovdje postoje ljudi koji misle da je to sto ja radim sa motorom nezrelo ili glupo ali se mi cijelo vrijeme postujemo i tako ce biti i dalje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Decembar 25, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Lazare,potseticu te da si bio ili jesi chlan spotskog kluba ili drushta u kome si i uplatio chlanarinu, a sve da bi uchestvovao u prvenstvu Srbije u motorciklzmu. Za Gremlina.... Iako se slazzem u principu sa tobom, idesh toliko shiroko da me chudi kako nisi obuhvatio i chlanstvo u kucnom savetu! Mislim da je to pricha koju previshe farbash u crno i belo. A znash i sam da nikada u zzivotu nije tako! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Decembar 25, 2007 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Meni je licno jako drago sto nisam clan ni jednog kluba, a sto mogu da kazem za sebe da pripadam jednoj, sada vec, ogromnoj moto zajednici ma kakva ona bila, koja me u sustini ne obavezuje ni na sta, a preko koje sam u mogucnosti da pomazem drugima, zatrazim pomoc kada mi je potrebna i naravno upoznam more srodnih dusa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam član ni jednog moto kluba zato što me taj vid angažovanja uopšte ne zanima. Svi ljudi koje sam upoznao preko motora su mi dragi ne zato što voze motor, već zbog tih ljudi. Moto klub je klub ljubitelja motora, a ne motorista. Uvek mi je drago kada vidim ljude na motoru koji nose boje svog kluba, ali se ne bih učlanjivao ni u jedan jer sigurno ne bih bio aktivan po tom pitanju. Ili u nečemu jesam, ili nisam. Moto klubovi, alal vera, ali nisam ja za to. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krce 242 Napisano Decembar 25, 2007 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: uzice Motocikl: Harley big twin Prijavi odgovor kao problematičan Ja iskreno da vam kazem da prvi put u zivotu cujem da clanovi nekog kluba placaju clanarinu da budu u klubu. Barem kod nas nije tako.A ako postoji tako nesto to je onda nanormalno,al to su klubovi verovatno ci clan moze da postane ko god hoce a to onda nije klub nego organizacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Decembar 25, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Moto klub je klub ljubitelja motora, a ne motorista. Najzli druže lupaš gluposti!! U moto klub nisu učlanjeni motori nego motoristi koji se zalažu za popularizaciju motociklizma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim nista lose u tome biti clan nekog kluba.Ja nisam clan nijednog kluba ali sam se celu sezonu vozio sa jednim klubom (posto nisam clan ne bih navodio ime tog kluba)i mogu da kazem da sam se odlicno provodio sa njima .Moze da prica ko sta hoce ali meni je vrlo lep osecaj kad nas 15-20 krenemo u organizovanu voznju.Nisam primetio da u klubu nemo nekog zeza a prisustvovao sam mnogim sastancima .Na sastancima (jednom nedeljno ) obicno napravimo rostilj ,kupimo pice i zezamo se i dogovaramo gde cemo na voznju te nedelje.Atmosfera je opustena niko nikog ne prisiljava da radi ono sto nece . Nema nikakve manipulacije sa parama posto je sve stvar dogovora i trenutka, znaci vozimo se ,stanemo negde dali je to kafana ili dragstor skupimo pare platimo pojedemo popijemo i idemo dalje.Ne znam kako je po drugim klubovima ali mislim da nema nekih vecih odstupanja od ove seme . A ako ima manipulacija i neko se ne oseca lepo u to klubu gde je ili ne nalazi sebe pa niko ga na silu ne drzi tamo moze da izadje kad hoce.Sto se mene tice imam idealnu varijantu za voznju a ko zna mozda se i uclanim naravno ako me prime Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Decembar 25, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Ne vidim nista lose u tome biti clan nekog kluba.Ja nisam clan nijednog kluba ali sam se celu sezonu vozio sa jednim klubom (posto nisam clan ne bih navodio ime tog kluba)i mogu da kazem da sam se odlicno provodio sa njima .Moze da prica ko sta hoce ali meni je vrlo lep osecaj kad nas 15-20 krenemo u organizovanu voznju.Nisam primetio da u klubu nemo nekog zeza a prisustvovao sam mnogim sastancima .Na sastancima (jednom nedeljno ) obicno napravimo rostilj ,kupimo pice i zezamo se i dogovaramo gde cemo na voznju te nedelje.Atmosfera je opustena niko nikog ne prisiljava da radi ono sto nece . Nema nikakve manipulacije sa parama posto je sve stvar dogovora i trenutka, znaci vozimo se ,stanemo negde dali je to kafana ili dragstor skupimo pare platimo pojedemo popijemo i idemo dalje.Ne znam kako je po drugim klubovima ali mislim da nema nekih vecih odstupanja od ove seme . A ako ima manipulacija i neko se ne oseca lepo u to klubu gde je ili ne nalazi sebe pa niko ga na silu ne drzi tamo moze da izadje kad hoce.Sto se mene tice imam idealnu varijantu za voznju a ko zna mozda se i uclanim naravno ako me prime Hvala Pit. Ovakav post je bash bio potreban. Josh neki komentar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejang 1 Napisano Decembar 25, 2007 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cela prica oko moto-klubova (a u krajnjem slucaju i oko moto-skupova) mi je oduvek delovala kao sektasenje... jednostavno me ni najmanje ne privlaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Decembar 25, 2007 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Ova tema nema svrhu ni odgovor kao i nesto sto ima liberalno u pocetnoj reci svoga imena, a nesto sto ga svrstava u drugoj Jel mozzesh da objasnish shta je "pisac 'teo reci" i kakve veze to ima sa temom! Pedriicu! ??? Ima dve stvari zbog koje ovo ima veze sa temom. Prva je da je lakse uclaniti se u neki klub nego objasniti zasto nisi clan nijednog, a druga da onja koji nije clan nijednog kluba verovatno nije nikad ni razmisljao o tome zasto nije clan nijednog kluba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Moto klub je klub ljubitelja motora, a ne motorista. Najzli druže lupaš gluposti!! U moto klub nisu učlanjeni motori nego motoristi koji se zalažu za popularizaciju motociklizma. Toliko o mojoj svesti o moto klubovima. Možda sam se loše izrazio, nisam mislio nikoga da uvredim, izvinjavam se. najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 25, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne vidim zasto bih bio clan moto kluba. Sve ovo sto se prica o druzenju, rostilju i ostalom... pa to i ja radim sa mojim drustvom koje sam upoznao preko BJB-a. Sta ce mi tu moto klub? To me podseca na brak - hajde sada da ozvanicimo nasu vezu. A radicemo kasnije isto sto i pre braka... Sem ovoga, ne volim kolektivne identifikacije. Mada znam da se neke ne mogu izbeci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2841 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne vidim zasto bih bio clan moto kluba. Sve ovo sto se prica o druzenju, rostilju i ostalom... pa to i ja radim sa mojim drustvom koje sam upoznao preko BJB-a. Sta ce mi tu moto klub? To me podseca na brak - hajde sada da ozvanicimo nasu vezu. A radicemo kasnije isto sto i pre braka... Sem ovoga, ne volim kolektivne identifikacije. Mada znam da se neke ne mogu izbeci... Znaci nisi u braku ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Decembar 25, 2007 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li offujem ali ja se trenutno itekako osecam clanom organizacije BJB,po meni,i ako se vodi kao virtuelna organizacija,sprovodi u dela opipljive i stvarne stvari,a i nosicu uskoro(nadam se ) i boje iste na motoru,koferu... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssergio 0 Napisano Decembar 25, 2007 U prolazu, 6 postova Lokacija: Ruma Prijavi odgovor kao problematičan Dali vas neko tera da na silu budete clan-ovi nekog moto c-kluba? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gordanmg Napisano Decembar 25, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan BJB znak nosim na majci, autu i motoru i drago mi je sto nisam clan bilo kog kluba. Moja iskustva sa voznjama sa klubovima(nisam clan ni jednog) su losa. Jebiga cim predjemo Sabacki most i ukaze se pravina nastaje trka, zbrka ko da im je neko stavio feferonu u bulju i samo udri. Sta misle ljudi usput kad vide to ili kad se krece beskrajna kolona kao parada lepotana na 2 tocka. Za auto-put da ne govorim obilazi se sa desne, leve strane i gledas sam oce li te neko oplesti i da zavrsis u ogradi. Na nekoj temi sam naveo da MK Srem ima svoj red i da se zna ko ide napred tj da se postuje" komadant parade". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 25, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ova tema nema svrhu ni odgovor kao i nesto sto ima liberalno u pocetnoj reci svoga imena, a nesto sto ga svrstava u drugoj Jel mozzesh da objasnish shta je "pisac 'teo reci" i kakve veze to ima sa temom! Pedriicu! ??? Ima dve stvari zbog koje ovo ima veze sa temom. Prva je da je lakse uclaniti se u neki klub nego objasniti zasto nisi clan nijednog, a druga da onja koji nije clan nijednog kluba verovatno nije nikad ni razmisljao o tome zasto nije clan nijednog kluba. Lakse je objasniti.... Svojevremeno sam pitao koji su uslovi da se uclanim u jedan Beogradski moto klub,necu da kazem koji. Manje je zahtevna Srpska Akademija Nauka i Umetnosti. Pored "pripravnickog" staza od godinu dana, clanarine od 20 Eura,obaveze ucestvovanja u "aktivnostima kluba" i sto drugih gluposti, verovatno bih morao da im svima placam pivo kad god ih vidim, da bi ih odobrovoljio da me prime jer sam "cool" lik i placam im pivo. Neki su to i radili, pa su bili primljeni kao dobri djaci. Ja sam odustao. Taj klub ima 24 clana. Oni su se posvadjali i podelili klub na "poziciju" i "opoziciju" - niko ni sa kim ne prica, ali sastaju se povremeno da bi produbili svadje i raskole. Neki su skinuli "boje" u znak protesta. Pa stvarno mi je lakse da ovo napisem za minut, nego da trpim neke "likove" godinu dana, da bi oni odlucivali da li ce da me prime ili ne, ko da treba da dobijem Nobelovu Nagradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Decembar 25, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Lazare,potseticu te da si bio ili jesi chlan spotskog kluba ili drushta u kome si i uplatio chlanarinu, a sve da bi uchestvovao u prvenstvu Srbije u motorciklzmu. Apsolutno tacno, ali to je bio jedini nacin da pridjem stazi. Ili to ili da sam napravim sopstveni sportski klub. Niti koga znam tamo niti ko mene zna, samo sam morao da platim. A sem toga to uopste nije ista prica kao Moto klub, cilj nije nikakvo druzenje niti bilo kakvo pripadanje vec konkretan cilj tj. takmicenje u sportskoj disciplini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragicadj 25 Napisano Decembar 25, 2007 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Melenci Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne zelim da budem clan ni jednog kluba,a za ovih deset godina mnogi su me zvali,zato sto uz klub uglavnom dodju i problemi. Ja sam putovala sa mnogim klubovima i nemam ni jedno lose iskustvo. Kao njihov prijatelj ne ucestvujem u ozbiljnijim stvarima i super se slazemo. Vecina mojih prijatelja je u nekom klubu i ja to postujem. Neverujem da cu ikad pristati da budem clan nekog kluba,ovako putujem gde hocu i kad hocu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Borko_smorko Napisano Decembar 25, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je gomila dobrih razloga vec navedena i da bih vrlo malo imao da dodam. Veliki sam individualac u zivotu, tako i u voznji. Donekle bih se slozio sa Gordanom. Bio sam clan mnogih organizacija u zivotu i vecito sam nailazio na iste probleme. Ko je kome sta rekao, ko je trebao a nije, ovaj je sa onim, onaj je njegov. Pre ili kasnije ukoliko organizacija ojaca uvek se formira rukovodeca oligarhia, kao i krug onih koji misle da nisu tamo gde treba da budu. Samim tim clanstvom u odredjenom klubu odricemo se dela svoje individualnosti i nalecemo na probleme koje sam naveo. Tako da ja licno nemam nista protiv klubova, znam da ima onih kojima takno nesto godi, medjutim ja sebe licno ne vidim u takvoj vrsti udruzenja, bar ne jos uvek. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2058 Napisano Decembar 25, 2007 Skuteras, 3700 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nisam clan ni jednog kluba zato sto sam dve godine gledao sa strane kakva je situacija u tim klubovima i dosao do zakljucka da je tamo gotovo nemoguce postici bilo kakav dogovor. Svako prica neku svoju pricu,svako se pravi pametan,poneko gleda da izvuce neki interes za sebe,kad trebaju neke bitne stvari da se odrade onda od onih galamdzija nema ni traga ni glasa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ISS 1 Napisano Decembar 26, 2007 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Nisam clan ni jednog moto kluba - prvo nemam motor ( osim ako na bajs ne instaliram motor od ves-masine pa me i nekako prime ), zbog podele na " ove ili one ", zbog nesuglasica i individualnog iskoriscavanja u okviru moto-organizacije ( jedno je da ti prijatelj pomogne, drugo je da te "ucenjuju" ili sta vec ), ne volim da izigravam osobu koja slepo prati i slusa ( tipa > Yes master, i obey ) ili tome slicno. Druzenje uvek dolazi u obzir, ali uclanjivanje....to ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa bg 0 Napisano Decembar 26, 2007 U prolazu, 90 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Nisam clan ni jednog moto-kluba. Trenutno ne planiram. Neko je lepo rekao, odgovara mi moja druzina za voznju, iznenadne odluke o voznjama, SMS-ovi, pozivi, a po prirodi po malo individualac. Za mene je pripadnost klubu ozbiljna stvar. Pripadati klubu, znaci ucestvovati u akcijama, nosit boje siriti ideju, pomagati se. Clan sam jednog kluba ljubitelja jedne marke automobila. Imam lepa iskustva, ne interesuje me hijerarhija, imamo organizovanja druzenja 3,4 puta godisnje i neformalna druzenja petkom u vece u jednoj garazi. Glavna komunikacija je svakodnevno moguca preko foruma, tako se vecina upoznala. Motor sam kupio ove godine, nije ni bilo puno vremena za neka uclanjenja, mada duze vremena znam mnoge bajkere, sjajne ljude, clanove moto klubova. Mozda se jednog dana i uclanim u neki manji moto-klub, sa ljudima sa koji se dobro poznaju, druze. Meni je putovanje, voznja, motor, nesto posebno i bitno. U bilo kom klubu ne bih dugo trpeo kompromise, prazne price, igre moci (ako bi se to cesto desavalo). Pa napustio sam i poslednji (dobar) posao zbog toga. Za sada mi je prijatno ovo virtuelno BJB druzenje, mislim da BJB forum vec predstavlja neki oblik moto-kluba, na ovom forume se okuplja puno ljudi, razmenjuju se iskustva, siri se ideja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Decembar 26, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan čitajući prthodne postove čovek bi od velikih poznavaoca moto klubova mogao da sazna da tamo postoje samo intrige, otimaju se pare, nameću se vođe, uvek su neke podele, ograničavaju se slobode i prava, gledaju se samo sopstveni interesi.. potencijalni članovi moraju da prođu inicijacije sa tematikom iz jack ass-a, i pod konstantnim su šikaniranjem i reketiranjem.. sastanci, ili "okuplljanja" klubova su onda, pretpostavljam, uvek oko velike vatre-lomače, u krug, dok članovi umesto prsluka nose mantije, preko glave i lica kukuljice, i umesto da ćaskaju, piju i zezaju se, pevuše molitve na latinskom.. ja nisam član ni jednog kluba zbog toga što me lično ne privlači da postanem član nekog. jednostavno se ne pronalazim u toj priči dovoljno da bi pristupio nekom. sa većinom prethodno navedenih razloga se ne bih složio, jer smatram da nemaju mnogo veze sa realnošću.. bjb nije moto klub, tako da nema razloga da se u ovoj temi pominje kao alternativa, razlog ili izgovor za ne pripadanje nekom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 26, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan bjb nije moto klub, tako da nema razloga da se u ovoj temi pominje kao alternativa, razlog ili izgovor za ne pripadanje nekom. Zasto ne? Nepobitna je cinjenica da sam stekao dobre drugove sirom Srbije, a i van njenih granica, bas preko BJB-a. Vise od toga mi ne treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...