Jump to content

Moto Zajednica

Varira ler gas

Recommended Posts

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

U poslednje vreme kod mene ali i kod drugih motora i modela varira ler gas .. Stanem na jedan semafor ler stoji na 1100 na drugi semafor ler stoji na 800 posle opet dobro i tako nikako da drzi jedan isti broj .. E sad nije to samo kod mene i drugi mi se zale da im ler gas varira pa nekad toliko padne da se motor i ugasi ..

Niko nema problema sa motorima u voznji ili prilikom paljenja , sve super i sve isparavno .. bilo da su karbovi ili direktno ubrizgavanje ..

Ima neko ideju sta se to desava ? meni napamet pada samo gorivo ovo nase , samo to povezuje sve motore ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider

U poslednje vreme kod mene ali i kod drugih motora i modela varira ler gas .. Stanem na jedan semafor ler stoji na 1100 na drugi semafor ler stoji na 800 posle opet dobro i tako nikako da drzi jedan isti broj .. E sad nije to samo kod mene i drugi mi se zale da im ler gas varira pa nekad toliko padne da se motor i ugasi ..

Niko nema problema sa motorima u voznji ili prilikom paljenja , sve super i sve isparavno .. bilo da su karbovi ili direktno ubrizgavanje ..

Ima neko ideju sta se to desava ? meni napamet pada samo gorivo ovo nase , samo to povezuje sve motore ?

Možda je gorivo,dali sipaš aditiv u gorivo pošto tvoj (i moj motor) bmw -ventili nisu projektovani za bezolovni benzin :neznam:

lose sinhronizovani za pocetak..traze majsttora :takoje:

pa vidis sumljao sam i na to .. onda proverili sa dve vrste sinhronizatora i to je perfektno odradjeno ...

mada kad ti kazes to mora da ima neka caka (koju neces da odas :D )

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ima caka, mora on da vam uzme svima po 20-30 jevrica, pa cete da skontate da je do goriva

Metodom eliminacije :D

Potrosite to sto imate po rezervoarima i svako na neku drugu pumpu, sipajte do cepa, pa poslje kad motori odrade koju stotku sa tim gorivom sumirajte utiske.

• Podržavam 1

Ima caka, mora on da vam uzme svima po 20-30 jevrica, pa cete da skontate da je do goriva

Metodom eliminacije :D

Potrosite to sto imate po rezervoarima i svako na neku drugu pumpu, sipajte do cepa, pa poslje kad motori odrade koju stotku sa tim gorivom sumirajte utiske.

pa onda mi jeftinije da njemu dam 30 e nego da punim rezervar 1lol.gif

• Podržavam 1

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ma moz ti da guras sinhronizatore i u dupe..i usi,al nece ponekad tako nego trazi majstorsku ruku uvo...sinhronizacija nemora uvek na vakumetre...a sa gorivom..[pa nemoguce da svi sipaju los benzin...

Moguce .. sad kontam da svi tocimo na OMV ...

za sinhronizatore jeste tacno .. razlokani karbovi nekad bolje idu na uvo ... mada sta je sa direktnim ubrizgavanjem ?

• Svrati ponekad, 484 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Ako se to svima desava, moguce je da je to problem. Medjutim svima se desilo i da su motori stajali celu zimu. Ovo nije problem koji trazi hitno resavanje, potrosite jos koji rezervoar, pa onda dijagnoza. pozz

• Drug član, 3007 postova
  • Motocikl: FleXeR

Moguce .. sad kontam da svi tocimo na OMV ...

za sinhronizatore jeste tacno .. razlokani karbovi nekad bolje idu na uvo ... mada sta je sa direktnim ubrizgavanjem ?

I kod njih se sinhronizuju leptiri vazduha i podesava tps... A na sve to ima i jos tu gomila senzora za proveru...

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider

Sipaj ovo i rešićeš više od pola problema.Meni je pomoglo,ne znam koliko košta , dobio sam iz Slovenije,inače ova bočica je dovoljna za oko 200 litara goriva :zdravo:

post-16993-0-13304100-1367841589_thumb.jpg

• Drug član, 1694 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

prvo definiši koji su to ostali motori......za direktno ubrizgavanje od 2004 godine pa nadalje (TPS senzor je fixan i ne može se ga štelovati) gas sigurno ne varira jer mu ler gas održavaju steper motori (pod pretpostavkom da su cilindri sinhronizovani , vazdušni filter čist i gumice ispod tela usisa cele-neraspucane)

Kod prijašnjih godišta direktnog ubrizgavanja veliku ulogu igra čist vazdušni filter i pravilan CCP (Cat Code Plug). Obično kada je prljav vazdušni filter obrtaji ne padnu odmah na ler gas, več jih još neko vreme drži "visokim", pa tek onda padnu na normalan ler gas. Ako je pogrešan CCP unutra (mali "relejčič" kod releja sa svojom kodom, koja je drugačija od zavisnosti za koje tržište je motor pravljen) onda voli da se i ugasi na semaforu.

Sve ovo važi za bmw motore naravno.....

• Svrati ponekad, 273 postova
  • Motocikl: VFR 750 RC36

Sipaj ovo i rešićeš više od pola problema.Meni je pomoglo,ne znam koliko košta , dobio sam iz Slovenije,inače ova bočica je dovoljna za oko 200 litara goriva :zdravo:

Sipao sam ovo ali nisam osjetio apsolutno nikakvu razliku u radu motora. :neznam: Inace nemam nikakvih problema sa motorom i uzeo sam ovo cisto iz znatizelje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja